Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Ο έλεγχος των μαζών μέσω της πανδημίας

Εάν τώρα δεν συμβεί ενδιάμεσα κάποιο εξίσου καταστροφικό γεγονός που θα προκαλέσει μία νέα προσαρμογή, όπως ένας πόλεμος ή μία φυσική καταστροφή, η παραπάνω συμπεριφορά μπορεί να συνεχισθεί για πολλά χρόνια – ενδεχομένως για δεκαετίες.

Ο Covid μεταμορφώθηκε από μία πανδημία σε μία ημιμόνιμη δικαιολογία για τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τις «Big Tech» και «Big Pharma», οπότε και το χρηματοπιστωτικό κτήνος που τις κατέχει, να εισβάλουν στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων και να τους ελέγχουν – ακριβώς όπως ο Μεγάλος Αδελφός του Orwell. Εμείς οι Έλληνες πάντως έχουμε συνηθίσει πια να μας επιβάλλουν οι σκιώδεις κυβερνήτες της χώρας μας και μελλοντικοί ιδιοκτήτες της ότι θέλουν – καθώς επίσης να μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωο κάθε είδους νόμου που υιοθετεί η ΕΕ. Για παράδειγμα, είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρωζώνης που, εκτός του ότι έχει υποθηκεύσει τα πάντα και κυριολεκτικά λεηλατείται, ευρίσκεται υπό το καθεστώς της «αυξημένης εποπτείας» – σύμφωνα με το νόμο 472 που επιβλήθηκε από τον Σόιμπλε το 2013, με πειραματόζωο την Ελλάδα. Με δεδομένο τώρα το ότι, η κυβέρνηση-υποχείριο ελέγχει πάνω από το 80% των ΜΜΕ, καθώς επίσης όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι σε θέση να χειραγωγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού – ενώ είναι ασφαλώς ανόητο να τοποθετείται κανείς αντίθετα σε ένα κοπάδι, αφού είναι σίγουρο πως θα ποδοπατηθεί. Εν τούτοις, όσο ακόμη επιτρέπεται η ελευθερία της έκφρασης, μπορεί να λέει τη γνώμη του – προσεκτικά φυσικά, για να μην «κακοποιηθεί».

Μόνο το Βυζάντιο κατέβασε στη Γη την Ουράνια αρμονία

Τούρκοι» νοσταλγούν το Βυζάντιο: «Αυτός ο τόπος είναι ελληνικός – Θέλουμε  να γίνουμε Χριστιανοί! - Triklopodia | Triklopodia

Φώτη Κόντογλου

Τί ἤτανε, ἀληθινά, ἐκεῖνο τό Βυζάντιο, ἐκείνη ἡ Κωνσταντινούπολη; Παραμυθένιος κόσμος![…]

Στά χρόνια τῶν Βυζαντινῶν «ἡ βασιλεύουσα πόλις» θά εἶχε μία ἐξωτική καί ἀλλόκοτη μεγαλοπρέπεια. Χίλιοι κουμπέδες (τροῦλλοι) καταχρυσοί λαμποκοπούσανε μέσα στη βλογημένη αὐτὴ ἀφεντοπολιτεία. Στή μέση στεκότανε, σάν ἥλιος, ἡ Ἁγιά Σοφιά, καί γύρω της ἤτανε σκορπισμένες οἱ ἄλλες ἐκκλησιές μὲ τούς χρυσούς κουμπέδες, σφαῖρες οὐράνιες, ποὺ λές καὶ γυρίζανε γύρω στόν ἥλιο[…]. Τό Σαββατόβραδο, κατά τό δειλινό, ἡ ἀτμόσφαιρα γέμιζε ἀπό τή γλυκειὰ βουή πού κάνανε χιλιάδες καμπάνες καί πού ἀνέβαινε σάν ψαλμωδία ἀπάνω ἀπό τήν ἁγιασμένη πολιτεία, ἀπό τή Νέα Σιών, «ἦχος καθαρός ἑορταζόντων». Πανηγυρική μεγαλοπρέπεια! Μόνο τό Βυζάντιο κατέβασε στή γῆ τήν οὐράνια ἁρμονία.

