Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Λόγος ἀπολογητικός πρός τούς διαβάλλοντας τόν Ἐσταυρωμένο στό Ἱερό Βῆμα. Του Ιωάννη Λίτινα

 



Λόγος ἀπολογητικός πρός τούς διαβάλλοντας τόν Ἐσταυρωμένο στό Ἱερό Βῆμα.

Του Ιωάννη Λίτινα

ΟΡΘΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ [:Ματθ. 21,18-43] O IEΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΗ ΣΥΚΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΘΗΚΕ [Μέρος πρῶτο: ὑπομνηματισμός τῶν ἐδαφίων Ματθ. 21,18-22]


ΟΡΘΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ [:Ματθ.21,18-43]

O IEΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΗ ΣΥΚΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΘΗΚΕ

[Μέρος πρῶτο: ὑπομνηματισμὸς τῶν ἐδαφίων Ματθ.21,18-22]


«Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, ἐπανάγων ὁ ᾿Ιησοῦς εἰς τὴν πόλιν, ἐπείνασε(:κι ὅταν τὸ πρωὶ ἐπέστρεφε στὴν πόλη, πείνασε)»[Ματθ.21,18]. Μὰ πῶς πεινᾷ ὁ Κύριος πρωί-πρωί; Ὅταν τὸ ἐπέτρεψε στὴ σάρκα, τότε αὐτὴ φανερώνει καὶ τὸ πάθος της.

ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ]

                                                                         


ΟΡΘΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ[:Ματθ.21,18-43]     

    ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

 [Μέρος δεύτερο: Υπομνηματισμός των εδαφίων Ματθ.21,23-27:

 ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣ

 ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ]

       Οι αλαζόνες όμως Ιουδαίοι και κυριευμένοι από τον φθόνο επειδή ήθελαν να διακόψουν τη διδασκαλία Του, αφού Τον πλησίασαν, Τον ρώτησαν: «ν ποίᾳ ξουσίᾳ τατα ποιες, κα τς σοι δωκε τν ξουσαν τατην;

Τα Πάθη του Χριστού και η Μεγάλη Εβδομάδα


 


Τα Πάθη του Χριστού και η Μεγάλη Εβδομάδα

Τα Πάθη του Χριστού και η Μεγάλη Εβδόμάδα

Τα Πάθη του Χριστού, τα έχουμε συνδέσει με το βαθύ νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας. Η Μεγάλη Εβδομάδα αποκαλείται «Αγία Μεγάλη», επειδή όσα συμβαίνουν τότε είναι παράδοξα, θαυμαστά και μεγάλα! Για τη θρησκεία του Χριστιανισμού, πρόκειται για την ύψιστη στιγμή της ένωσης του ανθρώπου με τον Θεό, τη στιγμή της πλήρους κατανόησης, της αποδοχής και του σεβασμού της μεγαλύτερης όλων των θυσιών: αυτής του Ιησού για χάρη των ανθρώπων.

 Αξίζει να δούμε τον συμβολισμό της κάθε ημέρας και την πορεία του Χριστού μέχρι τον δρόμο της Ανάστασής Του.

Μεγάλη Δευτέρα

Των πιστών κοιμωμένων, οι δεσποτάδες παρέδωσαν τους Ιερούς Ναούς μας στους θεατρίνους. Εφαρμόζενται σχέδιο εκκοσμικεύσεως της Εκκλησίας για να πλησιάσουμε τους Παπικούς;


ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΤΗΝ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3  https://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2024/04/3.html?m=1





Την Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, στις 5 το απόγευμα, στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Art week» η Λένα Αρώνη συναντά τη σπουδαία συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό, η οποία μοιράζεται τις σκέψεις της αναφορικά με την πίστη, την αγάπη, τη συγχώρεση, τις δοκιμασίες της ζωής, την προδοσία, την ελπίδα.. Μία καθηλωτική εκπομπή καθώς η Ρεμπούτσικα «δένει» μελωδίες δικής της σύνθεσης με ψαλμούς σε συνδυασμό με τον ήχο από το συγκινητικό κανονάκι.
Κανονάκι: Πάνος Δημητρακόπουλος
Ψάλτης: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

" Η εκκλησία δεν αποκλείει κανέναν" , δήλωσε βαρύγδουπα ο Λαρίσης Ιερώνυμος.... Αποσιωπά όμως ότι αστράφτει και βροντά το πηδάλιο από τα "καθαιρείσθω" και τα "αφοριζέσθω"....



