Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

H Ουκρανική Βουλή υιοθέτησε νόμο που απαγορεύει την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. UOC υπό τον Ονούφριο


Το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε την απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας που συνδέεται με τη Μόσχα

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε την απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας που συνδέεται με τη Μόσχα 

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, στις 15 Αυγούστου, ο Ζελένσκι κάλεσε τη Ράντα να συναντηθεί και να επιλύσει το ζήτημα της «πνευματικής ανεξαρτησίας» της Ουκρανίας.

Ένωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων

==========================================

Στην Ουκρανία απαγόρευσαν την Ορθόδοξη πίστη

20 Αυγούστου 12:53

Πίνακας αποτελεσμάτων με τις ψήφους των βουλευτών. Φωτογραφία: nv.uaΠίνακας αποτελεσμάτων με τις ψήφους των βουλευτών. Φωτογραφία: nv.ua

Ο Ουκρανός βουλευτής Αρτέμιος Ντμιτρούκ σημείωσε ότι ο νόμος 8371 εγκρίθηκε «χωρίς συζήτηση» και «όλο το Κοινοβούλιο χαίρεται».

Στις 20 Αυγούστου 2024, μεταδίδοντας ζωντανά από την αίθουσα της Ουκρανικής Βουλής, ο βουλευτής Αρτέμιος Ντμιτρούκ, σχολιάζοντας την υιοθέτηση του νόμου 8371, είπε ότι η Ορθόδοξη πίστη απαγορεύτηκε στο κράτος μας.

Σύμφωνα με αυτόν, οι βουλευτές «υιοθέτησαν νόμο που απαγορεύει την ορθόδοξη πίστη στο κράτος μας».

Ο Ντμίτροκ σημείωσε ότι αυτός ο νόμος εγκρίθηκε «χωρίς συζήτηση» και «όλο το Ράντα χαίρεται».

Είπε χαρακτηριστικά ότι «αμέσως μετά την απαγόρευση της Εκκλησίας», στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής έβαλαν βίντεο των Ολυμπιονικών μας, «προκειμένου να κρύψουν πληροφοριακά τι συνέβαινε... και για να μην καταλάβει πλήρως η κοινωνία τι συμβαίνει στην πραγματικότητα».

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι η Ουκρανική Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο 8371, που απαγορεύει την UOC (σ.σ. υπό το ωμοφόριο του Μακ. Μητρ. Ονούφριου).