Θρύλοι για την Άλωση της Πόλης: H Αγία Τράπεζα της Αγίας Σοφίας και οι εικόνες που δεν καταστρέφονταν!

Η Αγιά Σοφιά… την αποφράδα μέρα της Άλωσης, 29 Μαΐου 1453! | Notioi.gr

Παραδοσιακοί και θαυμαστοί θρύλοι,για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

«Η ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ»

Σύμφωνα με την παράδοση πριν ο Μωάμεθ ο Β΄ καταλάβει την Κωνσταντινούπολη, ο αυτοκράτορας Κων/νος διέταξε να μεταφέρουν την αγία τράπεζα και όλα τα κειμήλια της Αγίας Σοφίας μακριά από την πόλη για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων.

Τρία καράβια Ενετικά λοιπόν ξεκίνησαν από την πόλη γεμάτα με όλα αυτά τα κειμήλια, όπως λέει και ο θρύλος, αλλά το τρίτο από αυτά που μετέφερε την αγία τράπεζα βυθίστηκε στα νερά του Βοσπόρου στην περιοχή του Μαρμαρά.

Ο φόβος που έχουν ενσπείρει τα ΜΜΕ έχει επιτύχει να καταστήσει τον λαό υπάκουο και πειθήνιο


Δείτε σε βίντεο την εκπομπή μας GRDnews με τη συνέντευξη του κ. Κασιμάτη στον Γεράσιμο Βραχιολίδη.

Καταπέλτης ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου κατά της κυβέρνησης, αλλά και όσων κρατών επιβάλλουν διά του κορωνοϊού την αλλαγή στα πολιτεύματα των δημοκρατικών χωρών, τα οποία μετατρέπονται σε φασιστικά, παρόμοια με αυτά της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως τότε καταπατήθηκε κάθε έννοια δικαίου, ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως τότε έπρεπε να επικρατήσει το γένος της αρείας φυλής, έτσι και τώρα εν ονόματι του κορωνοϊού πρέπει να καθαριστεί η ανθρωπότητα από αυτό τον ιό και αυτό το επιτυγχάνουν σαρώνοντας κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου και ποδοπατώντας τις ανθρώπινες ελευθερίες. Κάθε μέρα έχουμε παραβιάσεις; του συντάγματος” επθσημαίνει με νόημα ο καθηγητής κ. Κασιμάτης.

Βαξισμός: η νέα θρησκευτική σέκτα που εξαπλώνεται πιο γρήγορα κι από το χριστιανισμό!


Τέλος φόρμας

Ναι! Τα κατάφερα! Δημιούργησα μία νέα λέξη! Τον «βαξισμό»! Προέρχεται από το «vax» που αποτελεί συντομογραφία του «vaccine» ( = εμβόλιο). Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο κατάλληλη λέξη να περιγράψει τη θρησκευτική προσήλωση με την οποία οι φανατικοί πιστοί της νέας αυτής θρησκευτικής σέκτας ζουν, δρουν και υπάρχουν.

Από τη νέα αυτή λέξη (την οποία και κατοχυρώνω με πνευματικά δικαιώματα μέσω αυτού του άρθρου), δημιουργούνται νέα παράγωγα:

Βαξισμός (vaxism): η αναγωγή του εμβολιασμού σε θρησκεία

Βαξιστής / βαξίστρια (vaxist): ο/η οπαδός αυτής της θρησκείας

Βαξιστικός / ή /ό (vaxistic): το αναφερόμενο στον βαξισμό. Για παράδειγμα: «βαξιστική συμπεριφορά», «βαξιστικός ναός» κοκ

«Oμολογιακά και Εκκλησιολογικά παραγγέλματα»

 (Οσίων: Νικοδήμου Αγιορείτου–Μακαρίου Νοταρά)

 

Τοῦ Ν. ΣΑΚΑΛΑΚΗ

 

ΜΕΡΟΣ Α΄

 

