Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η «ευαισθησία» του Λαρίσης Ιγνατίου για αρρώστους και κοιμηθέντες.

Tα δε έργα αυτών.....ακολουθεί μετ΄αυτών.....
Δεν θα έγραφα τίποτα. Θα περιοριζόμουν σιωπών ευχόμενος να τον
ελεήσει  ο Θεός.  
 Όμως η  προκλητική διαστρέβλωση της αλήθειας, ο εργολαβικός εξωραϊσμός και αγιοποίηση του αντικανονικού εκλιπόντος από τους αυλικούς και τους τοπικούς εκκλησιαστικούς και πολιτικούς παράγοντες, προκαλούν και  χάριν  της αληθείας  θα αναφέρω εν συντομία κάποια  από τα πολλά γεγονότα,  αφήνοντας στον αναγνώστη να βγάλει τα συμπεράσματα.
1.Στην συνάντηση του δεσπότη με τον παπα-Λάμπρο και παρουσία άλλων δύο ιερέων της «επιμελητείας» (τους π. Αλέξανδρο και π. Παύλο), όταν τον ενημέρωσαν για το σκάνδαλο της Αγίας Παρασκευής των Τεμπών, απείλησε τον παπα-Λάμπρο ότι  «θα τον θάψει σε βάθος 30 μέτρα  από την επιφάνεια της γης…», αν τολμήσει να μιλήσει.
Αργότερα όταν ο παπα-Λάμπρος νοσηλεύτηκε για μήνες σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, ούτε μια φορά δεν τον επισκέφθηκε….

2. Επισκεπτόμενος ο δεσπότης ιδιωτικό θεραπευτήριο, η προϊσταμένη τον ενημέρωσε πως νοσηλευόταν και ένας ιερέας, ο π. Αλέξανδρος.
 Ο π. Αλέξανδρος  ήταν σφοδρός υποστηρικτής του δεσπότη και τον υποδέχονταν και συζητούσαν, όταν ερχόταν στην Λάρισα με εκείνες τις καταδρομικές μαφιόζικου τύπου επισκέψεις του στη Λάρισα, τόσο πριν την ενθρόνιση όσο και μετά. Η αποκάλυψη του σκανδάλου των Τεμπών στην οποία συνέβαλε και ο π. Αλέξανδρος,  τον κατέταξε στους «εχθρούς» του δεσπότη.
  Ο δεσπότης αναγκάζεται να πάει στο δωμάτιο  και οι πρώτες λέξεις ήταν η επίπληξη «ότι δεν έστειλε την τριμηνία ακόμη και να φροντίσει να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα αυτή!!» Η πρεσβυτέρα τάχασε μ’ όσα άκουσε…δεν πίστευε  στ’ αυτιά της…
  Ο παπα-Αλέξανδρος «έφυγε» από το εγκεφαλικό. Ο δεσπότης δεν πήγε ούτε στην κηδεία του ούτε και στο μνημόσυνο, πιθανώς χολωμένος, γιατί δεν μπόρεσε να στείλει…την τριμηνία…

3.  Η κατάπτυστη και άθλια επιστολή του στον αρχιεπίσκοπο να τιμωρηθούν όσοι παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία του μ. Θεολόγου. Σύγχρονος Κρέοντας, που αφού δολοφόνησε τον Λάϊο και πήρε την εξουσία, τιμώρησε την Αντιγόνη που ενταφίασε τον αδελφό της.

4. Και καλά  το μένος κατά του Θεολόγου (!!!) αλλά να καλέσει σε απολογία τους ιερείς που κήδευσαν τον 10 χρόνο Ηλία… και προσέτρεξαν να συμπαρασταθούν στη οικογένειά του!!!
Ο δεκάχρονος χτυπήθηκε από μηχανάκι έξω από το σπίτι του, παιδί υπερπολύτεκνης οικογένειας.
Η κλήση σε απολογία των ιερέων των τελεσάντων  την εξόδιο ακολουθία και η απαίτηση εξηγήσεων ήταν «το βάλσαμο» που έριξε ο δεσπότης στις καρδιές των γονέων και των παιδιών….και το μένος του  δεν σταμάτησε μόνο εκεί,  αφού στο μνημόσυνο του παιδιού απαγόρευσε να συμμετάσχουν  περισσότεροι  του ενός φίλοι ιερείς που ήθελαν να λάβουν μέρος. Και οι διώξεις συνεχίζονται…
Όλοι αυτοί που εξαντλούν το εγκωμιαστικό λεξικό για τον δεσπότη, ας σταθούν μπροστά στους αδελφούς του Ηλία.
Τι θα απαντούσε άραγε ο δεσπότης, όταν κει ψηλά στεκόταν μπροστά του ο Ηλίας, τον κοιτούσε με τα παιδικά μάτια και τον ρωτούσε …Γιατί;
Π. Μ.