Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Γιάννης Φρύδας: Αστραπόβροντα…κι αστραποτσιοκανίσματα

 ΣΤΟ  ΚΑΦΕΝΕΙΟ  ΤΟΥ  ΓΙΑΝΝΗ  51 
Αστραπόβροντα…  …κι αστραποτσιοκανίσματα 
                                                                   «…εμείς που ζήσαμε φτωχοί,
                                                                      του κόσμου η βροχή δε μας πειράζει,
                                                                        μην κλαις και μη φοβάσαι το σκοτάδι…»
                                                              Γράφει ο Γιάννης Φρύδας     
 Ο Ραγκούσης, ο Τζουμάκας κι ο Αντώναρος
σε κρασοπουλειό πηγαίναν για να φαν να πιουν.
Κει που τρώγαν, κει που πίναν, κει που γλένταγαν,
κάπου πιάσαν την κουβέντα για τις όμορφες… (και για τον Σύριζα)
Εμφανίζεται η Τασία  Χριστοδουλοπούλου με την Ξενογιαννακοπούλου
και ξεμέθυσαν. (χάλασε και το τραγούδι…)    
                                                                          Βαρουφάκαινα…
                                                                          Γιάνναινα, Γιαννάκαινα, Γιανοβαρουφάκαινα
                                                                         Τι το κάνεις το παιδί κι αστοχάει το ένα νι;                  


  Χειμώνας πια, αλλά πουθενά χειμώνας!... Τι έγινε αυτή η ψυχή, που μας έβγαζε την ψυχή με τις κακοκαιρίες του; Πού πήγαν τα αστραποτσιοκανίσματα, οι αέρηδες, τα δρολάπια και οι χιονοθύελλες; Χιονιάδες που σκέπαζαν τα πάντα και κάναμε δυο μήνες να πατήσουμε μαύρη γης!   
  Αυτή η χώρα ούτε χειμώνα δεν μπορεί να παράγει πια… Έχουμε σχεδόν δεκαετία να δούμε …σοβαρόν χειμώνα ή χειμώνα μεγάλης διάρκειας όπως παλιότερα. Ίσως, μας λυπήθηκε κι ο Θεός από τότε που μπήκαμε στην κρίση. Γλιτώνουμε έτσι αρκετό πετρέλαιον, για να αγοράζομεν ολίγον έλαιον και να φκιάνουμε μπουκουβάλα, τηγανίτες και χαλβάν.
  Κλιματική αλλαγή λένε κάποιοι. Αν δε μπουν ανεμογεννήτριες στο Χονδροσπάνιον,
το χιόνι θα γίνει πολύ σπάνιον και θα αχρηστευτούν και τα χιονοδρομικά σας…  (ευτυχώς που δεν τα φτιάξαμε δηλαδή)
  Ποιος ξέρει του καιρού τα γυρίσματα; Και γιατί δεν χαιρόμαστε αυτά του καιρού τα γυρίσματα;  Ακόμα κι ο πιο βαρύς χειμώνας απλώς προετοιμάζει την άνοιξη που έρχεται… Πάντα έρχεται η άνοιξη!
 Έφυγαν οι άγριοι χειμώνες, αλλά αγρίεψαν οι ζωές μας. Τώρα αυτό πρέπει να αλλάξουμε. Ο νέος χρόνος που φτάνει σε λίγο, ας γίνει πάλι η αρχή μιας νέας προσπάθειας, αλλιώς  ολοένα και περισσότερο θα βιώνουμε και θα κάνουμε χρήση τον στίχο του τραγουδιού «Τα καλοκαίρια μας μικρά κι ατέλειωτοι χειμώνες…»

Τελώνου και φαρισαίου…
  Μπορεί να είμαστε σε περίοδο γιορτών αλλά μην ανησυχείτε! Δεν φτάσαμε ακόμα στην αρχή του Τριωδίου, κατά την οποία διαβάζεται αυτή η γνωστή παραβολή. Όμως, τη ζούμε καθημερινά σε πολλές εκδοχές και σε διάφορες εκδηλώσεις με την ίδια πάντα κινούσα αιτία, τον εγωισμό.
 Εγώ είμαι καλύτερος απ’ αυτόν… Εγώ είμαι ικανότερος από εκείνον… Εγώ (ελπίζω να το  καταλάβατε όλοι  τόσες φορές που το είπα)  υπερέχω απ’ τους άλλους!
Εμείς (έχει και πληθυντικό το ρημάδι το εγώ) είμαστε καλύτεροι απ’ τους άλλους! Εμείς  διαφέρουμε, γιατί είμαστε το φως και εκείνοι το σκοτάδι (πίσσα, έρεβος λέμε). Ημείς (ας ρίξου κι ένα καθαριβουσιάν’κου!) είμεθα ημείς και υπερτερούμεν ουλούθι από υμάς(πού να βρεθεί κι ένας ιμάς να τους δέσουμε, γιατί για δέσιμο είναι…)