Αναμφίβολα, ο Αγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης φανέρωσε την Αγιοπνευματική συμπεριφορά–ζωή ενός αυθεντικού οσίου της Ορθοδοξίας απέναντι στη φύσι της αμαρτίας, απέναντι στη λειτουργία της (κάθε) αίρεσης και απέναντι στην αρνητική ορμή των Εκκλησιολογικών εκτροπών. Η ζωή του έχει αντανάκλαση σ’ όλα τα συγγράμματά του, ως χαρισματική περιοχή Αγιοπνευματικής σύνθεσης–δημιουργίας. Ιδιαίτερα χρήσιμη η διδασκαλία του λόγω της αποστατικής σύγχυσης των «οικουμενικών» καιρών μας, όπου η αλήθεια της Ορθοδοξίας συμπαρεδρεύει με το ψεύδος.

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ από την κυνική παραδοχή του Φάουτσι για τον κορωνοϊό και εμπλοκή ύποπτης ΜΚΟ

 Θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ως μία θεωρία συνωμοσίας. Η αξιοπιστία όμως του Άντονι Φάουτσι, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και προφανώς βρισκόμαστε μπροστά σε μία αποκάλυψη που ενδέχεται να κρύβει και ένα πρωτοφανές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Μιλάμε φυσικά για το ξέσπασμα της πανδημίας. Και την πιθανότητα ο κορωνοϊός να αναπτύχθηκε ως βιολογικό όπλο.

φαουτσι


Η τοποθέτηση του κορυφαίου Αμερικανού, επικεφαλής του αμερικανικού CDC, έρχεται μετά από μία αλυσίδα αποκαλύψεων σχετικά με την ενδεχόμενη εργαστηριακή προέλευση του κορωνοϊού, την οποία όμως είχαν σπεύσει με ύποπτη βεβαιότητα, να την αποκλείσουν οι ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και όχι μόνο.

Ο επικεφαλής Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι λοιπόν, αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν εμμέσως το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν για μια περίοδο 5 ετών, ώστε να μελετηθεί αν οι κορωνοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο. Προσέξτε, αυτό που παρουσιάστηκε ως τυχαίο γεγονός, τώρα αποκαλύπτεται πως αποτελούσε μέρος εργαστηριακού πειράματος στην πόλη όπου ξέσπασε η πανδημία, με αμερικάνικη όμως χρηματοδότηση!

Ο κ. Φάουτσι παραδέχθηκε συγκεκριμένα ότι υπήρξε μία συνεργασία ύψους 600.000 δολαρίων με επιστήμονες της Wuhan στην Κίνα προκειμένου να μελετηθούν οι κορωνοϊοί στις νυχτερίδες, χρήματα που όμως ακολούθησαν μία περίεργη διαδρομή.

Καλώς ήρθατε στην Πανθρησκεία! Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι & Εβραίοι σε κοινό ναό


Τι είναι το «House of One»- Το Βερολίνο θέτει τον θεμέλιο λίθο για έναν πολυθρησκευτικό τόπο λατρείας

Το ακούγαμε καιρό, τώρα γίνεται πράξη... Ο λόγος για τον "Οίκο του Ενός" ή «House of One»... Το Βερολίνο θέτει τον θεμέλιο λίθο για έναν πολυθρησκευτικό τόπο λατρείας.

Ο πάστορας Gregor Hohberg (lr), ο ραββίνος Andreas Nachama και ο ιμάμης Kadir Sanci στέκονται στην φωτογραφία μπροστά από τα ερείπια της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου, που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, στην περιοχή Mitte του Βερολίνου για να συμμετάσχουν στην τοποθέτηση του θεμέλιο λίθου για το πολυθρησκευτικό Κτήριο "House of One" στο Βερολίνο. 

Πότε ἐπιτέλους θά καταλάβουμε, πότε θά ποῦμε, φθάνει!

