Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Του Λυκούργου Νάνη ιατρού


ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ-KλΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ 
 ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΝΟΧΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
 Τι κάνει η διοικούσα Εκκλησία; Γιατί δεν ακούγεται; Γιατί δεν φωνάζει; ΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ; 
Η Εκκλησία της Ελλάδος, διά των διοικητικών οργάνων της (ΔΙΣ ΚΑΙ ΙΣΙ), δεν έπρεπε, ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ, να χαλάσει τον κόσμο κατά το κοινώς λεγόμενο;




Αναμφίβολα, ζούμε σε μέρες κοσμογονικές και σε καιρούς σεισμικούς. Ειδικά στον πατρίδα  μας, ως κοινωνία  βιώνουμε μία έκρηξη ηθικής ασυδοσίας (βλέπε καταιγισμό νομοθετικών αισχρουργημάτων, δυσώνυμο athens pride με τη διακωμώδηση ιερών προσώπων και την  προσβολή της δημοσίας αιδούς που ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ΠΡΟΣ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ(ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ), κ.τ.ο.) και ως Έθνος μία ανήκουστη εθνική προδοσία με αποκορύφωμα το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Αύριο, εκτός απρόπτου, ο καταληψίας της Γκράβας, το "μεγάλο" αυτό πολιτικό (μάλλον μηδενικό) κεφάλαιο, επικεφαλής ενός εσμού ανατροπέων των πάντων, που κατά παραχώρησιν Θεού και ένεκα των πολλών και φρικαλέων ανομημάτων μας κατέχει τον πρωθυπουργικό θώκοού καταντήσαμε δηλαδή...) μαζί με τον Έλληνα "Ταλλευράνδο" Κοτζιάού καταντήσαμε δηλαδή...) πρόκειται να υπογράψουν τη συμφωνία της εσχάτης προδοσίας και της αισχύνης στις Πρέσπες.

Δεν προτιθέμεθα, βεβαίως, σε ένα σχετικώς βραχείας εκτάσεως σχόλιο, όπως το παρόν, να σταθεί η γραφίδα μας σε αυτήν καθ εαυτήν την ελεεινή, ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥρος δόξαν της Δημοκρατίας κατά τα άλλα...) συμφωνηθησόμενη προδοσία. Εμβριθείς κριτικές αναλύσεις, διατυπωθείσες υπό επαιόντων, αφθονούν στο διαδίκτυο και ο καθείς μπορεί να προστρέξει σε αυτές.

Για μία,όμως, ακόμη φορά θα στρέψουμε τα βέλη της κριτικής μας προς τη λεγόμενη ΔΙΣ (Διαρκή Ιερά Σύνοδο) και τη στάση της εν προκειμένω.

Και τούτο γιατί αμείλικτο και καθολικό πλανάται ανά την Ελλαδική επικράτεια και όχι μόνο το ερώτημα; Τι κάνει η Εκκλησία; Γιατί δεν ακούγεται; Γιατί δεν φωνάζει; ΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;


Και είναι μεν γεγονός, ότι ένιοι μητροπολίτες, της Μακεδονίας ως επί το πλείστον, συμετείχαν στις επιτροπές συγκρότησης συλλαλητηρίων, συμμετείχαν σε αυτά, κάλεσαν το λαό να συμμετάσχει, απηύθυναν χαιρετισμό, προέβησαν σε λεβέντικες δηλώσεις. Και τυγχάνουν, αναντιλέκτως, άξιοι επαίνου.

Η Εκκλησία της Ελλάδος,όμως, διά των διοικητικών οργάνων της (ΔΙΣ ΚΑΙ ΙΣΙ), δεν έπρεπε, ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ, να χαλάσει τον κόσμο κατά το κοινώς λεγόμενο; Να καλέσει το λαό σε μαζική κάθοδο στο άγιο πεζοδρόμιο για την ιερή υπόθεση της Μακεδονίας μας, ζήτημα που εκτός της αμιγώς εθνικής (ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΑΥΤΗ ΑΡΚΕΙ) διαθέτει και εκκλησιαστική διάσταση, όπως η ΔΙΣ έχει παραδεχθεί διά σχετικού ανακοινωθέντος; Δεν έπρεπε ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ και να καταγγείλει στον ελληνικό λαό την άθλια προδοσία και τους αντίχριστους και ανθέλληνες προδότες πολιτικούς εξουσιαστές; Τους ολετήρες αυτούς του Έθνους; Και να τους στιγματίσει ΔΡΙΜΕΩΣ από άμβωνος; Και να προτρέψει το λαό να αναλογισθεί τις ευθύνες του και να αποτρέψει την προδοσία όπως άλλωστε διαλαμβάνει και σχετική συνταγματική επιταγή;

Πενήντα!!!(ΑΡΙΘΜΟΣ 50) μητροπολίτες και επίσκοποι προσήλθαν προχθές το βράδυ στον εσπερινό των ονομαστηρίων του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου!!! Άφησαν τις επισκοπικές τους παροικίες και τα ποίμνιά τους και κατήλθαν στο κλεινόν άστυ για αυτόν το λόγο! Είναι να αγανακτεί κανείς!

