Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Η ΕΝΔΟΞΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΤΗΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


 
Γεωστρατηγικὴ ἀνάλυση ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

Τα γεγονότα είναι καταιγιστικά. Ήδη, κατά το Βιβλικό, η δεύτερη είδηση έρχεται πρώτη και πρώτη δεύτερη. Η διεθνής κατάσταση μοιάζει με μια βόλτα με σπίρτα στην υπερ-γιγαντιαία πυριτιδαποθήκη που λέγεται γη. Η σκοτεινή Νέα Τάξη Πραγμάτων ή Παγανιστών (ΝΤΠ) ξεσάλωσε! Μπήκε στην εποχή του Αγιογραφικού Αρμαγεδώνα. Για τα καλά.

Τα προαιώνια και Σιωνο-πρωτοκολλημένα σχέδια της ΝΤΠ φαίνονται πλέον και δια γυμνού οφθαλμού. Δεν χρειάζεται πια η ανάγνωση των γνωστών και περίφημων Πρωτοκόλλων της Σιών. Όχι. Δεν χρειάζεται πλέον να χάσετε τον χρόνο σας άδικα. Κάντε καλύτερα μια απλή και σύντομη προσευχή στον Θεό ή μια βόλτα στην αυλή σας. Αφού όλα αυτά που έγραψαν οι «σοφοί» και αυτό-καταραμένοι Εβραίοι καμπαλιστές τα βιώνουμε όλα, διαδοχικώς και μέχρι κεραίας, αυτήν τη στιγμή. Παντού σχεδόν έχουν ρίξει οι Χριστοπόλεμοι Εβραίοι βενζίνη και οι περισσότεροι άνθρωποι στη γη περπατούν πια με έναν αναπτήρα στα χέρια τους.
Έτσι έκαναν πάντα για τα 30 αργύρια. Λόγου χάρη, τα δύο/τρία στημένα έως τώρα διεθνικά κόλπα-αφορμές των Σιωνιστών για το ξεκίνημα των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, είναι γνωστά στους καλά διαβασμένους ή μυημένους. Στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, το στημένο κόλπο-αφορμή ήταν η τυχαία δήθεν βύθιση του πλοίου Λουζιτάνια. Σας υπενθυμίζω ότι το βρετανικό υπερωκεάνιο «Λουζιτάνια» ήταν το καμάρι της ναυπηγικής βιομηχανίας.
H «τυχαία» βύθισή του από γερμανικό υποβρύχιο, στις 7 Μαΐου 1915, συνετέλεσε στην είσοδο των ΗΠΑ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν αναφέρομαι καν!, επιπροσθέτως, στο πρότερο χρονικώς και προσχεδιασμένο τρικ-αφορμή: με την δήθεν τυχαία δολοφονία του Αρχιδούκα και διαδόχου του θρόνου Φερδινάνδου της Αυστρίας. Στις 28 Ιουνίου 1914. Στο Σαράγιεβο.
Επίσης, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το στημένο τρικ-αφορμή για την προμελετημένη και καθυστερημένη είσοδο των Σιωνιστών των ΗΠΑ, ώστε να γύρει η πλάστιγγα του πολέμου προς τις δικές τους Συμμαχικές Δυνάμεις, ήταν η δήθεν τυχαία επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ, στις 7-12-1941.
Το επόμενο στημένο κόλπο-αφορμή ή διεθνικό γεγονός-πυροκροτητή, και πάλι από τους σημερινούς απογόνους του Ιούδα, που θα αφορά αυτήν τη φορά την επόμενη φάση του εν εξελίξει Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, θα τον μάθουμε μάλλον σχετικά σύντομα.
Πλέον, τα διεθνικά πράγματα είναι όλα πια στη θέση τους, για να μπούμε και επίσημα πια στην επόμενη φάση του φοβερού Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Που τώρα φαίνεται να αφορά την Ελλάδα και την ολιγοήμερη σύγκρουση στο Αιγαίο με την Τουρκία. Πια, τα τεκταινόμενα στην διευρυμένη περιοχή του παλαιού και νοητού Κουρδιστάν και της ευρύτερης περιοχής του Ευφράτη Ποταμού, δεν μας αφήνουν να καθησυχάσουμε. Καθόλου μάλιστα.
