Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

«Ἐάν γάρ καί πορευθῶ ἐν μέσῳ σκιᾶς θανάτου, οὐ φοβηθήσομαι κακά, ὅτι σύ μετ’ ἐμοῦ εἶ» (Ψαλμ. ΚΒ΄, 4)

Ὁ σεβασμιώτατος Λάρισας Ιερώνυμος (Νικολόπουλος), ὅλη αὐτή τήν περίοδο, σκόρπισε καί σκορπίζει μεγάλη πικρία στούς πιστούς τῆς μητροπόλεώς μας.

«Ἐάν γάρ καί πορευθῶ ἐν μέσῳ σκιᾶς θανάτου, οὐ φοβηθήσομαι κακά, ὅτι σύ μετ’ ἐμοῦ εἶ» (Ψαλμ. ΚΒ΄, 4)

Χρίστος Παναγιώτου

Στό πρόσφατο παρελθόν (17/19 Ἀπριλίου – 4 Μαΐου 2019), ἀνταλλάξαμε μέ τόν σεβασμιώτατο μητροπολίτη μας δημόσιες ἐπιστολές γιά μία ἀρνητική πρωτιά στήν μητρόπολη Λαρίσης καί Τυρνάβου: τό ἄνοιγμα στό ρόταρι, καθώς καί γιά τή συναυλία θρησκευτικῆς μουσικῆς πού ἔλαβε χώρα στόν ἱερό ναό τοῦ ἁγίου Νικολάου. Στό, ξένο γιά τήν πίστη μας, ἄνοιγμα, δόθηκε τέλος δι’ Ἐγκυκλίου Σημειώματος τῆς


Διαρκοῦς ἱερᾶς Συνόδου[1] στούς Σεβ. Μητροπολίτες καί τόν Ἱερό Κλῆρο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, μέ τή σύσταση νά ἀπέχουν ἀπό κάθε ἐκδήλωση πού διοργανώνεται ἀπό τίς ὀργανώσεις Rotary καί Lions.

Ἀκολούθησε κείμενό μου (Σεπτέμβριος 2019)[2] γιά τόν μικτό γάμο, ἐπίσης ξένο πρός τήν ὀρθόδοξη παράδοση, πού τελέστηκε πρῶτα στόν παπικό ναό καί κατόπιν στόν ἱερό ναό τοῦ ἁγίου Κωνσταντίνου καί Ἑλένης.

Τόσο μεγάλες θυσίες για τόσα πολλά «ενδέχεται»;

  Αυτή η “τυραννία” καλλιεργήθηκε και εγκαθιδρύθηκε από τα ΜΜΕ που ολημερίς κι ολονυχτίς, φασιστικώ τω τρόπω, δίδουν βήμα μόνο σε εκείνους τους ειδικούς στους οποίους ανατέθηκε η διαχείριση της μοίρας μας

Γράφει ο Βαθιώτης Κωνσταντίνος,

 Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στην Νομική Σχολή ΔΠΘ

Μετά την “σηπτική” δήλωση του κ. Σύψα ότι μόλις επιστρέψουν τα παιδιά από το σχολείο

α) δεν θα πρέπει να τα φιλάμε και να τα αγκαλιάζουμε και

β) αν μας πλησιάζουν, θα πρέπει να φοράμε την μάσκα μας και να έχουμε τα παράθυρα ανοιχτά, δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι ζούμε μια παντελώς αλλόκοτη εποχή: την εποχή της “τυραννίας των λοιμωξιολόγων” (πρβλ. τον τίτλο της μονογραφίας του Michael Fitzpatrick “Η τυραννία της υγείας. Οι γιατροί και οι κανόνες για το σύγχρονο τρόπο ζωής”, μτφ.: Άσπα Πολέμη, εκδ. Πολύτροπο, Αθήνα 2004), που μετατρέπει τις θεμελιώδεις έννοιες του Συνταγματικού και του Ποινικού Δικαίου (αλλά και κάθε έννοια εφαρμοσμένης Ιατρικής) σε “κουρελόχαρτα”.

ΔΙΣ: Αναβάλλεται η σύγκληση της Ιεραρχίας. Πρόκειται περί κορυφαίου αίσχους.

Tην μετάθεση της συγκλήσεως της Ιεραρχίας αποφάσισε η ΔΙΣ

ΣΧΟΛΙΟ Λ.Ν. 

