Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Επιστολή των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων Θεσσαλονίκης προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος



πηγή 

1 σχόλιο:Ανώνυμος είπε...

Είδα προ ολίγου το νέο ωράριο λειτουργίας των super-market.
Δευτέρα έως και Παρασκευή από 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ (ευτυχώς την Κυριακή είναι κλειστά, όχι, προφανώς, επειδή τους κυβερνώντες τους έπιασε ο πόνος για την Κυριακή αργία αλλά επειδή σημειώθηκε χαμηλή προσέλευση καταναλωτών και προκειμένου να αποτραπή ο κάματος των εργαζομένων).
Και οι ναοί μας κλειστοί.
Πολύ σωστά έγραψε πρόσφατα ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ απευθυνόμενος στους ιεράρχες : "ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΞΙΩΣΤΕ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΟΎΠΕΡ-ΜΆΡΚΕΤ".
Έχει παραγίνει η κατάσταση με αυτή τη φρικτή αντινομία.
Αλλα τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που έσπευσε να κατεβάσει την αφίσα κατά των αμβλώσεων από τους σταθμούς του μετρό ενώ η υπουργός Κεραμέως απαξίωνε να δεχθεί τους εκπροσώπους της ΠΕΘ.
Ο δε πρωθυπουργός μας έσπευσε επί τω θανάτω της Σιμόν Βειλ να την εκθειάσει επειδή πρωτοστάτησε στη νομιμοποίηση της εν ψυχρώ εμβρυοκτονίας...
Λ. Ν.

2 σχολια
  στην Επιστολή των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων
 25-3-2020





Με μεγάλη απογοήτευση  διαβάσαμε την πολύ χλιαρή έως και σκανδαλιστική επιστολή των χριστιανικών σωματείων Θεσσαλονίκης προς την Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επόμενο ήταν, αφού και στο θέμα της οικουμενιστικής παναιρέσεως τα εν λόγω σωματεία αψηφώντας Πατέρες της Ορθοδόξου Παραδόσεως, Αγίους και γεροντάδες και γερόντισες της πίστεως, τήρησαν σιγή ιχθύος.


Έτσι και τα σωματεία αισθάνονται ότι έκαναν το χρέος τους και η ιεραρχία και κατ' επέκταση η πολιτεία δεν δέχεται καμία απολύτως πίεση προς άρση του περιορισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως εκλείπει κατ' αυτόν το τρόπο η οποιαδήποτε ορθόδοξη μαρτυρία και ομολογία. Ουσιαστικά δέχονται την πολιτική των κυβερνώντων  και την εξίσωση των Ναών της Θείας Λατρείας με άλλους χώρους όπως πάρκα , δρόμοι, σούπερ μάρκετ, μπακάλικα κ.λ.π.



Προτείνουν "πορτιέρη" στην είσοδο των Εκκλησιών. Για να κοινωνήσεις πρέπει να κάνεις πριν κράτηση;




Δεν διαφωνούν τελικά τα σωματεία με την απαγόρευση της προσφοράς των Θεόδοτων δώρων   στον πιστό λαό; Των Αχράντων Μυστηρίων;



Τελικά τους ναούς τους χρειαζόμαστε για ατομική προσευχή, ενώ απ' τις οικίες θα παρακολουθούμε τις Ιερές Ακολουθίες και θα παρακολουθούμε τον κλήρο να "κοινωνεί" και θα λαμβάνουμε τηλεοπτικά Θεία Χάρη , Σώμα και Αίμα Χριστού νοερά;


Kαι τέλος τα χριστιανικά σωματεία δηλώνουν υποταγή  στις ανίερες αποφάσεις της πολιτείας αλλά και τη σκανδαλώδη αποδοχή τους απ' τη διοικούσα εκκλησία



Τα σωματεία που προσδιορίζονται ως χριστιανικά, πέρα απ' την ΥΠΑΚΟΗ και τον επισκοποκεντρισμό, που τα έχουν αναγάγει σε δόγμα και αυτοσκοπό, θα έπρεπε τώρα που ξανασταυρώνεται ο Χριστός από κυβερνώντες και "Φαρισαίους", τώρα που στερείται το έσχατο όπλο απ' τον πιστό λαό , τα Τίμια Δώρα,  να απαιτήσουν να κηρυχθεί η Εκκλησία εν διωγμό.



"Ανθρωπον εάν πολεμής, ή ένίκησας ή ενικήθης, έκκλησίαν δε εάν πολεμης, νικήσαί σε άμήχανον ό Θεός γάρ έστιν ό πάντων ισχυρότερος» (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ

ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΗ ΛΕΦΤΕΡΙΑ
Α