 


Εἶναι πλέον ἡλίου φαεινότερον, ὅτι τὰ δεινὰ ποὺ καταδυναστεύουν τὴν Ἐκκλησία, κλῆρο καὶ λαό, ἔχουν πρωτίστως νὰ κάνουν μὲ τὴν πτώση τῶν Ἐπισκόπων, τῶν κατὰ τὸν Μ. Ἀθανάσιο «ὄντως ὀφθαλμῶν τῆς Ἐκκλησίας». Ἐπειδὴ δηλαδὴ οἱ ὀφθαλμοὶ τῆς Ἐκκλησίας σήμερα τυφλώθηκαν ἀπὸ τὴν ἀσθένεια πρωτίστως τῆς αἱρέσεως, ἀλλὰ καὶ τῆς ἐκκοσμίκευσης καὶ φεῦ τῆς δειλίας, ἀδυνατοῦν νὰ δοῦν τὸν δρόμο τῆς ἀληθείας καὶ ὡς τυφλοὶ ὁδηγοῦν τὸ ποίμνιο (τυφλὸ πιὰ κι αὐτό) «εἰς βόθυνον» (Ματθ. 15, 14) καὶ ἡ πτώση δὲν ἔχει τέλος.

ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ! ΒΙΝΤΕΟ

 
''ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ''ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΕΙ'' ΤΑ ΙΝΔΙΑΝΑΚΙΑ....

ΒΙΝΤΕΟ από τον Κων/νο Αθ. Οικονόμου




        



ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ! ΒΙΝΤΕΟ
Σοκ έχει προκαλέσει στον Καναδά η ανακάλυψη ενός μαζικού τάφου με τα λείψανα 215 παιδιών, ορισμένα από τα οποία υπολογίζεται ότι ήταν μόλις 3 ετών. Το μακάβριο εύρημα βρέθηκε σε ένα κτίριο, που λειτουργούσε στις αρχές του 20ου αιώνα ως σχολείο για την «ενσωμάτωση των ιθαγενών».
 Το Kamloops Indian Residential School είχε ανοίξει υπό τη διοίκηση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το 1890 και έφτασε να έχει 500 μαθητές το 1950.
 Η κεντρική κυβέρνηση ανέλαβε τον έλεγχό του το 1969 και το σχολείο έκλεισε οριστικά το 1978. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα αίτια και οι χρόνοι θανάτου των παιδιών. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: 

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ[:Πράξεις 11, 19-30] «ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΗΧΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» 12-5-1996 (Β335)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ[:Πράξεις 11, 19-30]

    Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου με θέμα:

          «ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΗΧΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» [εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 12-5-1996]  (Β335)       

    Μας περιγράφει, αγαπητοί μου, ο ευαγγελιστής Λουκάς, τις πρώτες ημέρες της ζωής της Εκκλησίας, μετά την Πεντηκοστή. Και γράφει, όπως ακούσαμε εις το σημερινόν αποστολικόν ανάγνωσμα που είναι από τις Πράξεις: «Ο μν ον διασπαρέντες π τς θλίψεως τς γενομένης π Στεφάν διλθον ως Φοινίκης κα Κύπρου κα ντιοχείας». Δηλαδή μετά από τον λιθοβολισμόν του Στεφάνου, έπεσε ένας φόβος εις την πόλιν της Ιερουσαλήμ. Έφυγαν πολλοί. Όχι οι Απόστολοι. Έφυγαν πολλοί, διεσπάρησαν, λέγει. Και άρχισαν να κηρύσσουν Χριστόν εις την ύπαιθρον. Κι εδώ βλέπομε ότι ήδη το κήρυγμα του Ευαγγελίου έφθασε εις την Φοινίκην, έφθασε εις την Κύπρον και εις την Αντιόχειαν. Και τότε αντελήφθησαν ότι ήδη το κήρυγμα του Ευαγγελίου είχε φθάσει εις την Κύπρο και την Αντιόχεια, αντελήφθησαν οι Απόστολοι, που είχαν μείνει μέσα εις την πόλιν και βέβαια εν συνέχεια ενήργησαν σχετικά.

Μήνυμα συνάξεων των πιστών προς τους προσκυνημένους Δεσποτάδες

 Φωνή Λαού Οργή Θεού!

Ανυπόληπτοι και ανίεροι πολλοί εκ των Επισκόπων

«Καμπανάκι» πρὸς τὴν Διοικοῦσαν Ἐκκλησίαν

«Μην τολμήσετε και διώξετε
τους ευλαβείς  Επισκόπους (Κυθήρων Σεραφείμ, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά, Μόρφου Νεόφυτο) και  Ιερείς που τηρούν την Παράδοση,  θα βρείτε κλειστές τις πόρτες των επισκοπείων και των Ναών»

 

Μνημόσυνο Νικολάου Γκουντή και Αναστασίας Καπαθανασιάδου Γκουντή: 30 Μαϊου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Όσσας Λάρισας

 

Μνημόσυνο Νικολάου Γκουντή και Αναστασίας Καπαθανασιάδου Γκουντή



Με τη συμπλήρωση 40 ημερών τελείται  την Κυριακή 30 Μαϊου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Όσσας Λάρισας μνημόσυνο για την Ανάπαυση των ψυχών των αγαπημένων μας αδελφών

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΚΟΥΝΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΠΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΓΚΟΥΝΤΗ

Οι συγγενείς, οι φίλοι και όσοι νιώθουν πνευματικά αδέρφια  καλούνται να ενώσουν τις Προσευχές τους εις τον Άγιον Τριαδικό Θεό για την ανάπαυσιν των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών.

 

Προσδοκω ανασταση νεκρων


    Ιατρού Νικολάου Γκουντή

 «Σκέψεις Ευχαριστίας για το Θεό 1984»

 Ανθολογούμε μερικά αποσπάσματα πνευματικής ευωδίας από τον πλούσιο εσωτερικό του θησαυρό που μας άφησε ως παρακαταθήκη ο αγαπητός μας Ιατρός Νικόλαος Γκουντής από το συνημμένο χειρόγραφο ημερολόγιό του.

  «Θεέ μου, σ΄ευχαριστώ, γιατί έχω δυο μάτια καθαρά γεμάτα φώς….

  Σ΄ευχαριστώ, γιατί κατοικείς στην ψυχή μου. Πόσοι έφηβοι σ΄αναζητούν με αγωνία…

  Ευχαριστώ για τούς πόνους, τις αρρώστιες μου, τις αναποδιές…

  Πόσα δώρα κύριε! Κοκκινίζω από ντροπή, γιατί τα θυμάμαι τόσο σπάνια…

   Κύριε, μάθε σε μένα να ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ και να Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!»

Νικολάου και Αναστασίας

 αιωνία η μνήμη

       Παρακάτω παραθέτουμε το χειρόγραφο και μερικές 

         χαρακτηριστικές αναμνηστικές  φωτογραφίες του.

                             Επιμέλεια: Ασκληπιάδης

Γ. ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ: ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗ ΦΑΚΑ!

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ

https://www.youtube.com/watch?v=K5r8agr2e20&t=784s

Πάντως, καλές οἱ πλάκες - καί ἀναμφίβολα ἀπαραίτητες καί ὡς μορφή…αὐτοψυχοθεραπείας - ἀλλά ἄς θυμόμαστε ὅτι οἱ εἰρωνεῖες καί οἱ σαρκασμοί (ὅπως βέβαια καί οἱ βρισιές καί τά ἀναθέματα), ὅσο κι ἄν εἶναι ὄντως ἀδύνατο νά τά ἀποφύγουμε βλέποντας αὐτούς πού μᾶς κυβερνᾶνε, τελικά μᾶλλον ἀποπροσανατολιστικά λειτουργοῦν.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο 

