Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μ.Μακρόν καταργεί την οικογένεια στην Γαλλία: Τέλος για τις λέξεις «πατέρας» & «μητέρα», μόνο «γονέας 1, 2»!

Μάνα, μητέρα, μαμά… Πατέρας, μπαμπάς είναι οι λέξεις που καταργεί ο Εμανουέλ Μακρόν για να ικανοποιήσει την κοινότητα των ομοφυλοφίλων!

Με στόχο να αντιμετωπίσει τον «κοινωνικό ρατσισμό» απέναντι στους ομοφυλοφίλους δημιουργεί μια ρατσιστική και παράλογη κατάσταση για όσους θέλουν να έχουν μια παραδοσιακή οικογενεια, όπως είναι εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια.
Ο Γάλλος Πρόεδρος και η παράταξή του κατέθεσαν μια τροπολογία που αλλάζει τα οικογενειακά στοιχεία των παιδιών: Ετσι λοιπόν στις αιτήσεις εγγραφής στα σχολεία, αντί για «Ονομα Πατρός» και «Ονομα Μητρός» θα αναγράφεται «Γονέας 1» και «Γονέας 2».
Με τον τρόπο αυτόν ο Μακρόν θέλει να βάλει ένα τέλος στον πυλώνα της κοινωνίας που είναι η οικογένεια, βασιζόμενος στις ερωτικές-σεξουαλικές επιλογές των ανθρώπων και έχουν νομική υπόσταση -είτε με πολιτικό γάμο είτε με σύμφωνο συμβίωσης.

Τα ονόματα των Προδοτών της Μακεδονίας – Οι σύγχρονοι Εφιάλτες.

28 Φεβρουαρίου, 2019






Τα κατορθώματα Βαρθολομαίου! Η αναγνώριση των σχισματικών, αντί να μειώσει, μεγάλωσε το διχασμό!

   «Ἡ κανονικὴ Ἐκκλησία τῆς Οὐκρανίας, διώκεται, ὁδηγεῖται σὲ διάλυση!  Ζητούμε από τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες να στηρίξουν με προσευχές τους την διωκόμενη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία»!

Εκκλησία της Ρωσίας: Aπότομη επιδείνωση της καταστάσεως της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας


Περί καταστάσεως της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας
Το ανακοινωθέν ενεκρίθη από την συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στις 26 Φεβρουαρίου 2019  
Με μεγάλη ανησυχία η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας επισημαίνει την απότομη επιδείνωση της καταστάσεως της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Η εκχώρηση από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως «Τόμου αυτοκεφαλίας» στην ούτως λεγόμενη «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας», η οποία συγκροτήθηκε τεχνητώς με τη συγχώνευση των δύο σχισματικών μορφωμάτων, ακόμη περισσότερο διεύρυνε το διχασμό μεταξύ των Ορθοδόξων της Ουκρανίας και όξυνε ουσιαστικά τις διομολογιακές σχέσεις.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Η «αποκατάσταση» των μασόνων από τους μασόνους και ένα σημερινό παράδειγμα δράσεως μασόνου στους κόλπους της Εκκλησίας.


σ.σ. Στο παρόν δημοσίευμα παραθέτω ένα ενδιαφέρον απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ομιλία του π. Σεραφείμ Ζήση με θέμα: «Οι Μασόνοι Πατριάρχες Ιωακείμ Γ΄ και Μελέτιος Μεταξάκης (Α΄)» και παρουσιάζω ένα σημερινό μικρό δείγμα της δράσεως ενός μασόνου μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας.

***
…Η μασονία αυξάνει την παρουσία της πια πολύ φανερά μέσα στους χώρους της Εκκλησίας. Θα έπρεπε να αφιερώσουμε στο μέλλον κάποια ειδική συνάντηση εδώ ώστε να τα αναπτύξουμε. Είναι φοβερά. Ήδη πρόσφατα απεκάλυψε το ιστολόγιο Κατάνυξις με το οποίο συνεργαζόμαστε ότι ένας πολύ γνωστός μασόνος, ο ισόβιος διεθνής πρόεδρος των ιλλουμινάτων κ. Νικόλαος Λάος -Έλληνας και επίσης εκλεκτό μέλος της μεγάλης στοάς της Αγγλίας- έχει γράψει ένα βιβλίο καινούριο, την ‘Νοοπολιτική‘,η οποία προλογίζεται από τον Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο που είναι από τους άμεσους συνεργάτες του Οικουμενικού Πατριάρχου.

"Ο Μητροπ. Λαγκαδά ή να τα διαψεύσει, ή να παραιτηθεί"!