 Πρόκειται περί κορυφαίου αίσχους.
Ας αφήσουν οι ένοχοι και ανάξιοι αρχιερείς τις σοφιστείες και τις εν αμαρτίαις προφάσεις.
Κάλλιστα θα μπορούσε να συγκληθή σε άλλη πόλη, μη επιβαρυμένη επιδημιολογικά, η αυτοδικαίως, κατ έτος, πραγματοποιούμενη συνέλευση της Ιεραρχίας.
Άλλωστε, οι μετακινήσεις από πόλη σε πόλη, δεν απαγορεύονται.
Δεν θα μετέβαιναν για διακοπές και καλοπέραση εκεί οι αρχιερείς αλλά για την άσκηση του ιερού τους, συνοδικού δικαιώματος.
Ούτε το Κοινοβούλιο διέκοψε τις εργασίες του.
Ουδείς μπορεί να λησμονήση το γεγονός, ότι την ίδια απαράδεκτη τακτική τήρησε η πλειοψηφία της ΙΣΙ και κατά το αλήστου μνήμης δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, όταν η ανεκδιήγητη κυβέρνηση του υμνητή της Σιμόν Βέιλ, του ψηφισθέντος κατά τις τελευταίες εκλογές, από χιλιάδες πιστών χριστιανών, με το twitt της αισχύνης, κατήργησε ουσιαστικά, το αναφαίρετο δικαίωμα της και συνταγματικώς κατοχυρωμένης άσκησης της θρησκευτικής λατρείας.
Τότε, ευσυνείδητοι και σώφρονες ιεράρχες, αιτήθηκαν την κατεπείγουσα σύγκληση της ΙΣΙ, επ αφορμή της αντιεκκλησιαστικής πολιτικής της ψευτοσυντηρητικής κυβέρνησης, με αιχμή του δόρατος την ενσκήψασα λοιμώδη νόσο.
Και τότε, όπως και τώρα, η έμπονη αγάπης προς την Εκκλησία και την ευταξία του εκκλησιαστικού βίου αίτησή τους, ήχησε εις ώρα μη ακουόντων.
Για μια ακόμη φορά, ο αποτυχημένος αρχιεπίσκοπος, απέφυγε τον επιβεβλημένο έλεγχο.
Και η συνοδικότητα, για την οποία επί
Χριστοδούλου εκόπτετο ο νυν αρχιεπίσκοπος, παρέλυσε.
Και όλα αυτά με τη συναίνεση της πλειοψηφίας.
Εκεί καταντήσαμε...
Λ. Ν.

Tην μετάθεση της συγκλήσεως της Ιεραρχίας αποφάσισε η ΔΙΣ

29.9.2020

  Tην εν ευθέτω χρόνω μετάθεση της συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε κατά την σημερινή της συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν διεξοδικής συζητήσεως και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εγγράφως εκπεφρασμένες απόψεις απάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πίσω προδότες ! H αποστρατιωτικοποίηση φέρνει ένα νέο Γουδί

H αποστρατιωτικοποίηση φέρνει ένα νέο Γουδί

Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς




Μετά τις πιέσεις του Βερολίνου οι πληροφορίες ότι θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα των διερευνητικών συνομιλιών με την
Τουρκία το θέμα της «μερικής» (ολικής) αποστρατιωτικοποίησης των νήσων προεικάζουν τα μελλούμενα στο Αιγαίο.

Ανάλογη περίπτωση αφοπλισμού ελληνικού εδάφους έγινε τον Οκτώβριο του 1967 με την απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο, με αποτέλεσμα την τουρκική εισβολή.

Οι τουρκικές δυνάμεις με πρόφαση το πραξικόπημα αποβιβάστηκαν στο αφοπλισμένο νησί χωρίς ουσιαστική αντίσταση από την ελληνική πλευρά. Η μεραρχία, η οποία είχε την αποστολή να βομβαρδίσει τα τουρκικά πολεμικά πλοία όταν θα εισέρχονταν στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, δεν ήταν εκεί την κρίσιμη ώρα.
Αρχικά, η μεραρχία είχε μεταφερθεί μυστικά στην Κύπρο από την κυβέρνηση Παπανδρέου μετά τα γεγονότα του 1963-1964, για να αποσυρθεί, κατόπιν των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Εθνικής Φρουράς, στα χωριά Κοφίνου και Άγιος Θεόδωρος. Οι επιχειρήσεις της Εθνικής Φρουράς προκάλεσαν σοβαρή κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η Τουρκία χαρακτήρισε «στυγερή πρόκληση» τα επεισόδια και απείλησε με στρατιωτική εισβολή την Κύπρο, αλλά και με πόλεμο την Ελλάδα, απαιτώντας την απόσυρση της μεραρχίας. Με την παρέμβαση Αμερικανών και Βρετανών η δικτατορική κυβέρνηση απέσυρε τη μεραρχία από την Κύπρο.

Κατήργησαν την πρωϊνή προσευχή στα σχολεία...η εκκλησία στρουθοκαμηλίζει και το υπουργείο παιδείας συνεχίζει τον αθεϊσμό



Εντός των αιθουσών η πρωινή προσευχή στα σχολεία – Προβληματισμός για πιθανή σιωπηρή κατάργησή της

Με την εγκύκλιο υπ. αρ. Πρωτ.: 51958/ΓΔ4/07-05-2020 καθορίστηκάν λεπτομέρειες για την «Επαναλειτουργία των σχολείων Δ/θμιας Εκπαίδευσης».

