Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

Λύσσαξαν άθεοι δεξιοί και αριστεροί, απαιτούν από την Εκκλησία να ακυρώσει την πίστη της, να κλείσει τους Ιερούς Ναούς!

Θὰ τους το επιτρέψει η "λεβέντικη ιεραρχία"; 

 "Και ου μετανόησαν εκ των έργων αυτών".....

Βλέπουμε πλέον ποιοι είναι οι αντίχριστοι, ποιοι είναι οι ασεβείς, ποιοι είναι οι εχθροί του Σταυρού του Χριστού πολιτικοί και Εκκλησιαστικοί...

 Σε λίγες μονάχα μέρες πέφτουν μάσκες, μαθαίνονται προθέσεις, κοινωνικά απωθημένα, αναδύονται ρατσιστικές συμπεριφορές κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας, υποτιθέμενοι ανθρωπιστές μετατρέπονται σε δικτατορίσκους.

Αλλά και το περί Θείας Κοινωνίας θέμα, που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, είναι και αυτό ένα ζήτημα της κοινής γνώμης, που μπόρεσε να φωτίσει αποτελεσματικά, πολλές πτυχές της πνευματικής νοσηρότητας που υπάρχει ανάμεσά μας.

Ήταν μια χρυσή ευκαιρία για να δούμε σε μικρό χρονικό διάστημα θέσεις κομμάτων, θέσεις πολιτικών, δημοσιογράφων, μέσων ενημέρωσης, επιστημόνων, ιερέων και αρχιερέων, θέσεις δημοφιλών προσωπικοτήτων.
Η όποια απειλή φέρνει η εξάπλωση του κορονοϊού, είναι σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπιστεί και θα παρέλθει. Με υπομονή και υπεύθυνη στάση από όλους μας ανεξαιρέτως. Χωρίς υπερβολές και αχρείαστες κινήσεις πανικού.

Όμως το μίσος, η χολή και οι εμμονές που βγήκαν προς την επιφάνεια, ελάχιστη σχέση έχουν με τον κορονοϊό και τον κίνδυνο εξάπλωσης του. Αυτό το μίσος, είναι ένα πολύ χειρότερο και πιο επικίνδυνο είδος «ιού», το οποίο έχει φωλιάσει βαθιά στην ελληνική κοινωνία και δεν δείχνει να έχει θεραπεία.
Να συνειδητοποιήσουμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε ο πιστός ιερέας, ούτε η ανοιχτή εκκλησία, ούτε η πρόσβαση στη Θεία Κοινωνία. Όλα αυτά, είναι αγαθά που θα πρέπει να διεκδικούμε καθημερινά, ο καθένας με τον τρόπο του και από το «πόστο» του.