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Μητροπολίτης Λαγκαδά

Katanixis.grΌταν ένας μητροπολίτης βρίσκεται να πρωταγωνιστεί σε ζητήματα με σαφείς γεωπολιτικές προεκτάσεις, η ανησυχία του πιστού λαού του Θεού είναι έντονη και απολύτως δικαιολογημένη.
Είτε πρόκειται για φιλόδοξο πρόθυμο "εμποράκο" Βατικανής κοπής, (που οι Αξιωματούχοι του είναι και πολιτικοί αξιωματούχοι), που διαπραγματεύεται κάτω από το τραπέζι την διοικητική του
αναρρίχηση με πολιτικά ερείσματα, είτε είναι ο "πιο αδύναμος κρίκος" της Ιεραρχίας, το φαινόμενο έχει πάντα άσχημη κατάληξη.
Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά οφείλει μια πειστική διάψευση του δημοσιεύματος που παραθέτουμε ή να παραιτηθεί καταγγέλλοντας τους ηθικούς αυτουργούς με παρρησία.
«Ανίερες» συμμαχίες στη Θράκη
Η κατασκευή μητροπολιτικού νεκροταφείου και η Αγκυρα
Σε επικίνδυνες ατραπούς, σύμφωνα με τον Βηματοδότη έχει εμπλακεί ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης. Και τούτο γιατί φέρεται

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Το ΚΚΕ ζητάει την απαγόρευση συνθημάτων όπως «Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία» (ΕΓΓΡΑΦΟ)












 Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ καταθέτει τέτοια ερώτηση στη Βουλή.
Ερώτηση για την αναφώνηση αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα, με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατέθεσαν προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος.
Αναλυτικά αναφέρουν:

«Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της αναφώνησης αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Το περιεχόμενο των συνθημάτων αυτών είναι αντιδραστικό και προκλητικό – προσβλητικό απέναντι σε άλλους λαούς, με τους οποίους ο ελληνικός λαός δεν έχει να μοιράσει τίποτα. Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα συνθήματα που αναγκάζονται οι στρατιώτες να φωνάζουν είναι: «Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία», «Ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία», «Πού θ’ ανάψουμε κεριά, μέσα στην Αγια-Σοφιά».
Με κάθε ευκαιρία ορισμένα στελέχη προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον αλυτρωτισμό, αναπαράγοντας το ανιστόρητο σύνθημα «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», με τις διοικήσεις των Μονάδων να κάνουν τα στραβά μάτια.

Η Αγία Κυράννα, η Νύμφη Κυρίου [28.2. 1751]

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγία Κυράννα

Η Αγία Κυράννα, η Νύμφη Κυρίου [28.2. 1751]
“Kυράννα παθών, και βασάνων κυρία,
Φανείσ’ απήλθε προς Kύριον Kυρίων”.
ΚΑΤΑΓΩΓΗ – ΑΓΝΟΤΗΣ ΒΙΟΥ: Η Αγία Κυράννα γεννήθηκε στην Αβυσσώκα της Θεσσαλονίκης, σημερινή Όσσα της επαρχίας Λαγκαδά. Η εξωτερική της ωραιότητα, αφού ήταν προικισμένη με τις αρετές της σεμνότητας και της σωφροσύνης, έδενε αρμονικά με την εξωτερική της εμφάνιση. Περνούσε τη ζωή της ζώντας πιστή χριστιανική ζωή κοντά στους γονείς της. 

«Πόλεμος» κληρικών- Γαβρόγλου για τις επίμαχες δηλώσεις περί εκβιασμών


Την έντονη αντίδραση των Ιερέων προκαλούν οι δηλώσεις του Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος έκανε λόγο για εκβιασμό αναφορικά με το θέμα του μισθολογικού.

Τη στιγμή που η αγωνία χιλιάδων Κληρικών και των μελών των οικογενειών τους βρίσκεται στο αποκορύφωμα, οι κινήσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» και δε βοηθούν στην εξεύρεση λύσης.

Η απογοήτευση και ο προβληματισμός για τη εξέλιξη του διαλόγου είναι έκδηλος. Η σημερινή ανακοίνωση του Ιερού Συνδέσμου
Κληρικών Ελλάδος αποτυπώνει την κατάσταση. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ως

Θράσος και ασέβεια από τον αθεόφοβο Γαβρόγλου

Επιτέθηκε στους κληρικούς κάνοντας λόγο για εκβιασμό στην κυβέρνηση
Ρεπορτάζ Αντώνης Τριανταφύλλου

Με θράσος ο Κώστας Γαβρόγλου στρέφεται κατά των κληρικών κατηγορώντας τους ότι εκβιάζουν την κυβέρνηση, προσπαθώντας να μετακυλήσει το άγος της απόρριψης της συμφωνίας στον πιο αδύναμο κρίκο, δηλαδή στον εφημεριακό κλήρο. Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο ραδιόφωνο 247 ο υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών (ΙΣΚΕ) ότι εκβιάζει την κυβέρνηση, με αφορμή την προειδοποίηση του ΙΣΚΕ ότι, εάν περάσουν οι αλλαγές στο μισθολογικό, τότε αυτοί θα αντιδράσουν, με ειρηνικό τρόπο.
Ο Κώστας Γαβρόγλου ουσιαστικά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, που εμμέσως έχει απειλήσει την Εκκλησία ότι δεν αποκλείεται ακόμα και μονομερής νομοθέτηση με

Κυνηγώντας την εύνοια του πατριάρχη Βαρθολομαίου


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γράφει ο Μέτοικος  Και να θέλεις να αγιάσεις, δεν σε αφήνει ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, με τις δηλώσεις του.
Σε πρόσφατη ομιλία του, στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Κρήνη, ο πατριάρχης δήλωσε στα «προσφιλέστατα τέκνα, απογόνους των προσφύγων της Ερυθραίας», χωρίς ο ίδιος να ερυθριά: «θαυμάζομεν το πώς οι ημέτεροι συνυπήρχαν εν ειρήνη με τους λοιπούς κατοίκους, πως εγνώριζαν να μοιράζωνται τον κόσμο, τας ευλογίας και τας δωρεάς του Θεού»!

ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΚΥΡΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Πλευρές της πίστεως του μητρ. ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΚΥΡΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, είναι παράδειγμα προς μίμησιν ή προς αποφυγήν;

ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΚΥΡΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Πρωτοπρεσβ. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος

Ἐν Πειραιεῖ 25-2-2019

(...) Τά παραπάνω ἰσχύουν γιά τόν θάνατο ὅλων τῶν ἀνθρώπων. Καί φυσικά ἰσχύουν καί γιά τόν θάνατο (14-1-2019) τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου καί Σιατίστης κυροῦ Παύλου, ἀπό τόν ὁποῖο πέρασαν σαράντα ἡμέρες καί τοῦ ὁποίου τελέστηκε τό σαρανταήμερο μνημόσυνο.

Τὸ ψευδοπρωτεῖο τῶν Οἰκουμενιστῶν καὶ ἡ διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας

Γράφει: Ο Ἀδαμάντιος Τσακίρογλου
Μία ἀπὸ τὶς πάμπολλες κακοδοξίες τῶν παναιρετικῶν Οἰκουμενιστῶν εἶναι ἡ διδασκαλία περὶ πρωτείου. Ἑνὸς πρωτείου ποὺ δὲν βασίζεται στὴν ἀλήθεια, τὴν ὁμολογία της, τὴν ὑπεράσπισή της, ἀλλὰ σὲ τόπους, ἀριθμὸ πιστῶν, δύναμη καὶ ἐξουσία: πρωτεῖο τοῦ Πατριάρχου Κων/πόλεως, πρωτεῖο τοῦ Πατριάρχου Μόσχας, πρωτεῖο τῶν Ἐπισκόπων, πρωτεῖο τῶν σπουδαγμένων ἱερέων ἔναντι τῶν μὴ σπουδαγμένων, πρωτεῖο τῶν ἀξιωματούχων, πρωτεῖο, πρωτεῖο...

Άρειος Πάγος: «Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα»

Από
Συντριπτικό κτύπημα στις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης αποτελεί το δεδικασμένο του Αρείου Πάγου: «Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα».
Με απόφαση του 2009, σημειώνει την αυθαίρετη και ιστορικά ατεκμηρίωτη αξίωση του κράτους των Σκοπίων να αναγνωρισθεί διεθνώς ως με το όνομα «Μακεδονία». Απορρίπτει, δε, την προσπάθεια των Σκοπιανών να αποκτήσουν εθνική ταυτότητα με όνομα που αποτελεί ιστορική, πολιτιστική και εθνική κληρονομιά της Ελλάδας.  
Το σκεπτικό   
O όρος Μακεδονία, από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι όρος ιστορικός και γεωγραφικός και όχι εθνολογικός. Οι Μακεδόνες δεν είναι, ούτε υπήρξαν κατά το πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν, ιδιαίτερος εθνολογικός σχηματισμός. Απλώς, ως Μακεδόνες ονομάζονται ανέκαθεν οι κάτοικοι της γνωστής από την αρχαιότητα περιοχής της ελληνικής Μακεδονίας, όπως αντίστοιχα ονομάζονται Θράκες οι κάτοικοι της Θράκης, Θεσσαλοί οι κάτοικοι της Θεσσαλίας κ.ο.κ., χωρίς να υπάρχει αντίστοιχα θρακική ή θεσσαλική εθνικότητα. Επομένως, Μακεδόνες κατά την εθνικότητα δεν υπάρχουν και ούτε μπορούν να «δημιουργηθούν», στο πλαίσιο του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Ένας από τους 153 σταυρωτές της γλυκυτάτης Μακεδονίας μας θα απευθύνει..."χαιρετισμό" σε Θεολογικό συνέδριο!!!

Αιδώς δεσπότη μου, αιδώς. 

Τα αίματα των θυσιασθέντων Μακεδονομάχων παππούδων μας είναι ακόμα νωπά!
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ
25.2.19
Με τήν εὐκαιρία τοῦ ἑορτασμοῦ τῆς ἱερᾶς μνήμης τῆς Ἁγίας Νεομάρτυρος Κυράννης τῆς Ὀσσαίας, θά διεξαχθοῦν την 27 & 28 Φεβρουαρίου 2019, ὑπό τήν αἰγίδα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Λαγκαδᾶ, Λητῆς καί Ρεντίνης καί μέ τή συνεργασία τῆς Διεθνοῦς Ἀκαδημίας Θεολογικῶν καί Φιλοσοφικῶν Σπουδῶν «Οἱ Ἅγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» καί τοῦ Τμήματος Θεολογίας τοῦ Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ἑόρτιες Λατρευτικές Ἐκδηλώσεις καί Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο, μέ θέμα: «Ὁ Ἅγιος Λάζαρος, ὁ τετραήμερος καί φίλος τοῦ Χριστοῦ».