Επίσης, η δημόσια ανακήρυξη από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως της «Νέας Πρωτεύουσας» του Ισραήλ, δεν μας αφήνει και πάλι καθόλου αδιάφορους. Το αντίθετο είναι αληθές: αυτή η πολιτική πράξη του Αμερικανού Προέδρου ισοδυναμεί με την επίσημη έναρξη του Γ’ Γενικού Πολέμου. Τελεία!
Έγραφα πριν από έξι περίπου μήνες: «Σε ό,τι αφορά τα της Βόρειας Κορέας του Κιμ Γιονγκ Ουν, σας το υπογράφω: ότι κανείς στον παρόντα κόσμο δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτούς. Ο δε Κιμ, εξάλλου, είναι και καταδικός τους! Και παρά τα εικονικά, τα τροχιοδεικτικά «πυρά» και τις δήθεν δοκιμές πυραύλων, που λαμβάνουν χώρα κάθε τόσο». Σήμερα, πιά, όλοι! τα είδαμε όλα! και με τα μάτια μας: Τώρα πια, o «άγριος Κιμ» έγινε και δημοσίως «κολλητός» με τον πρόεδρο Τραμπ! Οι σιωνιστικές μάσκες, πλέον, έπεσαν!
Θα προσθέσω εδώ μια ενδιάμεση όσο και αναγκαία διευκρίνηση: άλλο πράγμα είναι τα τρία βασικά και Βιβλικά θέρετρα του επερχόμενου και συμβατικού πολέμου, που φαίνεται ότι θα έχουν ως επίκεντρά τους τον Ευφράτη Ποταμό, την Ιερουσαλήμ και την Ελληνική Βασιλεύουσα Πόλη, στις τελευταίες τρεις φάσεις του Αρμαγεδώνα, και άλλο πράγμα είναι οι ασύλληπτες, οι άγνωστες έως τώρα και γιγαντιαίες καταστροφές, που θα υπάρξουν σε πολλές χώρες του πλανήτη από την πολύ μεγάλη χρήση πυρηνικών και άλλων μετα-μοντέρνων όπλων.
Τώρα. Στο υλικό πεδίο τα διεθνικά πράγματα είναι σκοπίμως και τεχνηέντως μπερδεμένα. Και φυσικά, ούτε και ποτέ τους θα ξεμπλέξουν. Αφού ο Γ’ Γενικός Πόλεμος είναι στο 1.000 % προσχεδιασμένος. Και θα γίνει 1.000 %. Και όχι αργά. Γρηγορότερα, από αργότερα. Το πολύ μέσα σε ένα χρόνο. Για παράδειγμα, ο στενότερος σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, έστειλε νέες απειλές. Χωρίς όριο. Εμπρηστικές και στημένες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας. Δηλώσεις που καθαρότατα προετοιμάζουν το έδαφος του επερχόμενου μεγα-συμβάντος όσο και της μετέπειτα σύρραξης των δύο γειτόνων.
Έχουν τεράστια σημασία οι δηλώσεις του κ. Μπουλούτ. Εκφράζουν 100 % τον κ. Ερντογάν. Μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Τουρκίας, TRT, είπε: «Η απάντηση της Τουρκίας θα είναι πολύ σκληρή». Προχώρησε και παραπέρα λέγοντας ότι είναι «σαν μια μύγα να τα βάζει με έναν γίγαντα».
