Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος Τσιμουδιά για Θρησκευτικά, gay pride, ουκρανικό, Μακεδονικό και Βαρθολομαίο

Για πόσο πια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα είναι χειρότερη κι από δημόσια υπηρεσία;

ΤουΑγγελου Ρούσσου

Τρεις μέρες συνεδρίαζαν οι Δεσποτάδες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και την τρίτη βγήκε λευκός καπνός με την έκδοση ανακοίνωσης.

Και τι διαβάζει κανείς σε αυτήν; Κάθε τι άσχετο με τα φλέγοντα…

Γραφειοκρατία και επιτροπές και προετοιμασία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων λες και πρόκειται για κάνενα Σύλλογο….

Είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία προ ημερών και κυρίως μετά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Φαναρίου στην Αθήνα για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα, πως η Εκκλησία της Ελλάδος θα πάει σε έκτακτη Ιεραρχία. Καμία σχετική πληροφόρηση…

Για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα και την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο. Καμία διευκρίνιση…
Για το Μακεδονικό ζήτημα μετά και τα νέα συλλαλητήρια και παρά το βροντερό “παρών” σε αυτά πολλών Ιεραρχών και τα πατριωτικά τους μηνύματα. Καμία αναφορά…
Για τα Θρησκευτικά; Απα πα πα!!! Απελθέτω απ’ εμου το ποτήριον τούτο….
Ε μετά από όλα αυτά θα ήταν υπερβολικός κανείς να ζητήσει παρέμβαση για τις νέες παρελάσεις ομοφυλοφίλων που θα διεξαχθούν σήμερα στην Αθήνα και την Βουλή που θα ντυθεί με τα χρώματα της ομοφυλοφυλικής κοινότητας.
Πάντως έτσι για να συγκρίνουμε και καταστάσεις και να γνωρίζουμε πόσο ξεπουλημένα έχει τα πάντα η διοικούσα Ελλαδική Εκκλησία και πόσο δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα , η βουλγαρική Σύνοδος που συνεδρίασε επίσης αυτές τις μέρες κατακεραυνώνει την παρέλαση των γκει που αναμένεται να λαβει χώρα επίσης σήμερα στους δρόμους της Σόφιας.
Συγκεκριμένα το Βουλγαρικό Πατριαρχείο αναφέρει: “Σε σχέση με την αναγγελθείσα Pride Parade στη Σόφια στις 9 Ιουνίου 2018 η Αγία Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και φέτος εκφράζει την ηθική και την αμετάβλητη θέση της ότι διαφωνεί έντονα για την παρέλαση” και καλεί σε αποχή από τέτοια “επίδειξη της αμαρτίας”.
Σημειώνει δε πως “η ελευθερία είναι ευθύνη, και ο πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος, αν ζητηθεί, μπορεί να απελευθερωθεί από την αμαρτία από τον Θεό. Η Σύνοδος υπενθυμίζει ότι ο Θεός δεν θέλει τον θάνατο του αμαρτωλού «αλλά να απομακρυνθεί από το μονοπάτι του κακού και της αμαρτίας και να είναι ζωντανός» (Ιω 33:11).”
Ούτε κραυγές ούτε υστερίες ούτε λαϊκά ιερά δικαστήρια. Μια μεστή και ουσιώδης ανακοίνωση που βρίθει νοημάτων. Δεν θα μπορούσε η δική μας Εκκλησία να εκδώσει μια ανάλογη; Τόσο απασχολημένοι είναι οι σφουγγοκωλάριοι της Μονής Πετράκη με τα “υπηρεσιακά ζητήματα”;

Ήμαρτον πια….