   Γράφει ο Λυκούργος Νάνης, ιατρός

"«Η Εκκλησία δεν αποκλείει κανέναν», δήλωσε βαρύγδουπα ο Λαρίσης Ιερώνυμος…

Δεν αποκλείει κανέναν από τη σωτηρία η φιλάνθρωπη Εκκλησία μας, από τα Μυστήρια όμως και τον εκκλησιασμό αποκλείει τους δημοσίως εξακολουθητικώς αμαρτάνοντες και σκανδαλίζοντες με τη φιλάνθρωπη προοπτική να αφυπνισθούν και να μετανοήσουν…

Αστράφτει και βροντά το Πηδάλιο από τα «καθαιρείσθω» και τα «αφοριζέσθω»,,, Αλλά αυτές οι προσταγές είναι άκρως αντίθετες προς την αιρετική αγαπολογία και την «πολιτική κορεκτίλα» των τρισάθλιων και ελεεινών καιρών μας…

Σήμερα τονίζεται μονοσήμαντα η αγάπη του Θεού και παραθεωρείται σκανδαλωδώς η δικαιοσύνη Του….

Γίναμε εμείς οι σημερινοί «χριστιανοί» φιλανθρωπότεροι των Αγίων και των Πατέρων που με την επιστασία του Αγίου Πνεύματος συνέταξαν τους Θείους και Ιερούς Κανόνες…"

======================

Ιερώνυμος – Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου: H εκκλησία δεν μπαίνει στο κάδρο κανενός (βίντεο)

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για τους βλάσφημους : "...σύντριψέ του το στόμα, και αγίασε το χέρι σου..."

Ο κλήρος και ο πιστοί είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τους Ιερούς Ναούς τους από τους προδότες της πίστεως εντός και εκτός των τειχών. 

 .....Κι αν σε μερικούς δεν σας άρεσε το χαστούκι, θα σας πω κρατηθείτε λίγο ακόμη, γιατί ο κόλαφος που έρχεται άνωθεν θα είναι κολοσσιαίων διαστάσεων γιατί μετρηθήκαμε και βρεθήκαμε λίγοι κι ελλιπείς στο να υπερασπιστούμε το Άγιο Όνομα Του Θεού όταν θα έπρεπε να ομολογούμε για Εκείνον.

 Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει: «…Και αν ακούσης κάποιον εις τον δρόμον ή εις το μέσον της αγοράς να βλασφημή τον Θεόν, πλησίασε, επίπληξέ τον, και αν πρέπει να τον δείρης, μη διστάσης ράπισέ τον εις το πρόσωπον, σύντριψέ του το στόμα, και αγίασε το χέρι σου δια της πληγής που θα του δώσης, και αν σε καταγγείλουν μερικοί και σε σύρουν εις το δικαστήριον, να τους ακολουθήσης και αν από το δικαστικόν βήμα σου ζητήση ο δικα­στής ευθύνας να ειπής με θάρρος, ότι εβλασφήμησε τον βα­σιλέα των αγγέλων. Διότι εάν πρέπει να τιμωρούνται αύτη που βλασφημούν τον επίγειον βασιλέα, πολύ περισσότερον πρέπει να τιμωρούνται εκείνοι που βλασφημούν εκείνον…»



Ο πονηρός αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης φαίνεται ότι πήρε εντολές να καταπαύσει τις διαμαρτυρίες κληρικών και πιστών που θα αποτρέπουν την είσοδο στους Ιερούς Ναούς στους βουλευτές που ψήφισαν το βδέλυγμα του νόμου υπέρ  του γάμου των ομοφυλοφίλων ή όσων απείχαν ως ριψάσπιδες

παπα - Ηλίας Υφαντής: Ιδού ο Νυμφίος έρχεται


Γράφει ο παπα- Ηλίας Υφαντής

Ο Νυμφίος της Εκκλησίας δεν ήρθε μόνο για μια φορά, «τω καιρώ εκείνω». Αλλά έρχεται πάντοτε κι από παντού, κάθε στιγμή και σε κάθε τόπο. Κι αν εμείς δεν τον βλέπουμε και δεν τον γνωρίζουμε είναι γιατί έρχεται «εν τω μέσω της νυκτός». Που σημαίνει μέσα στα πιο βαθιά μεσάνυχτα και το πιο βαθύ σκοτάδι.

