Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Διαμαρτυρία από πολίτες που συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από την μητρόπολη Καβάλας: "Ματαιώσετε την επίσκεψη του σχισματικού Επιφανίου στην πατρίδα μας για το καλό όλων μας."


Ψήφισμα διαμαρτυρίας από πολίτες που συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από την μητρόπολη Καβάλας, ζητώντας να ματαιωθεί η επίσκεψη του σχισματικού Επιφανίου Ντουμένκο στην περιοχή τους

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΙΜΦΝΘ 

Καβάλα 25.8.2022

Θα θέλαμε, για μια ακόμη φορά, να σας εκφράσουμε την ιερή αγανάκτησή μας για τις αντικανονικές ενέργειές σας και την πρωτοβουλία σας να προσκαλέσετε στην αγιασμένη περιοχή μας τον σχισματικό, αφορισμένο, καθαιρεμένο, φιλοουνίτη ψευδομητροπολίτη Ουκρανίας, Επιφάνιο Ντουμένκο.

Γνωρίζετε πολύ καλά, πως η κοινωνία με αιρετικούς και σχισματικούς απαγορεύεται από τους Ιερούς Κανόνες. Όποιος κοινωνεί με αφορισμένους, γίνεται αφορισμένος και ο ίδιος. Εάν εσείς θέλετε να συλλειτουργήσετε με σχισματικό, θα γίνετε σχισματικός και ο ίδιος. Θέλετε να γίνετε και εσείς ένας από αυτούς τους αρνητές της πίστης μας; Θα ήτανε ντροπή και αξιοθρήνητο για εσάς, να προβείτε σε αυτό το πνευματικό κακούργημα.

Σας παρακαλούμε πολύ, έστω και την τελευταία στιγμή, συνέλθετε και αναλογιστείτε τις συνέπειες των πράξεων σας.

Με το ανίερο αυτό συλλείτουργο, εγκολπώνεστε τον ουνιτικό τρόπο της ψευδούς ενώσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τις ποικίλες αιρέσεις!

Αυτό θα είναι και το ποτήρι που θα ξεχειλίσει την ιερή αυτή αγανάκτησή μας και θα μας αναγκάσει να απομακρυνθούμε από όλες αυτές τις παράνομες, αντικανονικές, προδοτικές για την Ορθοδοξία μας, ενέργειές σας.

Προδηλώνουμε εις ένδειξη διαμαρτυρίας, μη συλλειτουργία στο μέλλον με όσους θα λάβουν μέρος στο ανίερο αυτό συλλείτουργο.

Μη μας αφήνετε άλλο στο έλεος των εχθρών της πίστεώς μας, για μια ακόμη φορά, σας ζητούμε να ματαιώσετε την επίσκεψη του σχισματικού Επιφανίου στην πατρίδα μας για το καλό όλων μας.

Μετά φόβου Θεού,

(ακολουθούνε 60 υπογραφές)