Στην πρώτη παράγραφο που αναφέρεται στην Προσέλευση στη σχολική μονάδα η εγκύκλιος προβλέπει ότι «Δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των αιθουσών»

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Υπουργείο Παιδείας αποφεύγει να κάνει ρητή αναφορά στην πρωινή προσευχή και αναφέρεται αφηρημένα στην «καθιερωμένη διαδικασία», την οποία ορίζει να γίνεται εντός των αιθουσών.

Το ερώτημα είναι βέβαια πόσοι εκπαιδευτικοί θα καλέσουν τους μαθητές να σηκωθούν και να κάνουν την πρωινή προσευχή μέσα στις τάξεις. Προβληματισμός ασφαλώς υπάρχει και για την παγίωση της τακτικής αυτής και την σιωπηρή κατάργηση στην πράξη της πρωϊνής προσευχής στα σχολεία.

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που του ΣτΕ επαναλαμβάνει τη νομολογία του με μια ακόμη απόφαση που κρίνει τον εκκλησιασμό και των πρωϊνή προσευχή των μαθητών νόμιμη και συνταγματική.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς κ. Δημήτριον Τσελεγγίδη

[για τον (πιθανό) μολυσμό εκ του κορονοϊού στον Ναό]


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς κ. Δημήτριον Τσελεγγίδη

Καθηγητού του Α.Π.Θ. (Τομέας Δογματικής)

 

Του Ν. ΣΑΚΑΛΑΚΗ

 

       Αξιότιμε κ. Καθηγητά

 

Με πολλή προσοχή παρακολούθησα συνέντευξή σας (διαδικτυακά) στο «ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΗΘΟΣ», με συντονιστή τον π. Πέτρο Χίρς, στα πλαίσια της τρέχουσας επιδημιολογικής εννοιολογίας (εκδοχής).

«Αξιολογήσατε» ότι εντός του ιερού χώρου του Ναού, το εκκλησιαστικό πλήρωμα είναι εκτεθειμένο στον (πιθανό) μολυσμό εκ του κορονοϊού, όπως συμβαίνει και στην ανθρώπινη κοινή συλλογικότητα εκτός Ι. Ναού (καταστήματα, σπίτι κ.λ.π.). Τονίσατε, ότι: «δεν αφορά την κοινωνία μας με το Θεό αλλά την συγκοινωνία μας με έναν άλλο άνθρωπο, που μπορεί να γίνει και σε άλλο χώρο, σπίτι, κατάστημα κ.λ.π.». Αναφέρεσθε, προφανώς, στην σωματική διάταξη των πιστών στην Εκκλησία. Η διάταξη των εκκλησιαζομένων (αποστάσεις), κ. Καθηγητά, προσβάλλει τον Θεό, όταν εμείς δεν λειτουργούμε στις εκκλησιαστικές προδιαγραφές.

Η ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ [Ανθρώπων πάθη 8.] από τον Κων/νο Αθ. Οικονόμου

Φιλαργυρία: τέκνο απληστίας του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου δασκάλου - συγγραφέα 
Η φιλαργυρία, πάθος που αιχμαλωτίζει τον άνθρωπο ρίχνοντάς τον στα δεσμά άλλων παθών, από πολλούς ταυτίζεται με την απληστία.
 Ουσιαστικά απληστία είναι η υπερβολική προσπάθεια ν' αποκτάς, ενώ φιλαργυρία η υπερβολική προσπάθεια να μη χάσεις. Στενός συγγενής του φθόνου είναι η φιλαργυρία. 
Δεν εννοούμε μόνο εκείνο το είδος της φιλαργυρίας που περιορίζεται στη συσσώρευση χρημάτων, αλλά τη γενική μορφή που εκφράζεται στην απροθυμία του φιλάργυρου να προσφέρει χαρά σε άλλους.

Tα άτομα δεν υποφέρουν πια από τον covid19,αλλά από τα μέτρα

O Jean-Luc Gala,Καθηγητής Λοιμωξιολόγος και διευθυντής της πανεπιστημιακής κλινικής του UCL στην πόλη Louvain του Βελγίου δήλωσε πριν κάποιες μέρες : « Είναι ανησυχητική η αύξηση της μόλυνσης; Οχι. Είναι εντελώς φυσιολογική.Είναι επικίνδυνο που κυκλοφορεί ο ιός;Για άλλη μια φορά,όχι!! Κυκλοφορεί τώρα σε μια κατηγορία που δεν πάσχει, στους νέους που στη χειρότερη περίπτωση θα έχουν μικρά συμπτώματα, στην καλύτερη περίπτωση τίποτα. Ότι οι άνθρωποι έχουν μολυνθεί αλλά δεν αναπτύσσουν συμπτώματα, τόσο το καλύτερο! Δεν έχουμε εμβόλιο και αυτό συμβάλλει στην ασυλία της αγέλης. “» Και συμπεραίνει: «δεν πρέπει να καταργήσουμε τα μέτρα, αλλά ίσως να τα χαλαρώσουμε.Τ’άτομα δεν υποφέρουν πια από τον coronavirus,αλλά από τα μέτρα για να τον σταματήσουν. »la libre 15/9/20

Μερικά γρήγορα συμπεράσματα από τη 2η μέρα τού παγκόσμιου ιατρικού συνεδρίου για τον κορονοϊο (covid-19).

