Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ψυχή μου έχεις πολλά (κιλά)…αγαθά κείμενα εις έτη πολλά


       Εστάλη από την Λάρισα
     Είδα και ξαναείδα με προσοχή τη συνέντευξη του Λαρίσης σε τηλεοπτικό σταθμό ΕΔΩ και διαπίστωσα πόσο η πολυλογία του  τον χαντακώνει. Θέλει να αφιερώσεις ώρες για να εστιάσεις σ’ όλες τις άστοχες (βλακώδεις) αναφορές  και θέσεις, που διατύπωσε πομπωδώς. Θα τον συμβούλευα να δει πάλι τον γέροντα εκείνον που τον συμβούλευσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό  “ράον σιωπή” στην χειροτονία του .
    Είπε πως «Πολλοί από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου που με τις πράξεις τους εξέθεσαν την Εκκλησία (!) προετοιμάζονται για την διαδικασία παράδοσης της ψυχής τους !!!! …να πάνε στο πετραχήλι και να εξομολογηθούν… Θέλω τους χριστιανούς  να τους βλέπω στον παράδεισο!!!»
Στέκομαι στην κυνική, κακόψυχη και μακάβρια  αναφορά του για τους Θεολογικούς που προβλέπει (ίσως και εύχεται) να φύγουν απ’ αυτό τον κόσμο και γι’ αυτό να μετανοήσουν…
   Επειδή μέσα σ’ αυτή την κατηγορία είναι πολλοί αδελφοί και φίλοι μου, θα του απαντήσω σκληρά, γιατί μόνο έτσι πολεμάται ο παχυδερμισμός.
1.Είναι Θεός και γνωρίζει πότε θα κληθεί ο καθένας μας;
2.Ο θάνατος πάει ηλικιακά, είναι σαν την κλάση στο στρατό;
3.Τέτοια βεβαιότητα ότι θα ‘ναι στον παράδεισο και θέλει να βλέπει εκεί τους χριστιανούς!!!
4.Έχει προαγοράσει το εισιτήριο!!!

    Έχεις μια επιβαρυμένη υγεία, τα κιλά σου δεν μπορεί να τα δείξει η κανονική  για ανθρώπους ζυγαριά και προσμένεις να πεθάνουν κάποιοι που τους (αγαπάς)!!! με ιδιαίτερο τρόπο. 
   Και κάποιος άλλος είχε πει στον μακ. Μαδενλίδη, πως θα κυνηγάει τους Θεολογικούς  μέχρι τον τάφο, αλλά…τον πήρε αυτόν ο Θεός.
   Και πως τυχαίνει να απευθύνεσαι και  στους ίδιους ανθρώπους….
Μήπως την έκκληση για μετάνοια να την έκανες στους φίλους σου (Ρόταρυ, Εβραίους, Αχέπανς, Ραβίνους, Soti, Nefit, Πετρουλάκη…) ή αυτούς τους βλέπεις σαν το μέντιουμ Λίτσα Πατέρα, πως δεν «βρίσκονται στη διαδικασία παράδοσης της ψυχής», ή πήρες και γι’ αυτούς εισιτήρια για τον παράδεισο!!!
Και επειδή εμείς ειλικρινά τον αγαπάμε και δεν θέλουμε να κάνει λάθη, του λέμε πως  απ’ τα μαθητικά χρόνια έχουμε δοκιμασμένους έμπειρους πνευματικούς  και ακολουθούμε τις συμβουλές τους.
   Να ξέρει και κάτι ακόμη πως η απομόνωσή του από τον πιστό λαό δεν είναι από « πείσματα ή αυτοδικαίωση», όπως είπε, αλλά από προτροπή της πλειοψηφίας των πνευματικών μας για τις ενέργειές του.
Εδώ θα παραθέσω και την φωτογραφία του ιστολόγιου της μητρόπολης όπου φαίνεται το «πλήθος» των πιστών στην λειτουργία της Β΄ Κυριακής των Νηστειών 16-3-2020 (πριν το κλείσιμο των εκκλησιών) στην κωμόπολη του Συκουρίου. Ίσως οι ελάχιστες γυναίκες  δεν είχαν πληροφορηθεί πως θα λειτουργούσε ο δεσπότης. Φωτογραφία των ανδρών δεν υπάρχει για ευνόητους λόγους.
   Επίσης σε αδειανή  εκκλησία τέλεσε τους Χαιρετισμούς (14/03/2020) πριν το κλείσιμο των εκκλησιών) και στον  Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου που χοροστάτησε.

    Λαρισαίος