Και ποιο σκοτάδι;

Είναι κατάντια ο Αρχιεπίσκοπος να συμπεριφέρεται λες και η κυβέρνηση τον… κρατά από κάπου


Απρέπειες Ιερωνύμου

Είναι κατάντια ο Αρχιεπίσκοπος να συμπεριφέρεται λες και η κυβέρνηση τον...  κρατά από κάπου 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος αυτές τις ημέρες έχει εμπλακεί άμεσα στην προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, παίρνοντας μαχητικά τη θέση υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

·        εφημερίδα «δημοκρατία»

Επειδή το κυβερνών κόμμα δείχνει να έχει απώλειες προς εκείνο της Ελληνικής Λύσης, ο Αρχιεπίσκοπος στράφηκε ονομαστικά εναντίον του προέδρου του Κυριάκου Βελόπουλου λέγοντας: «Εχουμε σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός».

Ο κ. Ιερώνυμος δεν μπορεί να γίνει πιστευτός σε αυτόν τον ισχυρισμό του. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει κάνει κατά γράμμα ό,τι του έχουν υποδείξει οι πρωθυπουργοί. Κι αυτό που έπραττε και πράττει είναι η σιωπή.

Όρθρος Μεγάλης Δευτέρας- Ο Ιερός Χρυσόστομος για την παραβολή για τους δυο γιούς


 


ΟΡΘΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ[:Ματθ.21,18-43]     

ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

 [Μέρος τρίτο: υπομνηματισμός των εδαφίων Ματθ.21,28-32:

    Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΙΟΥΣ]

        Στη συνέχεια λέει: «Τί δὲ ὑμῖν δοκεῖ; Ἄνθρωπός τις εἶχε τέκνα δύο, καὶ προσελθὼν τῷ πρώτῳ, εἶπε· Τέκνον, ὕπαγε σήμερον ἐργάζου ἐν τῷ ἀμπελῶνί μου(:Πώς σας φαίνεται αυτό που θα σας πω; Κάποιος άνθρωπος είχε δύο γιους. Κι αφού πλησίασε τον πρώτο, του είπε: ‘’Παιδί μου, πήγαινε σήμερα και δούλεψε στο αμπέλι μου’’).Ὁ δὲ ἀποκριθεὶς, εἶπεν· Οὐ θέλω· ὕστερον δὲ μεταμεληθεὶς, ἀπῆλθε(:Εκείνος του αποκρίθηκε: ‘’Δεν θέλω να πάω’’. Ύστερα όμως μετάνιωσε και πήγε).Καὶ προσελθὼν τῷ δευτέρῳ, εἶπεν ὡσαύτως.

Βόλος: Βανδάλισαν με συνθήματα και μπογιές τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου (φώτο)

ΠΕΡΙΦΡΟΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΩ ΚΑΙ ΕΞΩ ΕΠΙΒΟΥΛΕΙΣ
«Είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί…» τονίζει ο ιερέας Θοδωρής Μπαντάκας28.04.2024 |


Άγνωστοι βανδάλισαν με μπογιές και συνθήματα τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου.

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Και ο Ελισαίος της Σιμωνόπετρας στα ξεφτιλίκια της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.


Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ ἤ Ἐκκλησία τοῦ Κράτους;

                  

Ο Αρχιεπίσκοπος έγινε «κλακαδόρος» του Κυριάκου.


                     

Ραφαήλ Καλυβιώτης: «Το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα».

 

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου υποψήφιοι ευρωβουλευτές και κομματάρχες θυμήθηκαν το τρίπτυχο Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια. Το βασικό δηλαδή πρόταγμα του συντηρητισμού διά του οποίου περιγράφεται η «ταυτότητα» του προσώπου. Φυσικά δεν έχω καμία ελπίδα ότι αυτοί που το χρησιμοποιούν όχι απλά το εννοούν αλλά έστω και καταλαβαίνουν τι ακριβώς λέει.

Αυτούς γιατί δεν τους απέκλεισαν από τις ευρωεκλογές;


 Αυτούς γιατί δεν τους απέκλεισαν από τις ευρωεκλογές;

Αυτούς γιατί δεν τους απέκλεισαν από τις ευρωεκλογές;

Πήρε το «πράσινο φως» από το ανώτατο δικαστήριο το «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας», το μειονοτικό DEB στη Θράκη, το οποίο έχει καταγγελθεί πολλάκις ότι σχετίζεται με τη δράση του τουρκικού προξενείου στην περιοχή

Με την απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου ως γνωστόν εγκρίθηκε η συμμετοχή 31 κομμάτων στις ευρωεκλογές, ενώ αποκλείστηκαν συνολικά 15. Τα περισσότερα, μάλιστα, από αυτά (με εξαίρεση την ειδική περίπτωση των «Σπαρτιατών») λόγω αδυναμίας καταβολής του (υπέρογκου) παραβόλου των 20.000 ευρώ…