Τα πιο κάτω δεν αποτελούν δικά μας λόγια αλλά είναι συμπεράσματα και απόψεις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ επιδημιολόγων,ιολόγων,γιατρών σχετικών με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα,στατιστικολόγων κτλ. από ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
 
1ον: Ο Κορονοϊός δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι ένας ιός που κυκλοφορεί πολλά χρόνια καί συνεχώς μεταβάλλεται.
 
2ον: Από τον ιό δεν κινδυνεύουν ΚΑΘΟΛΟΥ οι υγιείς άνθρωποι. Μόνο όσοι έχουν χρόνια σοβαρά (καρδιοαναπνευστικα κυρίως) προβλήματα και οι ηλικιωμένοι άνω των 70-75. (Όσο θα κινδύνευαν και σε όποια άλλη μορφή γρίπης).

Δικαίως τη φοράς ακόμα κι όταν είσαι μόνος σου μέσα στο αμάξι...


Ας ξεκινήσω από το πολίτευμα.
Δεν ξέρω πόσοι το έχουν αντιληφθεί, αλλά αυτό, καιρό τώρα, έχει μετατραπεί στη χειρότερη δικτατορία όλων των εποχών.
Κι αυτό που την κάνει χειρότερη είναι επειδή νομίζουμε πως αυτό που ζούμε είναι... δημοκρατία.
Μάλλον έχουμε ξεχάσει την έννοια της δημοκρατίας, το θεμελιώδες συστατικό της οποίας είναι η ελευθερία της έκφρασης σε όλα τα επίπεδα.
Τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, βλέπουμε να φιμώνονται στόματα με το έτσι θέλω, τόσο κυριολεκτικά, με τις μάσκες, όσο και μεταφορικά.
Η φίμωση όσων εκφράζουν αντίθετη άποψη πλέον συμβολοποιείται μέσω ενός καταπληκτικού-όπως φαίνεται- εργαλείου χειραγώγησης, που σε συνδυασμό με το φόβο, καταστρατηγεί πολύ έυκολα και με τη συναίνεση μας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Όλα στο όνομα της «δημόσιας υγείας».

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ποιά εἶναι ἡ Ἐκκλησία & ποιοί τήν ἀποτελοῦν, Συνέντευξη του π. Σάββα Αγιορείτου στόν Ὀρθόδοξο Τύπο 24-9-20

 Ποιά εἶναι ἡ Ἐκκλησία & ποιοί τήν ἀποτελοῦν,Σάββα Ἁγιορείτου Συνέντευξη στόν Ὀρθόδοξο Τύπο 24-9-20

Πρωθυπουργική τρομοκρατία σε πρόβατα επί σφαγή

Πρωθυπουργική τρομοκρατία σε πρόβατα επί σφαγή

Toυ Κωνσταντίνου Βαθιώτη,

Αναπλ. Καθηγητή Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

Έτσι λοιπόν συμπεριφέρεται ένας πρωθυπουργός απέναντι στους πολίτες του;

Εκτοξεύοντας διαρκώς απειλές;

Παρότι μας έχετε γονατίσει επί ένα επτάμηνο, τολμάτε και μας απειλείτε ξανά με ένα νέο lockdown κραδαίνοντας το μασκοφορεμένο μαστίγιό σας!

Μάθετε λοιπόν ότι η νέα σας απειλή “αυτοπροστασία ή καραντίνα” συνιστά πράξη αξιόποινη!

Διότι, με την απειλή του εγκλεισμού μας, προσπαθείτε να μας εξαναγκάσετε να επιλέξουμε μια φαινομενική αυτοπροστασία που μοιάζει με έναν καθημερινά υλοποιούμενο “αργό θάνατο” (για την ποινική αξιολόγηση του κρατικού πειθαναγκασμού των πολιτών σε παρατεταμένη μασκοφορία βλ. την ανάλυση του γράφοντος εις ProNews και Ενωμένη Ρωμιοσύνη).

Μπορεί να μας μεταλλάξει γενετικά το εμβόλιο του COVID 19 ;

Δείτε πως το νέο εμβόλιο θα μεταλλάξει το ανθρώπινο DNA, πως η ιατρική επιστήμη εδώ και χρόνια έχει επιτύχει την μετάλλαξη αυτή σε έντομα και πως μπορεί να επιτευχθεί η μείωση του πληθυσμού.

O Dr Andrew Kaufman είναι ψυχίατρος, απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας. Επιπλέον σύμφωνα με το βιογραφικό της ιστοσελίδας του, διαθέτει και πτυχίο Μοριακής Βιολογίας από το ΜΙΤ.

