Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Οι Ιεροί ναοί και η Θεία Λατρεία δεν προσφέρονται για επίδειξη και προβολή. Δυστυχώς, επιπόλαιος ο λόγος του Φλωρίνης κ. Ειρηναίου (Βίντεο)


 ΣΧΟΛΙΟ:  Δυστυχώς, επιπόλαιος ο λόγος του Φλωρίνης κ. Ειρηναίου περί του ορισμού της τέχνης και της έκφρασης  (δείτε το βίντεο στο 36΄:00 και μετά). 

Σε τι διαφέρει το σκεπτικό των υποστηρικτών των βλάσφημων ταινιών της Πίστεώς μας, των οπαδών αυτών των  ταινιών και ζωγραφικών απεικονίσεων (και μάλιστα της πρόσφατης  ταινίας-ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» ) από το σκεπτικό του δεσπότου;;; Λένε : "η τέχνη,  επειδή δεν ορίζεται, δεν περιορίζεται..."

Λέγει στην ομιλία του: "Η μουσική και κάθε μορφή έκφρασης και τέχνης είναι απαραίτητη στη ζωή μας για να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ποιότητα....... και η τέχνη,  επειδή δεν ορίζεται, δεν περιορίζεται..."(δείτε το βίντεο στο 36΄:00 και μετά). 

Ας μας επιτραπεί να πούμε στον σεβασμιότατο, ότι η σωστή τέχνη έχει κανόνες που την οριοθετούν και ειδικότερα η Εκκλησιαστική τέχνη διέπεται από αυστηρότατους κανόνες.    

  Οι Ιεροί ναοί  και  η Θεία Λατρεία δεν προσφέρονται για επίδειξη και προβολή.  

Παναγιώτης Παπαϊωάννου Καθηγητής



Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο ΙΝ Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 - Ψάλλουν οι χορωδίες των Μουσικών Σχολείων Κατερίνης και Πτολεμαΐδας