Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Ενώ ο πρώην Προέδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο διώκεται για τον τόμο της Αυτοκεφαλίας των σχισματικών, ο Βαρθολομαίος και οι υποτακτικοί του, Ιερώνυμος και λοιποί επίσκοποι, αμετανόητοι επαίρονται για το ανοσιούργημα αυτό.

vartholomaios porosenko 1Ο Πέτρο Ποροσένκο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μητροπολίτη Επιφάνιο στο Φανάρι
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Δήλωση υποστήριξης υπέρ του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, κατά του οποίου διενεργείται έρευνα για ποινική δίωξη, εξέδωσε η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Στη δήλωση η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, εκφράζει την «βαθιά ανησυχία σχετικά με την κρίση εμπιστοσύνης προς έναν από τους σπουδαιότερους κρατικούς θεσμούς της Ουκρανίας που είναι η Δικαιοσύνη».
«Είναι απαράδεκτη κάθε πολιτική σκοπιμότητα στη δραστηριότητα των αρχών Δικαιοσύνης ως προς την άσκηση ποινικής δίωξης, ειδικότερα κατά του πέμπτου προέδρου της Ουκρανίας» - προσθέτει η σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας και η Κρατική Υπηρεσία Ερευνών της χώρας προέβησαν σε ανακοίνωση περί της επίδοσης στον Πέτρο Ποροσένκο ειδοποιητηρίου σύμφωνα με το οποίο είναι εμπλεκόμενος σε διάφορες ποινικές υποθέσεις, καθώς και για εσχάτη προδοσία.
Να αναφερθεί ότι ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας κατά την έξοδο του από το δικαστήριο, ανακοίνωσε την έναρξη άλλης μίας ποινικής υπόθεσης εναντίον του για υποκίνηση διαθρησκευτικού μίσους.
"Βρίσκομαι κατηγορούμενος για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους για την απόκτηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας και την δημιουργία της νέας Εκκλησίας. Με θέλουν στην φυλακή! Ποιον υπηρετούν αυτοί; Υπηρετούν την Ουκρανία;" - δήλωσε έξω από το Δικαστήριο ο Πέτρο Ποροσένκο.