Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Απόρρητα έγγραφα του Foreign Office

 

GEWKWN : Απόρρητα έγγραφα του Foreign Office

GEWKWN

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, Απόρρητα έγγραφα του Foreign Office, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΝΑΥΔΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, διαδώστε το παντού για να τα μάθουν οι Έλληνες, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ:  

Ο κακός δαίμονας του Ελληνισμού, και ιδιαίτερα του κυπριακού Ελληνισμού, ήταν ανέκαθεν η Βρετανία……με την υποστήριξη ελληνόφωνων πολιτικών. Η πολιτική της Αγγλίας απέναντι στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στον απανταχού Ελληνισμό ήταν πάντα ΕΧΘΡΙΚΗ, υποστήριζε ουσιαστικά τις τουρκικές επιδιώξεις και πολιτικές έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας, μια πολιτική που συνεχίζεται απτόητη μέχρι σήμερα.

Απόρρητο έγγραφο του Foreign Office της Αγγλίας αποδεικνύει ότι ο Ε. Αβέρωφ, υπουργός Εθνικής Άμυνας (στον Αττίλα ΙΙ 14-16 Αυγούστου 1974) άρχισε να προωθεί την ιδέα της διχοτόμησης τον Ιούλιο του 1956, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον…Αμερικανό υπουργό Kohler. Το απόρρητο έγγραφο του Foreign Office που αποδεικνύει ότι ο Ευ. Αβέρωφ, άρχισε να προωθεί την ιδέα της διχοτόμησης.  

Το Σεπτέμβριο του 1956, ο Αβέρωφ επανέλαβε την ιδέα της διχοτόμησης της Κύπρου ως τη μόνη λύση του Κυπριακού ζητήματος στον υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Lange. Δύο βδομάδες αργότερα ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ  στον ίδιο τον Τούρκο πρέσβη σε δύο συναντήσεις που είχε μαζί του στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο έγγραφο αποδεσμεύτηκε, μόνο μετά την πάροδο 50 χρόνων αντί 30 χρόνων όπως ισχύει με άλλα απόρρητα βρετανικά έγγραφα. 

Τον Σεπτέμβριο του 1953, στο Συμβούλιο τους Στέμματος, οι Άγγλοι αποφασίζουν  «θα πρέπει την Κύπρο να την ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΟΜΕΝ».  Το σχέδιο του διαμελισμού και οι χάρτες που κατέγραψαν τις διαχωριστικές γραμμές ήταν Αγγλικοί, από το σχέδιο Ράντκλιφ το 1956 έως σήμερα το Λονδίνο σχεδίασε εννέα διχοτομικά σχέδια …..  

Απόρρητο έγγραφο της CIA του 1957, προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Αμερικής Φόστερ Ντάλλες, μεταξύ άλλων έλεγε: «Εάν η Αγγλία επιτύχει τον διαμελισμόν της Κύπρου, τότε η Κύπρος θα είναι μία μόνιμη εστία προστριβών, που εμείς, συχνά, θα καλούμεθα να τις καταστέλλουμε». 

Υπάρχει έγγραφο του Φόρεϊν – Όφις του 1955, υπογεγραμμένον από τον τότε Υπ. των Εξωτερικών της Αγγλίας Μακ Μίλλαν και της Τουρκίας Ζορλού, εις το οποίο εισηγούνται τη μεταφορά από την Τουρκία στην Κύπρο 300.000 εποίκων για αλλαγή της δημογραφίας του κυπριακού πληθυσμού. Σήμερα έχουν σχεδόν διχοτομήσει την Κύπρο και μετέφεραν 200.000 τούρκους εποίκους. 

Ο χάρτης είναι του 1955. Ηταν στον χαρτοφύλακα του εκάστοτε Αγγλου Πρωθυπουργού. Δείτε την γραμμή διχοτόμησης 

Άκρως Απόρρητο Ειδικού Χειρισμού σήμα που δεν ελήφθη ποτέ υπ’όψιν, της 17-7-74 (3 μέρες πριν την εισβολή) όπου η ΕΛΔΥΚ ενημερώνει τις πληροφορίες του 2ου ΕΓ του ΓΕΕΦ περί προετοιμασίας τωνβ Τούρκων της Κύπρου για την επικείμενη εισβολή.

Το τηλεγράφημα που εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών από την κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα τη νύχτα της Παρασκευής 19 Ιουλίου 1974. Το σήμα φέρει διαβάθμιση “Άκρως Απόρρητο-Ειδικού Χειρισμού” και μεταβιβάζει πληροφορίες του κλιμακίου της ΚΥΠ, σύμφωνα με το οποίο το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) έχει αναγνωρίσει 5 τουρκικά πλοία που πλέουν σε απόσταση 12 μιλίων βόρεια του Ακρωτηρίου Αποστόλου Ανδρέα και 10 αποβατικά σκάφη που ακολουθούν από μεγαλύτερη απόσταση. 

