Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Νικόλαος Σωτηρόπουλος για Χρήστο Γιανναρά

 

Ο αείμνηστος θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος αναφέρεται στον Μίμη Ανδρουλάκη και τον Χρήστο Γιανναρά που απασχόλησαν στο παρελθόν την κοινή γνώμη με συγγράμματά τους.

Ο Χρήστος Γιανναράς, φιλόσοφος, συγγραφέας και αρθρογράφος με πλούσιο έργο, κλόνισε το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών ορθοδόξων υποστηρίζοντας απόψεις αντίθετες με την πίστη. Πέθανε στις 24/08/2024.


========================================

Κατηγορούμενος, όχι κατήγορος

Κατηγορούμενος, όχι κατήγορος

Ο πολύς Χρήστος Γιανναράς έχει κόμπλεξ με τις Ορθόδοξες Ιεραποστολικές Αδελφότητες. Δεν παύει, εκ νεότητος αυτού, να καταφέρεται εναντίον των και να τις αποκαλή εξωεκκλησιαστικές και προτεσταντικές. Αυτό έπραξε και προσφάτως ομιλώντας δυστυχώς από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γέρασε και μυαλό, «νουν Χριστού», δεν έβαλε.
Ερωτούμε τον κ. Γιανναρά: Ποία αίρεσι έχουν οι Ιεραποστολικές Αδελφότητες μας και τις κατηγορείτε ως εξωεκκλησιαστικές και προτεσταντικές; Και άλλοτε ετέθη αυτό το ερώτημα και απάντησι δεν εδόθη. Διότι καμμία αίρεσι δεν έχουν οι Ιεραποστολικές Αδελφότητες μας. Αλλά κηρύττουν και υπερασπίζονται την Ορθόδοξη Πίστι, καλλιεργούν πνευματικώς το λαό και αποτελούν εκλεκτά τμήματα της Εκκλησίας.
Αίρεσι, κ. Γιανναρά, έχετε σεις, την αισχρή αίρεσι του Νικολαϊτισμού. Και με την αίρεσι αυτή έχετε πάρει στο λαιμό σας πολλούς νέους και πρέπει να ελέγχεσθε αποτόμως, όπως είπεν ο αείμνηστος άγιος Γέροντας Πορφύριος. Δεν μπορεί λοιπόν να είσθε κατήγορος των Ιεραποστολικών Αδελφοτήτων μας, αλλ’ είσθε κατηγορούμενος.
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Και πώς θα εορτάσετε, κ. Χρήστο, τη μεγάλη Χριστιανική εορτή και την ονομαστική σας εορτή; Αν κοινωνήσετε τα Άχραντα Μυστήρια, πώς θα κοινωνήσετε, αφού είσθε Νικολαΐτης και συκοφάντης των Ορθοδόξων Αδελφοτήτων; Μετανοήσετε, αναθεωρήσετε τις ασεβείς θεωρίες σας και ανακαλέσετε τις άδικες και εμπαθείς κατηγορίες σας, για να εορτάσετε αληθώς, και αναχωρώντας απ’ αυτό τον κόσμο της ματαιότητος και της ματαιοδοξίας να μη πάτε κάτω, όπου ο Διάβολος, αλλά επάνω, όπου ο Χριστός.

Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, της αγωνιστικής Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, τεύχος Δεκεμβρίου 2010.
=======================================
==========================

Παραδοξότης και ακαταληψία Γιανναρά. Νικόλαος Σωτηρόπουλος:

https://issuu.com/beenlime0/docs/cc