Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος – Τιμωρεί ο Θεός;

Αποτέλεσμα εικόνας για π. Αθανάσιος Μυτιληναίος
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ! ΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ !

«Ξέρετε, στην εποχή μας έχει βγει το δόγμα ότι ο Θεός δεν τιμωρεί, όλο χαϊδεύει. Βλέπετε ότι φτιάχνομε έναν Θεόν συμφωνα με τα δεδομένα της παιδαγωγικής που μας απασχολεί. Οι γονείς δεν τιμωρούν, οι καθηγηταί δεν τιμωρούν, οι δάσκαλοι δεν τιμωρούν, η πολιτεία δεν τιμωρεί. Σπάζουν τζάμια, προθήκες κλωτσάνε, γκρεμίζουν τα πάντα κι έρχεται η πολιτεία και χαΐδεύει. Λεβέντες μου, λέει, λεβέντες μου παιδάκια μου σπάστε και τα υπόλοιπα να ησυχάσομε. Κανείς δεν τιμωρεί σήμερα. Εκεί φτάσαμε. Κι εφόσον εκεί φτάσαμε, μας είναι αδιανόητο ότι ο Θεός τιμωρεί.»
 


Πολλοί χριστιανοί (δυστυχώς και κληρικοί ακόμη και ιεράρχες) θεωρούν ότι οι φυσικές καταστροφές είναι αποτέλεσμα τυφλών φυσικών νόμων. Δεν κατανοούν ότι η λειτουργία των φυσικών νόμων βρίσκεται στα χέρια του Θεού.
Η θεώρηση αυτή σηματοδοτεί συγκεκαλυμμένη ή απροκάλυπτη αθεία, επειδή όσοι εμφορούνται από αυτή την πλάνη, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι οι νόμοι της φύσεως, αλλά και η πρόσκαιρη αναστολή τους (θαύματα), είναι έργο του Θεού, που είναι ο Δημιουργός της Φύσεως και των νόμων με τους οποίους λειτουργεί. Αυτή πλάνη έρχεται γάντι με την θεώρηση της πλειοψηφίας των ανθρώπων, που ζητούν από τον Θεό και την Εκκλησία παρηγοριά ή θαύμα για όσες δοκιμασίες συμβαίνουν στη ζωή τους. Αυτό που δεν θέλουν όμως να ακούσουν με τίποτα είναι το προφητικό μήνυμα της Εκκλησίας που καλεί τον άνθρωπο σε Μ Ε Τ Α Ν Ο Ι Α .
ΤρελογιάννηςΠηγή βίντεο Ορθόδοξες Ομιλίες