Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΤΣΟΛΟΓΙΑΝΝΗ με την ελπιδα να συγκινηθουν απο το Μεγαλο εκκλησιαστικο δραμα


Καλεσαμε τους Αγιορειτες  πατερες να απλωσουν χειρα  βοηθειας και να συμβαλουν στην ειρηνευσι της Εκκλησιας.
Ομως απευθυνθηκαμε σε ...ωτα μη ακουοντων!!! 

ΠΗΓΗ: ΟΜΟΛΟΓΙΑ  
Toν Σεπτεμβριο του 1990 (εφημερ. ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ 14.9.1990)στειλαμε μια επιστολικη εκκλησι στους Αγιορειτες πατερες, με την ελπιδα να συγκινηθουν απο το Μεγαλο εκκλησιαστικο δραμα που δημιουργησαν απανθρωποι ρασοφοροι μεσα στην Εκκλησια και προκαλεσαν την μεγαλυτερη κρισι εις αυτην. 
Ωργιαζαν κυριολεκτικα οι φθονεροι αρχιερεις, με πρωτοστατη τον Ιωαννιδοπροβλητο αθυροστομο Σεραφειμ Τικα.
 Καλεσαμε τους Αγιορειτες  πατερες να απλωσουν χειρα  βοηθειας και να συμβαλουν στην ειρηνευσι της Εκκλησιας.
Ομως απευθυνθηκαμε σε ...ωτα μη ακουοντων!!! 
Και οχι μονον.

Οχι μονο δεν ηρθε καμμια βοηθεια απο το Αγιον Ορος, αλλα μαλλον ειδαμε αυτα που δεν θα θελαμε ποτε να δουμε.
Ειδαμε εναν Καψανη να δημιουργει καλες σχεσεις με τον ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗ της Λαρισας Ιγνατιο Λαππα, ( έγινε πνευματικός του) που εξ΄αιτιας του χυθηκε ποταμηδον χριστιανικο αιμα στη Λαρισα και τα δικαστηρια αναστεναζαν απο τις πρωτοφανεις απανθρωπες αγωγες του.
Ειδαμε ενα Θεοκλητο Διονυσιατη να στελνη θρασυτατες επιτιμητικες επιστολες στον Γιγαντα Αυγουστινο και στον ΑΓΙΩΤΑΤΟ μητροπολιτη                                       Λαρισης ΘΕΟΛΟΓΟ και να τους καλει να σταματησουν να ζητουν το δικαιο τους και να αποσυρθουν απο την διεκδικησι των δικαιωματων τους.
Πεσαμε απο τα συννεφα, κυριολεκτικα.
Ειναι δυνατον, να επαινουν τους απληστους και αναξιοπρεπεις ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΕΣ, οι Αγιορειτες;
Δηλαδη αν ζουσε σημερα ο Αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος, θα υπεστηριζαν τους ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ, οπως εκεινος αποκαλουσε, τον πατριαρχη Αλεξανδρειας Θεοφιλο τον χρυσολατρη και τους εξ Αραβιας επισκοπους που μεσα στην ιδια την Κωνσταντινουπολι τον καρατομησαν και απο εκει με την συνοδεια των σκληροτερων αυτοκρατορικων πραιτωριανων, τον εξορισαν στην Κουκουσο;
Συνεβησαν αδιανοητα πραγματα απο τους συγκεκριμμενους, αλλα και αλλους Αγιορειτες, που μας απογοητευσαν κυριολεκτικα.
Ομως και σημερα, που εχουμε ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ στην Εκκλησια, μετα την ΛΗΣΤΡΙΚΗ συνοδο της Κρητης, μηπως ειδατε το Αγιον Ορος να εξερχεται και να συμπαρισταται στην Εκκλησια και να στηριζει, τους διωκομενους για την Πατρωα Ευσεβεια Πατερες και αδελφους;
Τιποτα, απολυτως τιποτα. 
ΑΠΝΟΙΑ, πληρης απνοια εμφανιζεται να επικρατει στο Αγιον Ορος, ενω στην αυλη της Εκκλησιας ηγερθησαν καρακλυσμιαια κυματα που απειλουν να φερουν την ολοκληρωτικη καταστροφη.
Αυτην την εκκλησι την στειλαμε και στους διωκομενους αγιους μητροπολιτες Αττικης Νικοδημο, Θεσσαλιωτιδος Κωνσταντινο και Λαρισης Θεολογο.
Γι αυτην δε την επιστολη, λαβαμε δυο απαντησεις του ΑΓΙΩΤΑΤΟΥ μητροπολιτου Λαρισης ΘΕΟΛΟΓΟΥ που θα δημοσιευσουμε στην συνεχεια.