Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ευχαριστήριο μήνυμα του π. Μιχαήλ Κουκουβά. Το θαύμα έγινε! "Θα προσευχόμαστε για σας, στο Άγιο Θυσιαστήριο, υπέρ των αγαπόντων και ευεργετούντων ημάς !!!"


  ΣΧΟΛΙΟ  "Είδαμε και πάθαμε, παλέψαμε μαζί του, αναγκαστήκαμε να του βάλουμε "κανόνα" για να πάρουμε τον λογαριασμό του. Δεν ήθελε να εκτεθεί στη δημοσιότητα η οικονομική του αδυναμία πληρωμής των προστίμων, που του επέβαλαν, αυτό προσέκρουε στην σεμνότητά του, "ντρέπομαι", λέει συνέχεια.

  Ο αξιαγάπητος και ευλαβέστατος π. Μιχαήλ Κουκουβάς της Καλύμνου έχει παραδοθεί στα χέρια της Παναγίας μας και στην Σκέπη της. Δεν υπολόγισε κινδύνους και συνέπειες η ιερατική του συνείδηση. Εκτός από τα πρόστιμα των 6000 Ε που είναι άμεσα απαιτητά από το κράτος και τρέχουν εντόκως, τον περιμένουν και άλλα 4-5 δικαστήρια που εκκρεμούν και τα σχετικά δικαστικά έξοδα σύν τα παράσημα..., για την μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων της χούντας του Κούλη. Ενώ τον συνελάμβαναν, γιατί λειτουργούσε και δεν επέτρεπε την χρήση των μασκών-φυμώτρων εντός του Ι ναού μια φορά, δεν συνειδητοποίησε ότι ήταν κρατούμενος, απολογήθηκε και ανυποψίαστος πήγε να φύγει... τα όργανα του συστήματος έτρεξαν και του προέταξαν την απειλή των όπλων για να μην τους φύγει ο κρατούμενος και τον έριξαν μαζί με τους  άλλους κρατούμενους και λαθρομετανάστες, έτσι τον αγαπήσαν και αυτοί...

Για να εξευμενίσουμε το αβυσαλαίο διωκτικό μένος του κορωνόπληκτου μασκοφόρου δεσπότη Λέρου και Καλύμνου κ. Παϊσίου κατά του αγωνιστού πολυτέκνου ιερέως π. Μιχαήλ,  προτείνουμε να τον μεταθέσει, απο το νησί της Τελένδου με τους 10 κατοίκους, που παρανόμως και αντικανονικώς τον δίωξε , επί το δυσμενέστερο, στις βραχονησίδες των Ιμίων, έτσι ο π. Μιχαήλ θα τα εποικίσει και θα δρα ως αποτρεπτική δύναμη, φόβος και τρόμος για τους Τούρκους...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 



Εμβολιασμός ή αργία, το δίλημμα που βάζει στους ιερείς ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος

Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 


Ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος είναι ο πρώτος επίσκοπος που έστειλε έγγραφο και ζητά από τους ιερείς του να εμβολιαστούν αλλιώς θα τεθούν σε αργία.
Δωδώνης Χρυσόστομος: Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας.

Διορία μιας εβδομάδας να κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου αλλιώς θα τεθούν σε αργία η οποία θα συνοδεύεται και με στέρηση του μισθού τους δίνει μέσω επιστολής που απέστειλε στους κληρικούς του ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος.

«μήπως ὁ διάβολος κάνει διακοπές, γιατί τὸ ἔργο του τὸ ἔχουν ἀναλάβει οἱ ἐπίσκοποι;»

 

Ο διάβολος κάνει διακοπές διαρκείας


Τὰ ἐγκαίνια τῆς «Ἀμερικανικῆς Γωνιᾶς» στὴν Δημοτικὴ Βιβλιοθήκη τοῦ Πειραιᾶ ἐτέλεσε ἐχθές, τὴν Δευτέρα, ὁ «Στῦλος τῆς Ὀρθοδοξίας» παρουσία τοῦ ἕτερου «Στύλου τῆς Ἀστερόεσσας» στὸ Ψευτορωμέϊκο ἀλλὰ καὶ τοῦ ἐντιμότατου Μεγάλου Εὐεργέτη τῆς τοπικῆς ΔΕΚΟ («Μητρόπολη Πειραιῶς»).