Ὑπό τήν ἔννοια ὅτι ὅλα αὐτά μειώνουν τό ἀναγκαῖο εὖρος τῆς αὐτοκριτικῆς, ἀποσποῦν καί ἀπομακρύνουν τό ἀπαραίτητο βλέμμα ἀπό τόν καθρέφτη. Ἄς σκεφτοῦμε ὅμως ἀπλῶς τό ἀπολύτως προφανές: ὅτι μετά ἀπό δύο αἰῶνες ἐλεεινοῦ ψευτορωμέικου, δύο αἰώνες συρρικνώσεων, καταρρεύσεων, ἐκμαυλιστικοῦ ἐκφραγκισμοῦ καί πνευματικοῦ ἀκρωτηριασμοῦ, ἀλλά καί ἰδιαίτερα μετά ἀπό τέσσερις γεμάτες δεκαετίες ὁλοκληρωτικῆς ἐκπόρνευσης, ἐξηλιθίωσης,

Ἡ ἀφασία τῶν Ποιμένων! -- Ἡ αἵρεση ξεχάστηκε! Καί ὁ Λαός τοῦ Θεοῦ ἀφέθηκε στά χέρια τῶν Οἰκουμενιστῶν!

  Ἀπὸ τὸ 2013 δημοσιεύτηκαν πολλὲς φορὲς οἱ παρακάτω ἐρωτήσεις.

    Ἀλλὰ «ἄκρα τοῦ τάφου σιωπὴ» ἀπὸ τὸ σῶμα τῶν ἱερωμένων!

       Καὶ ὁ Λαὸς τοῦ Θεοῦ ἐγκαταλελειμμένος, ἀφέθηκε στὶς διαθέσεις τῶν παναιρετικῶν Οἰκουμενιστῶν, τώρα μάλιστα ποὺ προέκυψε τὸ πρόβλημα τοῦ κορωνοϊοῦ!

29 Μαΐου του 1453 / Νατσιός Δημήτρης*

 

Ήταν 29 Μαΐου του 1453, όταν ακούστηκε η σπαρακτική κραυγή: «Εάλω η Πόλις Σου, Θεοτόκε». Αμέσως όμως ο λαός μας, παρηγορώντας το «Ρόδον το Αμάραντο» της Ορθοδοξίας, ρίχνοντας και τον σπόρο της αντίστασης και της ανάστασης του Γένους, διαλαλεί: «Σώπασε κυρά-Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι». Και ήρθανε χρόνοι δίσεκτοι: 400 χρόνια, 500 για τον βόρειο και εκείθεν του Αιγαίου Ελληνισμό κρατά η αιχμαλωσία, η θηριώδης σκλαβιά.

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Ο Ιερός Χρυσόστομος για την αποστολή του Παύλου και του Βαρνάβα στην Αντιόχεια


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΑΣ[:Πράξ.11,19-30

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ

[Υπομνηματισμός των εδαφίων Πράξ. 11, 19-30]

    «Οἱ μὲν οὖν διασπαρέντες ἀπὸ τῆς θλίψεως τῆς γενομένης ἐπὶ Στεφάνῳ διῆλθον ἕως Φοινίκης καὶ Κύπρου καὶ Ἀντιοχείας, μηδενὶ λαλοῦντες τὸν λόγον εἰ μὴ μόνον Ἰουδαίοις(:αλλά προτού συμβούν αυτά με τον Κορνήλιο, στους Χριστιανούς των Ιεροσολύμων επικρατούσε η προκατάληψη ότι οι εθνικοί δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα με τους Ιουδαίους στη σωτηρία που χαρίζει ο Ιησούς Χριστός.

Από την Άλωση της Πόλης στην Επανάσταση του 1821


Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! Μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή ο ηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπεδίου Α.Ο. π. Εφραίμ


ΕΚΤΑΚΤΟ!!!

Μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή ο ηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπεδίου Α.Ο. π. Εφραίμ (Κουτσού) από την Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλευόταν για ημέρες με κορωνοϊό, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.  

Η αεροδιακομιδή έγινε με παρέμβαση του προκαθημένου κ. Ιερωνύμου και του μητροπολίτου Ν. Ιωνίας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμού.

 Πλήθος  ερωτημάτων από τους πιστούς Χριστιανούς, είναι εμβολιασμένος ή όχι;  

  Μήπως με το Ρωσικό sputnik ή οχι;;