Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Όποιες κι αν είναι οι σκοπιμότητες αλλά και τα αποτελέσματα εκ του κορωνοϊού, δεν παύουν να αποτελούν ..."Αποκαλυπτικά" προανακρούσματα!


«..καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία ἐπὶ τὸ τέταρτον τῆς γῆς, ἀποκτεῖναι ἐν ρομφαίᾳ καὶ ἐν λιμῷ καὶ ἐν θανάτῳ καὶ ὑπὸ τῶν θηρίων τῆς γῆς». Αποκάλυψις Ιωάννου (Κέφ. 6, στίχ. 7). 
7 Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν τετάρτην, ἤκουσα φωνὴν τοῦ τετάρτου ζῴου λέγοντος· ἔρχου.8 καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ ἵππος χλωρός (πρασινοκίτρινος), καὶ ὁ καθήμενος ἐπάνω αὐτοῦ, ὄνομα αὐτῷ ὁ θάνατος, καὶ ὁ ᾅδης ἠκολούθει μετ᾿ αὐτοῦ· καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία ἐπὶ τὸ τέταρτον τῆς γῆς, ἀποκτεῖναι ἐν ρομφαίᾳ καὶ ἐν λιμῷ καὶ ἐν θανάτῳ καὶ ὑπὸ τῶν θηρίων τῆς γῆς.   Αποκάλυψις Ιωάννου (Κέφ. 6, στίχος 7).

  Ο Γέροντας Αθανάσιος στην 30η ομιλία του, από τη σειρά ομιλιών "Ιερά Αποκάλυψις", ερμηνεύοντας τον στίχο 7 και συγκεκριμένα τη φράση "ἀποκτεῖναι ὑπὸ τῶν θηρίων τῆς γῆς" μας αναφέρει τα ακόλουθα:
«...Αλλά μου φαίνεται ότι τα φοβερά θηρία που θα εξαποστείλει ο Θεός είναι τα μικρόβια. Ποιος τα δημιούργησε τα μικρόβια;
Τα μικρόβια αγαπητοί μου δεν έγιναν τώρα. Τα μικρόβια έγιναν την εποχή που ο Θεός δημιούργησε τα όντα. Είναι μικροοργανισμοί. Αλλά τα "ετήρησε" για την τιμωρία των παραβατών και αποστατών του νόμου του. Θα σας πω ένα παράλληλο χωρίο.
Λέει ο Απόστολο Πέτρος, ότι τηρεί ο Θεός πύρ (τηρεί, δηλαδή φυλάγει ο Θεός πυρ), μέσα σε αυτή την ύλη - ακούστε έκφραση παρακαλώ - φυλάσσει ο Θεός πυρ μέσα στην ύλη, η οποία θα βγει από την ύλη να κατακαύσει τους ασεβείς. Σήμερα ξέρομε ότι και η ύλη περιέχει ενέργεια. Φοβερή ενέργεια. Αυτή φαίνεται την ενέργεια, η οποία τετήρηται μέσα στην ύλη, είναι φυλαγμένη μέσα στην ύλη, ο Θεός θα την βγάλει από την ύλη που θα τιμωρήσει τους ασεβείς και ταυτοχρόνως ολόκληρη η δημιουργία θα αλλάξει και θα γίνει καινούρια. Από παλαιό σε καινούριο ουρανό και από παλιά γη σε καινή γή, όπως λέει το βιβλίο της Αποκάλυψης και ο προφήτης Ησαϊας κτλ.
Ώστε το "τετήρηται" δηλαδή "έχει φυλάξει" θα μπορούσαμε να το πούμε και για τα μικρόβια, "είς τιμωρίαν των ασεβών, των απίστων, των αποστατών".
Βεβαίως τα μικρόβια έγιναν από τον Θεό, αλλά δεν είχαν εντολή να βλάψουν τον άνθρωπο, να τον τιμωρήσουν. Και τώρα να βλέπετε μικρόβια που δεν τάπιασε ακόμη το μάτι μας, αυτά που σήμερα τα λέμε ιούς .... αυτά τώρα έρχονται και μας προσβάλλουν.
Και το χειρότερο, αυτά που δεν τα βλέπουμε, έρχονται να μας ρίξουν κάτω εμάς του αλαζόνας. Που σηκωθήκαμε στα δάχτυλα των ποδιών μας και ορθώσαμε τον τράχηλό μας να πούμε στον ουρανό "δεν υπάρχει Θεός". Τί ειρωνεία! Ο άνθρωπος ο αλαζών να πέφτει κάτω νεκρός από ένα αθέατο θηρίο που λέγεται μικρόβιο που λέγεται ιός».
Αυτά τα έλεγε ο Γέροντας Αθανάσιος στις 1-11-1981, ομιλία 30η, από τη σειρά "Ιερά Αποκάλυψις".

Βέβαια θα ρωτήσει κανείς και τι πρέπει να κάνουμε; Η απάντηση που δίνουν οι σύγχρονοι γέροντες και πνευματικοί πατέρες είναι: Προσευχή ˗̵̵̶̶ Μετάνοια ˗̵̵̶̶ Συσπείρωση στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, στην Υπεραγία Θεοτόκο, στους Αγίους της εκκλησίας μας, στους πνευματικούς μας και μεταξύ μας και να μην φοβόμαστε τίποτα.
Αυτά είναι τα πνευματικά μας όπλα.
Αλλά προσοχή δεν πρέπει να παραθεωρούμε και τις υποδείξεις των ειδικών που αφορούν θέματα υγιεινής. Την επιστήμη ο Θεός την δίνει στον άνθρωπο φωτίζοντας τον νου του.
                                                                                                                                              Πηγή: Εδώhttps://eugenikos.blogspot.com/