Και προειδοποίησε την Ελλάδα ότι «οι συνέπειες που θα υποστεί θα είναι τρομερές». Και ότι, «η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο». Το πιάσατε; Ή τι δεν καταλάβατε ίσως από το Νο 1 σύμβουλο του κ. Ερντογάν;
Προσέτι, στην περίπτωση του εμβολισμού του Σκάφους του Λιμενικού, ο Τούρκος Σουλτάνος δηλώνει δημοσίως: «Με αρμοδιότητα να κάνει επέμβαση αν χρειαστεί, βρίσκεται στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου ο τουρκικός στρατός». Και ότι, επίσης: «Τα πολεμικά μας πλοία, οι αεροπορικές δυνάμεις μας και οι άλλες δυνάμεις ασφαλείας μας, ακολουθούν στενά αυτήν τη στιγμή τις εξελίξεις στην περιοχή, με αρμοδιότητα να κάνουν οποιαδήποτε επέμβαση χρειαστεί».
Από την άλλη, η Ελληνική κυβέρνηση τάχασε! Μουγκάθηκε. Βλέποντας πως ο αρχικός κατευνασμός δεν λειτούργησε και ότι το εξ Ανατολών «θηρίο» δεν αστειεύεται, ψάχνονταν για 24 περίπου ώρες. Το δε σχετικό βίντεο της νέας πρόκλησης στα Ίμια έδωσε ο κ. Καμμένος στον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Τ. Μάτις.
Λες και η Αμερική δεν έχει ή είναι τα δικά της σχέδια και στοιχεία. Κε Υπουργέ Άμυνας, που είναι λοιπόν οι κανόνες εμπλοκής που αποδεσμεύσατε άραγε; Και πια, έχουμε αφήσει μόνες τους τις ΗΠΑ να κάνουν το δικό τους πολιτικό παιχνίδι, στέλνοντας τον Αμερικανό πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τ. Πάιατ, στην Άγκυρα. Για να διαβουλευτεί εκ μέρους μας.
Και το κομβικό σημείο: Η Τουρκία αναφέρει πλέον ως τουρκική επικράτεια τα Ίμια. Πλέον, φύγαμε από το καθεστώς γκρίζων ζωνών. Από την άλλη η Αθήνα δεν τονίζει καν ούτε και το αυτονόητο: Ότι τα Ίμια είναι ελληνικό έδαφος. Μάλιστα δε, οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν τους Τούρκους να έχουν ήδη ετοιμάσει επιχείρηση απόβασης, ώστε να καρφώσουν στην βραχονησίδα μας την τουρκική σημαία. Άλλωστε, αφού οι ίδιοι τις θεωρούν κιόλας τουρκικό έδαφος, αυτό είναι και το επόμενο τυπικό βήμα ή κίνηση γι αυτούς. Μένει να το δούμε το πότε αυτό θα γίνει.
Εκτός αυτών, ηχηρή παρέμβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχαμε για τις τελευταίες και αλυσιδωτές προκλήσεις των Τούρκων. Το μήνυμα του κ. Πούτιν είναι ξεκάθαρο. Και κατά της Άγκυρας. Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, διά στόματος της εκπρόσωπου του Μαρίας Ζαχάροβα, εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΟΖ της Κύπρου. «Η Ρωσική Ομοσπονδία εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Ζαχάροβα.
Είναι πλέον προφανές ότι η Τουρκία επιχειρεί να μεγιστοποιήσει τα δήθεν τεράστια οφέλη από την τρέχουσα γεωπολιτική συγκυρία στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Η Άγκυρα φαίνεται ότι έχει επιλέξει πολύ προσεκτικά όχι μόνο τις κινήσεις της σε Βαλκάνια, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τον σταδιακό ή παράλληλο συν-χρονισμό τους. Καθώς η κορύφωση της έντασης συμπίπτει με το «ξεσκαρτάρισμα» στη Συρία, την επίσκεψη του Ρεξ Τίλερσον στην Άγκυρα, το πολιτικό κενό στη Γερμανία και την πρόωρη ωρίμανση του Σκοπιανού.
Σας θυμίζω ότι είχε προηγηθεί η συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, στην Τουρκία. Στις 12 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, μια εβδομάδα αργότερα, και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ πραγματοποίησε και αυτός επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου και συναντήθηκε με τον ομόλογό του κ. Ερντογάν.