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ: «Αλλοτρίας δε βοτάνης απέχεσθαι, ήτις εστίν αίρεσις» (Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος – Προς Τραλλιανοίς VI, 37-38) ΜΕΡΟΣ Α΄, Β΄, Γ΄

 


«Αλλοτρίας δε βοτάνης απέχεσθαι, ήτις εστίν αίρεσις»

(Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος – Προς Τραλλιανοίς VI, 37-38)

ΜΕΡΟΣ Γ΄

Σήμερα, ο οικουμενισμός προωθεί σε πλανητική επέκταση τη διάδοση της δυτικής τεχνικής της «αγάπης» στο όνομα του Χριστού. Αυτή, βέβαια, η μορφή αγάπης δεν θέτει φραγμό στην (υλιστική) καταναλωτική όρεξη της παγκοσμιοποίησης.

Είδαμε (πρόσφατα, σχετικά) και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το πανδαιμόνιο των «αγαπητικών» αξιών της παγκοσμιοποίησης με την ψήφιση του νόμου περί «γάμου» ομοφυλοφύλων.

Με τα «αγαπητικά» κριτήρια των «μορφωμένων» οικουμενιστών επισκόπων, οι χαρακτηρισμοί του Αγίου Ιγνατίου για τις αιρέσεις είναι απαράδεκτες!...

π. Αυγουστῖνος Καντιώτης: Οι χριστιανοί ως περικαθάρματα του κόσμου (Α' Κορ. δ΄,9-13) 11-8-1963


 π. Αυγουστίνος Καντιώτης » ΓΡΑΠΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ὁμιλία τῆς 11-8-1963 στον  ἱ. Ναὸ Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου

 Χαϊδαρίου κήρυξε τὸν θεῖον λόγον  ὁ τὀτε ἀρχιμανδρίτης π.

 Αὐγουστῖνος ὡς ἱεροκῆρυξ τῆς ἱ. Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν.

 

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Καθηγητού Δρ.Νεκτάριου Δαπέργολα : Σὲ ἄλλη…πίστα πιά τὸ παιχνίδι τῆς ἐκκοσμίκευσης!

 

Σὲ ἄλλη…πίστα πιά τὸ παιχνίδι τῆς ἐκκοσμίκευσης! 

τοῦ Νεκτάριου Δαπέργολα

Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορία

Νιγηρία: Σφαγή 29 Xριστιανών αμάχων από μουσουλμάνους!

 


Τουλάχιστον 29 ανθρώπους σκότωσαν οι τζιχαντιστές σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη μητρόπολη του Pankshin, στη βορειοανατολική Νιγηρία, τραυματίζοντας άλλους δύο, καίγοντας εκκλησίες και σπίτια. Οι επιθέσεις κράτησαν τρεις ημέρες και έγιναν στα χωριά Kopnanle, Mandung, Bokkos Town και στην περιοχή Mbar του Bokkos.

Θέλεις νά κατανυγεῖς;

Επιμέλεια : Φώτιος Μιχαήλ

Οἱ Πατέρες καί ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς ἔλεγαν: ἄν θέλεις νά προσευχηθεῖς, στάσου ὄρθιος, στρέψε τό βλέμμα σου πρός τό στῆθος, στήν καρδιά σου, σταύρωσε τά χέρια σου, κλεῖσε τά μάτια σου καί τότε κόλλησε τήν σκέψη σου στό «Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱέ τοῦ Θεοῦ, ἐλέησόν με». 

Μή βλέπεις τίποτε, Μήν ἀκοῦς τίποτε. «Εἴσελθε εἰς τό ταμιεῖον σου» θά ἔλεγε ὁ Κύριος.

Οἱ Ἱεράρχαι θέτουν τὸ χρῆμα ὑπεράνω τοῦ θείου νόμου;

 

Φαναρίου: «…μᾶς ἐκβιάζουν»!