Μέχρι εδώ, όλα καλά. 
Ποιοι εκλήθησαν να απευθύνουν "χαιρετισμό" στην εκδήλωση αυτή;
Διαβάστε παρακάτω:

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι:


• κ. Χρῆστος Κ. Οἰκονόμου Πρόεδρος Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας 
• Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου καί Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρος 
• κ. Μάρκος Μπόλαρης Ὑφυπουργός Ἐξωτερικῶν Ἑλλάδος 
• κ. Φίλιππος Πουγιούτας Πρύτανης Πανεπιστημίου Λευκωσίας 
• κ. Θεόδωρος Γιάγκου Κοσμήτορας Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.

Απευθύνει χαιρετισμό (τιμώμενο πρόσωπο) σε θεολογικό συνέδριο Ιεράς Μητροπόλεως -παρά τήν Θεσσαλονίκη- ο ένας από τους 153 σταυρωτές της  γλυκυτάτης Μακεδονίας μας!!!...

Αιδώς δεσπότη μου, αιδώς. 

Τα αίματα των θυσιασθέντων Μακεδονομάχων παππούδων μας είναι ακόμα νωπά!

ΣΟΡΟΣ: Σκευωρός... Παγκόσμιας Κυβέρνησης

ΣΟΡΟΣ: Σκευωρός... Παγκόσμιας Κυβέρνησης
[Για τη δράση του κ. Τζωρτζ Σόρος και των δικτύων του στην Ελλάδα ελάχιστα είναι γνωστά. Η διαμάχη των πρώην υπουργών κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου δεν έφερε μέχρι στιγμής κάτι σε φως. Είναι ωστόσο γνωστό ότι ο κ. Σόρος έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου (Απρίλιος 2011) και παρέστη στην ομιλία (Φεβρουάριος 2013) του κ. Αλ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη και φημολογείται ότι οι δύο άνδρες συνομίλησαν εκτός δημοσιότητας. Γενικότερα,  ο ‘’προοδευτικός’’ πολιτικός χώρος φαίνεται να έχει ανοιχτή γραμμή μαζί του και το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται –τυχαία; - με το όραμα της Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος. Κυβερνητικό, άλλωστε, στέλεχος συμμετείχε σε δράσεις των Δικτύων του. Αγνοούμε πάντως πόσες ΜΚΟ των Δικτύων Σόρος δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και αυτό δεν περιποιεί τιμή στην ελληνική δημοσιογραφία...Το βιβλίο, ωστόσο, του Πιέρ-Αντουάν Πλακεβάν: Σόρος και η Ανοιχτή Κοινωνία, που παρουσιάζουμε σήμερα,δείχνει ανάγλυφα τους κινδύνους που εγκυμονεί για κράτη και άτομα, η πολυσχιδής δράση του ‘’φιλάνθρωπου’’ δισεκατομμυριούχου... Ε.Δ.Ν.]
Ο Σόρος είναι η ιστορία ενός σχεδίου ολιγαρχικής κυριαρχίας υπό ανθρωπιστική κάλυψη. Επικεφαλής των σχεδιαστών της ανοιχτής κοινωνίας, ο Σόρος εργάζεται ακούραστα για την καταστροφή των ευρωπαϊκών εθνών-κρατών.

Μακεδονία, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου

Όταν ο «Μακεδόνας» κ. Φωκάς ήταν εννέα ετών, ο Έλληνας δικτάτορας Ι. Μεταξάς, θαυμαστής του Μουσολίνι, απαγόρευσε τη «Μακεδονική» γλώσσα και ανάγκασε τους «Μακεδόνες» να αλλάξουν τα ονόματα τους σε ελληνικά! Όποιοι αστυνομικοί δε άκουγαν κάποιον να μιλάει ή να τραγουδάει στην απαγορευμένη γλώσσα, τον απειλούσαν, τον έδερναν ή κατέθεταν μήνυση εναντίον του.
Επικαιρότητα
Φαίνεται πως το BBC στρατολογήθηκε από τους «φίλους» μας τους Γερμανούς, για να ξεκινήσει πρώτο το γαϊτανάκι της «απελευθέρωσης» της Μακεδονίας από τους Έλληνες. Του διαμελισμού δηλαδή της Ελλάδας, όπου σειρά θα πάρουν η Θράκη, η Ήπειρος και το Αιγαίο, με τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης που βιάζεται να τα δρομολογήσει όλα, όσο κατέχει ακόμη την εξουσία. Διαφορετικά δεν εξηγείται η πρόσφατη αναφορά του στη μειονότητα των Σκοπιανών που χαρακτηρίζει ως «Μακεδόνες» και που καταπιεζόταν από το ελληνικό κράτος (πηγή)!

Πάλι αυτός ο Παϊατ ανακατεύται προκλητικά στά εθνικά καί θρησκευτικά θέματα τής Ελλάδος

Συνάντηση Μπόλαρη – Πάιατ: Ισχυρή βούληση για ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας

Πάλι αυτός άνθρωπος ανακατεύται προκλητικά στά εθνικά καί θρησκευτικά θέματα τής Ελλάδος. Προφανώς νά στηρίξη τό ψευτοαυτοκέφαλο τής Ουκρανίας καί τον κ. Βαρθολομαίο.
Habemus Παϊατ, κατά τό Habemus papam

