Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Συλλογή Υπογραφών

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο
πηγή:  (http://ardin-rixi.gr/archives/208554 )
Μπορείτε να προσυπογράψετε την ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας  (δείτε την φόρμα στο τέλος  του άρθρου )  ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ
Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο
Κύριε Πρόεδρε,
Σας απευθύνουμε αυτήν την επιστολή για να εκφράσουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην συμφωνία στην οποία προέβη ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του, της ΠΓΔΜ.

Οι μέριμνές της όχι μόνον ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές που απαρέγκλιτα ακολουθεί η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά και αποτελούν αφετηρία ενίσχυσης εκ νέου του γειτονικού αλυτρωτισμού, γεγονός που θα έχει σοβαρές μελλοντικές συνέπειες ως προς την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας μας.

Από την στιγμή που αναγνωρίζει την λεγόμενη «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, η υπό σύναψη συμφωνία είναι ναρκοθετημένη, χρησιμοποιεί δε τον γεωγραφικό χαρακτήρα της προτεινόμενης σύνθετης ονομασίας ως φύλο συκής για να υποκρύψει ότι επί της ουσίας η Ελλάδα αναγνωρίζει την ύπαρξη «Μακεδονικού έθνους», γεγονός για το οποίο εξάλλου πανηγύριζε και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανακοινώνοντας το αίσιο γι’ αυτόν τέλος των διπλωματικών συνομιλιών.
Η δε προτεινόμενη διαδικασία αναθεώρησης των εμπορικών σημάτων είναι εξευτελιστική, διασύρει την Ελλάδα ως κράτος και επιπροσθέτως απειλεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ούτως ή άλλως κλυδωνιζόμενη ελληνική οικονομία, ιδίως στην βορειο-ελλαδική. Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ταυτοχρόνως εγκαταλείπουμε οικειοθελώς (!) το μοναδικό διπλωματικό κεκτημένο που είχε εξασφαλίσει η χώρα το 2008 με την χρήση του δικαιώματος αρνησικυρίας (veto) για την ένταξη της γειτονικής χώρας στους διεθνείς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Τέλος, μα εξίσου σημαντικό είναι και το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης των κινήσεων της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και των αποτελεσμάτων που αυτές έφεραν: Μια διπλωματική διαδικασία που συντελέστηκε εν πολλοίς εν κρυπτώ, με την κοινή γνώμη αλλά και την Βουλή να παραμένουν στο σκοτάδι, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό εξωτερικών να δρουν αυθαίρετα, και το αποτέλεσμα να κινείται σε κατάφορη αντίθεση με τη λαϊκής βούληση, δημιουργεί αναμφίβολα τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας έναντι του πολιτεύματος και των θεσμών της χώρας μας, ούτως ή άλλως ταλανιζόμενων μέσα στο περιβάλλον της κρίσης στο οποίο ταλανίζεται η Ελλάδα.
Γνωρίζετε πολύ καλά και έχετε ο ίδιος δηλώσει, πως η Ελλάδα αποτελεί την μόνη νησίδα περιφερειακής σταθερότητας σε μια ευρύτερη περιοχή που κατακλύζεται από την δράση δυνάμεων αναθεωρητικών, που επιμένουν σε αλυτρωτικές βλέψεις ικανές να πυροδοτήσουν ένα ντόμινο αλλαγής συνόρων τρόπον τινά «μεσανατο­λικο­ποιώντας» τα Βαλκάνια. Η κύρωση μιας τέτοιας συμφωνίας, με τον τρόπο που παρήχθη και με τα αποτελέσματα που επιφέρει δίνει «σήμα» σε αυτές τις δυνάμεις να προχωρήσουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην διατύπωση των αξιώσεών τους. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί μια τέτοια εξέλιξη βάζει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη και την επιβίωση της χώρας, καθώς και των μελλοντικών γενεών που θα κληθούν να ζήσουν σε εποχές σκοτεινές.
Ως Πρώτος Πολίτης αυτής της χώρας, έχετε καθήκον να αποτρέψετε αυτόν τον κίνδυνο, και να σταθείτε απέναντι σε αυτό το προϊόν συνομιλιών φιάσκο και διπλωματικής παλινωδίας. Θα ήταν τραγικό, δυο αιώνες μετά την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης που πέτυχε να ελευθερώσει τον λαό μας, να ξανατεθεί η Ελλάδα, από εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις της πολιτικής της ηγεσίας, στο επίκεντρο ενός κυκλώνα ο οποίος απειλεί να αντιστρέψει το ύψιστο κεκτημένο, την ελευθερία μας.
Όσοι επιθυμούν να υπογράψουν το παρακάτω κείμενο, που θα αποσταλεί αύριο το απόγευμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας ας αποστείλουν το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά τους έως αύριο το μεσημέρι στην ηλεκτρονική διεύθυνση: perardin@gmail.com  
Πατριώτες  ο αγώνας τώρα δυναμώνει!

Έλληνες Αγρυπνείτε!!!


Μπορείτε να προσυπογράψετε την ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο
 στέλνοντας ένα e-mail στην 
διεύθυνση perardin@gmail.com 


 φόρμα:

πογράφω τό κείμενο, πού ναρτήθηκε στήν παραπάνω λ. δ/νση, καί τό ποο πευθύνεται πρός τόν Πρόεδρο τς Δημοκρατίας ς διαμαρτυρία γιά τό νιστόρητο, φελληνισμένο καί βριστικό (γιά τούς προγόνους μας καί τούς γέννητους) ξεπούλημα τς Μακεδονίας μας πό τόν κ. Τσίπρα.

πώνυμο.:    ......
νομα.:       ........ 
διότητα:     .........