Στις 17 Ιουλίου 1974, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ πήγε στο Λονδίνο για να συνεννοηθεί με τη βρετανική κυβέρνηση για την εισβολή στην Κύπρο, οι Άγγλοι του έδωσαν το πράσινο φως φτάνει να μην ενοχλούσε τις βρετανικές βάσεις. philenews.com- simerini– Φανούλα Αργυρού 

To 1974 η Αγγλία, με δεκατέσσερα (14) πλοία και αριθμό αεροσκαφών, συνέβαλε στην επιτυχία της απόβασης και της εισβολής ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ στην Κύπρο το 1974, Ο στόλος τους, ευρίσκετο έξω από την Κερύνεια, τρεις μέρες πριν από το πραξικόπημα. 

ΕΡΩΤΗΜΑ :  H «Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ορκίστηκε στις 23 Ιουλίου ’74, έκαμε το καθήκον της έναντι της Κύπρου;       Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ….. Ο Ευάγγελος Αβέρωφ ΑΠΕΤΡΕΨΕ την αποστολή Μεραρχίας στην Κύπρο, η εντολή του Αβέρωφ προς τις Ένοπλες Δυνάμεις τότε ήταν:  «Η μόνη δυνατή λύση εν περιπτώσει μαζικής τουρκικής επιθέσεως, είναι η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ, με διατήρησίν επαφής»! 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ο «εθνικός ηγέτης» Ο ’’ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ‘’ που αναφώνησε  : «η Κύπρος κείται μακράν» και, άρα, «δεν μπορούμε να τη βοηθήσουμε»(!)  καταλαβαίνετε  τι σήμαινε αυτό για τον Ελληνισμό της Κύπρου; για μας που  πολεμούσαμε τους τούρκους χωρίς βοήθεια, παρά μόνο με τους ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ….. καταλαβαίνετε τι σημαίνει την ώρα που πολεμάς να σε βομβαρδίζει η τουρκική αεροπορία και εσύ να  περιμένεις να δεις έστω και ένα ελληνικό Μαχητικό, αλλά τίποτα ;;; Να βλέπεις στρατιώτες να πεθαίνουν δίπλα σου περιμένοντας την ελληνική βοήθεια που οι ‘’Δημοκρατικοί ‘’ πολιτικοί της Ελλάδος, της Μητέρας Πατρίδας, μας την αρνήθηκαν ;;; 

ΤΟ 1974 ΕΝΑΝΤΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  ΗΤΑΝ: 1. ΑΜΕΡΙΚΗ  2. ΑΓΓΛΙΑ 3. ΓΕΡΜΑΝΙΑ  4. ΤΟ ΝΑΤΟ ( έκανε τα στραβέ μάτια )  5.  Η τότε ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την εισβολή.  6. Αγγλικά μαχητικά μας βομβάρδιζαν μαζί με τα τουρκικά και άνδρες των Ηνωμένων Εθνών έδιναν πληροφορίες στους τούρκους που βρίσκονταν οι Ελληνοκυπριακές δυνάμεις.   ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ‘’ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ’’ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ 

Ο Κος Δημητρίου ο Κύπριος Υπουργός το 1974, ενημέρωσε τον Έλληνα Υπουργό κυριο Μαύρο για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας από τους Τούρκους και για τις ωμότητές τους εις βάρος του Ελληνισμού και ζήτησε βοήθεια. Η απάντηση του Μαύρου ήταν περίπου : «δεν πειράζει, αφήστε τους ( τους τούρκους ) να τα κάνουν όλα αυτά για να έχουμε θύματα και επιχειρήματα για να τους καταγγείλουμε στα Ηνωμένα Έθνη». 

Γιατί δεν σταμάτησαν τη δεύτερη τουρκική εισβολή 

Το 1984 ο Στρατηγός Γκιζίκης, Διεκήρυξε (όχι ομολόγησε) ότι εκείνος έδωσε την εντολή του Πραξικοπήματος στην Κύπρο ως Πρόεδρος της χουντικής Κυβέρνησης, και όμως ο  Στρατηγός Γκιζίκης συνταξιοδοτήθηκε κανονικά και πήρε όλα τα δικαιώματα αφυπηρετήσαντος Προέδρου της Ελλάδος, παρά το ότι ήταν Πρόεδρος επί Χούντας. Και παρά το ότι αυτός διέταξε το Πραξικόπημα. 

ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ : η πολιτική της Σοβιετικής Ένωσης έναντι της Κύπρου δεν διέφερε από εκείνη της Τουρκίας, που δεν ήθελαν να ακούσουν για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Εξ ου και το 1964 και 1965 υποστήριξε ανοικτά την ομοσπονδιακή λύση που απαιτούσαν οι Τούρκοι και που προωθούσε και το Φόρεϊν Όφις με σχέδια για δύο συνιστώντα κράτη από τις 3.1.1964… ΣΧΟΛΙΟ: τα ακούσατε αυτά σύντροφοι του ΚΚΕ και του κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου ΑΚΕΛ ; 

Επειδή κάποιοι επιμένουν ότι ο Μακάριος ΠΟΤΕ δεν είπε ότι η Κύπρος θυσιάστηκε για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα…. γράμματα ξέρετε… διαβάστε !!! Την υπογραφή την γνωρίζετε νομιζω !!!!