του Ανδρέα Καψαμπέλη

Ενώ λοιπόν σημειώθηκε (δικαίως ή αδίκως) αυτός ο μαζικός αποκλεισμός, εύλογα παρατηρεί (και απορεί) κανείς ότι πήρε, άνευ οποιασδήποτε επιφύλαξης, το πράσινο φως από το ανώτατο δικαστήριο και το «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ). Πίσω από τον τίτλο αυτόν κρύβεται το μειονοτικό DEB στη Θράκη, το οποίο έχει καταγγελθεί πολλάκις και από πολλούς ότι σχετίζεται με τη δράση του τουρκικού προξενείου στην περιοχή.

Καθηγητού Δρ Νεκτάριου Δαπέργολα, «Ἑλληνικὴ» ἐξωτερικὴ πολιτική: ἀπὸ κατάντια σὲ κατάντια…

 

ὁ χειρότερος ἀρχιεπίσκοπος νὰ ἀποτελεῖ τὸ ἕτερον ἥμισυ τοῦ χειρότερου πρωθυπουργοῦ

 ΒΡΗΚΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Εἶναι ἀπολύτως λογικὸ ὁ χειρότερος ἀρχιεπίσκοπος νὰ ἀποτελεῖ τὸ ἕτερον ἥμισυ τοῦ χειρότερου πρωθυπουργοῦ. Καὶ γι' αὐτὸ πάντα στὶς δύσκολες στιγμὲς ὁ ἕνας σπεύδει νὰ στηρίξει τὸν ἄλλον. Ὅ,τι εἶναι ὁ Μητσοτάκης γιὰ τὸ κράτος εἶναι ὁ Ἰερώνυμος γιὰ τὴν ἐκκλησία.
Ἐὰν ὁ Μητσοτάκης εἶναι ἡ κορωνίδα τοῦ ἐγχώριου ἐθνομηδενισμοῦ (ἀνθελληνισμὸς + ξενοδουλία), ὁ Ἰερώνυμος εἶναι ἡ κορωνίδα τοῦ ἐγχώριου οἰκουμενισμοῦ (θρησκευτικὸς μηδενισμὸς + ὑποταγὴ στὸ ἀντίχριστο κράτος).
Ἐὰν ἡ Νέα Δημοκρατία ὑπὸ τὸν Μητσοτάκη εἶναι ἕνα Ἀνθελληνικὸ Μίασμα, ποὺ δηλητηριάζει θανάσιμα τὸ ἔθνος, ξεπουλάει τὴν χώρα καὶ ἐξανδραποδίζει τὸν λαό, ἡ Ἀνώτατη Ἱεραρχία τῆς «Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος» εἶναι τὸ Ἀντιχριστιανικὸ Μίασμα, ποὺ δηλητηριάζει τὸ σῶμα τῆς Ἐκκλησίας, ξεπουλάει τὴν Ὀρθοδοξία καὶ ἐξανδραποδίζει τὴν κλῆρο καὶ λαὸ στὸ ἀντίχριστο κράτος.

Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ



Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

«Καιρῷ δεκτῷ ἐπήκουσά σου καὶ ἐν ἡμέρᾳ σωτηρίας ἐβοήθησά σοὶ καὶ ἔπλασὰ σε καὶ ἔδωκὰ σε εἰς διαθήκην ἐθνῶν τοῦ καταστῆσαι τὴν γῆν καὶ κληρονομῆσαι κληρονομίας ἐρήμους (:Στὸν κατάλληλο καὶ εὐνοϊκὸ καιρό σὲ ἄκουσα μὲ προσοχὴ καὶ σὲ ἡμέρα ποὺ δίνεται ἡ σωτηρία, σὲ βοήθησα καὶ σὲ ἔπλασα καὶ σὲ ἔδωσα γιὰ νὰ συναφθεῖ Διαθήκη μὲ τὰ ἔθνη, γιὰ νὰ ἀποκατασταθεῖ ἡ γῆ μὲ τοὺς κατοίκους της καὶ νὰ κληρονομήσεις ἐρημωμένες ἐκτάσεις καὶ λαοὺς ὡς μόνιμο κτῆμα κληρονομίας ἠθικῆς)», εἶπε ὁ Θεὸς μέσῳ τοῦ Ἠσαΐα [Ἠσ. 49,8]. Καλὸ λοιπὸν εἶναι νὰ πῶ σήμερα τὸ ἀποστολικὸ ἐκεῖνο πρὸς τὴν ἀγάπη σας: «Ἰδοὺ νῦν καιρὸς εὐπρόσδεκτος, ἰδοὺ νῦν ἡμέρα σωτηρίας (Νὰ λοιπόν, τώρα εἶναι καιρὸς κατάλληλος, νά, τώρα εἶναι ἡμέρα σωτηρίας)» [Β΄ Κορ. 6,2]· «ἡ νὺξ προέκοψεν͵ ἡ δὲ ἡμέρα ἤγγικεν. ἀποθώμεθα οὖν τὰ ἔργα τοῦ σκότους͵ ἐνδυσώμεθα δὲ τὰ ὅπλα τοῦ φωτός (:Ἡ ζωὴ αὐτή, ποὺ μοιάζει μὲ νύχτα σκοτεινή, προχώρησε, ἐνῶ ἡ ἡμέρα τῆς ἄλλης ζωῆς πλησίασε. Κι ἂν ἀκόμη δὲν ἔλθει ὁ Κύριος σύντομα μὲ τὴν ἔνδοξη δευτέρα Του παρουσία, ἔρχεται ὅμως γιὰ τὸν καθένα μας μὲ τὸν θάνατο. Πλησιάζει λοιπὸν γιὰ τὸν καθένα μας ἡ ἡμέρα τῆς ἄλλης ζωῆς. Ἄς ἀποθέσουμε λοιπὸν σὰν νυκτερινὰ ἐνδύματα τὰ ἔργα τῆς ἁμαρτίας, ποὺ γίνονται στὸ σκοτάδι, καὶ ἂς ντυθοῦμε σὰν ἄλλα ὅπλα τὰ φωτεινὰ ἔργα τῆς ἀρετῆς)» [Ρωμ. 13,12].

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

 


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΚΑΙ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΓΑΘΑ  ΚΑΙ  ΑΞΙΕΣ
«Τιμῆς ἠγοράσθητε·
μή γίνεσθε δοῦλοι ἀνθρώπων»

                                           (Α΄ Κορ.7,23)*

 

Βαρθολομαῖε, πᾶμε Μεσολόγγι ...

 

Βράδυ  Σαββάτου, τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Δικαίου καί Τετραημέρου Λαζάρου, τῆς 10ης Ἀπριλίου 1826, τότε. Ἴδιο βράδυ, σήμερα, 2024!

Πέρασαν 198 χρόνια. Ὅμως, ποιά καρδιά μπορεῖ νά μείνῃ ἀδάκρυτη ἀπόψε; Ποιά μάτια δέν θέλουν νά δοῦν, ἔστω φευγαλέα, τήν ὥρα τῆς ἀνίκητης πορείας τῶν Ἐλεύθερων Πολιορκημένων τοῦ Μεσολογγίου πρός τήν ἀθανασία;

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ[:Φιλιπ. 4, 4-9] Υπόδειγμα χριστιανικής ζωής (Κυριακή των Βαΐων) 7-4-1985] (Β134)


                                














ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ[:Φιλιπ. 4, 4-9]

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου με θέμα:  «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

[εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 7-4-1985] 

(Β134)                                     

       Ζούμε, αγαπητοί μου, σε μία ταραγμένη εποχήΤα πρότυπα έχουν εκλείψει. Καθετί που οι αιώνες έχουν σεβαστεί, θεωρείται πια νοσηρό και επικίνδυνο κατεστημένο και πρέπει να γκρεμιστεί… Γι΄αυτό ακριβώς και η εποχή μας έχει χάσει τον προσανατολισμό της και αναζητά.

Η συμμαχία για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Η Εκκλησία κατά της ξενοφοβίας και των διακρίσεων» κάλεσε σε αποφυλάκιση του συλληφθέντος μητροπολίτη Αγίων Ορέων Αρσενίου

 

Η σύλληψη από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας του καθηγουμένου της Λαύρας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίων Ορέων μητροπολίτη Αγίων Ορέων Αρσενίου έχει αβάσιμο, εξωνομικό και πολιτικό χαρακτήρα, αναφέρεται στη δήλωση της διεθνούς συμμαχίας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Η Εκκλησία κατά της ξενοφοβίας και των διακρίσεων», της οποία το κείμενο παρατίθεται κάτωθι.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ [:Ἰω. 12,1-18] Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ



ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ [:Ἰω. 12,1-18]

