Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Βαρθολομαίος: Θορυβώδεις παρεμβάσεις “αυτοχειροτονήτων προστατών” της Ορθοδοξίας έπεσαν στο κενό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βαρθολομαίος θρασύτατα επιμένει να θεωρεί ότι η Κολυμπάριος Σύνοδος είναι Ορθόδοξη Σύνοδος που επικράτησε πλέον στη ζωή της Εκκλησίας, παρά τις φωνασκίες των ζηλωτών!

     Οι «ευσεβείς» Επίσκοποι, μήπως -έστω τώρα- θα εξεργεθούν; Κι αν αυτοί δεν εξεγερθούν, οι πιστοί (λαϊκοί-κληρικοί) θα συνεχίσουν να τους ακολουθούν; Μήπως ήρθε η ώρα να δείξει ο Λαός του Θεού, ότι είναι ο «φύλαξ της Πίστεως»;
Βαρθολομαίος: Θορυβώδεις παρεμβάσεις “αυτοχειροτονήτων προστατών” της Ορθοδοξίας έπεσαν στο κενό (ΒΙΝΤΕΟ)


Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για τη Διαδικτυακή Ημερίδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης με θέμα την Σύνοδο της Κρήτης το 2016.
Ως το σημαντικότερο γεγονός της σύγχρονης Ορθοδοξίας, χαρακτήρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την Σύνοδο του Κολυμπαρίου το 2016, σε μήνυμά του για τη Διαδικτυακή Ημερίδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης με θέμα: «Μελετώντας τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου: Προβληματισμοί για την κοινωνική κρίση και την πανδημία του Covid-19», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου.
“Ποτέ ο απόλυτος σεβασμός προς τα πατρώα δόγματα δεν οδήγησε την Ορθόδοξον Εκκλησίαν εις άγονον εσωστρέφειαν αλλά ελειτούργει ως ακένωτος πηγή φιλανθρώπου εγκοσμίου δράσεως και προσφοράς” σημείωσε ο Πατριάρχης και συμπλήρωσε τις σκέψεις του χαρακτηρίζοντας τα κείμενα της Συνόδου ως “ανεξάντλητον θησαυρόν δια τον λαόν του Θεού”.
Στην συνέχεια καταδίκασε τις “θορυβώδεις παρεμβάσεις αυτοχειροτονήτων προστατών της Ορθοδοξίας” οι οποίες όπως είπε έχουν πέσει στο πιθάρι των Δαναϊδων...

Πηγή: Εδώ.