Χάρτης που βρέθηκε στα χαρτιά συληφθέντα Τούρκου Ταγματάρχη στον Αγ.Επίκτητο κατά την περίοδο της εκεχειρίας ( ο χάρτης έγινε στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του ’74.) Δείτε την Γραμμή Αττίλα …σε χρόνο πριν γίνει Γραμμή Αττίλα…..!!!!

Επιτελικός Χάρτης των Τούρκων που δείχνει τους άνδρες της ΤΜΤ που μπορούσε να κινητοποιήσει ο κάθε Τουρκικός θύλακας στο νησί σε περίπτωση Απόβασης.

Μemo του Γεν.Γραμματέα του ΝΑΤΟ J.Luns (12-7-1974) προς τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

“… από την επίσκεψη του Υφ.Εξωτερικών κ.Sisco στην Συμμαχία, κατέδειξε την απόφαση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ να τελειώσουν με το Κυπριακό πρόβλημα. Συμφωνησαμε με τον κ.Sisco να βοηθήσουμε τις Τουρκικές Δυνάμεις κατά την διάρκεια της απόβασης

Άκρως απόρρητο Memo της Αμερικανικής Πρεσβείας του 1964 (!!!) όπου αναφέρεται στην πεποίθηση του Υπουργού Συντονισμού τότε Κ.Μητσοτάκη, ότι μιά λύση του Κυπριακού στυλ “Άτσενσον” θα έπρεπε να επιβληθεί στον Μακάριο έστω και με …πραξικόπημα !!!!!

Πριν από το 1974 στην Κύπρο ήταν η Ελληνική Μεραρχία, η Τουρκία, η Αγγλία, η Σοβιετική Ένωση και το ΑΚΕΛ απαίτησαν την αποχώρηση της. Το ίδιο συνέβη και το 1974, όταν Λονδίνο, Μόσχα και Ουάσιγκτον συνήργησαν, αφήνοντας την Τουρκία να πραγματοποιήσει δύο αιματηρές τουρκικές εισβολές, δίχως να κάνουν απολύτως τίποτα. Όταν πλοία του βρετανικού βασιλικού ναυτικού, του 6ου αμερικανικού στόλου και του σοβιετικού ναυτικού βρισκόντουσαν πληθώρα στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου και πέριξ της Κύπρου, αλλά κανένα δεν κουνήθηκε, για να σταματήσει την τουρκική αρμάδα εισβολής. Απλώς όλοι παρακολουθούσαν το θέατρο επιχειρήσεων…..

Α, με συγχωρείται, ξέχασα οτι βρετανικό πλοίο του βασιλικού ναυτικού διέσωσε το πλήρωμα τουρκικού πλοίου που οι ίδιοι οι Τούρκοι είχαν βομβαρδίσει κατά λάθος.

Το ίδιο έκαναν και στην καταστροφή της Σμύρνης που παρακολουθούσαν από τα πλοία τους το κάψιμο της πόλις και την σφαγή των Ελλήνων

Στις 6 Σεπτεμβρίου το πρωί, με υποκίνηση των Αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, τοποθετείται βόμβα στο «γενέθλιον» σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη Άγγλοι πράκτορες ξεσηκώνουν τον όχλο στην Τουρκία εναντίον του εκεί ελληνικού στοιχείου. Τα «Σεπτεμβριανά» (δεύτερη άλωση της Πόλης), έγιναν με την ενθάρρυνση της ‘’συμμάχου’’ μας Μεγάλης Βρετανίας και την ανοχή των ΗΠΑ, πολύ καλά μελετημένα! Η Αγγλία, για να παραμείνει κυρίαρχη στην Κύπρο, καθοδηγεί και προτρέπει την Τουρκία να απαιτήσει δικαιώματα πάνω στο νησί. Την παροτρύνει να δημιουργήσει οργανώσεις που να προβάλλουν το σύνθημα «η Κύπρος είναι τουρκική»

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΤΙΖΑΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ…….

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ……….

ΚΑΙ ΟΤΑΝ, ΣΥΝΤΟΜΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, Η ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ:  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ έχω χρησιμοποίηση διάφορες πηγές:

Φανούλα Αργυρού: Ερευνήτρια των Αρχείων του Foreign Office, Δημοσιογράφος και Συγγραφέας

ΚΩΣΤΑΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ “ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ” ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ
“ΚΥΠΡΟΣ 1974 – Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ”

Εφημερίδα Σημερινή

ΟΝΗΣΙΛΟΣ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ ( ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1974.


ΠΗΓΗ: https://www.triklopodia.gr/gewkwn-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%81%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%ad%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-foreign-office/