Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Τον κ. Ειρηναίο της Φλώρινας τον συναγωνίζεται στην εκκοσμίκευση και την τυπολογική προσέγγιση με τους παπικούς ο κ. Μάρκος Χίου

Φρίξον ήλιε, στέναξον γη. Ψάλανε μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη την Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου την ώρα της Θείας Λειτουργίας!!

«Στη Χίο βρίσκεται η Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων», από την Κέρκυρα, προσκεκλημένη του Μουσικού Σχολείου Χίου, για δύο εμφανίσεις με έργα Μίκη Θεοδωράκη.

Χθες, παραχώρησε συναυλία στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε χορωδιακές επεξεργασίες των Κωστή Κριτσωτάκη, Νίκου Πλατύραχου, Δημήτρη Καρβούνη και Ευστάθιου Μακρή.

Σήμερα το πρωί η Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων» έψαλε τη Θεία Λειτουργία του Ιωάννου Χρυσοστόμου σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη στον Μητροπολιτικό Ναό της Χίου, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Καλλιαρίδου.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Μουσικού Σχολείου Χίου, που εντάσσεται στο  πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων και συνεργασιών των μουσικών σχολείων, με την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, που προάγουν τη μουσική τέχνη και προβάλλουν τη δουλειά των μαθητών και των καθηγητών του όσο σε τοπικό επίπεδο όσο και εκτός Χίου


ΣΧΟΛΙΟ

Έχει συναίσθηση του τί κάνει ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος; Λίγη ΝΤΡΟΠΗ δεν βλάπτει.

Και φυσικά η ΕΡΤ έσπευσε να αναμεταδώσει το γεγονός αυτής της ανίερης συνεργασίας.

Υ.Γ. Στο βίντεο της πηγής ακούγεται δείγμα αυτής της τάχαμου περίφημης μουσικής σύνθεσης του Μίκη Θεοδωράκη και είναι σα να ακούει παπικούς!

Φρίξον ήλιε στέναξον γη. Ψάλανε μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη την Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου την ώρα της Θείας Λειτουργίας!! | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ (wordpress.com)

================================

ΣΧΕΤΙΚΟ: 

ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ: Ορθόδοξη απάντηση ΑΝ ἘΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (agonasax.blogspot.com)


Εἴδαμε στην Πτολεμαϊδα, στόν  ναό τοῦ Ἁγίου Στεφάνου, ανεβασμένα στα ψαλτήρια κορίτσια του Μουσικοῦ Σχολειου Πτολεμαϊδος να βοηθοῦν τους νεαρούς ψάλτες,  που πιθανόν κάποιος να ἦταν και καθηγητής τους, παρουσία του νέου Μητροπολίτου Ειρηναίου.

https://youtu.be/mB0AmB1nEuI?si=6owG9A0eFHpKFnQf