Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Σας παρακαλούμε διαδώστε το - προωθήστε το

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ







ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (wixsite.com)

Δελτίο Τύπου Σχετικά με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Δελτίο Τύπου


Σχετικά με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οι υγειονομικοί σε αναστολή τέλεσης καθηκόντων άνευ αποδοχών εδώ και τρεις μήνες και ενόψει Χριστουγέννων, οι χθεσινοί "ήρωες της πανδημίας", δηλώνουμε ότι δεν καμπτόμαστε από την κυβερνητική αναλγησία και τη νομοθετική ασυδοσία όπως αυτή αποτυπώθηκε στις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με τις προσφυγές της ΕΜΑΚ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Η επιβολή ιατρικής πράξης όπως εδραιώθηκε με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τέθηκε με το εκβιαστικό δίλημμα της περικοπής του συνόλου των αποδοχών μας καθιστώντας έτσι αδύνατη την αξιοπρεπή διαβίωσή μας, ισοδυναμεί με βιασμό του σώματος και της ψυχής.

Επιπλέον τίθεται ζήτημα άνισης μεταχείρισης και παραβίασης των αρχών της αναλογικότητας.

Οι κυβερνητικές πρακτικές, όσες νομιμοποιήσεις και αν εισπράττουν από ένα όργανο το οποίο έχει στο παρελθόν κρίνει νόμιμες όλες τις ρυθμίσεις και τις αποφάσεις της πολιτικής των μνημονίων, παραμένουν προδήλως αντισυνταγματικές και παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά έχουν οριστεί από διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες, τον Κώδικα της Νυρεμβέργης περί βασανιστηρίων, τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, κλπ.

Τέτοιου είδους παραβιάσεις ήταν ανέκαθεν χαρακτηριστικό ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Και είναι γνωστό ότι επί επικράτησης τέτοιων καθεστώτων παραλύει και ο θεσμός της δικαιοσύνης.

Αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ πρέπει να επισημάνουμε πως προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση το γεγονός ότι αυτή ανακοινώθηκε και διατρανώθηκε από τα συστημικά ΜΜΕ πριν ακόμα καθαρογραφτεί και έξι μήνες τουλάχιστον πριν εκδοθεί επίσημα.


Με την προσφιλή αυτή μέθοδο δίνεται η ανάλογη ώθηση που έχει ανάγκη η κυβέρνηση στη φάση αυτή για να προωθήσει την επέκταση της υποχρεωτικότητας σε άλλες ομάδες του πληθυσμού. Πρόκειται για την τέλεια σύμπραξη των θεσμών...
Επίσης δεδομένου του ιστορικού του εν λόγω οργάνου απονομής δικαιοσύνης και δεδομένου ότι οι αρνητικές αποφάσεις του ΣτΕ δημιουργούν προηγούμενο που θα λειτουργήσει ανασταλτικά σε όλες τις προσφυγές που πολλοί συνάδελφοι έχουν κάνει ή σκοπεύουν να κάνουν, δημιουργείται το εύλογο ερώτημα πώς και όλα τα ανωτέρω ξέφυγαν από την αξιολόγηση των Συνδικαλιστικών μας Οργάνων όταν αποφασίστηκε η κίνηση της προσφυγής.
Οι υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας έχουν τονίσει και άλλη φορά ότι δεν τρέφουν αυταπάτες. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος που έχουν βγει στο δρόμο από την πρώτη στιγμή.
Ο αγώνας μας από εδώ και πέρα θα ενταθεί και η "λυτρωτική" απόφαση του ΣτΕ ελπίζουμε ότι θα δώσει το έναυσμα και σε άλλους συναδέλφους μας που έμεναν ως τώρα ανενεργοί να μας συντροφέψουν στην κινηματική μας δράση.

Η αξιοπρέπεια και η ελευθερία μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες και δεν παζαρεύονται στη βάση κανενός εκβιασμού ούτε και εξαρτώνται από τις αποφάσεις μιας ακρωτηριασμένης δικαιοσύνης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Πέμπτη 9/12/2021, στις 12:00 στο Υπουργείο Υγείας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο πλευρό της Πανελλήνιας ένωσης Τραυματιοφορέων (προ συγκέντρωση 10:00 στην Πλατεία Συντάγματος)

Μετά τιμής

Οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας

δίκτυο 30 νοσοκομείων/ δομών υγείας Αττικής και ΕΚΑΒ Αθήνας

Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας Δίκτυο 30 Νοσοκομείων/ Δομών Υγείας και ΕΚΑΒ