Δημοσίευση 21 Φεβρουαρίου 2019, 20:30 / Ανανεώθηκε 21 Φεβρουαρίου 2019, 21:22


 Ο κ. Πάιατ, αποδεχόμενος την πρόσκληση, δήλωσε την υποστήριξή του σε αυτήν την πρωτοβουλία, εκφράζοντας μάλιστα και το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για θέματα θρησκευτικής ελευθερίας.Π
ολιτιστικά, και θρησκευτικά ζητήματα βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, επαναβεβαιώνοντας την ισχυρή βούληση για συνεχή συνεργασία των δύο πλευρών.
Ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες πολιτιστικής, περιβαλλοντικής και θρησκευτικής διπλωματίας, και εστίασε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για κοινές δράσεις πολιτισμού με την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Τουρκία και το Ισραήλ. Υπογράμμισε τον θετικό αντίκτυπο της τελευταίας επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, επισημαίνοντας τις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται για την επαναλειτουργία της Συνάντηση Μπόλαρη – Πάιατ: Ισχυρή βούληση για ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίαςΘεολογικής Σχολής της Χάλκης. Επίσης αναφέρθηκε και στην ανανέωση των προοπτικών συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, μετά την επίλυση του ονοματολογικού, σε θέματα οικονομίας, ανάπτυξης, ενέργειας, και βέβαια στις προκλήσεις συνεργασίας πάνω σε  πολιτισμικά, μορφωτικά, εκπαιδευτικά, αθλητικά, και εκκλησιαστικά ζητήματα.Από την πλευρά του ο κ. Πάιατ επανέλαβε τη σταθερή θέση της αμερικανικής κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της Πατριαρχικής Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη. Υπογράμμισε, επίσης, τον εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο στη διεθνή κοινή γνώμη, που είχε η επίλυση της χρονίζουσας εκκρεμότητας με τη Συμφωνία των Πρεσπών και αναφέρθηκε στις προοπτικές που διανοίγει αυτή για την ειρήνη και την ανάπτυξη στη Ν.Α. Ευρώπη. Ιδιαίτερη υπήρξε επίσης και η αναφορά του στο Άγιο Όρος ως πνευματικό κέντρο του Ορθόδοξου Μοναχισμού και στο ενδιαφέρον των Αμερικανών πολιτών γι' αυτό. Κατά τη συνάντηση, ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Αμερικανό πρέσβη και σχετικά με τη διημερίδα που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών στις 28 Φεβρουαρίου- 1 Μαρτίου με θέμα την «Αποτύπωση Αρχών Πολιτικής και προτάσεις χάραξης Στρατηγικής για την άσκηση Θρησκευτικής και Εκκλησιαστικής Διπλωματίας» στην οποία θα συμμετάσχουν εκκλησιαστικοί φορείς όλων των θρησκειών που δρουν στην Ελλάδα, στην οποία και τον προσκάλεσε.
Ο κ. Πάιατ, αποδεχόμενος την πρόσκληση, δήλωσε την υποστήριξή του σε αυτήν την πρωτοβουλία, εκφράζοντας μάλιστα και το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για θέματα θρησκευτικής ελευθερίας.

http://newpost.gr/politiki/5c6ef576b34e99353dec25d6/synantisi-mpolari-paiat-ishyri-voylisi-gia-enishysi-tis-ellinoamerikanikis-synergasias




Όπου τους βρίσκουν θα τους χλευάζουν! Προσγειώνονται απότομα στην πραγματικότητα οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ


Προσγειώνονται απότομα στην πραγματικότητα οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσαν ότι η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών θα ξεχνιόταν πολύ γρήγορα και οι συνέπειές της στην κάλπη θα ήταν ασήμαντες. Σιγά σιγά καταλαβαίνουν ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους προθύμους που υπέγραψαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Ο κόσμος, όπου τους βρίσκει, τους αποδοκιμάζει! Θα περάσουν δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ειδικά από τη Λάρισα και πάνω. Θα κυκλοφορούν μόνο υπό τον κλοιό των ΜΑΤ και οι πάντες αντιλαμβάνονται ποιο μήνυμα θα στείλουν τέτοιες εικόνες στην κοινή γνώμη.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Ποιος ήταν ο πρώτος στρατηγός που νίκησε δυνάμεις του άξονα και αρνήθηκε να υποχωρήσει μπροστά στους Ιταλούς -Αργότερα, από ήρωας, στιγματίστηκε ως προδότης

Ο αντιστράτηγος Α. Παπάγος με τον Ι. Μεταξά ετοίμασαν το σχέδιο άμυνας απέναντι στους Ιταλούς που προέβλεπε μια σύντομη άμυνα και μετά τακτική υποχώρηση σε μια πιο στρατηγική θέση στη δεύτερη γραμμή άμυνας. Εκεί θα υπερασπίζονταν την Ηγουμενίτσα. Ο υποστράτηγος Χαράλαμπος Κατσιμήτρος και διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου, αγνόησε τις εντολές που υπαγορεύονταν από την εκτίμηση του Γενικού Επιτελείου πως ο αγώνας στα βουνά της Πίνδου θα ήταν μάταιος.

