Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Η ΧΟΥΝΤΑ - Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ


Αίμα, χημικά, χάος: Έτσι «σάπισαν» στο ξύλο τους Έλληνες πατριώτες – Βίντεο-ντοκουμέντα από τις κυβερνητικές αθλιότητες – Θα «πέσουν» παραιτήσεις;



Αίμα, ξύλο, χάος. Αυτές οι τρεις λέξεις αποτυπώνουν ανάγλυφα τις σημερινές εξελίξεις. Απίστευτο ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ κατά αθώων πολιτών. Νέοι, ιερείς και γυναικόπεδα έφαγαν το ξύλο της ζωής τους, επιδή απλά υπερσπίστηκαν την Μακεδονία.



Τα ΜΑΤ φυσικά δέχονται εντολές από ανωτέρους τους. Πολλά βέβαια παιδιά, νιώθουν δυσάρεστα γι αυτές τις εικόνες. Ολοι έχουμε φίλους αστυνομικούς. Σε πρώτες συνομιλίες που είχαμε σήμερα εξέφρασαν την δυσφορία τους και την λύπη τους. Αρκεί όμως αυτό;

Ευθύνες έχει η κυβέρνηση και ο κ. Τόσκας. Ξεκάθαρα πράγματα. Επρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί.

Πως θα κοιμηθούν το βράδυ; Εχουν τύψεις;

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Πισοδέρι ανάμεσα σε διαδηλωτές που αντιδρούν στην προδοτική συμφωνία και την αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας και σε αστυνομικούς των ΜΑΤ που με περίσσιο ζήλο χρησιμοποίησαν χημικά και γκλομπς για να διαλύσουν την συγκέντρωση.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν συνεχώς χρήση χημικών για να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στην δασική περιοχή, που οδηγεί στις Πρέσπες, με αποτέλεσμα το χωριό να έχει πνιγεί στα δακρυγόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Φλώρινας και Καστοριάς. Κάποιοι από τους τραυματίες, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος, αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ενώ άλλοι φέρουν κακώσεις από τα χτυπήματα με τα γκλομπ. Τραυματίες υπάρχουν και μεταξύ των αστυνομικών.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ακόμα σε γυναίκες και παιδιά, περικυκλώνοντας μάλιστα τους διαδηλωτές και από τις δύο πλευρές, ώστε να «πνίξουν» τη συγκέντρωση και να τους αναγκάσουν να αποχωρήσουν.

Νωρίτερα είχε γίνει λόγος για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, ενώ πολλά τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες από άτομα πεσμένα στο έδαφος, με ματωμένα ρούχα ή κεφάλια.

Η εικόνα που μας συγκλόνισε

Σε κωματώδη κατάσταση βρίσκεται διαδηλώτρια στο Πισοδέρι, η οποία χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην περιοχή.

Η γυναίκα φαίνεται ότι προσπάθησε να ανέβει σε μια πλαγιά, όμως έχασε την ισοροποία της και έπεσε στο έδαφος.
Ενώ βρισκόταν πεσμένη, στη συνέχεια έσκασε μια βομβίδα χημικού κοντά στον αυχένα της με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Αν και υπήρξαν αναφορές ότι έχασε τη μάχη για τη ζωή της, αυτό έχει διαψευστεί.


Η γυναίκα έχει μεταφερθεί αναπνέοντας με δυσκολία στο νοσοκομείο Καστοριάς όπου θα λάβει την φροντίδα που είναι αναγκαία.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που ο κόσμος προσπαθεί να βοηθήσει τη γυναίκα που χτυπήθηκε από βομβίδα χημικού:

Οι εικόνες και τα βίντεο ομιλούν από μόνα τους.

https://www.pentapostagma.gr/2018/06/%ce%b1%ce%af%ce%bc%ce%b1-%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%87%ce%ac%ce%bf%cf%82-%ce%b5%cf%84%cf%83%ce%b9-%cf%83%ce%ac%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%be%cf%8d.html







Δείτε βίντεο την ώρα που η αστυνομία ψεκάζει τους διαδηλωτές:







Η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν αποπνικτική, ενώ λόγω των επεισοδίων γυναίκες και παιδιά απομακρύνθηκαν