Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΨΑΛΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:  ΑΓΩΝΑΣ  Α.Φ.186    http://www.agonas.org

Μέγας ευεργέτης!
Τί θ’ ακούσουμε ακόμη!
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι Ευεργέτες αποκαλούνταν αυτοί που δωρίζουν περιουσίες ή ενισχύουν με οποιοδήποτε τρόπο κράτος, ιδρύματα, εκκλησίες κ.α. Μεγάλοι δε ευεργέτες εκείνοι των οποίων η προσφορά ξεπερνάει τα συνήθη δεδομένα. Γι’ αυτό η ιστορία έχει καταγράψει μετρημένα ονόματα ως Μεγάλους Ευεργέτες.
Στην Λάρισα δυστυχώς συμβαίνουν παράδοξα πράγματα. Ο δεσπότης σε σύναξη των επιτρόπων την 26/11/ε.ε. αποκάλεσε τον νομικό του σύμβουλο, τρις, “Μέγα ευεργέτη”. Άραγε γιατί; Μήπως για τις νομικές του συμβουλές;
Το ωραίο είναι, ότι, μιλώντας ο νομικός σύμβουλος στους επιτρόπους, τους «χρύσωσε το χάπι», κολακεύοντάς τους και αποκαλώντας τους «Κύτταρο της ενορίας». Τους ανέβασε δηλαδή το ηθικό και μετά τους σερβίρισε το «ρετσινόλαδο». Τους υπενθύμισε ότι, βάσει των κανονισμών της Ιεράς Συνόδου, έχουν ευθύνες τόσο αστικές όσο και ποινικές… άσχετα αν είναι άμισθοι.
Δεν γνωρίζουμε αν τους είπε, ποιος έχει την ποινική ευθύνη όταν κάποιος δεσπότης ζητάει φακελάκι για να λειτουργήσει ή όταν από την μητρόπολη, επικαλούμενοι διάφορους λόγους (για γιορτές, τραπέζια, δώρα…), τους ζητούν χρήματα χωρίς απόδειξη (μαύρα). Ερωτάμε, τον Δικηγορικό σύλλογο εάν ισχύει ο κώδικας Ν.Δ. 3026/1954 αρ. 38Α, και τι προβλέπει όταν κάποιοι φωτογραφίζονται δίπλα σε δεσποτάδες – πατριάρχες – εκδότες και μετά προβάλλονται μέσα από έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας, ή όταν σε σύναξη 400 επιτρόπων και δεκάδων ιερέων ο δεσπότης τον προβάλλει με τα λεγόμενά του, εκτός των άλλων και ως «Μέγα Ευεργέτη». 
Είναι για κλάματα
Ο δεσπότης της Λάρισας, με συνεχή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο και ανακοινώσεις στους ιερούς ναούς κάθε Κυριακή και γιορτή το μήνα Οκτώβριο, καλούσε τους νέους επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. να προσέλθουν για μία “ειδική εκδήλωση” που διοργάνωνε στις 27-10-2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 7 το απόγευμα, στην μεγάλη αίθουσα του Επισκοπείου. Η προσέλευση ήταν τραγική. Στο νομό Λάρισας που οι επιτυχόντες ξεπερνούν τις 2.000 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα 11 άτομα. Τα υπόλοιπα 14 που φαίνονται σε δημοσιευθείσα φωτογραφία είναι μόνιμοι θαμώνες του Επισκοπείου (ιεροσπουδαστές, αναγνώστες, καλογεροπαίδια κ.ά.).
Τι λέτε; Δεν είναι για κλάματα, όταν οι νέοι του 99,50% του γύρισαν την πλάτη, διότι δεν εμπιστεύονται τον “ποιμενάρχη τους”;

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ
«Ποιος μπορεί να σταθεί στους μεγάλους Πατέρες μας, για να γράψει Θεία Λειτουργία αντάξια της ιδικής των;»
(δεσπότης Λάρισας – Περί μεταφράσεων)
Μας πιάσανε τα … κλάματα όταν διαβάσαμε το όψιμο αλλά … πονεμένο δημοσίευμα του δεσπότη Ιγνάτιου που έγραφε:
- Λυπάμαι πάρα πολύ για το μεγάλο θέμα που προέκυψε εσχάτως…».
Τι κρίμα που ξέχασε ότι το θέμα δεν είναι πρόσφατο αλλά αριθμεί από το 1999. Από τότε η Ιεραρχία της Εκκλησίας συνεδρίασε 12 φόρες και εκτάκτως άλλες 7, παρόντος του ιδίου ως μέλους, αλλά και άλλες 3 φορές υπήρξε συνοδικός, και παρ’ όλα αυτά, δεν μίλησε ούτε μία φορά γι’ αυτό το «μεγάλο θέμα».
Και συνεχίζει περίλυπος:
- (Λυπάμαι) … γιατί, δεν θάθελα να ευρεθώ συμμέτοχος σε μία αλλοίωση του αγιοπατερικού και υμνολογικού μας πλούτου…».
