Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Σε "ειδύλλιο" εξελίσσετε η σχέση του Ανθύπατου Τζέφρι Πάϊατ με τον "κόκκινο Δεσπότη"

Ο Πάιατ «αποθεώνει» τον μητροπολίτη Σύρου για το Ουκρανικό!

Ο Αμερικανός πρέσβης χαρακτήρισε «γενναία, τολμηρή και αποφασιστική» τη στάση του Μητροπολίτη (στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας) και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τόσο του ιδίου όσο και της αμερικανικής κυβέρνησης. Δηλαδή σε απλά ελληνικά ο Αμερικανός πρέσβης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου που προάσπισε τα Αμερικανικά συμφέροντα!
Στις 12 Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, σε έκτακτη συνεδρίασή της, θα προχωρούσε στην αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν ο μητροπολίτης Βολοκολάµσκ Ιλαρίωνας σε συνέντευξή του σε ρωσικό πρακτορείο δήλωνε ότι «όσοι αναγνωρίσουν το σχίσμα θα βρεθούν απομονωμένοι».
Σε ερώτηση του ethnos.gr για τις συγκεκριμένες δηλώσεις ο μητροπολίτης Σύρου είχε σηκώσει τότε το γάντι και απαντούσε στον πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος ούτε χειραγωγείται από τον οποιοδήποτε, ούτε δέχεται εντολές από κανέναν, ούτε απειλείται από κανέναν».
Και το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, «αποθέωσε» τον ιεράρχη για τη στάση του! Ο κ. Πάιατ, ο οποίος βρίσκεται στη Σύρο για την τελετή μεταβίβασης των Ναυπηγείων Νεωρίου στην αμερικανική εταιρεία ONEX του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Πάνου Ξενοκώστα, επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Σύρου στα γραφεία της Μητρόπολης στην Ερμούπολη. Χαρακτήρισε «γενναία, τολμηρή και αποφασιστική» τη στάση του μητροπολίτη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τόσο του ιδίου όσο και της αμερικανικής κυβέρνησης για τη συγκεκριμένη δήλωση.
Επίσης, ο Αμερικανός πρέσβης δεν έκρυψε τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Εκκλησία της Ελλάδος, της οποίας εξήρε για μία ακόμη φορά-το είχε κάνει και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας- το πολυσήμαντο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για την πατρίδα μας.

Από την πλευρά του ο κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τον πρέσβη για τα καλά του λόγια, επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία της Ελλάδος πάντα ήταν, πάντα είναι και πάντα θα είναι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Μητέρα Εκκλησία και τροφό όλων μας.
Ο ιεράρχης αναφέρθηκε και στην πολύτιμη συνεισφορά του κ. Πάιατ στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων, για τα οποία τόνισε ότι είναι ένα έργο στο οποίο έβαλε την προσωπική του σφραγίδα. Εκτίμησε δε ότι το έργο θα πυροδοτήσει ουσιαστικά την ανάπτυξη στη Σύρο και την ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων.
ethnos.gr