Ἐπιτέλους κατέστη γνω­στὸν ἀπὸ ἐπίσημα χείλη ὅτι τὸ κράτος χρησιμοποιεῖ τὴν ἐκκλησιαστικὴν περιουσίαν, διὰ νὰ ἐκβιάζη τὸν Ἀρχιεπίσκοπον καὶ τοὺς Μητροπολίτας. Προφανῶς, διὰ τοῦτο καὶ αἱ ἀντιδράσεις κατὰ τοῦ ὀλεθρίου φιλοσοδομιτικοῦ νόμου κατέπαυσαν. Οἱ Ἱεράρχαι θέτουν τὸ χρῆμα ὑπεράνω τοῦ θείου νόμου; Ὡς κατέστη γνωστὸν ἀπὸ τὴν ἱστοσελίδα «romfea.gr» τῆς 14ης Ἀπριλίου 2024:

Τὸ ἄλογο τοῦ Θεοῦ

 

Τοῦ Βιργκίλ Γκεοργκίου
Κάθε φορὰ ποὺ φαντάζομαι τὸν πατέρα μου, τὸν βλέπω μὲ τὸν ζυγὸ γύρω ἀπὸ τὸ λαιμό του, ζευγμένον μὲ τὸ ἐπιτραχήλι. Τὸν βλέπω ζευγμένον, σὰν ἕνα ἄλογο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ποδεμένον μὲ τὶς πεταλωμένες μπότες του, νὰ τρέχει ἀπὸ τὴ μιὰ στὴν ἄλλη ἄκρη τῆς ἐνορίας, τριάντα ὀρεινά χιλιόμετρα, ποὺ ἔπρεπε νὰ διατρέξει δύο φορὲς τὴ μέρα μερικὲς φορές. Γι’ αὐτὸ ἦταν πάντα ἀποκαμωμένος. Ἕτοιμος νὰ σωριαστεῖ ἀπ’ τὴν κούραση. Ὅπως κάθε ζευγμένο πλάσμα. Κι ὅμως δὲ σταματοῦσε ποτέ.

Τὰ μαῦρα κούτσουρα



Τὰ μαῦρα κούτσουρα

κυρ Ἀλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Σοβαρὸς καὶ ἀρχαϊκός, γαλανὸς καὶ ἀνοιχτοπρόσωπος ὁ κὺρ Δημητράκης τ᾿ Ἀγάλλου, μὲ τὰς πλατείας χειρίδας, τὴν κεντητὴν ζώνην, καὶ τὰ στιλπνὰ πανοβράκια του, ἐσύχναζε καθ᾿ ἑκάστην εἰς τὸ Κιόσκι… ἐντὸς τῆς σιδηρᾶς πύλης τοῦ Κάστρου, καὶ ἀντικρὺ εἰς τὸ μικρὸν τζαμί, τὸ ὁποῖον εὑρίσκετο διὰ τὸν τύπον ἐκεῖ, τάχα διὰ τὰς θρησκευτικὰς ἀνάγκας τοῦ μοναδικοῦ Ἀγᾶ, ὅστις εὑρίσκετο ὡς σημεῖον συνδέσμου καὶ ὑποταγῆς ἐφ᾿ ὅλης τῆς νήσου.

Οι πρώτοι που θα έπρεπε να τιμωρηθούν – αφορισθούν (αντί των πολιτικών) είναι …

 

Δημήτριος Β. Ἐμμανουήλ,
(Λειτουργὸς Μέσης Ἐκπαίδευσης ΠΕ11)

Συγκλονιστικό! Όταν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων πρότεινε στον Πάπα να βγάλει εκείνος το Άγιο Φως!

Ὅταν εἶχε πάει ὁ πάπας Παῦλος Στ΄ στὰ Ἱεροσόλυμα τὸ , τοῦ εἶπε ὁ Πατριάρχης μας, ὁ Βενέδικτος:

Θὰ σᾶς κάνω μιὰ πρόταση. Ὅποτε θέλετε, νὰ πᾶτε μέσα στὸν Πανάγιο Τάφο καὶ νὰ μᾶς βγάλετε τὸ Ἅγιο Φῶς. Μόνο μιὰ φορά!

Ἂν τὸ βγάλετε, θὰ γίνουμε ἐμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι ὅλοι παπικοί… μὲ πρῶτον ἐμένα!