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ

ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

«Ὁ οὖν Ἰησοῦς πρὸ ἓξ ἡμερῶν τοῦ πάσχα ἦλθεν εἰς Βηθανίαν, ὅπου ἦν Λάζαρος ὁ τεθνηκώς, ὃν ἤγειρεν ἐκ νεκρῶν. ἐποίησαν οὖν αὐτῷ δεῖπνον ἐκεῖ, καὶ ἡ Μάρθα διηκόνει· ὁ δὲ Λάζαρος εἷς ἦν τῶν ἀνακειμένων σὺν αὐτῷ (:ὁ Ἰησοῦς λοιπόν, χωρὶς νὰ ἐμποδιστεῖ ἀπὸ τὴν ἐπιβουλὴ τῶν ἐχθρῶν Του, ἕξι ἡμέρες πρὶν ἀπὸ τὴν ἑορτὴ τοῦ Πάσχα ἦλθε στὴ Βηθανία, ὅπου ἔμενε ὁ Λάζαρος ποὺ εἶχε πεθάνει καὶ ὁ Κύριος τὸν εἶχε ἀναστήσει ἀπὸ τοὺς νεκρούς. Οἱ συγγενεῖς λοιπόν τοῦ Λαζάρου, ἐπειδὴ αἰσθάνονταν μεγάλο σεβασμὸ καὶ εὐγνωμοσύνη πρὸς τὸν Ἰησοῦ γιὰ τὸ θαῦμα ποὺ εἶχε ἐπιτελέσει, Τοῦ ἔκαναν δεῖπνο ἐκεῖ, καὶ ἡ Μάρθα ὑπηρετοῦσε. Ὁ Λάζαρος μάλιστα ἦταν ἕνας ἀπὸ ἐκείνους ποὺ κάθονταν καὶ ἔτρωγαν στὸ τραπέζι μαζὶ Του)» [Ἰω. 12,1-2].

Πώς να υποδεχθούμε τον Χριστό - π. Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, 25/4/2021

 

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ἐπιστολή πρός τήν Ἱεραρχίαν τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

 


Γράφει ὁ κ. Νικόλαος Χοντός

  Ἅγιοι Ἀρχιερεῖς, εὐλογεῖτε,

  Μὲ θλίψη καρδίας ζήσαμε καὶ ἀκούσαμε τὴν Τετάρτη 14/2/2004 τὰ (ἀναμενόμενα γιὰ τοὺς περισσότερους ἀπὸ ἐμᾶς) ἀποτελέσματα περὶ τοῦ γάμου τῶν ὁμοφυλοφίλων.

  Μὲ θλίψη διαπιστώσαμε ἀνθρώπους, τοὺς ὁποίους ψήφισε ὁ ἑλληνικὸς λαὸς ὡς ἐκπροσώπους του στὸν θεσμὸ (;) τῆς Δημοκρατίας ποὺ εἶναι τὸ κοινοβούλιο. Εἶναι ἀπορίας ἄξιο ἐὰν αὐτοὶ οἱ κύριοι εἶναι κι ἐκπρόσωποι τοῦ λαοῦ μας. Ἀπορῶ ἐπίσης μὲ τοὺς βο(υ)λευτὲς αὐτούς, ἐὰν εἶναι Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί, ἐάν ἔχουν σχέση οὐσίας μὲ τὴν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ ἢ ἐκφράζουν τὴν σχέση τους κινούμενοι κατ’ ἐπίφασιν καὶ μὲ γνώμονα τὸ ψηφοθηρικό τους συμφέρον. Ἀλλοίμονο γιὰ τὸν πολὺ κόσμο, τὸν ἁγνὸ καὶ ἀπονήρευτο Ἕλληνα πολίτη ποὺ δὲν ξυπνάει, ὥστε νὰ ἀντιληφθεῖ τὸ πῶς καὶ γιὰ ποιὸν λόγο κινοῦνται πάντοτε ἔτσι καὶ ἐξαπατοῦν τὸν λαό μας.

Μήπως εφαρμόζουν σχέδιο; Ἀφαίρεση Ἐσταυρωμένου καί ἀπό τόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό Ἀθηνῶν;


Σέ φωτογραφία τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ τῶν Ἀθηνῶν λείπει ὁ Ἐσταυρωμένος καί ὁ Σταυρός Του.

Ἀφαιρέθηκε καί ἐάν ναί, πότε καί γιά ποιόν λόγο;

Μήπως τό γνωστό πρόβλημα τῆς Ἱερᾶ Μητροπόλεως Περιστερίου ἀποτελεῖ εὑρύτερο θέμα τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος;

Ἀς εἴμαστε οἱ πιστοί σέ ἐγρήγορση!