Στα εγώ και στα εμείς λόγια ξύλινα θα βρεις
  Αυτές οι λεξούλες με το υπερεγώ και την αντίληψη υπεροχής όταν μπουν στην υπηρεσία της πολιτικής και των πολιτικών, παράγουν μέχρι και πολύ τοξικά προϊόντα. «Ή εμείς ή αυτοί!», «Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν!»
  Ο ξύλινος πολιτικός λόγος ολοένα και περισσότερο γίνεται τρόπος έκφρασης. Το μόνο που  πετυχαίνει είναι να δείχνει την ποιότητα αυτού που τον χρησιμοποιεί. Πολλές φορές γίνεται κι ασυναίσθητα από κάποιους και αδικούν έτσι τον εαυτό τους.
Γι’ αυτό χρέος των πολιτικών είναι να προσέχουν πάντα τον λόγο τους.
  Διάβασα πριν αρκετό καιρό κάπου: «…για εμάς η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη…» Δηλαδή, για τους άλλους είναι διαπραγματεύσιμη; Μπήκε σε διατίμηση; Οι άλλοι την επιβουλεύονται; Δημιουργούνται συνειρμοί…

Νέα προϊόντα στη νέα χρονιά απ’ το νέο Καφενείο
  Ζήτω ο Νέος, η Νέα, το Νέο ................... (γράψτε στο διάστικτο ό,τι ο καθένας επιθυμεί. Άλλωστε, εσείς το επιλέξατε, εσείς το λούζεστε).
  Το Καφενείο, για να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες του νέου ανταγωνισμού και των νέων δεδομένων της νέας παγκοσμιοποίησης συνδυασμένης με την διαχρονική σαχλαμάρα, ανακοινώνει ότι θα κυκλοφορήσει νέα προϊόντα. Υπάρχουν πια κείμενα στην νεοελληνική που θέλουν μετάφραση (με δώρο τον σχολιασμό), «καθώς αλλάζουν την καθιερωμένη σημασία των λέξεων, για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους», όπως ακριβώς θα έλεγε ο Θουκυδίδης, αν ζούσε σήμερα και δεν ήταν μέλος κάποιου κόμματος φυσικά. Το είπα – ξείπα και το άσπρο – μαύρο  των πολιτικών δεν θα περνάει ατουφέκιστο. Είναι άδικο για τους συνεπείς και για όλους εκείνους που προσπαθούν να κάνουν τις συνθέσεις στον δημόσιο βίο, για να δίνουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας και των ανθρώπων.

Νέα απ’ τις ανανεώσιμες
  Φράγμα Συκιάς: Αά (ναι) είπε στον Κουτσό και στον δήμαρχο ο επί των έργων υπουργός Κώστας Καραμανλής (καλά, πόσοι είναι αυτοί οι κωστακαραμανλήδες;), άα (όχι) ο Κωστής Χατζηδάκης, ο επί της ενέργειας και περιβάλλοντος. Είμαστε δηλαδή μεταξύ Κώστα και Κωστή. Τι να πιστέψω εγώ τώρα; Γιατί να σταματήσει το υδροηλεκτρικό που είναι κι αυτό από ανανεώσιμη πηγή (και σπαταλήθηκαν τόσα χρήματα) και να προχωρήσουν τις φτερωτές; Να σταματήσει του κλαρίνου κι να τραβήσει του βιουλί πο’ ’λιγαν κι οι μιρακλήδις;
  Λένε ότι το φράγμα το εμποδίζει ου Βασίλη Παπαϊάνν’ς. Έβαλε στον Χατζηδάκη έναν προβληματισμό: «Αν γένει του φράγμα κι κουντά σπάσει, θα προυπίσου ιγώ κι η φαμιλιά μ’ να κουλλήσουμι απάν’ του Φέλλου για να γλιτώσουμι; Θέλου ιγγυήσεις!» του είπε κι ο Κωστής προς το παρόν το πάγωσε. Κι εμείς ξεπαγιάσαμε… 

