Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Δημήτριος Παναγόπουλος: ΠΕΡΙ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ (Και αποφυγής της)


1248) Είναι μερικές γυναίκες, που παντρεύονται σαν στιμμένες λεμονόκουπες. Αφού πρώτα περιγιήθηκαν σε όλα τα μονοπάτια της αμαρτίας και γύρισαν όλες τις γκαρσονιέρες, έπειτα έρχονται σε παντρειά. Και όταν έρθει η ώρα του τοκετού, δεν μπορούν να γεννήσουν, γιατί δεν έχουν συστολή και γεννούν αναγκαστικά με καισαρική. Άλλες πάλι, λόγω του αμαρτωλού και βεβαρημένου παρελθόν τους, γίνονται άτεκνες.

1249) Η σωματική ηδονή δόθηκε από τον Θεό σαν μπουρμπουάρ στον άνθρωπο, για το έργο της τεκνογονίας. Εμείς όμως παίρνουμε το μπουρμπουάρ, χωρίς να κάνουμε παιδιά, πορνεύοντας.

1250) Είναι αδύνατο το παιδί που γεννήθηκε από μοιχαλίδα να προοδεύσει, λέει ο Σοφός Σολομώντας.

1251) Όσοι κάνουν σήμερα πολλά παιδιά, έχουν μεγάλο πόλεμο από τον κόσμο και τους συγγενείς τους. Λένε στην πολύτεκνη γυναίκα:

– Κουνέλα έγινες και κάνεις τόσα παιδιά; Σε ποιά εποχή ζεις; Οι παλαιοί κάνανε πολλά παιδιά. Κοίτα να διασκεδάσεις την ζωή σου, μην πιαστείς κορόϊδο και κάνεις πολλά παιδιά.
Ξέρετε πόσα μενταγιόν θα βρεθούνε, στην άλλη ζωή, στο λαιμό εκείνων που συμβούλευουν στις γυναίκες, να μην κάνουν πολλά παιδιά;

Όταν ο άνθρωπος, αρνείται την συνεργασία και τον συνεταιρισμό με το Θεό, ώστε να μην κάνει τόσα παιδιά, όσα του δώσει ο Θεός, τότε ο άνθρωπος αυτός πορεύεται μόνος στη ζωή, χωρίς την ευλογία του Θεού.

Πολλοί δεν κάνουν παιδιά, με το πρόσχημα ότι δεν επαρκούν τα χρήματα. Αν ο Θεός για τα πουλιά και τα ζώα, δεν έδωσε τίποτα, ωστόσο τα τρέφει και τα διατηρεί, για τον άνθρωπο που έδωσε το Αίμα Του και Σταυρώθηκε, δεν θα βρει έναν τρόπο να τον οικονομήσει;

Ο Θεός δεν είναι σαδίστας, γνωρίζει τις δυνάμεις κάθε αντρογύνου και τους δίνει τα ανάλογα παιδιά. Το αντρόγυνο που κάνει τόσα παιδιά, όσα τους δώσει ο Θεός, κάνουν ομολογία πίστης, διότι εμπιστεύονται την Παντοδυναμία και την Πανσοφία Του και ο Θεός το ευλογεί! Μεγάλη υπόθεση!

1252) Είναι πολλά αντρόγυνα, που περιορίζουν κατά κάποιο τρόπο την τεκνογονία και κάνουν τόσα παιδιά όσα επιθυμούν οι ίδιοι τους (συνήθως 1 ή 2) και όχι όσα θα τους έδινε ο Θεός, διότι παίρνουν προφυλάξεις… Το αποτέλεσμα είναι να πληγώνονται, να υποφέρουν και να κουράζονται τόσο πολύ από το 1 ή τα 2 παιδιά τους, σαν να είχαν 5 παιδιά…

Να ξέρετε, ότι αυτοί οι γονείς απέτυχαν στο έργο τους. Αισθάνονται τέτοια πικρία, που μερικοί το ομολογούν κιόλας, ότι καλύτερα να είχανε 10 παιδιά, παρά αυτό το 1, που τόσο τους βασανίζει.

Αν ξέρει ο Θεός, ότι ένα αντρόγυνο δεν μπορεί να θρέψει 10 παιδιά, θα τους δώσει 10 παιδιά; Είναι ο Θεός άδικος; Ξέρει ο Θεός από πριν για τον καθένα μας, πόσα παιδιά μπορεί να θρέψουμε, αλλά εμείς δεν Του έχουμε εμπιστοσύνη, κόβουμε και ράβουμε με το δικό μας μυαλό και λειτουργούμε στη ζωή μας με μολύβι και χαρτί…

1253) Υπάρχουν γονείς που μόνοι τους κανονίζουν πόσα παιδιά θα κάνουν και πως θα τα μεγαλώσουν. Γνωρίζω ένα τέτοιο ζευγάρι στα Πατήσια, που πριν ακόμα μείνει έγκυος η γυναίκα, αγόρασαν ένα καροτσάκι.
Τα χρόνια πέρασαν και ακόμα να κάνουν παιδί. Έμειναν άτεκνοι. Και τους έμεινε το καρότσι… Όλα αυτά, διότι δεν ρώτησαν τον Θεό.