Αυτή είναι η δεύτερη συνέντευξη του Dr Kaufman. Στην πρώτη συνέντευξη ο Spiro Skouras και ο Dr Kaufman μίλησαν για τον κορονοϊό, για τα τεστς και το εμβόλιο. Το Youtube “κατέβασε” το βίντεο μετά από λίγες μέρες ενώ πλησίαζε τις 100.000 θεάσεις. Επιπλέον , το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσίευσε ένα fact checking άρθρο, προσπαθώντας να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Dr Kaufman. Σε αυτή τη δεύτερη συνέντευξη, ο Dr Kaufman απαντά στους ισχυρισμούς του Reuters.

Δείτε πως το νέο εμβόλιο θα μεταλλάξει το ανθρώπινο DNA, πως η ιατρική επιστήμη εδώ και χρόνια έχει επιτύχει την μετάλλαξη αυτή σε έντομα και πως μπορεί να επιτευχθεί η μείωση του πληθυσμού.

Το εμβόλιο του COVID 19 μπορεί να μας μεταλλάξει γενετικά; Ο Δρ Andrew Kaufman απαντά στο Reuters.

ΑΡΓΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ... ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ Οι μάσκες έπεσαν! «Χειροπέδες» σε μέλη τεσσάρων ΜΚΟ στην Μυτιλήνη που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα δουλεμπορίας

Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος δουλεμπορίας στη Λέσβο στο οποίο εμπλέκονται συνολικά τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) προχώρησε η Αστυνομία.Μετανάστες βάρκα ΠΡΩΤΟ ΒΑΣΙΚΗ

Μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, προσδιορίστηκε η δράση οργανωμένου κυκλώματος, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω της Λέσβου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) και τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β) καθώς και των Διευθύνσεων Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.Δ.Α.Π.), Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.).

Για την υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, καθώς και παραβάσεων του Κώδικα Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στο οργανωμένο κύκλωμα εμπλέκονται 35 συνολικά αλλοδαποί και συγκριμένα 33 μέλη τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), που δραστηριοποιούνται σε θέματα μετανάστευσης καθώς και 2 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Η αλήθεια για το 1821

Φώτης Κόντογλου – Η αγιασμένη επανάσταση


Φώτης Κόντογλου – Η αγιασμένη επανάσταση

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Πονεμένη Ρωμιοσύνη», Εκδόσεις Αστήρ

«Ἡ ἑλληνικὴ Ἐπανάσταση εἶναι ἡ πιὸ πνευματικὴ ἐπανάσταση ποὺ ἔγινε στὸν κόσμο. Εἶναι ἁγιασμένη»

Ἡ σκλαβιὰ ποὺ ἔσπρωξε τοὺς Ἕλληνες νὰ ξεσηκωθοῦνε καταπάνω στὸν Τοῦρκο δὲν ἤτανε μονάχα ἡ στέρηση κι ἡ κακοπάθηση τοῦ κορμιοῦ, ἀλλά, ἀπάνω ἀπ᾿ ὅλα, τὸ ὅτι ὁ τύραννος ἤθελε νὰ χαλάσει τὴν πίστη τους, μποδίζοντάς τους ἀπὸ τὰ θρησκευτικὰ χρέη τους, ἀλλαξοπιστίζοντάς τους καὶ σφάζοντας ἢ κρεμάζοντάς τους, ἐπειδὴ δὲν ἀρνιότανε τὴν πίστη τους γιὰ νὰ γίνουνε μωχαμετάνοι. Γιὰ τοῦτο πίστη καὶ πατρίδα εἴχανε γίνει ἕνα καὶ τὸ ἴδιο πρᾶγμα, κ᾿ ἡ λευτεριὰ ποὺ ποθούσανε δὲν ἤτανε μοναχὰ ἡ λευτεριὰ ποὺ ποθοῦνε ὅλοι οἱ ἐπαναστάτες, ἀλλὰ ἡ λευτεριὰ νὰ φυλάξουνε τὴν ἁγιασμένη πίστη τους, ποὺ μ᾿ αὐτὴν ἐλπίζανε νὰ σώσουνε τὴν ψυχή τους. Γιατί, γι᾿ αὐτούς, κοντὰ στὸ κορμί, ποὺ ἔχει τόσες ἀνάγκες καὶ ποὺ μὲ τόσα βάσανα γίνεται ἡ συντήρησή του, ὑπῆρχε κ᾿ ἡ ψυχή, ποὺ εἶπε ὁ Χριστὸς πὼς ἀξίζει περισσότερο ἀπὸ τὸ σῶμα, ὅσο περισσότερο ἀξίζει τὸ ροῦχο ἀπ᾿ αὐτό.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

 Ματαιώνεται η συνάντηση Πομπέο και Πάπα : Αιτία οι σχέσεις Βατικανού και Κίνας


Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


Προφανώς ο Πάπας, έχει καλά οργανωμένες Ιεραποστολές μέ  “ιερείς” καί 

επιτελεία γι’ αυτό αποστέλλει ακόμη καί “επισκόπους”.