  Όμως, ο Παπαϊάννης λογάριαζε χωρίς τον Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος στο πρόσφατο ταξίδι του στα Τρίκαλα ανακοίνωσε τη λειτουργία του φράγματος Μεσοχώρας και την απόφαση για ολοκλήρωση του φράγματος Συκιάς. Πολύ θα ήθελα, Κυριάκο, να πανηγυρίσω, αλλά τόσες φορές που πανηγύρισα ως τώρα είμαι πολύ επιφυλακτικός, γιατί όταν πήγαινα να χορέψω σταμάταγε και το κλαρίνο και το βιολί… Εκτός αυτού μάθαμε πια, όταν ακούμε εκτροπές να υποψιαζόμαστε εκλογές. Καήκαμε πολλές φορές (κι από πολλούς) στην κουρκούτη των υποσχέσεων.
  Μακάρι να γίνει και να αποφύγουμε την καταστροφή στις κορφές των βουνών μας! Εκεί δεν θέλουμε φτερωτές παρά μόνο φτερούγες αετών…

  Θα γένουμι, λέει, η μπαταρία τ’ς Ιλλάδας! Πάλι πόλος θα γένουμι; Σι καλό μας! Πόλος δημοτικός, πόλος ηλεκτρικός, μέχρι και βόρειος πόλος θα καταντήσουμε και στο τέλος …για το γάιδαρο καβάλα! Επί πώλου όνου δηλαδή. Αλλά αφού θα γίνουμε μπαταρίες, ας ρίξουμε και 21 πανηγυρικές μπαταριές …που μπαταρίσαμε!...

Ιλάτι απάν’ στ’ν Ιλάτη!
  «Βαμμένη» ΣΥΡΙΖαία στα Τρίκαλα δίνει το σπίτι της στον Τσίπρα.
Με αυτόν τον τίτλο ιστοσελίδα μάς ενημερώνει ότι μια τρικαλινή (βαμμένη είπαμε, όχι βλαμμένη που το διαβάσατε μερικοί) προσκάλεσε με ιδιόχειρη επιστολή-πρόσκληση τον Τσίπρα προσφέροντας στον ίδιο και στην οικογένειά του το σπίτι της, στην Ελάτη για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Επίσης, στην προσπάθειά της να τον πείσει να έρθει, του γράφει πως στα Τρίκαλα φιλοξενείται και το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο, ο «Μύλος των Ξωτικών».
  Βάλαμε έναν χασομέρη στο Καφενείο να την πάρει τηλέφωνο, να μάθουμε περισσότερα για την πρωτοβουλία της  κι αυτή είπε: «Γιατί καλύτιρου είνι τ’ς Παναγουπούλου του κότιρου απ’ του θ’κό μ’ του σπίτι;»
  Καλά, κυρία μου, του θ’κό σ’ είνι καλύτιρου, αλλά αυτό το τελευταίο με τα ξωτικά και τον μύλο τί το ήθελες; Ξεμείνατε από ξωτικά στα Τρίκαλα; Να σπείριτι πλειότιρα τ’ χρόν’, μη βάνιτι ούλου καρπούζια!

  Την επόμενη εβδομάδα από την πρόσκληση ο Αλέξης βρέθηκε στα Τρίκαλα, όπου μίλησε σε συγκέντρωση ξωτικών (στελεχών ήθελα να πω) του κόμματός του. Όμως, δεν  έγινε γνωστό, αν θα αποδεχτεί την προσφορά φιλοξενίας της κυρίας…
  Στη Νέα Δημοκρατία ανησύχησαν. Δεν μπορεί να παίζει χωρίς αντίπαλο ο αντίπαλος! Αποφάσισαν να στείλουν κι αυτοί τον Κυριάκο. Αν θες να είσαι αρχηγός, πρέπει να πας και μυλωνάς. Έτσι βρέθηκε κι αυτός στα Τρίκαλα και στον μύλο, με άλλα ξωτικά εννοείται, γιατί και σ’ αυτή την πόλη υπάρχουν διάφορες ποικιλίες ξωτικών… και μάλιστα σε πλεόνασμα. Μύλος γίνεται!...