1254) Παράδειγμα 272ο: Υπήρχε ένας οικογενειάρχης στα Φιλιατρά, ο οποίος είχε 7 κορίτσια. Τον ”έπνιξε” το χωριό, για το πώς θα μεγάλωνε και το πως θα εξασφάλιζε το μέλλον των κοριτσιών του.
Τα κορίτσια μεγάλωσαν όλα και είχαν φτάσει σε ηλικία παντρειάς. Αλλά ούτε χρήματα υπήρχαν, αλλά ούτε και γαμπροί υπήρχαν.
Μια μέρα, ο πατέρας πήγε στην Εκκλησία. Εκεί γονάτισε μπροστά στην εικόνα του Χριστού και Του λέει τα εξής:

– Χριστέ μου, με έδωσες το πρώτο παιδί και είπα: ”Δόξα σοι ο Θεός”. Με έδωσες το δεύτερο παιδί και είπα, ”Δοξασμένο το όνομά Σου”. Με έδωσες, με έδωσες…. με έδωσες 7 κορίτσια Κύριε! Εσύ Κύριε, που με τα έδωσες, να τα αναλάβεις. Εγώ δεν είπα όχι, αφού Εσύ με τα έδωσες. Δεν έβαλα την λογική και την δικιά μου δύναμη, αλλά αφέθηκα ελεύθερος Σε Σένα. Τακτοποίησε Κύριε, σε παρακαλώ, τα παιδιά Μου!!!

Το αποτέλεσμα: Μέσα σε ένα χρόνο, παντρευτήκανε και τακτοποιήθηκαν, όλα του τα κορίτσια και τα 7, χωρίς να δώσει ούτε μια δεκάρα!!!

1255) Παράδειγμα 273ο: Πήγα κάποτε να ομιλήσω στην ορεινή Κυπαρισσία. Το βράδυ, την παραμονή της ομιλίας μου, ρώτησα τον ιερέα της περιοχής εκείνης:

– Πάτερ ποιά αμαρτία είναι η πιο συχνή στην περιοχή σας;

– Αυτό που μαστίζει την περιοχή κ. Παναγόπουλε, είναι η αποφυγή τεκνογονίας.

– Και πώς έφτασε η μόδα αυτή στην περιοχή σας; τον ρώτησα.

– Μια Αθηναία είχε έρθει πέρσυ στο χωριό μας, η οποία έφερε τη μόδα αυτή. Σε μια παρέα γυναικών μίλησε, με ποιό τρόπο θα απέφευγαν οι γυναίκες να μείνουν έγκυες. Και αυτό, όπως ήταν φυσικό διαδόθηκε σε όλο το χωριό. Το αποτέλεσμα είναι, να μην υπάρχει μωρό στο χωριό μας!

Την άλλη μέρα, ανάμεσα στα άλλα που είπα στην ομιλία μου, ήταν να διαφωτίσω εκεί τους χωρικούς, πώς έχει το θέμα της τεκνογονίας και το πόσα βαριά αμαρτία είναι.

Την άλλη χρονιά, ξαναπήγα στο χωριό εκείνο. Είχαν γεννηθεί 21 παιδιά! Είχαν καταλάβει οι χωρικοί, τί έγκλημα έφτιαχναν, με το να μην τεκνογονούν και έτσι πολλά αντρόγυνα απόκτησαν ένα παιδί.

Και όλα αυτά για μια Αθηναία, που αυτά είχε στο μυαλό και στην καρδιά της και αυτά διέδιδε. Δεν ήξερε κάτι άλλο να πει! Ξέρετε τί λόγο θα δώσει εν ημέρα κρίσεως; Αλίμονό της, αν δεν μετανοήσει και δεν εξομολογηθεί!…

1256) Πολλοί νομίζουν, ότι τα παιδιά τα κάνουν οι άνθρωποι. Τότε γιατί υπάρχουν αντρόγυνα που χρόνια προσπαθούν να κάνουν παιδί και δεν μπορούν;

1257) Η Καινή Διαθήκη, εκεί που αναφέρει την γενεαλογία του Χριστού, λέει ότι ο Αβραάμ γέννησε τον Ισαάκ. Δεν λέει, ότι η Σάρα γέννησε τον Ισαάκ. Διότι ο άνδρας γεννάει και όχι η γυναίκα. Εκ σπέρματος του ανδρός, γίνεται η ζωή και όχι εκ του ωαρίου της γυναικός.

Η γυναίκα είναι σαν τη γη και ο άνδρας είναι σαν τον σπορέα. Η γυναίκα, η γη δεν παράγει καρπό, αλλά θα αποδώσει τον καρπό που σπέρνει ο άνδρας. Ένας άνδρας που έχει 5 κόρες και τα βάζει με την γυναίκα του, που του χάρισε μόνο κόρες, ούτε καν ένα αγόρι, πλανάται. Δεν φταίει η γυναίκα. Αυτός ”φταίει”, γιατί αυτός έσπειρε.

