Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

«Επιχείρηση» διαλύστε τον Ελληνισμό: Διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας σχεδιάζει η κυβέρνηση


– Αντιμάχονται με μένος την ορθοδοξία και τις παραδόσεις

Τελικά οι ΣΥΡΙΖαίοι έχουν βάλει ως στόχο να διαλύσουν τον Ελληνισμό. Είμαστε υπερβολικοί; Ας ξεκινήσουμε. Ξεπουλάνε την Μακεδονία μας. Περνάνε νόμους υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών. Αποποινικοποιούν την κάνναβη, για ιατρικούς λόγους βέβαια, όπως λένε αυτοί πάντα.
Επιτρέπουν την δημιουργία σωματείου ΛΟΑΤΚΙ στην αστυνομία. Προτείνουν να διδάσκονται στα σχολεία μαθήματα για την ομοφυλοφιλία. Βουλευτές και υπουργοί συμμετέχουν στα gay parade, ενώ ταυτόχρονα υβρίζουν όλους όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία.

Νομίζατε ότι τελειώσαμε; Οχι. Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται κατά της Ορθοδοξίας μας.


Την προώθηση του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, μέσω της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της στρατηγικής «εξώθησης» της ΝΔ στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, προκειμένου ο ίδιος να αποκτήσει ερείσματα στον λεγόμενο μεσαίο χώρο, όπως σχολιάζει στο πρωτοσέλιδό της η «Καθημερινή της Κυριακής» και η οποία προχωρά στην σχετική αποκάλυψη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο πρωθυπουργός θα αναπτύξει το πλαίσιο για την συνταγματική αναθεώρηση, περιλαμβανομένου του διαχωρισμού, τον επόμενο μήνα παρότι ως νομικό κείμενο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το Μέγαρο Μαξίμου δεν παραγνωρίζει τον κίνδυνο αντιδράσεων από πλευράς Εκκλησίας. Ομως εκτιμά πως θα αποδειχθούν ελεγχόμενες, όπως συνέβη και με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.
Η συνταγματική αναθεώρηση, μαζί με τη συμφωνία των Πρεσπών, θα είναι δύο από τα βασικά πεδία ανάδειξης διαχωριστικών γραμμών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην πορεία προς τις ευρωεκλογές του 2019 που μπορεί να συμπέσουν με τις εθνικές εκλογές.

Δείτε το πρωτοσέλιδο:



Με λίγα λόγια, επιχειρούν την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδος. Αυτό είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης. Ερώτηση. Ο Καμμένος θα παρέμβει, ή μία από τα ίδια όπως με το Σκοπιανό;
Κράτος και εκκλησία βάδισαν και βαδίζουν μαζί για αιώνες. Τώρα πάνε κάποιοι να το αλλάξουν.
Άρθρο 3 – Σύνταγμα της Ελλάδος – Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας
1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ’ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.
Θα τα βέλετε με το Oρθόδοξο κοινό; Λίγο δύσκολο. Οι Ελληνες θα αντιδράσουν και πάλι.