Ἐὰν ὅμως δὲν τὸ βγάλετε, θὰ γίνετε ὅλοι ἐσεῖς οἱ παπικοί, Ὀρθόδοξοι;

«Αναγνώστριες» του Εσπερινού της Αγάπης.


Με 30 τοις εκατό τα αλλάζουν όλα


Με 30 τοις εκατό τα αλλάζουν όλα 

 Φωτό: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Όσοι πιστεύουν πως με τη θεσμοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια ολοκληρώθηκε η «προοδευτική» ατζέντα της κυβέρνησης, γελιούνται.

Το σύνθημα που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου είναι σαφές. Αρκεί να καταφέρουν να πιάσουν το ψυχολογικό όριο του 30% σε αυτές τις ευρωεκλογές για να προχωρήσουν σε πιο προοδευτικές -κατά την κρίση τους- τομές.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Το βδέλυγμα της ερημώσεως. Στον πρώην πωλητή νανογιλέκων δόθηκε από ιερέα ένας χαρακτηρισμός που προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό στους χριστιανούς



Έλαβον: βδέλυγμα της ερημώσεως, 41%


Στον πρώην πωλητή νανογιλέκων δόθηκε από ιερέα ένας χαρακτηρισμός που προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό στους χριστιανούς




Ανανέωση: 22.04.2024

Παναγιώτης Λιάκος

Πήγε ο Αδωνις να εκκλησιαστεί (ή να φωτογραφηθεί ότι εκκλησιάζεται) στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Φλώρινα και ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός τον αποδοκίμασε στο κήρυγμά του αποκαλώντας τον «βδέλυγμα της ερημώσεως»!

Μάλιστα, στο τέλος της σύντομης ομιλίας του ορθοδόξου ιερέα το δυναμικό ποίμνιο της Φλώρινας τον καταχειροκρότησε, στέλνοντας μέγα μήνυμα και στην κυβέρνηση και στα μεγάλα αστικά κέντρα που δείχνουν ολίγον τι… κοιμισμένα. Το αίτιο της αποδοκιμασίας του πρώην πωλητή νανογιλέκων ήταν η ψήφιση του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Απ΄ τον ολέθριο ψευτοέρωτα μιας τουρκάλας στο μαρτύριο! Ο Άγιος Νεομάρτυς Γεώργιος ο Κύπριος [23 Απριλίου 1752] +ΒΙΝΤΕΟ

από τον Κωνσταντίνο Αθ. Οικονόμου, δάσκαλος

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: Ο Γεώργιος ήταν νέος στην ηλικία, ωραίος στην όψη, φρόνιμος στον νου και σώφρων στα ήθη Έλληνας από την Κύπρο στα δύσκολα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς. Εξαιτίας της φτώχιας και της δουλείας, έφυγε από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο, από μικρό παιδί, και πήγε στην Πτολεμαΐδα ή Άκκρα, της Παλαιστίνης, για τα προς το ζειν. Εκεί μπήκε στην υπηρεσία ενός Ευρωπαίου πρέσβη.

Φωνή λαού, οργή Θεού. Ανεπιθύμητη από τους πιστούς της Πάτρας η υφυπουργός υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου .


Η Χριστίνα Αλεξοπούλου – φωτ. αρχείου the best

Η κυρία Αλεξοπούλου της ΝΔ που ψήφισε τον ψευτογάμο των ομοφυλοφίλων, τάχθηκε ευθέως εναντίον του Σχεδίου του Θεού που έπλασε άρσεν και θήλυ, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την καταστροφή της Ελληνικής οικογένειας, και έδειξε περίτρανα ότι συντάχθηκε με τους πονηρούς δὲ καὶ γόητες προκόψουσιν ἐπὶ τὸ χεῖρον. Επέλεξε τον εύκολο δρόμο της «προκοπής» στο κακό, σπαρμένος με τα γνωστά ζιζάνια της δόξας και της καλοπέρασης.

Να αγιάσεις παιδί μου μετά του οίκου σου! Πήρες παράσημο από τον ίδιο τον Χριστό!

