Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου, ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΛΕΟΝΤΑΣ: «Είναι άκαρπες συκιές αυτοί οι ομοφυλόφιλοι»

Δεν είναι μικρό πράγμα να ακούγονται αλήθειες εκεί που βασιλεύει και κυριαρχεί το αδίστακτο ψεύδος και η διαστροφή της αλήθειας.
Και να απαμβλύνεται , έστω και για λίγο, η μπόχα που αναδίδεται συνεχώς από τα δημοσιογραφικά αυτά πορνεία.
Αυτό πέτυχε με την ομολογιακή του παρουσία και παρρησία ο σεβαστός π.Στυλιανός.
Φύσηξε καθαρός και ζωογόνος αέρας, έστω και για λίγη ώρα, που διασκόρπισε τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις του
φιλοσοδομισμού που μονίμως παράγονται από τα ρυπογόνα ΜΜΕ .      ΕΥΓΕ του!
                                 ΣΧΟΛΙΟ Λυκούργου Νάνη, ιατρού
«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μέσα τους θλίψη και μίσος και κυρίως οι άνθρωποι εκείνοι που υφίστανται τον βιασμό»

Ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου τοποθετήθηκε, σε τηλεοπτικό σταθμό, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

«Όλοι αποζητούμε το φυσιολογικό. Να δούμε αυτή η φύση μάς λέει ότι είναι θεμιτή κατάσταση η ομοφυλοφιλία; Δεν ξέρω αν υπάρχει ευτυχία ή έρωτας ανάμεσά τους. Δηλώνουν ευτυχισμένοι αλλά είναι μέσα στη θλίψη, δηλώνουν αγάπη αλλά είναι μέσα στο μίσος» είπε ο ιερέας.

«Δεν είναι κοινωνικό θέμα. Είναι άκαρπες συκιές αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε στη συνέχεια με τον δημοσιογράφο, Γιάννη Πουλόπουλο να παρεμβαίνει και να του λέει πως τον προσβάλλει με τα λόγια του.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μέσα τους θλίψη και μίσος και κυρίως οι άνθρωποι εκείνοι που υφίστανται τον βιασμό», συνέχισε ο Στυλιανός Καρπαθίου, για να ρωτηθεί για τι πράγμα μιλάει.

«Με συγχωρείτε κύριε, δεν υπάρχει βιασμός; Η φύση διαφορετικά ορίζει τα πράγματα. Ακόμα και καθαρά ιατρικά, αυτό το οποίο κάνετε είναι απολύτως αφύσικο» και πρόσθεσε: «Δικαίωμα έχετε αυτό το οποίο θέλετε να είστε, αλλά στο σπίτι σας.

Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το κάνετε δημόσιο θέαμα. Δεν θα επιτρέψω ποτέ στα παιδιά μου να τους κάνετε προπαγάνδα. Με καλέσατε να σας πω κάποια πράγματα. Είστε σε λάθος δρόμο».

«Αν θέλετε να περάσετε τις ιδέες σας, είναι διαστροφικές» είπε ακόμη στον Γιάννη Πουλόπουλο. «Με λέτε διαστροφικό;» τον ρώτησε. «Ναι σας λέω διαστροφικό» απάντησε ο ιερέας.

https://www.youtube.com/watch?v=BbFENIPjStkokalospoimin

============================================================

ΣΧΟΛΙΑ: 
 Βαρβάρα:ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ
Ο π. Στυλιανός, επέφερε σεισμό με τις δηλώσεις του, έπεσαν  τα φύλλα και ξεγυμνώθηκε η  συκιά του ευαίσθητου "Βήματος Ορθοδοξίας" 

Επικαλείται και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης....
Αν είναι δυνατόν!


============================================================
==================================================================

ΣΧΕΤΙΚΟ

Σε καιρούς συστηματικής, σκληρής εκ-πούστευσης της Ελληνικής κοινωνίας , ορθόδοξες(;) ιστοσελίδες εμφανίζονται με έναν περίεργο ρόλο.

 Συκιά: 10 Μυστικά για την Καλλιέργεια της • Novagreen A.E.

Εδώ και πολύ καιρό προβληματιζόμαστε για τον ρόλο ορισμένων, Ορθόδοξων υποτίθεται, ιστοσελίδων, οι οποίες, είτε με απάθεια παρακολουθούν το ξήλωμα της Πίστεως και το γκρέμισμα της κοινωνίαςείτε συμβάλλουν οι ίδιες προς αυτήν την κατεύθυνση με την προβιά της ψευτοπροόδου και της αγαπολογίας. 

 

Εμφανίζονται και κάποιοι στα τηλεοπτικά κανάλια θεωρώντας ότι με τις αγαπολογίες τους εκφράζουνε την Εκκλησία, ενώ στα δικά μας μάτια ξεκάθαρα διαμορφώνουν την κοινή γνώμη για να εξυπηρετούνται οι συμβιβασμοί του ιερατείου!


Είδαμε κάτι που δεν έχει προηγούμενο, καθότι γνωστή ιστοσελιδα[1κατηγόρησε τον π. Στυλιανό Καρπαθίου ότι οι δηλώσεις του για την ομοφυλοφιλία σε πρωινή εκπομπή εμπεριέχανε «ρητορική μίσους»!


Πραγματικά μείναμε με το στόμα ανοιχτό όταν διαβάσαμε το «κατηγορητήριο»:


Ο π. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ χρησιμοποίησε ακατανόμαστες εκφράσεις διά τηλεοράσεως κατά των ομοφυλόφιλων – Η Αγία Γραφή το λέει ξεκάθαρα ότι καταδικάζουμε την αμαρτία, ΟΧΙ τα πρόσωπα. Όταν η ρητορική μίσους βγαίνει από στόμα ιερωμένου τότε χάνεται το δίκαιο του! Η φράση «Άκαρπη Συκιά» αποτελεί αισχρή ύβρη και δεν ταιριάζει σε έκφραση Ιερωμένου. Ταυτόχρονα είπε ότι οι όλοι οι ομοφυλόφιλοι έχουν μίσος μέσα τους .

Καταρχάς, ο π. Στυλιανός παρέθεσε και την εμπειρία του ως Ψυχίατρος από τους ασθενείς που τον επισκέπτονται, λέγοντας ότι είναι βυθισμένοι στην θλίψη και έχουν μίσος, ειδικά όσοι υπόκεινται στον βιασμό. Κατέθεσε την ιατρική του γνώση από τους ασθενείς που δέχεται στο ιατρείο του και το ιστολόγιο του ζητά τον λόγο! Είπε ο άνθρωπος ότι ομιλεί γενικά για τους ΛΟΑΤΚΙ, ότι δεν ομιλεί για τον Γιάννη, έναν ομοφυλόφιλο στην εκπομπή που δηλώνει εκπρόσωπος των ΛΟΑΤΚΙ, αλλά ό,τι έλεγε ο π. Στυλιανός περνούσε από τα συναισθήματα του Γιάννη!!  Η παράνοια στο μεγαλείο της. 

Η ατζέντα της ανωμαλίας ακριβώς επειδή δεν έχει πραγματικά ερείσματα και διαστρέφει την αλήθεια, προχωράει κυρίως με όχημα τον συναισθηματισμό. «Με προσβάλλεις» σου λέει ο άλλος, κι εσύ πρέπει για αυτόν τον λόγο να δεχτείς τα πιο παράλογα πράγματα! 

Η Αγία Γραφή μας λέει να απαλλαχθούμε από την εμπαθή καρδιά και να μην τρέφουμε κακία για τους συνανθρώπους μας, ακόμη και για τους εχθρούς μας. Είναι όμως πλήρης με «ζωηρούς» λόγους, τους οποίους η σημερινή μη μου άπτου κοινωνία θα απέρριπτε ως «κατάκριση». 

Στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο Κεφ. 23 ο Ιησούς Χριστός αποκαλεί τους Γραμματείς και Φαρισαίους υποκριτές, τυφλούς, μωρούς, τάφους κεκονιαμένους, όφεις, γεννήματα εχιδνών. Χρησιμοποιεί «ρητορική μίσους» ο Ιησούς Χριστός, ή μήπως θέλει να περιγράψει την κατάσταση αυτών των ανθρώπων;

 Μήπως το έχουμε παρακάνει με την «κατάκριση» σε σημείο που να αυτολογοκρινόμαστε για μία επικίνδυνη πολιτική ορθότητα;  