Τι λέει ο άνθρωπος; Για άσχετους και κοιμώμενους τους περνάει τους χριστιανούς; Ο ίδιος δε συλλειτούργησε με το μακαριστό Πρεβέζης, τον Δημητριάδος, τον Καισαριανής – ισόβιο Πρόεδρο της «Επιτροπής Λειτουργικής Αναγέννησης» – και πολλούς άλλους, «φίλους» και ένθερμους υποστηρικτές της θεωρίας αυτής;
- «Κλάψαμε – συνεχίζει – και στενάξαμε όταν έγινε αυτή η προ ολίγων ετών πιλοτική δοκιμή της μεταφράσεως των κειμένων της Θείας Λειτουργίας, των Αποστόλων, του ιερού Ευαγγελίου…».
Στένων και βοών κατάφερε να παρουσιάσει προφίλ ακραιφνούς ορθοδόξου ιεράρχου, υπερέχοντος πολλών, ενώ η όλη ιστορία του μας βεβαιώνει ότι αν ζούσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος – πρωτεργάτης της προσπάθειας αυτής – θα χτυπούσε παλαμάκια και θα αναφωνούσε ενθουσιασμένος «Χριστόδουλε, σε πάμε!!». «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Τώρα που κοιμήθηκαν και ο Χριστόδουλος και ο Πρεβέζης το παίζουμε «υπεράνω».
Συνεχίζοντας με μερικά ακόμη «συγκινητικά» καταλήγει:
- «Κάνω έκκλησι και παρακαλώ θερμά όσους Πατέρες και Αδελφούς Αρχιερείς και ιερείς πίστεψαν ότι δικαιούνται αυτή την αλλαγή κι όσους την τόλμησαν ήδη, να «ανακάμψουν πρύμναν».
Καλά, σε ποιους απευθύνεται να το κάνουν; Γιατί δεν το έθεσε το θέμα όσο ήταν καιρός ή τουλάχιστον γιατί δεν το κάνει τώρα, να ζητήσει έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας προτείνοντας την κατάργηση της «Επιτροπής Λειτουργικής Αναγεννήσεως» (Κανονισμός 139/1999) προκειμένου να προλάβει την επέκταση του κακού, και ασχολείται με ενέργειες εντυπωσιασμού και μόνον; Όσον αφορά τον μελό επίλογο, ότι «κληθήκαμε νάμαστε οι θεματοφύλακες αυτών για να μη δεχθούμε πάλι κανένα γερό ράπισμα από το πλήρωμα της εκκλησίας», καλά θα κάνει να μην τον επαναλαμβάνει γιατί «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάμε για σχοινί». Λίγη τσίπα δε θα έβλαπτε.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!...ΓΙΝΑΤΙΕΕΕ.....
“Γράψτε, γράψτε”, μας τηλεφωνούν και μας γράφουν απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, «γιατί μπήκαν λύκοι βαρείς στην εκκλησία, και προωθούνται για δεσποτοποίηση “άνδρες” «φιλήδονοι, φιλοχρήματοι» (αρχ/πος Χριστόδουλος), φιλόδοξοι, ματαιόδοξοι, άτολμοι, αθεολόγητοι, σκανδαλοποιοί…».
Τι να πρωτογράψουμε, αδελφοί! Για χρόνια γράφουμε με διάκριση και σύνεση, φοβούμενοι μη σκανδαλίσουμε έστω και έναν, πράγμα που δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους δεσποτάδες οι οποίοι με την ζωή τους, τις πράξεις τους και τα λεγόμενά τους, όχι μόνον σκανδαλίζουν, αλλά και οδηγούν στο χαμό άπειρες ψυχές.
Δεν τους βλέπετε; Μετακινούνται συνεχώς από πανηγύρι σε πανηγύρι, από ονομαστήρια σε ονομαστήρια, από πολυαρχιερατικά σε πολυαρχιερατικά… Μόνιμα τα μπαγάζια τους – στολές, μανδύες, μίτρες, πατερίτσες – στο πορτ-μπαγάζ του μητροπολιτικού αυτοκινήτου, για να δείξουν – όπως στα καλλιστεία – ποιος έχει την ωραιότερη και ακριβότερη φορεσιά με τα πιο πολλά μπιχλιμπίδια.
Να γράψουμε γι’ αυτά τα “κουφά”, που λέγονται ακόμα και σε συνοδικά στέκια από δεσπότη σε δεσπότη, (όπως τα: «Μωρή πάρε την μπάρμπη σου να παίξεις παραπέρα») ή για τις «φτωχές» καταθέσεις τους, που όταν δημοσιευθεί η λίστα «Λαγκάρντ» με τα 17-18 μητροπολιτικά ονόματα, θα αναστενάξει ο κόσμος;
Τι να πούμε για τις συμμετοχές των “αγίων” σε OFFSHORE εταιρείες; Να κλαύσουμε με το κατάντημα της τελευταίας ομόφωνης συντεχνιακής συνοδικής απόφασης να αποκαταστήσει τον καταδικασθέντα από τα ποινικά δικαστήρια και καθαιρεθέντα από το εκκλησιαστικό Παντελή Μπεζενίτη, ενώ τον κανονικό και νόμιμο μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημο εξακολουθούν να τον έχουν «Ακοινώνητο»;
Είναι να μην εξοργιζόμαστε όταν βλασφημείται το όνομα του Θεανθρώπου Χριστού, των Αποστόλων… με την αισχρή θεατρική παράσταση Corpus Christi και η Σύνοδος ασχολείται με τα οικονομικά και τον Μπεζενίτη;
Γι’ αυτά και για πολλά άλλα, θα αναφερθούμε προσεχώς, γράφοντας και σχολιάζοντας ένα-ένα, ώστε να μάθει ο “ευκολόπιστος” κόσμος, ποιοι είναι οι περισσότεροι εκ των δεσποτάδων και ποια συγγένεια έχουν με τον Χριστό που συνεχώς επικαλούνται ότι είναι «εις τόπον και τύπον Του».
