Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ο Δεσπότης της Λάρισας σε ρόλο αστυνόμευσης εφαρμογής των μέτρων

Επισκέψεις Του Σεβασμιωτάτου Στους Ιερούς Ναούς Της Πόλεως




Απο το Ιστολόγιο της Μητροπόλεως https://imlarisis.gr


Επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της πόλεως πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, Τρίτη 17 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, επιβλέποντας προσωπικά την εφαρμογή των μέτρων  που αποφάσισε η  Ιερά Σύνοδος και όσον επιπλέον επέβαλε η Ελληνική Κυβέρνηση στην προσπάθεια καταστολής της επιδημίας του κορονοϊού.
Οι Ιεροί Ναοί διαπιστώθηκε ότι είχαν συμμορφωθεί πλήρως προς τα προβλεπόμενα, έγιναν δε επιπλέον συστάσεις στο προσωπικό προκειμένου να προφυλάξουν και να διασφαλίσουν και τη δική τους καλή κατάσταση υγείας. Ο Σεβασμιώτατος  εξέφρασε την ελπίδα να αξιωθούμε τουλάχιστον να εορτάσουμε το Πάσχα και τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας παρακαλώντας όλους να κάνουν προσευχή γι’ αυτό, συνιστώντας δε σύνεση και ψυχραιμία.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

  σχόλια: 

   24-3-2020

 Όπως βλέπουμε στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως Λαρίσης, οι Εκκλησίες τώρα δεν κινδυνεύουν να κλείσουν  ἀπό την αστυνομία, τις κλείνουν και τις αστυνομεύουν  οι Δεσποτάδες και αποτρέπουν τους πιστούς, εξέλειπε το αγωνιστικό και εφευρετικό πνεύμα να λειτουργούν και ο Λαός να είναι διατεταγμένος αραιά εντός και εκτός του Ναού κ.α. Τώρα αποφασίζει και διατάσει το παιδί της Μπίλτεμπερκ και επαίρεται για το πείραμά του να κλείσει τις Εκκλησίες, προς ταπείνωση κλήρου και Λαού, και δυστυχώς οι δεσποτάδες υπακούουν τυφλά και αδιαπραγμάτευτα χωρὶς αντίσταση.

Θα μπορούσαν να κάνουν αυτά στον π. Αυγουστίνο;

Ἐδῶ ἔχουν ἐφαρμογή τὰ λόγια τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνου που συχνᾶ ἔλεγε στους πιστούς: «Ἄν ἔρθη καιρός, ποὺ ἔξω ἀπο τὶς ἐκκλησίες θὰ βρίσκεται χωροφύλακας για να βάζει πρόστιμο 1.000 δραχμές στους χριστιανούς που ἐκκλησιάζονται, πόσοι ἀπό σᾶς θὰ πηγαίνατε στὴν ἐκκλησία»; Το ποίμνιο τοῦ αειμνήστου Γέροντα ἀγωνιστοῦ ἱεράρχου δὲν τὸν προδίδη, δὲν προδίδει τὴν πίστη του στον Παντοδύναμο Θεό και με την κλουβα των ΜΑΤ ἐξω ἀπό τὴν ἐκκλησία καὶ μὲ 1.000 ευρω που ζητᾶ ἀπό τους φτωχούς κατοίκους, τρέχει στην ἐκλησία, γιατί ἀπό το ΧΡΙΣΤΟ θὰ ἔρθη ἡ βοήθεια καὶ ὅχι ἀπό τὶς λέσχες τῶν μασόνων.