Έμεινε σταθερός στη θέση Ελαία- Καλαμά. Ο Χ. Κατσιμήτρος όχι μόνο δεν υπάκουσε, αλλά έδωσε διαταγή για μαζική άμυνα.
Η εντολή του ανέφερε πως «η υποχώρηση ήταν αδιανόητη και πως τα σύνορα ήταν η τελευταία γραμμή άμυνας».
Οι στρατιώτες του ενθουσιάστηκαν. Άλλωστε ήταν όλοι Ηπειρώτες. Γνώριζαν καλά τα μέρη και αγωνίζονταν κυριολεκτικά για τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους και τους τάφους των προγόνων τους.
Η άρνησή του για υποχώρηση
Το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου έδωσε οδηγίες στους διοικητές των μονάδων της μεθορίου να είναι σε επαγρύπνηση για ενδεχόμενες ιταλικές κινήσεις. Η ημερήσια διαταγή προς τους άνδρες δείχνει την αποφασιστικότητά του. Ήδη από το 1938 όταν και ανέλαβε διοικητής της 8ης Μεραρχίας Πεζικού δεν σταμάτησε να εργάζεται για να οργανώσει τις ελληνικές γραμμές άμυνας. Η ηρωική αντίσταση των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών αιφνιδίασε τους υπερόπτες Ιταλούς. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Ἡ μετάνοια

H μετάνοια εἶναι πρᾶξι ἀπόλυτης προτεραιότητας στόν ἱερό χῶρο τῆς Ἐκκλησίας. Ἐμπειρία συγκλονιστική καί ἀνακαινιστική. Γιά τήν προσωπικότητα, πού μετέχει στό Eὐχαριστιακό Δεῖπνο. Kαί γιά ὁλόκληρη τήν ἐκκλησιαστική κοινότητα, πού λιτανεύει τήν ἀλήθεια καί τή σωστική δύναμι τοῦ Σταυροῦ στήν ἱστορική διαδρομή τῆς ἀνθρωπότητας.
Σημειώνω μέ θλῖψι μιά δεύτερη διαπίστωσι. Ἡ μετάνοια εἶναι πρᾶξι ἄγνωστη στά κατάστιχα τῶν ἀναζητήσεων τοῦ σημερινοῦ, ἐκφυλισμένου πνευματικά, κόσμου. Ἀσύμβατη μέ τίς τυποποιημένες δομές τοῦ αἰώνα πού χάνεται. Ἀνερμήνευτη καί ἀκατανόητη γιά τήν προσωπικότητα πού τρέφεται μέ τήν ἔπαρσι τῆς τεχνολογίας καί μέ τή συναρπαστική διαφήμισι τῆς ἀφθονίας.

Δεκαεννιάχρονη σέ κώμα γλυτώνει από πρόωρη διάθεση των οργάνων της καί ξυπνά!...

Γιὰ μία ἀκόμα φορά διαπιστώνουμε ὅτι ἡ δωρεὰ ὀργάνων ἔχει βασικὰ ἠθικὰ προβλήματα καὶ κατὰ κανόνα βρίσκεται ὄχι μόνο σὲ ἀντίθεση μὲ τὴν ὀρθόδοξη πίστη μας ἀλλὰ καὶ σὲ κάθε λογική.

Διαβάζουμε στὴν newsit:
    «Ἡ 19χρονη Καρίνα μετὰ ἀπὸ ἕνα φοβερὸ αὐτοκινητιστικὸ ἀτύχημα ἔπεσε σὲ κῶμα καὶ σύμφωνα μὲ τοὺς γιατροὺς ἦταν ἀπίθανο νὰ συνέλθει.
Ἡ 19χρονη νοσηλευόταν σὲ κατάσταση κώματος στὸ νοσοκομεῖο Aarhus στὴ Δανία καὶ οἱ γιατροὶ θεωροῦσαν τόσο ἀπίθανο τὸ ἔφηβο κορίτσι νὰ συνέλθει μὲ ἀποτέλεσμα νὰ πείσουν τὴν οἰκογένειά της νὰ σταματήσει ἡ θεραπεία καὶ νὰ δωρίσουν τὰ ὄργανά της.
Τὴν ὥρα ποὺ γιατροὶ προετοιμάζονταν γιὰ νὰ τῆς ἀφαιρέσουν τὰ ὄργανα ἔκπληκτοι οἱ ὑπάλληλοι τοῦ νοσοκομείου τοὺς ἐνημέρωσαν πὼς τὸ κορίτσι ἄνοιξε τὰ μάτια του καὶ κούνησε τὰ πόδια της. Ἡ Καρίνα, ζωντανὴ ἀπόδειξη ὅτι συμβαίνουν θαύματα αὐτὴν τὴν περίοδο ἀναρρώνει σ ἕνα εἰδικὸ κέντρο

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Βόρεια Μακεδονία είναι το Κιλκίς.

Στις πεδιάδες του Κιλκίς ανθούν κατακόκκινες παπαρούνες!

Ο θρύλος λέει ότι συμβολίζουν το αίμα που χύθηκε.
Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Στο Κιλκίς έγινε η φονικότερη μάχη του ελληνικού στρατού τον 20ο αιώνα.
Η Μάχη του Κιλκίς – Λαχανά στις 19- 21 Ιουνίου 1913.
Περίπου 9000 Έλληνες στρατιώτες νεκροί.
Περίπου 7000 Βούλγαροι στρατιώτες νεκροί.
Περίπου 6000 Βούλγαροι στρατιώτες αιχμάλωτοι.
Υπολογίστε πόσοι σκοτώθηκαν. 16.000 νεκροί συνολικά, δια 3 ημέρες δια 12 ώρες πόλεμου την ημέρα = 450 νεκροί την ώρα!
Συγγνώμη, γείτονες της χώρας βορείως της Βόρειας Μακεδονίας. Εσείς τότε δεν υπήρχατε – ή μάλλον υπήρχατε, αλλά οι παππούδες σας πολεμούσαν στο πλευρό των Βουλγάρων.
Νίκησε λοιπόν ο ελληνικός στρατός!