Αναφερόμεθα στήν αθεϊστική καί ειδωλολατρική Κίνα τού 1,5 δίς πληθυσμού.

Πιθανόν ανάλογα ενεργεί καί στίς Ινδίες, μέ τόν ίδιο περίπου πληθυσμό, όπου 

επίσης κυριαρχούν τά ειδωλολατρικά ανατολικά θρησκεύματα.


Η Ορθόδοξος Εκκλησία τί κάνει;

Οι ταγοί της αδιαφορούν προκλητικά. 

Μόνο νά μαλώνουν γνωρίζουν γιά εγωισμούς καί πρωτοκαθεδρίες;


Η Ορθόδοξος Μόσχα, εξ όσων γνωρίζω,  μάλλον έχει ιεραποστόλους, αλλά σιωπηρά.


Σεραφείμ Νικολάου 

Καπετάν Κώττας (Το κάθε μας χωριό) Τραγούδι σχολικό έντεχνο ( Μαρτύρησε στις 27-9-1905)


Καπετάν Κώττας (Το κάθε μας χωριό) Τραγούδι σχολικό έντεχνο Η εμβληματικότερη φυσιογνωμία των ντόπιων Μακεδονομάχων είναι ο Καπετάν Κώττας από την Ρούλια της Φλώρινας.
 Σπουδαίος πολεμιστής και στρατηγικός νους, ελεύθερο πνεύμα, βαθιά Ορθόδοξος χριστιανός με μυστηριακή ζωή και ακραιφνής Έλληνας κι ας μην ήξερε λέξη Ελληνικά.
 Οι τελευταίες του λέξεις πριν από την εκτέλεσή του στο ικρίωμα από τους Τούρκους ήταν «Ντα ζίβι Γκρτσια!», «ζήτω η Ελλάδα!».

Πρεσβεία ΗΠΑ για Χριστόδουλο!!! Είναι επικίνδυνος για τα σχέδια της Μακεδονίας.

 Σε έξι μήνες θα πεθάνει έλεγε το απόρρητο τηλεγράφημα της πρεσβείας για τον Χριστόδουλο . Είναι επικίνδυνος για τα σχέδια της Μακεδονίας. Έχει μεγάλη επιρροή στον λαό και επηρεάζει τις πολιτικές αποφάσεις. Πρέπει να αντικατασταθεί με κάποιον πιο βολικό. Η τον Ζακύνθου ή τον Ιερώνυμο .

Αν Ακολουθήσετε Τις Οδηγίες Δεν Πρόκειται Ποτέ Να Πεθάνετε Από Κορωνοϊό.


Μην πιάνετε τα μαχαιροπήρουνα στο εστιατοριο με γυμνα χερια, 
επίσης το ποτήρι, το ψωμι, το μπουκαλι της μπυρας κλπ. Βασικα
 μη καθεστε κιολας, τρωτε ορθιοι κατευθειαν στη κουζινα
 τσιμπωντας τη μπριζολα απο την σχαρα του ψηστη.

Το Βέλγιο καταργεί το μέτρο της υποχρεωτικής μασκοφορίας παντού βίντεο

Το Βέλγιο καταργεί το μέτρο της υποχρεωτικής μασκοφορίας παντού

Τρομοκρατήστε Τους Όλους Μέχρι Θανάτου. Σας Σιχάθηκα Γιατί Είστε Υποκριτές! | Το Ξέσπασμα Ελληνίδας Γιατρού Για Τον Κορονοϊό

Τρομοκρατήστε τους όλους μέχρι θανάτου. Μέχρι οριστικής απεμπόλισης κάθε κατοχυρωμένου συνταγματικού δικαιώματος.


«ΠΑιδια δεν είναι δικό μου αλλά το βρισκω αληθινό ………Καταργήστε τα όλα λοιπόν. Πανηγύρια, χορωδίες, συναυλίες, αγκαλιές, φιλιά, πάρτυ, εκκλησία, σχολες, παιχνίδι, ανεμελιά, αγάπη, συντροφικότητα, στοργή.
 Τρομοκρατήστε τους όλους μέχρι θανάτου. Μέχρι οριστικής απεμπόλισης κάθε κατοχυρωμένου συνταγματικού δικαιώματος. Ψωνίστε online, , ζήστε online, ψοφήστε online,  Αφήστε τον κόσμο όρθιο στα ΜΜΜ, γιατί ως γνωστόν μόνο από τους καθιστούς κολλάει… Ανοίχτε τα σύνορα όμως, για να έχουμε τουρισμό, αλλά μην επιδοτήσετε τον εσωτερικό τουρισμό, γιατί δεν περισσέψαν λεφτά από τις ζαρντινιέρες
Αφήστε τον κόσμο όρθιο στα ΜΜΜ, γιατί ως γνωστόν μόνο από τους καθιστούς κολλάει…

Τρανή απόδειξη του συντεταγμένου σχεδίου κατά της Ορθοδοξίας έγκειται η εκκωφαντική σιωπή της επισήμου Εκκλησίας, η οποία καθεύδει τον νήδυμον ύπνο…

