Δηλώσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη  06.10.2023 



Μιλώντας στο STAR ο Ν.Χαρδαλιάς, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ένα από τα θέματα αυτά είναι η ασφάλεια του πολίτη και τόνισε: «Το κύριο μέλημά μου, το απόλυτο στοίχημα μου, είναι η ασφάλεια των πολιτών. Κι αυτό σε τρία επίπεδα:
Πρώτον, ασφάλεια απέναντι σε φυσικές καταστροφές με άμεση αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου. Θα εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας δίνουν νομοθετικά εργαλεία -όπως είναι ο 4662/2020-
και ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου θα κηρύξουμε, αν χρειαστεί, κάποιες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα τα αναγκαία έργα.

Δεύτερον, ασφάλεια απέναντι στη μεσαία εγκληματικότητα σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επικαιροποίηση των σχεδίων που αφορούν την αστυνόμευση συγκεκριμένων περιοχών.

Και τρίτον, ασφάλεια απέναντι σε υγειονομικούς κινδύνους, όπως η υγειονομική βόμβα των σκουπιδιών. Αφήνουμε πίσω τις παλιές λογικές και προχωράμε με έμφαση στην ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία. Χωροθετούμε εφτά εργοστάσια για τη διαχείριση των σύμμεικτων και εγκαταλείπουμε την ταφή των σκουπιδιών».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/n-xardalias-an-xreiastei-tha-kleino-perioxes-gia-na-kano-erga-tha-einai-gia-ektakti-anagki-tote/