  Την ευκαιρία δεν έχασε δικός μας αρθρογράφος, που κάλεσε με ταχύτατα αντανακλαστικά τον κύριο Αλέξη να επισκεφτεί την Αργιθέα, για να δει από κοντά όσα δεν μπορεί να δει από μακριά και δεν του τα λένε κι όπως είναι… Βέβαια, ο αρθρογράφος δεν είναι θεσμικός, αλλά αν περιμένεις απ’ τους θεσμικούς να πάρουν φωτιά …κάηκες!
  Καπάκι στην πρόσκληση αυτή έρχεται και η διαφήμιση της περιοχής μας σε ταξιδιωτικό περιοδικό (στο πλαίσιο προβολής και εξωστρέφειας) κι έτσι και να μην έρθει ο Αλέξης η περιοχή θα βουλιάξει από τουρισμό (μαθημένοι είμαστε από βούλιες!...). Οι  πληροφορίες λένε ότι η πληρότητα στα καταλύματα για τις μέρες των γιορτών έχει φτάσει στο 199%. Οι Αργιθεάτες ξενοδόχοι αναγκάστηκαν να βγάλουν τα κρεβάτια και στρώνουν κάτω τα τσιόλια στρωματσάδα, για να εξασφαλίσουν τον ύπνο στους επισκέπτες.
  Προτάθηκε   για   λύση   να  διαμορφωθούν  ως  πρόχειρα  καταλύματα  και  κάποιες
σπηλιές, αχυρώνες και μύλοι (χωρίς ξωτικά), αλλά δεν προχώρησε, γιατί αυτή την εποχή υπάρχουν και πολλά παγανά και δεν παλεύονται (δεν συμφέρει να καις θυμιάμα ή σκρούμπο ολημερίς…)

Πολιτικά επίκαιρα
  Το κυβερνόν κόμμα βαδίζει ως ακυβέρνητον ακόμα, προσπαθώντας να βρει την κατεύθυνση, για να χαράξει πορεία. Πάλι καλά που δεν ψάχνει την απεύθυνση!… Δοκιμάζει συστήματα, αλλάζει τακτικές, βάζει και βγάζει διοικητές, για να κάνει ανεξάρτητη δημόσια διοίκηση με εξαρτημένους. Συνηθισμένα πράγματα, καμιά φαντασία!
  Ας πούμε για παράδειγμα τους διοικητές των νοσοκομείων. Τι τους θέλεις; Βάζεις διοικητή έναν ασθενή που είναι έτοιμος για εξιτήριο. Του λες: «Για να γλιτώσεις απ’ το σύστημα υγείας που έχουμε, σημαίνει ότι είσαι πολύ ικανός και ανθεκτικός. Κάτσε για κάνα μήνα διοικητής, γιατί με αυτά που είδαν τα μάτια σου όσο ήσουν ασθενής κάτι θα διορθώσεις». Απλές συνταγές χρειάζονται. Δεν δίνεις δικαίωμα και στον Σύριζα να σε δείχνει που έβαλες διοικητή τον Πατέρα, για να ξεχάσει ο λαός που έβαζε  ο υπουργός Παππάς (επί Σύριζα) διοικητή τον δικό του πατέρα…
  Ο Σύριζας ασχολείται με άλλα. Εκεί γίνεται πια τ’ς ανασυγκροτήσεως… Ψάχνουν να βρουν τρόπους πώς να συσκευάσουν την ελπίδα σε νέο περιτύλιγμα, να μας την ξαναπουλήσουν. Μέσα από ένα ασκέρι ανελοσυριζοπασοκοποταμοδημαρίσιων θα συνθέσουν την αριστερά της εποχής μας. Το τυρί θα πήξει καλύτερα αν βάλουν και λίγη δεξιά πυτιά, τον Αντώναρο ας πούμε. Οι περισσότεροι αυτού του ετερόκλητου πλήθους έχουν στο βιογραφικό τους συμμετοχή και πέρασμα σε πεντέξι κόμματα, ομίλους προβληματισμού, ομάδες πρωτοβουλίας  και άλλα συναφή…
  Στην πολυπληθή ΚΕΑ (Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης) υπάρχουν και πολλοί ΠΥΣ (Πρώην Υβριστές Σύριζα) όπως ο Γκλέτσος,  αλλά το παραβλέπουν, γιατί είναι  χρήσιμος στην κουζίνα ειδικά για τις γνώσεις του στο τηγάνισμα των ψαριών.
  Η ρεγγίνα στα Λατινικά μας, αγαπούσε τα ρόδα. Η Ρεγγίνα Βάρτζελη επίσης. Γι’ αυτό ακολούθησε κι όλους τους κηπουρούς του Γιωργάκη του Τοξικού, που έπιασαν δουλειά στο περιβόλι του Αλέξη. Δεν μπορεί να ζήσει η Ρεγγίνα μακριά από τα λουλούδια. Καλά, έχει τόσα φυτά ο Σύριζας και χρειάζεται τόσους κηπουρούς; Τι λέει κι ο Μπίστης, ο μπιστικός του κοπαδιού;

Ο Ραγκούσης, ο Τζουμάκας κι ο Αντώναρος
σε κρασοπουλειό πηγαίναν για να φαν να πιουν.
Κει που τρώγαν, κει που πίναν, κει που γλένταγαν,
κάπου πιάσαν την κουβέντα για τις όμορφες… (και για τον Σύριζα)
Εμφανίζεται η Τασία  Χριστοδουλοπούλου με την Ξενογιαννακοπούλου
και ξεμέθυσαν. (χάλασε και το τραγούδι…)

Βαρουφάκαινα…
  Γιάνναινα, Γιαννάκαινα, Γιανοβαρουφάκαινα
Τι το κάνεις το παιδί κι αστοχάει το ένα νι;    (δημώδες ή δαιμονιώδες άσμα)
  Συνέντευξη έδωσε πρόσφατα η γυναίκα του Βαρουφάκη και μίλησε  για τον άντρα της  και την προσπάθεια δαιμονοποίησής του απ’ την δεξιά αλλά και την αριστερά της χώρας.
  Μεταξύ άλλων είπε: «Θέλω να δω τον Γιάννη πρωθυπουργό της χώρας.» (θέλου κι ιγώ έναν τ’γαν’στό μι κλουτσουτύρι αλλά πού να τουν βρου…). Τι σύμπτωση! Την ίδια λαχτάρα έχουμε κι εμείς, πότε θα τον δούμε πρωθυπουργό! Μας λαχτάρησε κι άλλη μια φορά (φτηνά τη γλιτώσαμε τότε), γι’ αυτό μας απόμεινε η λαχτάρα…
  Αυτές είναι γυναίκες! Καλά λένε ότι πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα. Όχι, σαν τις δικές μας που δεν θέλουν ν’ ακούσουν να γίνουμε πρωθυπουργοί, που μας εμπόδισαν ακόμα και να κάνουμε καριέρα αρχιεπισκόπου!    
  Μίλησε και για τον σκύλο τους τον Μόγλη:  «Δεχτήκαμε αυτό το λυκάκι και το μεγαλώνουμε σαν παιδί μας» είπε. Βέβαια, εγώ ανησυχώ για την ανατροφή που θα  του δώσουν. Μπορεί το σκυλί να είναι καλό και να χαραμιστεί, ενώ θα μπορούσε να γίνει μια χαρά γουρουνόσκυλο, ειδικά αν αναλάβαινε την εκπαίδευσή του ο Βασίλης Μπαλάνος, ο Θωμάς Ευαγγέλου, ο Μήτρος Μπακοδήμος ή άλλοι διαπρεπείς επιστήμονες του κυνηγιού.

Τι τηνικάδε αφίξαι και …ξεφουρνίζεις, ω Κρίτων;
  Μιας και είμαστε στου Βαρουφάκη, ας δούμε εκτός του σκύλου του κι έναν βουλευτή του. Τον Κρίτωνα Αρσένη, βεβαίως, βεβαίως!... Αυτόν που πρότεινε μια αλλοδαπή μετανάστρια για πρόεδρο της δημοκρατίας.
  Η ακρισία του Κρίτωνα κρίνω ότι χρήζει ιατρού και μάλιστα κατεπειγόντως. Αυτός και οι υπόλοιποι του ΜεΡΑ25 είναι οι μόνοι βουλευτές που  καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Τώρα μας προτείνουν να σταματήσουμε να ψηφίζουμε και τους Έλληνες και να πάμε σε μεταγραφές. Γι’ αυτό σας λέω ότι έμπλεξε αυτό το σκυλί, ο Μόγλης…
  Έμαθα ότι ο Κρίτων είναι ανακάλυψη του Γιωργάκη. Αυτό το παιδί είχε πάντα μια σπουδαία ικανότητα να μας κουβαλάει τηνικάδε ένα σωρό τενεκέδες…  

  Έρχεται κι ο Γαβράς και φκιάνει βαρουφάκειον ταινία «Ενήλικοι στο Δωμάτιο», αντί να φκιάσει το «Ενήλικοι για τα βρόνταλα».
   Όπου πληρώνεται ο άνθρωπος, λογικό είναι…

Ειδήσεις απ’ την διεθνή ειδησεογραφία
  Τρελάθηκε, λέει, η πυξίδα της γης, γιατί ο μαγνητικός βόρειος πόλος (άιτε, πάλι με τον πόλο) μετακινείται προς τη Σιβηρία με μεγάλη ταχύτητα! Αυτά κάνει η μετατόπιση του Σύριζα προς το κέντρο. Καλά έλεγε ότι θα αλλάξει την Ευρώπη. Βοήθησε λίγο και το μπρέξιτ που ξαλάφρωσε λίγο η Ευρώπη και το φόρτωμα έγειρε. Σε λίγο βλέπω το Λονδίνο να στοκάρει πλαγιομετωπικά με το Βλαδιβοστόκ.
  Λέτε τα φαινόμενα στη Σκάλα Ανθηρού και στη Λεύκα Πετρίλου να οφείλονται στο ίδιο αίτιο; Υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί το Τριζόλ;

  Στην Αυστραλία σημειώνεται αυτές τις μέρες μεγάλη ζέστη. Ψένει ου διάουλους του καρβέλι τ’!  Ένας μάλιστα έψησε ρολό χοιρινό μέσα στο αυτοκίνητο.
  Σιγά την είδηση!... Στα Βραγκιανά και στην κοιλάδα Αχελώου το ψήνεις μια χαρά κι έξω απ’ το αυτοκίνητο. Στη Σ’κιά κι στου Μπουζιάρ’κου, για να μην αρπάξει, πρέπει να βάζεις και κάνα κουτσ’πόφ’λλου αουπάν’.

 Το Νόμπελ Χημείας απονεμήθηκε φέτος σε τρεις επιστήμονες για το έργο τους  σχετικά με την «ανάπτυξη μπαταριών ιόντων λιθίου».
  Καταγγέλλουμε την επιτροπή των Νόμπελ για την απόφασή της αυτή, ως ύποπτη και κατευθυνόμενη. Εμείς ανακαλύψαμε εδώ και χρόνια την μπαταρία ηλιθίου και δεν τύχαμε ανάλογης αναγνώρισης. Αλλά τι περιμένεις από επιτροπή που έδωσε το Νόμπελ Ειρήνης ακόμα και στον Κίσινγκερ;

Ανακοινώσεις
  Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που γνωστοποιήθηκε η κινητή αστυνομική μονάδα θα είναι στην Αργιθέα την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019 και στις ώρες 08:00 – 15:00. Προγραμματίστε ανάλογα τις παρανομίες σας, τις κλοπές ή άλλες δραστηριότητες, για να μην τσακώσιτι κάνα μπιλιά!...

  Η Ελένη Μενεγάκη θα περάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε εξωτικό (να του πάλι του ξουτικό!...) μέρος του εξωτερικού, όπου θα παρακολουθήσει την περιφορά του επιταφίου και την ακολουθία της ανάστασης. Ήδη κάτω απ’ το χριστουγεννιάτικο δέντρο της και δίπλα στη φάτνη συμπληρώνουν το στόλισμα τα κόκκινα αυγά, βαμμένα απ’ τα χεράκια της. Εσένα, όμως, τι σε νοιάζει για τη Μενεγάκη πού θα τρώει τσιγαρίδες και κάθεσαι και διαβάζεις τις χαζομάρες που γράφω;

  Έχω και άλλες ανακοινώσεις αλλά δεν τις γράφω. Ίσως, βοηθήσει αυτό στην εγκράτεια της περιέργειάς σας. Όμως, είμαι περίεργος να δω τις αντιδράσεις σας…

Αισιοδοξία…
  Προσπαθώ πάντα το Καφενείο να κλείνει αισιόδοξα. Όχι, άλλα αστραπόβροντα! Σε λίγο ξημερώνουν Χριστούγεννα… Βρήκα τις δυο προσκλητήριες κάρτες από τις χριστουγεννιάτικες γιορτές των σχολείων της Αργιθέας, του Νηπιαγωγείου Αργυρίου, του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού  Σχολείου Ανθηρού. Συγχαίρω τους μικρούς μαθητές τους, τις άξιες εκπαιδευτικούς  κι όσους στηρίζουν το σπουδαίο έργο τους. 
Είναι αυτές οι κάρτες το πιο αισιόδοξο  που βρήκα για τον τόπο μας…


 
















Καλά Χριστούγεννα! Χρόνια πολλά!