Ελπίς : Επώδυνος τοκετός

Χαράλαμπος Β Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Η πολιτική εκμετάλλευση ενός αντικειμενικώς υφιστάμενου ιού, ανεξαρτήτως του αληθούς τρόπου προελεύσεως του, ήτοι η εργαλειοποίηση του δια να πλήξει εκ βάθρων  τα θέμεθλα της Πίστεως μας, συνιστά μία επιλήψιμη, ανόσια και άτιμη πράξη η οποία εις το καθολικώς πλήρως ελεγχόμενο πολιτικό σύστημα διόλου τυχαίο είναι.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Αυγουστίνος Καντιώτης: ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

«ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ»

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

 

(Μετά από κάποιες εκδηλώσεις αχαριστίας

     «…Τούτο δε σημαίνει ότι πρέπει να απογοητευόμαστε. Αισθάνομαι πικρία, αλλά δεν απογοητεύομαι. Γνωρίζω καλύτερα από σας την κοινωνία, γιατί πέρασαν πολλά χρόνια και έχουν δει πολλά απ’ αυτά τα μάτια μου.
    Εξακολουθώ να σπέρνω. Εξακολουθώ να κηρύττω το λόγο του Θεού. Είμαι μια βρύση, που βγάζει λίγο νερό και περνάει έστω από σκύλο βρώμικο και ακάθαρτο. Η βρύση πρέπει να υπάρχει. Και εάν υποθέσουμε, λέει ο ιερός Χρυσόστομος, ότι μέσα σε έναν αιώνα, ένας πάει σ’ αυτή να ξεδιψάσει, την αποστολή της την εκπλήρωσε. Γι’ αυτόν τον ένα ήταν ανάγκη να υπάρχει αυτή η βρύση. «Εἷς ποιῶν τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ ἢ μύριοι παράνομοι» («Καλύτερα ένας που εκτελεί το θέλημα του Θεού παρά χιλιάδες παράνομοι»).

Είμαστε δάσκαλοι και όχι λοιμωξιολόγοι

 

Είμαστε δάσκαλοι και όχι λοιμωξιολόγοι

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς

«Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!!...

Θέμελα βάλε τώρα πιο βαθιά,

 o πόλεμος να μην μπορεί να τα γκρεμίσει»,

μας κανοναρχεί ο αθάνατος Κωστής Παλαμάς, στο αφιερωμένο «στον δάσκαλο» ποίημά του. Σμίλη κρατά ο δάσκαλος, την σμίλη του λόγου και της διδασκαλίας, και λαξεύει και «ζωγραφίζει» στις άπλαστες ψυχές των μαθητών του, τα τιμαλφή, την ανοξείδωτη προίκα των προγόνων. Και τι ψυχές!! Την ευωδία του παραδείσου...

Κυριακή Α΄ Λουκά: Η θαυμαστή αλιεία [Λουκ. ε΄ 1-11]



του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου δασκάλου

ΠΙΣΤΗ, ΥΠΑΚΟΗ, ΚΑΠΟΦΟΡΙΑ: Ο Κύριος, στη σημερινή ευαγγελική περικοπή, ζήτησε από τους ψαράδες να ρίξουν τα δίχτυα τους, διότι μέσα από το θαύμα που θα ακολουθούσε ήθελε να διδάξει μεγάλες αλήθειες σ΄αυτούς, που σε λίγο θα καλούσε να σαγηνεύουν στα πνευματικά τους δίχτυα την οικουμένη. Το θαύμα, τύπος της πνευματικής αλιείας τους, έπρεπε να το θυμούνται οι Απόστολοι όταν, αργότερα, στο έργο τους θα συναντούσαν δυσκολίες και απογοητεύσεις, συναισθανόμενοι ότι στην πνευματική τους διακονία άδεια θα ήταν τα δίχτυα χωρίς την ευλογία Του, γεμάτα όταν τα ευλογούσε ο Χριστός. Έπρεπε ακόμη να καταλάβουν οι μαθητές ότι για καρποφορία έργων, θα έπρεπε να έχουν υπακοή στα προστάγματα του Κυρίου.

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: Κυριακή Α΄ Λουκά – Κάνε αρχή



ΚΥΡΙΑΚΗ Α΄ΛΟΥΚΑ

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου

σχετικά με την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Α΄ Λουκά με θέμα:

                                           «ΚΑΝΕ ΑΡΧΗ»

                        [εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 23-9-1990]


    Η Εκκλησία μας, αγαπητοί μου, την πρώτη Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, κάνει αρχή ευαγγελικών περικοπών από το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο. Αλλά και το περιεχόμενο της ευαγγελικής περικοπής σήμερα αναφέρεται στην αρχή του δημοσίου έργου του Κυρίου μας και την εκλογή των πρώτων μαθητών Του.  Γι' αυτό και εμείς σαν θέμα σήμερα να έχουμε τη σημασία ενός ξεκινήματος σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής μας. Και μάλιστα ιδιαίτατα στον τομέα της σωτηρίας μας.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ζάεφ ζητάει αυτοκεφαλία για την σχισματική Σκοπιανή Εκκλησία

 Ο Ζάεφ ζητάει αυτοκεφαλία για την σχισματική Σκοπιανή Εκκλησία

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ ζήτησε με επιστολή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να αναγνωριστεί ως αυτοκέφαλη η αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική ορθόδοξη εκκλησία – Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας».