 

...η διευθύντρια του σχολείου πήρε το μέρος του κοριτσιού που έβρισε τον Χριστό και την Παναγία...Συνέβη σήμερα σε σχολείο της Καβάλας….

Συνέβη σήμερα σε σχολείο της Καβάλας. Διευθύντρια κάλεσε σε απολογία μητέρα κοριτσιού, διότι χαστούκισε άλλο κοριτσάκι το οποίο εκείνο με τη σειρά του έβρισε τον Χριστό και την Παναγία. Επειδή γνωρίζω την οικογένεια και το γνήσιο Χριστιανικό ήθος με το οποίο ανατρέφουν τα παιδιά τους, δεν αμφιβάλλω ότι η κόρη Α. για να φτάσει στο σημείο να χαστουκίσει το βλάσφημο κοριτσάκι, το γεγονός είναι αληθινό και όντως η ιερή αγανάκτηση ώθησε σε αυτή την πράξη, όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Άγιος Νικόλαος στον Άρειο για τις βλάσφημες δοξασίες του. Το «καλύτερο» είναι ότι η διευθύντρια του σχολείου πήρε το μέρος του κοριτσιού που έβρισε τον Χριστό και την Παναγία και μάλιστα επικοινώνησε με τον σύμβουλο ψυχικής υγείας και αποφάσισαν να ρίξουν διήμερη αποβολή στο κορίτσι που έριξε το χαστούκι λόγω χρήσης βίας.

Έχω να πω στη μικρή Α. η οποία είναι ένα γλυκύτατο και ταπεινό κορίτσι με προσευχή. 

“ΟΣΙΟΠΟΙΗΣΙΣ” ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (= Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

                                   

                                                                                                              Μοσχοβία 9/4/24 

  Ἆρον , Ἄρειον-Μηστοτάκην ἀφ’ ἡμῶν 

ΟΣΙΟΠΟΙΗΣΙΣ” ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (= Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) 

 Ἀστραποβόλα” ἀτενίζει τό ἄγαλμα τῆς Σφιγγός

Γράφει ο θεολόγος Παναγιώτης 

 Κοσμίδης 

 

{Προσκυνοῦν μόνο τόν Βασιλέα Χριστό}

 [Τρόμος στόν Ἡρώδη]: «Ἰδοὺ // μάγοι ἀπὸ ἀνατολῶν // παρεγένοντο εἰς Ἱεροσόλυμα λέγοντες͵ // Ποῦ ἐστιν τεχθεὶς βασιλεὺς τῶν Ἰουδαίων; // εἴδομεν γὰρ αὐτοῦ τὸν ἀστέρα ἐν τῇ ἀνατολῇ // καὶ ἤλθομεν προσκυνῆσαι αὐτῷ» (Ματθ. β’ 1-2).

[Σφαγιασμός ἄνευ αἰδοῦς]: [Καί ξαφνικά, // σοφοί μάγοι ἀπό τήν ἀνατολή, // ἔφθασαν στά Ἱεροσόλυμα, // (στά παλάτια τοῦ σφαγέα Ἡρώδη), // καί διεκήρυττον πώς ἀναζητοῦν τόν τόπο //  τοῦ Νεογεννήτου Βασιλέως τοῦ κόσμου. // Διότι ἀνακαλύψαμε τόν Βασιλικό του ἀστέρα στήν ἀνατολή // καί προσήλθαμε νά τόν προσκυνήσουμε].

 

Α. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Μ. ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 

i.       [Σφίγγα θωρεῖ Κυρ. Μητσοτάκη, ὡς Ἀλέξανδρο ἤ Ναπολέοντα]

Τρεῖς μέγιστοι ἡγέτες, πού ἄλλαξαν τήν ροή τοῦ κόσμου, στάθηκαν μέ ὕφος ἀγέρωγο ἀντίκρυ στό μνημεῖο τῆς περιφήμου Σφίγγας τῆς Αἰγύπτου.