Ἀφαίρεση Ἐσταυρωμένου καί ἀπό τόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό Ἀθηνῶν; - Ορθόδοξος Τύπος (orthodoxostypos.gr)

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΤΡΟΣ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΡΑΒΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ (βίντεο)

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ  ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

Γέροντας Μάξιμος Καραβάς:


Εἰ γὰρ ἔτι ἀνθρώποις ἤρεσκον, Χριστοῦ δοῦλος

 οὐκ ἂν ἤμην.(Γαλ. 1,10)

“Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις”

 

   


Σας αποστέλουμε, για δημοσίευση, άρθρο-απάντηση του Γέροντος Μαξίμου Καραβά σχετικά με ένα ποινικό δικαστήριο που αντιμετωπίζει.

 Κατηγοροῦμαι ὅτι αἱ πινακίδες τὶς ὁποῖες εἶχα ἀναρτήσει εἰς τὴν εἴσοδο τῆς Ἱερᾶς Μονῆς προκαλοῦσαν τοὺς διερχομένους εἰς ἄρνησιν τοῦ νόμου περὶ κορωνοϊοῦ. Τοῦτο εἶναι καταφανῶς ψευδέστατον, καθότι ἡ δημοσία ὁδὸς διὰ τῆς ὁποίας διέρχονται αὐτοκίνητα καὶ ἐλάχιστοι πεζοὶ εὑρίσκεται εἰς ἀπόστασιν ἑνὸς περίπου χιλιομέτρου ἀπὸ τὴν Μονήν, καὶ σὲ διαφορετικὴν διεύθυνση. Ἑπομένως, οὐδεὶς ὁ ἀναγινώσκων αὐτὴν εἰμὴ μόνον οἱ εἰσερχόμενοι εἰς τὴν Ἱερὰν Μονὴν διὰ ἐκκλησιασμόν, καὶ ἑπομένως εἰς οὐδένα προκαλεῖ ἀνταρσία κατὰ τῶν νόμων τοῦ κράτους. Ἀντιθέτως συμβουλεύει νὰ ὑπακούσουν εἰς τοὺς νόμους τοῦ Παντοκράτορος Θεοῦ.

     Ἐπίσης κατηγοροῦμαι ὅτι κακῶς ἀνήρτησα τὶς πινακίδες εἰς τὴν ἐξωτερικὴν ὄψιν τῆς εἰσόδου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς. Καὶ ἐρωτῶ: Στὸ δικαστικὸ μέγαρο, ὅπου θὰ γίνει ἡ δίκη, ἡ πινακίδα αὐτοῦ εἶναι ἐντὸς ἢ ἐκτὸς τοῦ κτιρίου; Ὁμοίως καὶ τῆς Νομαρχίας, τῆς Ἀστυνομίας καὶ ὅλων τῶν ἄλλων δημοσίων κτιρίων; Μόνον εἰς τὴν Ἱερὰν Μονὴν ἔγινε - κατὰ τὸν εἰσαγγελέα- ἡ παρανομία;

   Ἡ δίκη δὲ ἀνεβλήθη λόγῳ πλήθους δικῶν διὰ τὴν 5η Φεβρουαρίου 2025.

Τοῦτο παρακαλῶ νὰ ἀναρτηθεῖ στὸ διαδίκτυον διὰ νὰ ἀποδειχθεῖ ἡ ἐπιπολαιότης τῶν κατηγοριῶν ἀπὸ δημοσίους ὑπευθύνους.

Ἀρχιμ. Μάξιμος Καραβᾶς

Ἡγούμενος Ι. Μονῆς Ἁγ. Παρασκευῆς Μηλοχωρίου

==================================

Αναδημοσίευση

Απαγορεύονται οι μάσκες στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας 

- τι λέει ο ηγούμενος  (βίντεο)

Γέροντας Μάξιμος Καραβάς

Ἱεροῦ Χρυσοστόμου, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ - Ὁμιλία Θ΄: ΣΤΟΝ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΛΑΖΑΡΟ



Ἱεροῦ Χρυσοστόμου, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ

                        Ὁμιλία Θ΄: ΣΤΟΝ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΛΑΖΑΡΟ

Ὁ Λάζαρος σήμερα μὲ τὴν ἀνάστασή του ἀπὸ τοὺς νεκρούς, μᾶς χαρίζει τὴ λύση πολλῶν καὶ διαφόρων σκανδάλων. Πραγματικὰ δὲν ξέρω πῶς τὸ ἀνάγνωσμα αὐτὸ ἔδωσε καὶ στοὺς αἱρετικοὺς λαβὴ καὶ στοὺς Ἰουδαίους ἀφορμὴ γιὰ ἀντιλογία, ὄχι ἐπειδὴ πραγματικὰ ὑπάρχει τέτοια ἀφορμή, μακριὰ μιὰ τέτοια σκέψη, ἀλλὰ ἐπειδὴ ἐκεῖνοι εἶναι κακόψυχοι. Πολλοὶ δηλαδὴ ἀπὸ τοὺς αἱρετικοὺς λένε ὅτι ὁ Υἱὸς δὲν εἶναι ὅμοιος μὲ τὸν Πατέρα. Γιατί; «Διότι χρειάστηκε», λένε, «ὁ Χριστὸς νὰ προσευχηθεῖ γιὰ νὰ ἀναστήσει τὸν Λάζαρο· ἐὰν δὲν προσευχόταν δὲν θὰ μποροῦσε νὰ ἀναστήσει τὸν Λάζαρο. Καὶ πῶς», λένε, «μπορεῖ νὰ εἶναι ὅμοιος ἐκεῖνος ποὺ προσευχήθηκε μὲ ἐκεῖνον ποὺ δέχθηκε τὴν παράκληση; Διότι ὁ μὲν Υἱὸς προσεύχεται, ἐνῶ ὁ Πατέρας δέχτηκε τὴν προσευχὴ ἀπὸ ἐκεῖνον ποὺ τὸν παρακαλοῦσε». Βλασφημοῦν ὅμως αὐτοὶ μὴν μπορῶντας νὰ καταλάβουν ὅτι ἡ προσευχὴ ἔγινε ἀπὸ συγκατάβαση καὶ ἐξαιτίας τῆς πνευματικῆς ἀδυναμίας τῶν παρευρισκομένων ἐκεῖ.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ δὲν ἔχει ἱερὸ καὶ ὅσιο ... "μήπως δαιμονίστηκε ως αφορισμένος ;;;"

 

Συγχαρητήρια κ. Μητσοτάκη πρὸς τοὺς «Νεονύμφους» τοῦ πρώτου σοδομιτικοῦ «γάμου»!

Αναρωτιόνται πολλοί "μήπως δαιμονίστηκε ως αφορισμένος ;;;"


  Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ τῆς Ὀρθόδοξης Ἑλλάδος δὲν ἔχει ἱερὸ καὶ ὅσιο. Αὐτὸ φανερώνει ἡ νέα προκλητική του ἐνέργεια, νὰ συγχαρεῖ τὸ πρῶτο σοδομιτικὸ «ζευγάρι», ποὺ τέλεσε τὸ «γάμο» τους στὸ Δημαρχεῖο Νέας Σμύρνης Ἀττικῆς! Δεῖτε τὴν εἴδηση: «Τηλεφωνικὴ ἐπικοινωνία μὲ τὸν Σταῦρο Γαβριλιάδη καὶ τὸν Δημήτρη Ἐλευσινιώτη, τὸ πρῶ­το ὁμόφυλο ζευγάρι ποὺ παντρεύθηκε στὴ χώρα μας μετὰ τὴν ψήφιση τοῦ νομοσχεδίου εἶχε ὁ πρωθυπουργὸς Κυριάκος Μητσοτάκης. 

  Ὁ Σταῦρος Γαβριλιάδης, μιλώντας στὸ ANTIVIRUS ἀποκάλυψε πὼς ὁ Κυριάκος Μητσοτάκης ἐπικοινώνησε μαζί του, γιὰ νὰ τοὺς συγχαρεῖ καὶ νὰ τοὺς μεταφέρει τὶς εὐχές του γιὰ τὸν γάμο τους.

Ο «νερουλός» π. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης.




Η παροιμία «όπου γάμος και χαρά και η Βασίλω πρώτη», θυμίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Φαναριώτη κληρικού Βαρθολομαίου Αρχοντώνη στα διάφορα Forum και Διεθνή Συνέδρια.
Δεν υπάρχει συνέδριο που, να μη δώσει το παρών. Προχθές συμμετείχε στο 3ο Forum Διπλωματίας της Antalya, χθες στο 9ο Διεθνές Συνέδριο «Our Ocean» που διεξήχθη στην Αθήνα και, από το βήμα του διακήρυξε ότι : «κάθε άνθρωπος εδώ – κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη – είναι η μικρογραφία ενός ωκεανού, ένας μικρόκοσμος των υδάτων που συντηρούν τη ζωή»!!!!