Επιπλέον, παραλλήλως, και έτσι από το πουθενά, εμφανίσθηκε και κάποια δήθεν Τουρκική μειονότητα στα Σκόπια! Φυσικά, όλα μέσα στη γραμμή του νέου οθωμανικού δόγματος στην περιοχή. Προσθέστε δε σε αυτά, εκτός από την οικονομική βοήθεια της Τουρκίας προς τα Σκόπια, όσο και των εξοπλισμών που τις παρείχε, και την επίσημη εμφάνιση της Τουρκίας ως έτοιμη να μπλοκάρει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, εάν αυτά δεν έχουν το όνομα «Μακεδονία», όπως τα έχει η ίδια αναγνωρίσει.
Πέρα των υπό διάλυση Σκοπίων, η Τουρκία, μαζί με την Χριστομάχα Αλβανία, βάζουν μια έτι μεγαλύτερη φωτιά στα Βαλκάνια. Εκτός αυτού, και ο Πρωθυπουργός του Κοσσόβου, κ. Χαραντινάι πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλβανία, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του κ. Ράμα. Οι δύο άνδρες ανακοίνωσαν την ένωση των δύο κρατών. Κάνοντας έτσι ένα ακόμη βήμα για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας. Έτι περεταίρω, η Τουρκία έταξε επίσημα να χρηματοδοτήσει την ανέγερση του μεγαλυτέρου μουσουλμανικού τεμένους στα Βαλκάνια. Στα Τίρανα.
Ακόμη, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που πρόσφατα ξεκίνησαν τις παραδόσεις θωρακισμένων οχημάτων για τον Αλβανικό Στρατό, σημαντικός αριθμός εξοπλισμού για τις ένοπλες δυνάμεις έχει αποσταλεί επίσης και από την Τουρκία. Στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συνεργασίας για την Ασφάλεια μεταξύ των δύο χωρών.
Προσέτι, η Τουρκία και η Αλβανία συμφώνησαν τόσο για την μεταστάθμευση τουρκικών μαχητικών στην Αλβανία όσο ομοίως και για την Τουρκική προστασία των «Τσάμηδων». Εισέτι, διήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποίησε και η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, κα. Τζάσκα, κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου ομολόγου της Νουρετίν Τσανικλί. Στις 27 Ιανουαρίου.
Μπορεί η Τουρκία να «υπερ-θριαμβεύει» αυτή τη στιγμή και να κάνει τον καμπόσο και στους Μουσουλμάνους δορυφόρους της, αλλά όμως, όπως έλεγε και ο Άγιος Παϊσιος: « Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία».
Τα έβαλε με όλους: Αμερική, Κούρδους, Ελλάδα, Συρία, Γεωργία, κλπ. Παραταύτα, η πρόρρηση του Αγίου Παϊσίου είναι σαφής: «Βλέπω όμως να διαλύουν την Τουρκία με ευγενικό τρόπο: Θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι και θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να ανεξαρτητοποιηθούν και τα έθνη αυτά. Έτσι “ευγενικά” θα κομματιάσουν την Τουρκία».
Μετά την επίσκεψη του κ Ερντογάν στο Βατικανό και την συνάντηση του με τον Ποντίφικα, οι ταχύτητες των εξελίξεων και των ανατροπών επιταχύνθηκαν. Οι Δυτικοί δείχνουν μια άκρως ευγενική συμπεριφορά προς τον Σουλτάνο. Του κάνουν σκοπίμως τα στραβά μάτια. Επίσης, στις 15 Φεβρουαρίου 2018, συνάντηση σχεδόν τρεισήμισι ωρών με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, στην Άγκυρα.
Και μάλιστα δε, κλεισμένων των θυρών. Στο προεδρικό Μέγαρο. Το γεωπολιτικώς «περίεργο» είναι ότι αμέσως μετά τις κλειστές πόρτες, η Ρωσία άρχισε να σχηματοποιεί έναν πανίσχυρο σχηματισμό ταχείας επέμβασης από 4 Μ/Κ Μεραρχίες στον Καύκασο. Στην νότια Ρωσία. Σχηματισμό ταχείας επέμβασης.
