Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Θαυμάστε τον διάλογο των Μητσοτάκη-Τσίπρα για το κλείσιμο των εκκλησιών

Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα του κορονοϊού την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ)ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα του κορονοϊού την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ)ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) EUROKINISSI

"Η θέση μου ήταν από την αρχή ότι έπρεπε να κλείσουν, ήθελα να τους δώσω χρόνο", φέρεται να απάντησε ο πρωθυπουργός στην παρατήρηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης ότι "έπρεπε να κλείσουν από την αρχή οι εκκλησίες".

Τον διάλογο που είχαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας για το θέμα του κλεισίματος των εκκλησιών , κατά την τηλεδιάσκεψη, της Δευτέρας, αποκαλύπτει το news24/7 .
Αλέξης Τσίπρας: Είναι απαράδεκτο να κλείνουμε τα πάντα και να κάνουμε εξαιρέσεις στην εκκλησία. Έπρεπε να κλείσουν από την αρχή. Δυο Κυριακές με τον ιό σε έξαρση και τις εκκλησίες γεμάτες κόσμο, ιδιαίτερα τη Κυριακή της Ορθοδοξίας και σειρά βουλευτών σου να καλούν τον κόσμο να μεταλάβει ήταν απαράδεκτο. Ελπίζω να μην έχουμε πάθει μεγάλη ζημιά από αυτό.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η θέση μου ήταν από την αρχή ότι έπρεπε να κλείσουν.
Αλ. Τσίπρας: Και τότε γιατί δεν το έκανες ;
Κυρ. Μητσοτάκης: Ήθελα να δώσω χρόνο στην εκκλησία να το αποφασίσει μόνη της.
Αλ. Τσίπρας: Μπορεί ο χρόνος αυτός να αποβεί μοιραίος για συνανθρώπους μας.
Κυρ. Μητσοτάκης: Αν δεν το αποφασίσουν σήμερα (σσ: το βράδυ της Δευτέρας), θα το κάνω.

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας», μάλιστα, αποκαλύπτουν τον αντίστοιχο διάλογο του πρωθυπουργού με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμεύεται στη Φώφη Γεννηματά πως εάν η Ιεραρχία δεν λάβει καθαρή απόφαση, θα προχωρήσει ο ίδιος σε σκληρή απόφαση.
Όπερ και εγένετο, καθώς μπορεί να υπήρξε καθυστέρηση αλλά οι εκκλησίες τελικά έκλεισαν!
 https://www.news247.gr/politiki/apokleistiko-dialogos-mitsotaki-tsipra-gia-to-kleisimo-ton-ekklision.7604055.html