Δεν μπορούσαν αυτοί οι 50 σήμερα να ηγηθούν του συλλαλητηρίου στην πλατεία συντάγματος συμαπραστατούμενοι απο τον κλήρο, τους μοναχούς και τον τόσο προδομένο λαό; Δεν τους συνέχει η ιερή παρακαταθήκη του Γερμανού Καραβαγγέλη; Οι εθνικοί αγώνες του Χρυσάνθου Φιλιππίδη και του Σπυρίδωνα Βλάχου; Του Αυγουστίνου Καντιώτη και του Σεβαστιανού Οικονομίδη;

Γιατί δειλιάζουν; Φοβούνται την αντίχριστη εξουσία; "Ου γαρ έδωκεν ημίν ο Θεός Πνεύμα δειλίας αλλά δυνάμεωςκαι προκειμένου περί των δειλών " το μέρος αυτών εν τη λίμνη τη καιομένη εν πυρί και θείω".


Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που σιώπησαν απέναντι στο αισχρό athens pride στο οποίο έλαβε χώρα από τους σοδομίτες πρωτοφανής διακωμωδηση-ύβρις αγίου της Εκκλησίας μας! Μόνο οι μητροπολίτες Πειραιώς και Καλαβρύτων αντέδρασαν σχετικώς!


Η ΔΙΣ "ολοκλήρωσε" τις εργασίες της για το μήνα Ιούνιο, στις πρώτες ημέρες του μήνα (6-8 Ιουνίου) σε τρεις συνεχόμενες συνεδρίες.Δεν παρέλειψε, μεταξύ των άλλωννα ασχοληθεί με τους μετανάστες. Και πό κει και πέρα "ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΔΙΑΚΡΚΕΙΑΣ"... Και ας έλαβε χώρα το athens pride. Και ας διεξήχθησαν επαίσχυντα οικουμενιστικά συνέδρια.


ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

"Αρκούνται" οι άγιοι συνοδικοί στο παλαιό,λακωνικό ανακοινωθέν επί τη βάσει του οποίου "Η Εκκλησια της Ελλάδος δεν δέχεται τον όρο "Μακεδονία" ή παράγωγο αυτού στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων". Χαίρω πολύ, σεβασμιώτατοι! Αυτό μας έλειπε δα! Να λέγατε το αντίθετο!


Το θέμα είναι τι πράττουμε, σεβασμιώτατοι! "Ουχ οις λέγομεν αλλ οις πράττομεν προσέχουσιν πάντες", σύμφωνα με το ΑΙΩΝΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ!

Αλλά τι να πράξετε από μόνοι σας, όταν ο "χάρτινος επιτελάρχης" σας έχει κόψει τα πόδια, κατά το δη λεγόμενο, ισχυριζόμενος ότι "
Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία." Τάδε έφη ο μοιραίος αυτός άνθρωπος, βάζοντας ταφόπλακα στην αγωνιστικότητα της επισήμου Εκκλησίας. Είχε, βλέπετε, προηγηθεί ο γνωστός και μη εξαιρετέος π.Βασίλειος Θερμός, που σε προβληματικό του δημοσίευμα προ ετών, αναφερόμενος στους επί μακαριστού Χριστοδούλου αγώνες της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Μακεδονικό και τις ταυτότητες έγραψε για "χαμένες ευκαιρίες για την Εκκλησία της Ελλάδος" . Πού καταντησαμε αλήθεια... Και να ήταν μόνο αυτοί...Κάποις "ακαδημίες Δημητριάδος" και κάποια έκγονα του Αγουρίδη δεν πάνε πίσω και ο νοών νοείτω...


Υ.Γ. Να μην "ξεχάσετε" άγιοι συνοδικοί να ξανααρασημοφορήσετε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, "επιβραβεύοντάς τον" για τις ...τεράστιεςού καταντήσαμε αλήθεια..) υπηρεσίες του προς την κοινωνία (διά της θέσεως της υπογραφής του κάτωθεν πρωτοφανών νομοθετικών αισχρουργημάτων) και του Έθνους (όρα στάση του στο θέμα της Μακεδονίας...)  ευτελίζοντας για μία ακόμη φορά το προσωπικό σας κύρος και το κύρος της καθόλου Εκκλησίας.


Υ.Γ.2. Και μην "ξεχάσετε", κάποιοι μητροπολίτες, στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου, να φωτογραφηθείτε και να χαριεντιστείτε με τους "εθνοπατέρες" που ψήφισαν όλα τα νομοσχέδια της ανωμαλίας και που συμφωνούν με τη συμφωνία της προδοσίας και της αισχύνης αντί να τους εκδιώξετε από τους ναούς πανηγυρικώς!