Με τον μετασχηματισμό της πανίσχυρης 58ης Στρατιάς.
Τώρα. Διαβάστε στη συνέχεια μια σειρά από καταιγιστικά γεγονότα και συναφείς εξελίξεις, σε τίτλους ή/και σε υπότιτλους, τα οποία έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο διάστημα. Το γεωτρύπανο «Saipem 12000» της ιταλικής εταιρείας ENI αποχώρησε.
Ο Υπ. Εξωτερικών της χώρας μας, κ. Κοτζιάς, αποκαλεί τα Σκόπια ως «Μια ωραία κυρία με το όνομα Μακεδονία». Η κα Μέρκελ καλωσόρισε ως «Μακεδονία» τα Σκόπια, με την φράση «Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό». Οι Τούρκοι αρπάζουν εν ψυχρώ 2 στρατιωτικούς μας στον Έβρο και προσπαθούν να επιβάλλουν Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο ΝΑΤΟ πάνω από Αιγαίο.
Ταυτοχρόνως, η Τουρκία βάλθηκε να χαλάσει τις συμφωνίες Ελλάδας Αλβανίας, ενώ έβαλε τους τσάμηδες να διαδηλώσουν για την ΑΟΖ. Ακόμη, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη-μέλη, σύντομα, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων» με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.
Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα, θα επισκεφθεί το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, κατόπιν πρόσκλησης του Αμερικανού ομολόγου της στρατηγού Τζέιμς Μάτις.
Επίσης, οι Τσάμηδες της Αλβανίας, που απελάθηκαν από την Ελλάδα μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ζήτησαν από την Ελλάδα να τους ζητήσει συγγνώμη για την «εις βάρος τους γενοκτονία και να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην περιοχή της βόρειας Ελλάδας από την οποία εκδιώχθηκαν»!
Συνεχίζοντας το κρεσέντο του ξεπουλήματος, ο κ. Α. Τσίπρας εξουσιοδότησε τον ΥΠΕΞ για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία το ταχύτερο δυνατό. Και χωρίς να κάνουν γνωστό το περιεχόμενο αυτής. Αυτό, την ίδια ώρα που ο κ. Ζάεφ έλεγε ότι η «Μακεδονία είναι μια ιστορική περιοχή που εκτείνεται σε τρεις χώρες».
Λίγες μέρες μετά, στα Σκόπια, 5.000 φανατικοί Σκοπιανοί βγήκαν στους δρόμους, καίγοντας μάλιστα και την ελληνική σημαία! Ζητούσαν την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος του ονόματος. Προσέτι, ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτηρίζει παράλογη την απαίτηση της Ελλάδας για τροποποίηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ. Και ακόμη, πέραν όλων αυτών, πραγματοποιήθηκε επισήμως και η ίδρυση της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς.
Προσέτι, αμάσητη κατάπιε την πρόκληση Ζάεφ ο δικός μας Τσίπρας, στις Πρέσπες. Εξαιρετικά προκλητικός ήταν ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μπροστά στον Αλέξη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την παραχώρηση του ιστορικού ονόματος της «Μακεδονίας» στη γειτονική χώρα. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έκανε λόγο: για «Μακεδονία» και «μακεδονική κοινωνία». Χωρίς καν να προσθέσει τον προσδιορισμό «Βόρεια», όπως αναγράφεται στη συμφωνία που υπέγραψε ο προδότης και εχθρός της Ελλάδας Τσίπρας.
