Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Ο Αγωνιστής π.Αναστάσιος Γκοτσόπουλος καυτηρίασε την εκτροπή όπως έχει αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και επιβεβλημένη υποχρέωση που απορρέει από την ιερατική του ιδιότητα.

  

Γράφει ο Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Ο μακαριστός καθηγητής του Κανονικού Δικαίου του ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Μουρατίδης είχε καυτηριάσει με περισπούδαστες συγγραφές και ομολογιακές ομιλίες του το καρκίνωμα του δεσποτισμού που διαχρονικά λυμαίνεται τον εκκλησιαστικό βίο.

Ο ευθαρσής κληρικός π.Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, γνωστός για τους χρόνιους αγώνες του επί ποικίλων, θρησκευτικών και εθνικών θεμάτων, εξέφρασε με συγγραφικά του πονήματα και κατέθεσε ενώπιον του εκκλησιαστικού σώματος, τις στερρώς εχόμενες της Κανονικής τάξεως, κρυστάλλινης διαυγείας θέσεις του , αναφορικά με το εν Ουκρανία διενεργηθέν κανονικό πραξικόπημα, υπό του πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου που συνιστά εκ βάθρων ανατροπή του Κανονικού Δικαίου και ουσιώδη παράγοντα υπονομεύσεως και διαταράξεως της εκκλησιαστικής ενότητας .

Ο π.Αναστάσιος καυτηρίασε την εκτροπή όπως έχει αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και επιβεβλημένη υποχρέωση που απορρέει από την ιερατική του ιδιότητα.

Τυγχάνει, λοιπόν, άξιος εξάρσεως, τιμής και επαίνου και ουδόλως μομφής και ψόγου.

Δυστυχώς, όμως, έπεσε θύμα του δεσποτισμού. Του κακοήθους αυτού νεοπλάσματος του εκκλησιαστικού βίου.

Είθε ο Κύριος να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση