Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Νέο νόμισμα 20 ευρώ του Βατικανού/ Γιατρός και νοσηλεύτρια κάνουν το eμβόλιο Covid

 

Νέο νόμισμα 20 ευρώ του Βατικανού/ Γιατρός και νοσηλεύτρια κάνουν το eμβόλιο Covid

 
Βατικανό, το νέο νόμισμα των 20 ευρώ προκαλεί αντιδράσεις: γιατρός και νοσοκόμα κάνουν ένεση σε αγόρι με το εμβόλιο Covid. Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου κατά της πανδημίας και υπέρ των εμβολίων
 
ΔΙΑΜAΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝEΟ ΝOΜΙΣΜΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Τα νέα νομίσματα του Πάπα Φραγκίσκου, αφιερωμένα σε θέματα αγαπητά στον Άγιο Πατέρα και την Εκκλησία, έκαναν το ντεμπούτο τους. Υπάρχει, για παράδειγμα, το νέο ασημένιο νόμισμα ευρώ του Βατικανού, σχεδιασμένο από την Chiara Principe και χαραγμένο από την Annalisa Masini. 
 
Στην προκειμένη περίπτωση, το θέμα είναι η πανδημία, και ειδικότερα η θεραπεία για την καταπολέμηση του Covid και η ανάγκη εμβολιασμού. 
 
Στην πραγματικότητα, το κέρμα των 20 ευρώ απεικονίζει έναν γιατρό, μια νοσοκόμα και ένα αγόρι που πρόκειται να του χορηγηθεί το εμβόλιο. 
 
Εξάλλου, ο Bergoglio είχε επανειλημμένα τονίσει τη σημασία του εμβολιασμού, υπενθυμίζοντας για παράδειγμα ότι η υγειονομική περίθαλψη αποτελεί "ηθική υποχρέωση", προσθέτοντας στη συνέχεια ότι είναι σημαντικό να "συνεχιστεί η προσπάθεια για τον εμβολιασμό ακόμη και των φτωχότερων λαών". Μια επιλογή που προκαλεί συζητήσεις...
____________________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ
http://ethnegersis.blogspot.com/2022/08/20-e-covid.html«Πᾶνος»