Ενώ άγριο και αριστερό ξύλο έπεσε, επίσης, σε βάρος των διαδηλωτών για το όνομα της «Μακεδονίας». «Βροχή» τα χημικά υπό εντολές της προδοτικής κυβέρνησης. Με πολλές ειρωνείες Κοτζιά κατά των Ελλήνων πατριωτών. Με σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των «κυβερνητικών» ΜΑΤ και διαδηλωτών στο Πισοδέρι Φλώρινας. Διότι, εκεί, πλήθος κόσμου συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά της κατάπτυστης συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, ενώ η περιοχή είχε μετατραπεί σε «εμπόλεμη ζώνη» για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
Που είμαστε τώρα; Εγώ, ο κοσμικός, κάνω πλέον στην συγγραφική άκρη. Θα παραθέσω τα πνευματικά λόγια του Αγίου Παϊσίου: «Κοίταξε νὰ δῆς, πώς θὰ ξεκινήσουνε τὰ γεγονότα: Κατ’ ἀρχὴν, οἱ Τοῦρκοι θὰ μποῦν σὲ ἕνα νησί. Στὴν Ἀλεξανδρούπολη δὲν θὰ μποῦν. Θὰ μποῦν τοπικὰ, σὲ ἕνα νησί. Μόνο ἐκεῖ θὰ μποῦν. ῞Οταν θὰ μποῦν, λέει, θὰ πονέση ἡ Ἑλλάδα. Καὶ ἐμᾶς, θὰ μᾶς πιάση πεῖνα. Θὰ πεινάση ἡ Ἑλλάδα. Καί, ἐπειδὴ θὰ κρατήση αὐτὴ ἡ μπόρα κάποιο διάστημα, μῆνες θὰ εἶναι, θὰ ποῦμε τὸ ψωμὶ ψωμάκι».
Μετά, ρωτάω: «Γέροντα, πῶς θὰ καταλάβω, ὅτι θὰ εἴμαστε κοντὰ στὸν πόλεμο;”. «῞Οταν, λέει, θὰ ἀκούσης στὴν τηλεόραση νὰ γίνετε θέμα γιὰ τὰ μίλια, γιὰ τὴν ἐπέκταση τῶν μιλίων (τῆς ὑφαλοκρηπίδας), ἀπὸ 6 σὲ 12 μίλια, ἀπὸ πίσω ἔρχεται ὁ πόλεμος. Ἀκολουθεῖ». Λέω: «Καὶ ποιὰ κράτη θὰ συμμετέχουν;». «Κοίταξε, λέει, θὰ μποῦν πρῶτα οἱ Τοῦρκοι σ’ αὐτὸ τὸ νησί, καὶ μετὰ θὰ κατέβουν οἱ Ρῶσοι στὰ Στενά. ῎Οχι, λέει, γιὰ νὰ βοηθήσουν ἐμᾶς. Αὐτοὶ, λέει, θὰ ἔχουν ἄλλα συμφέροντα, ἀλλὰ, χωρὶς νὰ τὸ θέλουν, θὰ βοηθᾶνε ἐμᾶς.
Τότε, οἱ Τοῦρκοι, γιὰ νὰ ὑπερασπισθοῦν τὰ Στενὰ, ποὺ εἶναι στρατηγικῆς σημασίας, καί θὰ ἀποσύρουν τὰ στρατεύματα ἀπʼ τὸ νησί. Θὰ δοῦν, τότε, τὰ ἄλλα κράτη τῆς Εὐρώπης, συγκεκριμένα ἡ Ἀγγλία, ἡ Γαλλία, ἡ Ἰταλία καὶ ἄλλα ἕξη-ἑφτὰ κράτη τῆς ΕΟΚ, ὅτι ἡ Ρωσσία θὰ ἁρπάξη μέρη, ὁπότε θὰ ποῦν: “Δὲν πᾶμε καὶ ἐμεῖς ἐκεῖ πέρα μήπως πάρουμε καὶ ἐμεῖς κανένα κομμάτι;” ῞Ολοι, ὅμως, θὰ κυνηγοῦν τὴν μερίδα τοῦ λέοντος. Ὁπότε, θὰ μποῦν καὶ οἱ Εὐρωπαῖοι στὸν πόλεμο».
