Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Μετά τον άγιο Λαρίσης Θεολόγο έχουμε στις 7-10-2018 Χειροτονία κανονικού Επισκόπου του κ. Ιερωνύμου Νικολόπουλου 3 μοιχεπιβάτες επάτησαν την μητρόπολη Λαρίσης (Σεραφείμ Ορφανός, Δημήτριος Μπεκιάρης –Μαυρογόνατος και Ιγνάτιος Λάππας)




Μετά τον άγιο Λαρίσης Θεολόγο έχουμε στις 7-10-2018  Χειροτονία κανονικού Επισκόπου  του κ. Ιερωνύμου  Νικολόπουλου   3 μοιχεπιβάτες επάτησαν την μητρόπολη Λαρίσης  (Σεραφείμ Ορφανός, Δημήτριος Μπεκιάρης –Μαυρογόνατος και Ιγνάτιος Λάππας)


    Μετά από 44 Χρόνια (1974 – 2018)
  Για πρώτη φορά μετά το 1974 αναίμακτη  η χειροτονία επισκόπου Λαρίσης.   Για πρώτη φορά μετά το 1974 δεν εσείσθηκε ο μητροπολιτικός  Ναός των Αθηνών στην Εκλογή επισκόπου Λαρίσης από τα ΑΝΑΞΙΟΣ των Λαρισαίων Αγωνιζομένων Χριστιανών.

 ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΘΗΝΩΝ
η χειροτονία του Μητροπολίτη Ιερωνύμου (φωτ.)
Λαμπρή και ιστορική η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Μεταξύ άλλων στην Αθήνα βρέθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, οι βουλευτές της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης κ.α.

Δάκρυα χαράς από τον πατέρα του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης
Διάχυτη ήταν η συγκίνηση του κατά σάρκα πατέρα του νέου μητροπολίτη Λαρίσης, κ. Ιερωνύμου κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του υιού του σήμερα στον μητροπολιτικό Ναό Αθηνών παρουσία  40 και πλέον Αρχιερέων, Πολιτικών, Εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών της Λάρισας, κλήρου και λαού.
Ιδιαίτερα όταν κλήρος και λαός αναφώνησε ΑΞΙΟΣ ο πατέρας του δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί από την συγκινησιακή ατμόσφαιρα και χρειάστηκε το μαντήλι για να σκουπίσει τα δάκρυα χαράς που το παιδί του αξιώθηκε και έλαβε τον ανώτερο βαθμό της Ιεροσύνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ 







































ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr--ΠΗΓΗ ΦΩΤ.: eurokinissi.gr, romfea.gr