Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Σεβ. Λογγίνος: Δεν θα προδώσουμε την πίστη μας, ούτε θα μεταβούμε πουθενά


Κήρυγμα του επισκόπου κατά τη θεία λειτουργία την ημέρα του ατυχήματος που τόν οδήγησε στην εντατική.

Στο κήρυγμά του για την εορτή του Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, στις 9 Αυγούστου, την εορτή του πολιούχου της Μονής Bancheny, ο Μητροπολίτης Longin (Zhar) δήλωσε ότι δεν πρέπει να αλλάζει κανείς την Εκκλησία αλλά να προσπαθεί πάντα να αλλάζει τον εαυτό του. Το βίντεο του κηρύγματος δημοσιεύτηκε στο κανάλι της μονής στο YouTube .

Ο επίσκοπος προέτρεψε τους πιστούς να στηρίξουν τους ιερείς τους γιατί προσεύχονται για το ποίμνιό τους και παραμένουν πιστοί στην Εκκλησία τους.

«Δεν θα προδώσουμε την Αγία Ορθόδοξη πίστη και δεν θα αλλάξουμε τίποτα, δεν θα μεταβούμε πουθενά», τόνισε ο Μητροπολίτης Λονγγίνος. «Ανήκουμε στην Εκκλησία του Θεού και θέλουμε να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους».

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε όλους να ζήσουν με αγνότητα και αγάπη για τον Θεό.

“Κοιτάξτε πώς αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν τον Θεό. Θα ήταν τόσο δύσκολο για εμάς σήμερα χωρίς εσάς. Αλλά πόσο καλό είναι που είμαστε όλοι μαζί”, είπε, ευχαριστώντας τον Θεό για όλα τα ελέη που δίνει στον λαό Του.

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, στις 9 Αυγούστου, το αυτοκίνητο στο οποίο ταξίδευε ο Μητροπολίτης Longin του Banchensky (Zhar) ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα . Ο επίσκοπος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εντατική.

Η Επαρχία Chernivtsi-Bukovyna και το μοναστήρι Bancheny κάλεσαν τους πιστούς να διπλασιάσουν τις προσευχές τους για τον ιεράρχη του UOC.

spzh.live