1258) Παράδειγμα 274ο: Έγραφα κάποτε ένα βιβλίο με τίτλο: ”Θανάσιμο αμάρτημα η αποφυγή της τεκνογονίας”.
Μια μέρα, με συνάντησε μια κυρία στο δρόμο, που ήταν κόρη νεωκόρου και είχε 12 παιδιά! Και με λέει:

– κ. Παναγόπουλε, έμαθα ότι γράφεται ένα βιβλίο για την τεκνογονία. Μην ξεχάσετε να γράψετε στο βιβλίο σας, ότι αν κανείς θέλει να δει τον Θεό, να πάει στο σπίτι ενός πολυτέκνου. Εκεί υπάρχει πάντοτε ο Θεός! Στα άλλα σπίτια, πηγαίνει και βγαίνει ο Θεός. Από τα σπίτια όμως των πολυτέκνων, δεν φεύγει ποτέ!!!

1259) Ο πρώτος άνθρωπος που απέφυγε την τεκνογονία, ώστε η γυναίκα του να μην συλλάβει παιδί, ήταν ο Αυνάν. Το αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη.
Ο Θεός θεώρησε αυτό που έκανε τόσο σκληρό και άδικο, ώστε έδωσε εντολή να τον φονεύσουν.

1260) Η γυναίκα που γεννά, ξαναγεννιέται. Εγώ με την γυναίκα είμασταν για 17 χρόνια άτεκνοι και έπειτα μας έδωσε ο Θεός με την βοήθεια του Αγίου Νεκταρίου, τον Νεκτάριο.

Η γυναίκα μου πριν γεννήσει και τι δεν είχε! Πρόβλημα με το στομάχι, τη χολή, νευροφυτικά, με τις ενέσεις και τι δεν είχε… Μόλις γέννησε τον Νεκτάριο, της έφυγαν όλα! Πάνε οι γαστρίτιδες, πάνε τα νευροφυτικά, έφυγαν τα πάντα! Και άμα συλλάμβανε και έφτιαχνε δεύτερο και τρίτο παιδί, θα γινόταν 18 χρονών!

1261) Παράδειγμα 275ο: Κάποιοι χωρικοί πήγαν στον Μητροπολίτη και κατηγόρησαν τον παπά του χωριού τους, που είχε 12 παιδιά. Του είπαν:

– Μακαριότατε, ξέρετε τι παπά μας έφερες στο χωριό; Δεν κάνει άλλη δουλειά, παρά μόνο παιδιά. Έχει ήδη 12… Σκεφθείτε τι γίνεται…! Τί σοϊ Θεία Λειτουργία, θα μας κάνει αυτός ο παπάς;
Κάλεσε τότε ο Δεσπότης, τον παπά, για να απολογηθεί.

– Κατηγορείσαι πάτερ από τους συγχωριανούς σου, ότι είσαι ακρατής. Δεν απασχολείσαι με τίποτα άλλο, από το να κάνεις παιδιά…

Ο παππάς τον άκουσε με προσοχή και του είπε:
– Ξέρετε, ότι έχω 12 χρόνια παντρεμένος; Συνέρχομαι μία φορά το χρόνο με την γυναίκα μου και έχω 12 παιδιά. Πού είναι το παράξενο και το κατακριτέο; Ο Μητροπολίτης, του έβαλε μία μετάνοια και τον άφησε να φύγει, ενώ οι συγχωριανοί του, φανερά μετανοιωμένοι, του ζήτησαν συγγνώμη.

1262) Γνωρίζω προσωπικά παιδιά γονέων, που δεν είναι νορμάλ στην συμπεριφορά τους. Γιατί; Γιατί οι γονείς, είτε τα συνέλαβαν τις μεγάλες εορτές είτε διότι τα παιδιά αυτά είναι μουρμουρισμένα ή βλασφημημένα και οι γονείς τα κράτησαν με το ζόρι, εκεί που ήταν να τα ”ρίξουν”.

Όταν παραβαίνεις το νόμο του Θεού και νομίζεις ότι τα παιδιά είναι δικά σου και δεν εξαρτιέσαι από κανέναν, ο Θεός θα σε τιμωρήσει…

1263) Η γυναίκα ασαράντιστη, δεν πρέπει να βγαίνει από το σπίτι, ούτε να δέχεται επισκέψεις στο σπίτι. Δυστυχώς σήμερα πολλές γυναίκες που γεννούν, δεν σαραντίζουν όπως έκανε η Παναγία στον Χριστό μας, δεν υπακούουν δηλ. στο Ευαγγέλιο, με αποτέλεσμα το παιδί τους όταν μεγαλώσει, να είναι άτακτο, να μην υπακούει τους γονείς και να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στο σπίτι. Οι γονείς φταίνε!…

Το είδαμε: ΕΔΩ


Πηγή:https://orthopraxia.gr/
https://ethnegersis.blogspot.com/2020/06/blog-post_639.html#more«Πᾶνος»