Σήμερα θα σας μεταφέρουμε έναν “άγιο” διάλογο – όπως δημοσιεύτηκε – μεταξύ δεσποτάδων, κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας, μέσα στο Ιερό Βήμα, με τα μικρόφωνα ανοικτά, και τους εκκλησιαζόμενους ν’ ακούν και να σταυροκοπιούνται.
Το περιστατικό έγινε στα ονομαστήρια του δεσπότη της Κηφισιάς Κυρίλλου, που αντικανονικά εξελέγη, αφού για πολλοστή φορά σφαγίασαν τον νόμιμο και κανονικό μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο. Στο πολυαρχιερατικό αυτό συλλείτουργο έλαβαν μέρος εννέα (9) δεσποτάδες.
Το τί έγινε και ακούστηκε… Θαυμάστε το παρακάτω δημοσίευμα:
… Αδελφές και παλληκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια!!
Και όλα αυτά κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας!!
Ωιμέ!!!
Όλα ξεκίνησαν στα … “Κύριε, Κύριε”… !! (για το ποιος θα το έλεγε)
Και τότε;;; Ποιος είδε τον Καισαριανής Δανιήλ και δεν φοβήθηκε… Σε μια πρωτοφανή έκρηξη άρπαξε από τα μούτρα τον εορτάζοντα Μητροπολίτη… Κύριλλο – τον καημένο – και του είπε στεντορεία τη φωνή:
- Άκουσε να σου πω αγαπητέ μου, ή είσαι κυριάρχης και προεξάρχων Μητροπολίτης και θα βάλεις τάξη εδώ μέσα, ή, αν δεν μπορείς να ανταποκριθείς, να παραιτηθείς…!!!
Τα πυρά του Καισαριανής Δανιήλ, δεν προορίζονταν ασφαλώς για τον εορτάζοντα Κύριλλο, αλλά είχαν συγκεκριμένο στόχο: τον αυθαιρετήσαντα, κυρίως, Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο και δευτερευόντως τον Νικαίας Αλέξιο…!!
Επί τω ακούσματι των σφόδρα επιθετικών λόγων του Καισαριανής Δανιήλ ο άμεσα θιγόμενος Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος… πήρε στροφές από την ανάποδη και άρχισε στο ίδιο ύφος να απαντά στον Καισαριανής σε εκφράσεις όπως:
- Και τι είσαι συ ρε, δασκάλα-δάσκαλος της Λειτουργικής; Άι παράτα μας… Σε πείραξε που παραχωρήσαμε τα “Κύριε, Κύριε” στους βοηθούς;;; Σα δε ντρέπεσαι… Εγώ διετέλεσα βοηθός τόσα χρόνια και ξέρω τον καημό…
Και τότε έγινε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ εν ώρα θείας λατρείας… Ξεφόρεσε ο Δανιήλ και έφυγε εν μέσω κραυγών, φωνασκιών και αντεγκλήσεων με τον Δωδώνης!!! Θου Κύριε…!
Κι αυτό που έκανε και μάλιστα μετά από την Προσκομιδή και στα «ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ», ήταν σαφώς χειρότερο από την αρχική αυθαιρεσία του Δωδώνης, που άνοιξε τους ασκούς.
Φήμες λένε, ότι ο Δωδώνης Χρυσόστομος στόλιζε με ειδικά κοσμητικά τον ωρυόμενο και αποχωρούντα Καισαριανής, όπως: “στο καλό μωρή γουρούνα, άντε ρε ζηλόφθονε” και άλλα ηχηρά παρόμοια, που δεν γράφονται!!!
Και να φανταστείς, αναγνώστη μας, ότι σχεδόν όλοι αυτοί έχουν έλθει στη Λάρισα για να στηρίξουν το «φίλο» τους Ιγνάτιο, και να δώσουν την εντύπωση στον κόσμο (δικαστικές αρχές κ.α.) ότι πρόκειται για «άγιο» άνθρωπο, άσχετα αν η «αγιοσύνη» του απασχόλησε τη δικαιοσύνη με σωρεία μηνύσεων και προσωρινών μέτρων κατά του «αγαπημένου» του ποιμνίου!
Γι’ αυτό και λέμε: «Φτάνει πια!... Γινάτιεεε...».