Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Ο πατρ. Βαρθολομαίος τώρα ζητά κοινή πανορθόδοξη στάση στην Θεία Κοινωνία με παραδείγματα όπως το παρακάτω!


Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε γιατί το ζητάει ΤΩΡΑ;


σ.σ. Επιστολή στον π. Βασίλειο Βολουδάκη από το Σινσινάτι – Οχάιο για την κατάσταση στους Ναούς. [από την σημερινή ομιλία 2/6/2020]

Προ ολίγου ελάβαμε τις εξής πληροφορίες όσον αφορά στη λειτουργία της Εκκλησίας μας η οποία έχει παραμείνει κλειστή από τα μέσα Μαρτίου.

Η Εκκλησία θα ανοίξει την Κυριακή 14 Ιουνίου για 50% των πιστών. Όσοι είναι πάνω από 65 ετών δεν θα εισαχθούν στην Εκκλησία.


Την Κυριακή 12 Ιουλίου θα επιτραπεί η είσοδος 100% των πιστών. Αλλά κατά την εισαγωγή στην Εκκλησία οι πιστοί θα εξετάζονται αν έχουν πυρετό, και πρέπει να φορούν μάσκα.

Κατά την Θεία Κοινωνία ο ιερεύς θα έχει στο πρόσωπό του προστατευτικό πλαστικό περίβλημα και θα φοράει μάσκα.

Ο πιστός θα ανοίγει το στόμα του προκειμένου ο ιερεύς να του δίνει την Θεία Κοινωνία χωρίς η αγία λαβίδα να ακουμπήσει το στόμα του. Αν τύχει και ακουμπήσει το στόμα του, τότε η αγία λαβίδα θα βυθίζεται σε ένα ποτήρι με οινόπνευμα για 30 δευτερόλεπτα πριν ξαναχρησιμοποιηθεί.

Για μάκτρο θα δίνεται σε κάθε πιστό μία χαρτοπετσέτα με την οποία ο πιστός θα σκουπίζει τα χείλη του. Αφού σκουπίσει τα χείλη του θα ρίχνει την χαρτοπετσέτα σε καλαθάκι.

Το αντίδωρο θα κόπτεται από κάποιον που φοράει πλαστικά γάντια και κάθε κομμάτι θα τοποθετείται σε πλαστικό σακουλάκι το οποίο θα παίρνει ο πιστός.

Δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε αυτό το σύστημα θα ισχύσει, πάντως εγώ και η σύζυγός μου έχουμε αποφασίσει να μην συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Τι θα είναι θεάρεστο στον Χριστό μας να κάνουμε;

Λυπούμαι που σας έστειλα τέτοιες τραγικές ειδήσεις.

Την ευχή σας.