Την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με την οποία, ζητούσε να ασκήσει την «έκκλητο προσφυγή» και να εξισώσει τους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς της Βόρειας Μακεδονίας με τους άλλους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε ολόκληρο τον κόσμο, ακολούθησε μια παρόμοια επιστολή από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Η βεβήλωση των Ιερών Ναών μας ἀπό τους Λαθρομετανάστες με την ανοχή της Ιεραρχίας, Αρχιεπισκόπου, Τσἰπρα, Μητσοτάκη και πολιτικών

Εικόνες ντροπής, που μας καταδικάζουν  ως Χριστιανούς και ως Έλληνες.
Ο Άγιος Γεώργιος της Μόριας τώρα! (φωτογραφίες από την καταστροφή και την Ύβρη)

 

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές την καταστροφή των εκκλησιών μας, αλλά αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα νησιά του Αιγαίου είναι Έγκλημα, Καταστροφή και Ύβρις!


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ἐσμικρύνθημεν παρὰ πάντα τὰ ἔθνη. Πετάξτε τὶς ἁλυσίδες καὶ φωνάξτε: «Ἐμεῖς θέλουμε Χριστὸ καὶ Ἑλλάδα!».


Ἐσμικρύνθημεν παρὰ πάντα τὰ ἔθνη. Πετάξτε τὶς ἁλυσίδες καὶ φωνάξτε: «Ἐμεῖς θέλουμε Χριστὸ καὶ Ἑλλάδα!». Ἕλληνες, σηκῶστε ἱερὸ πόλεμο καὶ διῶξτε ὅποιον κάνει ἔργο διαβόλου σ᾽ αὐτὴν τὴν ματωμένη χώρα. Δὲν σηκώνει ἄλλο. Ἐξεγέρθητε καὶ μὴ ὑπνῆτε, γιατὶ ἐγγὺς τὸ τέλος, ὄχι τοῦ κόσμου, ἀλλὰ τῆς Ἑλλαδίτσας.

(†) Μακαριστός Γεροντας Γρηγόριος Αρχιπελαγίτης.
Καθηγούμενος Ι. Μ. ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ.

 

Η μεταδοτικότητα της συμπλεγματικής ιο-ψυχο-μικροβιοφοβίας του καταθλιπτικού Σύψα και των περί αυτού θεραπεύεται απαλλάσσοντάς μας από την παρουσία τους θέτοντας αυτούς εν καραντίνα

Ἡ “Παιδαγωγικὴ” Νοοτροπία τοῦ κ. Σύψα

ΡΟΥΝΤΑΣ ΝΑΠ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ


«Φυσικά, δὲν ἀγκαλιάζουμε, τὸ παιδὶ μέσα στὸ σπίτι καὶ δὲν τὸ φιλᾶμε, ἐὰν μᾶς πλησιάζει τὸ παιδὶ ποὺ πηγαίνει σχολεῖο, φορᾶμε τὴν μάσκα μας» 
Πρὶν λίγες ἡμέρες ὁ κ. Σύψας στὸ δελτίο εἰδήσεων τοῦ τηλεοπτικοῦ καναλιοῦ ΣΚΑΪ δήλωσε δημοσίως, ὄτι “φυσικα δεν ἀγκαλιάζουμε, τὸ παιδὶ μέσα στὸ σπίτι καὶ δὲν τὸ φιλᾶμε, ἐὰν μᾶς πλησιάζει τὸ παιδί μας ποὺ πηγαίνει σχολεῖο, φορᾶμε τὴν μάσκα μας “….. 
Μᾶλλον σὲ ὅλα τὰ χρόνια της ἐπιστημονικῆς του σταδιοδρομίας ὁ κὸς Σύψας, δὲν γνώρισε ποτέ, ἔστω διὰ τῆς λογικῆς, τὴν ἔννοια τῆς ΑΓΑΠΗΣ. Προφανῶς στὰ μεγάλα καὶ κορυφαία πανεπιστήμια τοῦ κόσμου διδάσκονται ἀπίστευτες καὶ ἀξιοθαύμαστες τεχνικὲς... γνώσεις καὶ ἔννοιες, ὅμως δυστυχῶς μᾶλλον δὲν διδάσκεται ἡ ἔννοια τῆς ΑΓΑΠΗΣ , τῆς ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, τῆς ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, τῆς ΘΑΛΠΩΡΗΣ, τῆς ΜΗΤΡΙΚΗΣ καὶ ΠΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, τῆς ΘΥΣΙΑΣ, τῆς ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ.