Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020

«Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης..."! Μακάρι να τον μιμηθούν οι "ψοφοδεοίς" συμποιμένες κάθε βαθμού!


Δικογραφία για τον Μητροπολίτη Κυθήρων  που άνοιξε την εκκλησία
  «Μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν: Μακάριοι όσοι έχουν διωχθή ένεκα της αρετής και της πίστεώς των, διότι εις αυτούς ανήκει η βασιλεία των ουρανών» (Ματθ. 5,10).

Οι πρώτες αντιδράσεις για τον προκλητικό Μητροπολίτη στα Κύθηρα
 

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΓΗ ΞΕΣΗΚΩΣΕ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΨΗΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΑΟ.

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΩΝ, ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΟΙΚΤΕΣ, ΕΝΩ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΩΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ. 

ΩΣΤΟΣΟ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ LIFO.GR Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ. 

ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΣΤΡΑΤΟ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ, Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝΙΣΕ ΠΩΣ «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ». Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΠΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΧΕ ΣΤΑΛΕΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΥΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ Η ΤΕΛΕΣΗ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ.

 

Ο Κ. ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΩΣ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΗ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΠΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ  ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΩΝ 90 Τ.Μ. ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΙ ΠΙΣΤΟΙ, Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ, ΨΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΟΙ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ, ΔΗΛΩΝΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΩΣ «ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ». ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΘΛΙΒΕΡΗ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ.

 

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Ο ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ «ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ» ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.

 

«ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Ή ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΓΥΡΙΣΤΕ ΑΘΗΝΑ, Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!», ΛΕΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

                                                                                                                                                        Πηγή: Εδώ.