Σ’ αὐτὸ τὸ σημεῖο, λέω: «Ἐμεῖς, τί θὰ κάνουμε, σὰν Ἑλλάδα, σὰν μέλος τῆς ΕΟΚ, ὁ στρατὸς ὁ ἑλληνικὸς θὰ πάρη μέρος σ’ αὐτὸν τὸν πόλεμο;». «῎Οχι, λέει. Θὰ βγάλη ἀπόφαση ἡ Κυβέρνηση νὰ μὴ στείλη στρατό. Θὰ κρατήση στρατὸ μόνο στὰ σύνορα. Καὶ, θὰ εἶναι μεγάλη εὐλογία ποὺ δὲν θὰ πάρη μέρος. Γιατὶ, λέει, ὅποιος πάρη μέρος σ’ αὐτὸν τὸν πόλεμο, χάθηκε… Πολὺς κόσμος θὰ σκοτωθῆ, πολλὰ ἑκατομμύρια.
Τότε, ἐπειδὴ ὁ κόσμος στὴν Ἑλλάδα θὰ φοβηθῆ πολὺ, πολλοὶ θὰ στραφοῦν πρὸς τὴν Ἐκκλησία, πρὸς τὸν Θεό, καὶ, ἀπʼ τὸν φόβο τους, θὰ μετανοήσουν. Γι’ αὐτὸ, λέει, ἐπειδὴ θὰ ὑπάρξη μετάνοια, δὲν θὰ πάθουμε κακὸ οἱ ῞Ελληνες. Ὁ Θεὸς θὰ λυπηθῆ τὴν Ἑλλάδα, ἐπειδὴ ὁ κόσμος θὰ στραφῆ πρὸς τὴν Ἐκκλησία, καὶ θὰ ἀρχίσουν νὰ προσεύχωνται. ῎Ετσι θὰ τὰ οἰκονομήση ὁ Θεὸς τὰ πράγματα, ὥστε ἡ Κυβέρνηση νὰ μὴ στείλη στρατὸ στὴν Πόλη, γιατὶ θὰ χαθοῦν πολλοί, ἑκατομμύρια κόσμος θὰ σφαγιασθοῦν.
Κι ὅταν ἀναφερθήκαμε στούς ἐξ Ἀνατολῶν γείτονες καί τοῦ ζητήσαμε τήν γνώμη του, νά μᾶς πῆ δηλ. πῶς θά βγοῦμε ἀπό αὐτό τό ἀδιέξοδο καί ἀπ’ αὐτήν τήν μόνιμη ἀπειλή, πάλι μᾶς εἶπε νά μήν στενοχωριόμαστε, καὶ ὅτι τό τελικό ἀποτέλεσμα θά εἶναι ὑπέρ τῶν Ἑλλήνων.
Θά χυθῆ καί λίγο αἷμα, τό ἐπιβεβαίωσε αὐτό ὁ Γέροντας, ἀλλά τό τελικό ἀποτέλεσμα θά εἶναι ὑπέρ τῶν Ἑλλήνων. Γιά δὲ τήν Κωνσταντινούπολη, ἐπειδή εἴμαστε πρόσφυγες στήν καταγωγή μας, μᾶς ἔλεγε ὅτι “Θά τήν πάρουμε τήν Πόλη. Κάποια μέρα, θά εἶναι δική μας”. Αὐτό, τὸ θεωροῦσε σίγουρο. Τό ἔλεγε καί τό πίστευε. Τό ἔβλεπες στά μάτια του. “Εἶναι πολύ κοντά ὁ καιρός πού αὐτό θά γίνη πραγματικότητα”, εἶπε.
Εν κατακλείδι, και ένα ακόμη τελευταίο πνευματικό ή ουράνιο σημάδι, πριν φθάσει η Ελλάδα στην σύγκρουση με την Τουρκία. Το οποίο άνωθεν σημείο αναφέρουν τόσο ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, όσο και ο Άγιος Παϊσιος: «Ένας μεγάλος σεισμός θα κάνει πολύ κακό και μετά από αυτόν θα επιτεθεί ο Τούρκος και θα φθάσει μέχρι τα εξαμίλια…»!

Ἀναρτημένο ἐδῶ: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1966912813327717&id=100000270536476