Είναι δυνατόν να μην βλέπουν μερικοί την ποιμαντική αξία των λέξεων που χρησιμοποίησε ο π. Στυλιανός Καρπαθίου στην πρωινή εκπομπή; Φταίει ο π. Στυλιανός αν κάποιος είναι εγκλωβισμένος στα συναισθήματά του και ζει μέσα στον ψεύτικο κόσμο του;

Τί είπε επιτέλους ο π. Στυλιανός που ενόχλησε τον ιθύνοντα της ιστοσελιδας;

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ: Άρα τί θα κάνουμε με τα παιδιά αυτά;
Π. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: Όχι για τα παιδιά, για τους ομοφυλόφιλους αυτήν την στιγμή μιλάμε.
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ: Για τα παιδιά των ανθρώπων. Θα επιτραπεί η τεκνοθεσία.
Π. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: 
Δεν έχουν παιδιά φυσικά. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΡΠΕΣ ΣΥΚΙΕΣ

Χαρακτήρισε «άκαρπες συκιές» τους ομοφυλόφιλους διότι δεν μπορούνε να έχουνε παιδιά. 

Είπε ψέματα; 

Είπε κάτι λάθος; 

 Tεκνοποιούν οι ομοφυλόφιλοι; 

Βγάζει «καρπούς» η ανώμαλη επαφή τους; 

Γιατί είναι αυτό «αισχρή ύβρις κύριε; Φταίει ο π. Στυλιανός που σήμερα συκιά σημαίνει και «κουνιστός»; Μήπως να καταργήσουμε την Παραβολή της άκαρπης συκιάς για να μην προσβάλλονται οι ομοφυλόφιλοι; Το ωραιότατο αυτό παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο π. Στυλιανός έχει και το βαθύτερο πνευματικό νόημα της ανάγκης για μετάνοια που μας διδάσκει αυτή η Παραβολή. Ορίστε:

https://www.youtube.com/watch?v=doisadXGY6MΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Η ιστοσελίδα όμως ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης διότι η φράση «άκαρπη συκιά» εκθέτει την Εκκλησία!!

ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΜΙΣΟΥΣ.

Τι να πει κανείς! Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι!

_______Συμπερασμσ σε πιο άπλα ελληνικά είστε με τον Χριστό ή με το διάολο;__________​

[1] -https://www.vimaorthodoxias.

6 ΣΧΌΛΙΑ:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...γεννήματα ἐχιδνῶν...

ἀκαρποσυκόϕιλοι...
"διὰ... τὸν ϕόβον τῶν...ἱουδαίων..."

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα για αυτό τον δημοσιογράφο (Θεοχάρης) που φαινότανε (δε τον έχω παρακολουθήσει αρκετά) να έχει κάποια καλά στοιχεία
Τώρα υιοθετεί πλήρως τη νεοταξίτικη ατζέντα κι ομιλεί για ρητορική μίσους
Κι αντί να καλέσει σε μετάνοια τον π. Στυλιανό ή έστω να ζητήσει να επέμβουν Εκκλησιαστικά δικαστήρια (αν υποτεθεί ότι έκανε λάθος ο π. Στυλιανός, ενώ μια χαρά τα είπε), ο επιδεικνυόμενος ως Χριστιανός κ. Θεοχάρης μας λέει να επέμβει η δικαιοσύνη να τον μπουζουριάσει (!!!)
Δε ξέρω πως λειτουργεί το "Βήμα Ορθοδοξίας" και το άρθρο δεν αναφέρει αρθρογράφο, όμως για ένα τόσο σοβαρό θέμα αποκλείεται να δημοσίευσε κάποιος τρίτος μια τέτοια θέση, χωρίς την έγκριση του Θεοχάρη
Αν θέλει να το παίξει διακριτικός ο Θεοχάρης στο blog του, προφανώς απέτυχε οικτρά, όχι μονάχα για τις μεθόδους που χρησιμοποίησε (με αυτά που ζήτησε), αλλά και γιατί δίνει άλλοθι στην απέναντι πλευρά, η οποία κάνει εδώ και χρόνια ότι γουστάρει. Και στα κανάλια δε μπορεί να ακουστεί η αντίθετη φωνή, δεχόμενη bulling παντοιοτρόπως

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...οἱ μάσκες, πέϕτουν...

ἀσταμάτητα...