Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ Προς Υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο



ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

                                                                                          
Συντονίστρια: Νίνα Γκατζούλη 
                                                                                                                                      ninagatz@comcast.net                                                                                                       
8 Ιουνίου 2018 
Προς Υπουργό Επικρατείας 
κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο
Κύριε Τζανακόπουλε,
Είσαστε ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας και εκφραστήκατε άσχημα και χυδαία προς τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις την περασμένη εβδομάδα στο πρόγραμμα του κυρίου Σπύρου Χαριτάτου στον τηλεοπτικό σταθμό «Έψιλον».

 Μας χαρακτηρίσατε «μορφώματα που λειτουργούν με ακραίους τρόπους» και δεν πιστεύετε ότι αντιπροσωπεύουμε την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και ιδίως τους Μακεδόνες. Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε τα ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων της Μακεδονίας (και όχι μόνο), της Εκκλησίας της Ελλάδας, και τις διαμαρτυρίες των απλών πολιτών. Όταν εσείς μας βρίζατε το φόντο του τηλεοπτικού καναλιού από πίσω σας έδειχνε την λαοθάλασσα των συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Νομίζετε πως οι τηλεθεατές είχαν την παραμικρή αμφιβολία εάν αντιπροσωπεύουμε την μειοψηφία ή την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού;
Είπατε δεν καταλαβαίνετε από πού πηγάζει ο πατριωτισμός μας και οι διαμαρτυρίες του λαού σας βρίσκουν αδιάφορο. Απλά μπορείτε να πάρετε παράδειγμα και από την παγκόσμια ιστορία: Και η Μαρία Αντουανέτα δεν καταλάβαινε γιατί ο Γαλλικός λαός δεν την αγαπούσε και δεν μπορούσε να κατανοήσει γιατί δεν έτρωγε παντεσπάνι όταν έμαθε ότι δεν είχε ψωμί. Αυτή ζούσε στο όνειρο της. Εσείς και η δίκη σας κυβέρνηση σε ποιό όνειρο ζείτε;
Ούτε «μορφώματα ακραία», ούτε «ετερόκλητος όχλος», ούτε «φασίστες», ούτε «ακροδεξιοί», ούτε «ανόητοι», ούτε «αμόρφωτοι», ούτε «γραφικοί», και ούτε «σκοτεινά πλάσματα μαύρου μετώπου» είμαστε. Είμαστε Έλληνες, κύριε Τζανακόπουλε, Έλληνες, που πιστεύουμε στην δημοκρατία, χωρίς κομματισμούς, και με ευαισθησίες στα δικαιώματα μας τα ιστορικά και τα πολιτισμικά, και στην ασφάλεια της χώρας μας και θέλουμε η Μακεδονία μας να είναι κληρονομιά των παιδιών, των εγγονών και των δισεγγόνων μας.  Όσο για τον απανταχού ελληνισμό στα πέρατα της γης και τους Μακεδόνες της διασποράς, πρέπει να γνωρίζετε πως μεγαλουργούμε σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη βρισκόμαστε. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Μακεδονικών Συλλόγων Νοτίου Αφρικής μας ανέφερε πως η ομογένεια της Νοτίου Αφρικής δεν είναι μεγάλη, ελέγχει όμως τα 15% της οικονομίας της χώρας.

Οι προπαγανδιστικές λασπολογίες πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει η κυβέρνησή σας να σταματήσει να εκφράζεται με αυτόν το τρόπο διότι βρίζετε τον Ελληνικό λαό και όχι έναν «όχλο». Δείχνετε την αμηχανία σας και δεν σας τιμά αυτό.
Ως Κυβερνητικός Αντιπρόσωπος έχετε έναν θεσμικό ρόλο, πρέπει όμως να σας υπενθυμίσουμε ότι είσαστε υπάλληλος των Ελλήνων. Ο λαός είναι ο εντολέας σας και εσείς ο εντολοδόχος. Ο λαός υπερασπίζεται το Σύνταγμα και την Δημοκρατία και έχουμε κάθε δικαίωμα να το υπερασπιστούμε νομικώς όταν βλέπουμε πως παραβιάζεται. Αυτό, κύριε Υπουργέ της Επικράτειας, δεν το καταλαβαίνετε; Εκτός εάν δεν πιστεύετε στα ιδανικά της δημοκρατίας, σύντροφε.
Με απογοήτευση,
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ
Δημήτρης Φιλιππίδης
Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης-Βικτώριας
Ανδρέας Μπαλλής
Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας
Νικόλαος Φασσούλας
Παμμακεδονική  Ένωση  Καναδά 
Χρήστος Καράτζιος
Παμμακεδονική Ένωση Νοτίου Αυστραλίας (Αδελαϊδα Αυστραλίας)
Ευάγγελος Τσιάπαρης 
Παμμακεδονική Ένωση Δυτικής Αυστραλίας (Πέρθ Αυστραλίας)
Άφκος Παύλος  OAM
Παμμακεδονική Ένωση Νότιας Αυστραλίας
Δημήτριος Παπαγιάννης
Παμμακεδονική Ένωση Κουησλάνδης
Γεώργιος Κοσμίδης
Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής
Αμύντας Παπαθανασίου 
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά
Γεώργιος Παπαδάκης
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων των Μακεδόνων (Ελλάδα)
Πρόεδρος Γεώργιος Τάτσιος 


Κοινοποίηση: Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου
                        Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης



--
Capt.Evangelos N.M. Rigos
IHA Director www.professors-PhDs.com
HEC Life Director www.greece.org
--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "IHA-Church-Hierarchs" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to iha-church-hierarchs+unsubscribe@googlegroups.com.
To post to this group, send email to iha-church-hierarchs@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/iha-church-hierarchs/CAKCcHPDV3ZS-6cjBKTHSQwXr2gqXabB-OtNeOhs4nzhP_ToKGQ%40mail.gmail.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.