-Τό ἀστραφτερό βλέμμα τοῦ μεγίστου κατακτητοῦ Ἀλεξάνδρου, συνήντησε τό πέτρινο βλέμμα τοῦ τερατώδους ἀγάλματος. Τί διελογίζετο ἆραγε, ἐκεῖνος ὁ θυελώδης Ἕλληνας;

-Τό ἀτσαλένιο βλέμμα, τοῦ ἐκ Μάνης Μεγάλου Ναπολέοντος, μετά ἀπό 2.100 ἔτη, τό 1798 μ.Χ., διεσταυρώθη μέ τόν ὀφθαλμό τοῦ Αἰγυπτικοῦ μνημείου. Τί ἆραγε ὁραματισμούς πλέκει ὁ ἡφαιστειώδης ἐκεῖνος Βοναπάρτης;

Οἱ ἐμπνευσμένοι ἱστορικοί, καί οἱ ζωγράφοι, μέ ἐνάργεια καταγράφουν μέσα στά μάτια τῶν δύο ἐκείνων μορφῶν, ὅλες τίς μάχες, τούς θριάμβους καί τίς πρωτόφαντες κατακτήσεις τους.

Ἀγνοοῦμε ἐάν, ὁ μέγιστος σέ ἀξία καί κατακτήσεις, συγκρινόμενος μέ τόν “μικρό Ἀλέξανδρο καί τόν “ἄσημο Ναπολέοντα, διεσταύρωσε τό βλέμμα του μέ ἐκεῖνο τῆς Σφιγγός. Σ’ ἐνατίνισι, ὁραματιζόμεθα τήν ἀπολαυστική συνάντησι.

-Ἰδού, “Ἀστραποβόλος”, ἀνοικτομάτης, ὁ “πρωθυπουργεύων”, Κυρ. Μητσοτάκης. Εἰσβάλλει κυριαρχικά καί ἐπιβλητικά, μέσα στούς λίθινους ὀφθαλμούς τοῦ ἀρχαϊκοῦ αἰωνοβίου κομψοτεχνήματος.

-Ποιός εἶμαι ἐγώ; Ἀσφαλῶς θά μέ γνωρίζης, γιά τά ἐσθλά κατορθώματά μου διεκήρυξε. Ἀκόμη καί τήν ἀνθρωπίνη φύσι, μετέβαλα, μεταστοιχείωσα, μετήλλαξα,  διά πρωτοπορειακοῦ νεωτεριστικοῦ καί ἐμπνευσμένου ψηφίσματος.

-Καί πάραυτα, πάγωσε, θόλωσε, τόμαξε τό πέτρινο βλέμμα τοῦ θηρίου ἀπό φόβο καί σκιάξιμο, γιά τό μεγαλεῖο τοῦ ἡγέταρου.  

Στή συνέχεια, ὁ Ἄναξ, ἀνεχώρησε, ἀλαζονικά, γιά τήν ἔρημο καί γιά τό Μαντεῖο τοῦ Σίβα. Καβαλικεύοντας τόν Βουκεφάλα, συγνώμην, τό πρωθυπουργικό ἀεροσκάφος. Ἐνδεδυμένος τόν αὐτοκρατορικό μανδύα τοῦ Ναπολέοντος καί τήν κορώνα του. Μέ τήν πανοπλία τοῦ μεγίστου Κατακτητοῦ Ἀλεξάνδρου.

[Ἀποκάλυψις 1]: Φαίνεται πώς, στό συγκεκριμένο ταξίδι (16/3/24), ὁ “πρωθυπουργεύων”, δέν ἐπεσκεύθη τό παλαίφατο  σεβάσμιο Πατριαρχεῖο Ἀλεξανδρείας. Οὔτε ἔσκυψε νά λάβη εὐχή ἀπό τόν φίλο του Κρητικό Πατριάρχη, τόν Θεόδωρο Β’ (κατά κόσμον Νικόλαο Χορευτάκη).

Αὐτόν, ὁ ὁποῖος προέβη σέ ἀμφίσημες δηλώσεις, γιά τό “Σοδομονομοθέτημα” τῶν Λοατκι+ τοῦ Κυρ. Μητσοτάκη. Ὑπενθυμίζουμε πώς, ὁ ἐν λόγω Προκαθήμενος, προωθήθηκε στό Θρόνο (2004), ἐπί Κων. Καραμανλῆ (ἀνεψιοῦ), μά πρωτίστως προεβλήθη ἀπό τό τζάκι τῶν “Μητσοτάκηδων”.