Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ποταμοί λαού, χιλιάδες πιστών, ξεχύθηκαν στους δρόμους του Μαυροβουνίου! Καμμία συμπαράσταση ἀπό Βαρθολομαίο και Ελλάδα

  Όσο απίστευτα κι αν δείχνουν αυτά που διαβάζουμε για τη δίωξη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τις κρατικές αρχές στο Μαυροβούνιο, είναι όμως η πραγματικότητα. Οι τελευταίες εικόνες καταγράφουν ως ποταμούς λαού χιλιάδες πιστών που ξεχύθηκαν στους δρόμους, υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσιά τους παρά τις κάθε είδους πιέσεις και παρά τις συλλήψεις επισκόπων και ιερέων.
Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 σε όλες τις πόλεις του Μαυροβουνίου έλαβαν χώρα οργανωμένες πορείες  και προσευχές. Κλήρος και λαός συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τις ανήκουστες κατεδαφίσεις ιερών ναών και μοναστηριών. Η Εκκλησία έχει συμπαραστάτες στον αγώνα της ιατρούς, δημοσιογράφους, φοιτητές, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους στηρίζουν τον ιερό αυτό αγώνα.
Όπως δείχνουν τα πράγματα ο νόμος για τη «θρησκευτική ελευθερία» στο Μαυροβούνιο στοχεύει στην απόσπαση από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ναών και μοναστηριών και την παραχώρησή τους στην ανασυσταθείσα το 1993 «ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου» (CPC).
Η σθεναρή στάση του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλοχίου μας συγκινεί και παράλληλα μας οδηγεί στην ανάγκη να αναζητούμε και στη δική μας Πατρίδα κάποιο Μητροπολίτη με ανάλογο πνευματικό ανάστημα, ο οποίος θα στηρίζει και θα εμπνέει το λαό του Θεού στα δύσκολα που πλησιάζουν καλπάζοντας. 
     Πηγή. Εδώ.