Ο Γαλλίας Εμμανουήλ ντύθηκε προτεστάντης καρνάβαλος για να παρασημοφορηθεί για τις καταστρεπτικές του ‘υπηρεσίες’ στην Εκκλησία.


σ.σ. Ο «μαρτυρικός αγώνας» των Φαναριωτών που πρωτοστατούν στην προετοιμασία της έλευσης του Αντιχρίστου, νοθεύοντας την Πίστη και σχίζοντας την Εκκλησία, στέφεται με δάφνες και βραβεία του κόσμου τούτου. Μπορεί οι Μάρτυρες της Εκκλησίας να πότισαν και να ποτίζουν με την τελευταία ρανίδα του αίματός τους του Χριστού την Πίστη την Αγία και να τιμώνται με την Χάρη του Θεού μετά τον μαρτυρικό τους θάνατο, τούτοι εδώ όμως, που έχουν την αξίωση να τους θεωρούμε και «Μήτηρ Εκκλησία», τιμώνται πάντα εν ζωή από κοσμικούς άρχοντες, και μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς χωρίς τα άμφιά τους, για πράγματα ανήκουστα στον χώρο της Εκκλησίας, όπως, «για την συμβολή στον διαθρησκευτικό διάλογο, στην φιλία και συνεργασία μεταξύ θρησκειών»!
Επειδή αυτός ο «μαρτυρικός αγώνας» των Φαναριωτών αναγνωρίζεται και από ιερωμένους και αγιορείτες, ηγούμενους και μοναχούς, καλό θα είναι όλοι αυτοί να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τα Ορθόδοξα ράσα και ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους «αγωνιζόμενους μάρτυρες του μαρτυρικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως»!! να βγάλουν τα ράσα και να βάλουν ‘τα καλά τους’, τα προτεστάντικά τους, όταν έρχονται να μας νουθετήσουν, για να ξέρουμε κι εμείς ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ
.
***
O Mητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ πέταξε τα ράσα αλλά όχι για να .. ντύσει το γυμνό όπως κάνει ο Άγιος Μαρτίνος με το ζητιάνο στο περιώνυμο έργο του Θεοτοκόπουλου όπου σχίζει το χιτώνιο του και του δίνει το μισό.

Σε επικίνδυνες ατραπούς, σύμφωνα με τον 'Βηματοδότη' έχει εμπλακεί ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης.

Πού οδηγούν οι φιλοδοξίες Δεσποτάδων!

Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτης λαγκαδά ιωάννης

 ΓΙΑΤΙ Σεβασμιώτατε; Γ Ι Α Τ Ι ; ; ;



Παραθέτουμε την (ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ και) σημαντική είδηση από το 'In.gr':
Σε επικίνδυνες ατραπούς, σύμφωνα με τον 'Βηματοδότη' έχει εμπλακεί ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης. 
Και τούτο γιατί φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την κατασκευή, εντός της περιοχής ευθύνης του, μ ο υ σ ο υ λ μ α ν ι κ ο ύ    ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ το οποίο θα ελέγχει όμως......
.....ιδιωτικός φορέας και συγκεκριμένα ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας – Θράκης !!!
Ο εν λόγω σύλλογος, που βρίσκεται υπό την ασφυκτική επιρροή του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, είχε αρχικώς απευθυνθεί στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια στον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, αλλά είχε λάβει την ίδια απάντηση: μπορεί να δημιουργηθεί μουσουλμανικό νεκροταφείο, αλλά μόνο ως τομέας χριστιανικού νεκροταφείου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΝ ΚΥΠΡΟΥ Φοβερές αποκαλύψεις του εκλεκτού αγωνιστού μητροπολίτου Κιτίου κ. Ανθίμου

"ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ Ο ΟΥ ΜΗ ΦΑΝΕΡΟΝ ΓΕΝΗΣΕΤΑΙ"
  Το ιστολόγιο: ΟΜΟΛΟΓΙΑ τολμα. https://apotixisi.blogspot.com/2019/02/blog-post_77.html 
Φοβερές αποκαλύψεις  του εκλεκτού αγωνιστού μητροπολίτου Κιτίου κ. Ανθίμου 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΝ
Ο μητροπολιτης Κιτιου κ. Ανθιμος ο και συγγραφευς της αυθεντικης βιογραφιας του Μακαριου.

