Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Τις εβάσκανε υμάς Αγιορείτες Πατέρες και Πατέρες των Μονών της Επικρατείας και πάθατε αφωνία και ίστασθε άπρακτοι ενώπιον του ανοσιουργήματος που συντελείται στην Εκκλησία και την Πατρίδα;;; «Την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς»

agioreites oikoumenikos 2
Προσκυνηματική επίσκεψη στο Σεπτό Κέντρο προκειμένου να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη για την πρόσφατη επίσκεψή του στις Ι.Μονές Ξενοφώντος και Παντοκράτορος, πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, οι Καθηγούμενοι αυτών, Αρχιμ. Αλέξιος και Αρχιμ.Γαβριήλ, μαζί με μοναχούς των Αδελφοτήτων τους.
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους ο Πατριάρχης θυμήθηκε με συγκίνηση τη θερμή υποδοχή
που του επεφύλαξαν παντού, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, οι Αγιορείτες πατέρες και τις θερμές εκδηλώσεις αγάπης και αφοσίωσής τους προς τη Μητέρα Εκκλησία. Και με την ευκαιρία τόνισε τους υπάρχοντας ακατάλυτους ιερούς δεσμούς μεταξύ του Ιερού Κέντρου του Φαναρίου και του Αγίου Όρους.
Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο
agioreites oikoumenikos 1
agioreites oikoumenikos 1
ΡΟΜΦΑΙΑ

Τις εβάσκανε υμάς Αγιορείτες Πατέρες και Πατέρες των Μονών της Επικρατείας και πάθατε αφωνία και ίστασθε άπρακτοι ενώπιον του ανοσιουργήματος που συντελείται στην Εκκλησία και την Πατρίδα;;;

  Σχόλιο  Συνοδός και ο ταλαίπωρος  Ξενοφωντινός αγιογράφος, ο χαριέστατος  αρχιμ. Λουκάς Δεληγιάννης εκ Λαρίσης ορμώμενος που φιλοτέχνησε τον προδοτικό πάπυρο της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας.    

 Λουκά, με  αυτόν τον προδοτικό  πάπυρο που φιλοτέχνησες,  μηδένισες όλο τον αγώνα  και το έργο σου. ΝΤΡΟΠΗ!!!
Ευχόμαστε να συνέλθεις και καλή μετάνοια, γιατί "πήραν τα μυαλά σου αέρα" μαζί με τον γέροντά σας Αλέξιο και λοιπούς συνοδοιπόρους. * 
 μοναχός Γ.
Σχόλιο
*Διότι όπως και να το κάνουμε, πάπυρος είναι αυτός, δεν είναι μπακαλόχαρτο ούτε εφημερίδα με σαρδέλες. Καλλιγραφημένος από αγιορείτικο χέρι -μήπως θα έπρεπε να το κόψει ο συγκεκριμένος αγιορείτης για να μην του μείνει αιωνίως τυμπανιαίο; Με ειδικό μελάνι, γραμμένο σε αρχαΐζουσα Ελληνική «που πιστοποιεί την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας».
Αυτός ο σημαντικός πάπυρος παρεδόθη, λέει, από τα ίδια τα χέρια του καλλιγράφου ιερομόναχου Λουκά Ξενοφωντινού στα χέρια του Βαρθολομαίου! Σημαντικότατη λεπτομέρεια και αυτή την οποία πρέπει να μάθουμε. 
Φ