Ποιος ηταν πραγματικα ο Μακαριος; 
Ποια ειναι η αληθεια για τον Μακαριον;
Αναφερομεθα στον τεως αρχιεπισκοπο Κυπρου και ασφαλως εννοουμε τον Μακαριο Μουσκο.
Ο Μακαριος στρογγυλοκαθησε στην καρεκλα του αρχιεπισκοπου Κυπρου και αρνουνταν να παραιτηθη οταν του το ζητησαν οι αρχιερεις της Κυπρου. 
Κληθηκε τρεις φορες απο την Ιερα συνοδο της Εκκλησιας της Κυπρου να υποβαλη την παραιτησιν του. Ομως εκεινος εκωφευσε και αρνηθηκε πεισματικα να το πραξη. Μετα ταυτα συνηλθε η Ιερα Συνοδος και καθηρεσε τον Μακαριον. Και ο διαβοητος Κομμουνιστης Αρχιεπισκοπος, κολυμπωντας μεσα στα πλουτη του καλεσε εξ Αραβιας τον πατριαρχην Αλεξανδρειας και καποιους ευτελεις επισκοπους επισκοπιδια και αφου τους γεμισε απο δωρα και αργυριον και χρυσιον, απητησε απο αυτους να καθαιρεσουν τους ηρωες μητροπολιτες της Κυπρου, Παφου Γενναδιον, Κυρηνειας Κυπριανον και Κιτιου Ανθιμον.
Ο αρχιμανδριτης Επιφανιος Θεοδωροπουλος περιεγραψε γλαφυροτατα την τοτε ολη καταστασι της Εκκλησιας της Κυπρου και κατα πασαν πιθανοτητα να δημοσιευσουμε την Κανονολογικην Μελετην του που αφησε εποχην.
Ο μητροπολιτης Κιτιου Ανθιμος, συνεξοριστος του Μακαριου στις Σεϋχελλες, κατεγραψε σε βιβλιο και σκιαγραφησε, οχι τον ψευτικο αλλα τον πραγματικο Μακαριο.
Απο αυτο το βιβλιο που αποδεικνυει πολλα για τον διαβοητον Μακαριον μεταφερουμε στην ΟΜΟΛΟΓΙΑ μερικες απο τις σελιδες του.
Μην περιμενετε απο κανενα να σας δωση στοιχεια για τον Μακαριον, ή και καποιο αλλο ιστολογιο. Αυτο το τολμα μονο η ΟΜΟΛΟΓΙΑ. https://apotixisi.blogspot.com/2019/02/blog-post_78.html
===================================
 Οι τρεις Κανονικοι μητροπολιται της Κυπρου που καθηρεσαν τον Μακαριο και εν συνεχεια ο πανισχυρος χρυσολατρης Μακαριος παρανομως "καθηρεσε" τους τρεις και τοποθετησε στη θεσι τους νεους "επισκοπους" αμφισβητουμενης Κανονικοτητας. 
 Ετσι δημιουργηθηκε η "εκκλησια της Κυπρου" απο ενα μπασταρδεμενο σωμα αμφιβολου Κανονικοτητος και Νομιμοτητας. 
 ===============================

Τολμησαμε και δημοσιευσαμε ενα σημαντικοτατο κειμενο του μητροπολιτου Κιτιου Ανθιμου του συνεξοριστου του Μακαριου και εγγυτερον παντος αλλου γνωστη της πολιτειας, του χαρακτηρος, της νοοτροπιας και ολης της ζωης του Μακαριου. Καποιοι Κυπριοι ενοχληθηκαν και αντεδρασαν. Εμεις ομως που αγαπουμε την Αληθεια και μονο την Αληθεια δημοσιοποιησαμε αυτα που εγραψε ο ως ανω μητροπολιτης που αποδεικνυονται οτι αποτελουν την φρικτην πραγματικοτητα. Ο ηρωικος αυτος επισκοπος, ο Κιτιου Ανθιμος, τα εγραψε αυτα το 1974 οταν ζουσε ο πανισχυρος Μακαριος και δεν εκρυψε τιποτα. Τελικα τι ηταν ο Μακαριος Μουσκος; Ενας Εωσφοριστης που σηκωνε τα πιατα και τα ποτηρια στον αερα; Που υπνωτισε τον διακονον Ευελθονα; Που εδινε ιδιαιτερη σημασια στον αριθμο 13 και αλλα πολλα που κατεγραψε στο βιβλιο του και τα πληροφορηθηκε ο αμοιρος λαος;
Δυστυχως τετοιοι δεισιδαιμονες ή μαλλον τετοιοι δαιμονικοι ανθρωποι σαν τον Μακαριον Μουσκον διοικουν τους λαους και τα εθνη.
Αλλοιμονον εις τον ανθρωπον, εαν δεν υπηρχε ο Παντοδυναμος Θεος, ο οποιος συντηρει, παρακολουθει και βλεπει σε μια στιγμη τον Συμπαντα Κοσμον και εχει παντοτε τον τελευταιον λογον.  
Δοξα τη Δυναμει Σου Κυριε Δοξα Σοι.
Ο ανεπαναληπτος αρχιμανδριτης Επιφανιος Θεοδωροπουλος συμμετειχε ενεργα στην εκκλησιαστικη καταστασι της Κυπρου και επαιξε σπουδαιον ρολον στην εξελιξι των πραγματων.
Σκοπευουμε στα πραγματα της Κυπρου να δωσουμε καποια συνεχεια μεσα απο τα κειμενα του σοφωτατου και μοναδικου μας πατρος Επιφανιου.
Εκει θα φανη σε ολο της το μεγαλειο η φρικοτοτατη πραγματικοτητα και ο απαραδεκτος ρολος του Μακαριου στα πολιτικα αλλα και στα εκκλησιαστικα ζητηματα της Κυπρου.
H ΑΛΗΘΕΙΑ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ.
μητροπολιτου Κιτιου Ανθιμου.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ  1