Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Η απόλυτη παράνοια: Μητροπολίτης καλεί την αστυνομία για να συλλάβει πιστή που δεν φορούσε μάσκα!

Δεν φόρεσε μάσκα μέσα στον Οίκο του Θεού, συνελήφθηκε και οδηγήθηκε στο Τμήμα

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
     Σε πρόσφατο άρθρο της Κατάνυξης είχαμε κάνει σαφή αναφορά στην απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στον μητροπολιτικό κύκλο της Φθιώτιδας. Εκεί, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Συμεών, το λογικό ποίμνιο της Φθιώτιδας βιώνει την απόλυτη παράνοια. Ο ίδιος ο Μητροπολίτης έχει φροντίσει να εμποτίσει τους πιστούς με ένα αίσθημα τρομολαγνείας που ακυρώνει την πρόνοια και τη βοήθεια του Θεού, αφήνει τον άνθρωπο έρμαιο στο έλεος του ιού και δίνει στην επιστήμη και στη λογική θέσεις απόλυτης κυριαρχίας. Ο Μητροπολίτης έχει δηλώσει ξεκάθαρα τις χριστοκτόνες πεποιθήσεις του, την ακλόνητη υπακοή του στις κοσμικές αποφάσεις και τη διάθεσή του να μεταλλάξει το ορθόδοξο ποίμνιο της Φθιώτιδας σε άπιστους μασκοφόρους.
Έγινε γνωστό από σχετικό δημοσίευμα πως ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας όχι μόνο επιβάλλει τη χρήση της μάσκας εντός των Ιερών Ναών, αλλά σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί πλήρως η προσταγή του, απαιτεί τις απαραίτητες κυρώσεις. Πιο συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας όπου λειτουργούσε ο Μητροπολίτης, εισήλθε μία πιστή δίχως τη μάσκα της. Η άρνηση της πιστής να μασκοφορεθεί μπροστά στον Κύριό μας, δείχνει την πλήρη αποστροφή της στα βλάσφημα μέτρα που πάρθηκαν από την Κυβέρνηση και τη Διοικούσα Εκκλησία. Φαίνεται όμως, πως ο φόβος μετάδοσης του ιού εντός του Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ήταν τόσο έντονος που οδήγησε τον Μητροπολίτη και τους επιτρόπους να πάρουν δραστικά μέτρα. Έτσι, έσπευσαν να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις στην πιστή, και μόλις αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να τη μεταπείσουν, έκαναν καταγγελία στο Κέντρο Άμεσης Δράσης. Μόλις τελείωσε η Θεία Λειτουργία, κατέφθασαν οι αστυνομικοί του Α.Τ Καμένων Βούρλων και εντόπισαν την ανυπάκουη πιστή, η οποία μάλιστα δεν ανήκει στη Μητρόπολη Φθιώτιδας. Επιπρόσθετα, πληροφορούμαστε ότι αρνήθηκε να παραχωρήσει τα στοιχεία της στους αστυνομικούς για να της κόψουν πρόστιμο, τους πέταξε ένα μπουκάλι νερό, προσπάθησε να τους χτυπήσει, συνελήφθηκε και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.
Εύκολα συνάγεται από τα παραπάνω, πως η μανία ορισμένων Επισκόπων να βγάλουν εις πέρας το σχέδιο της Κυβέρνησης, τους οδηγεί στο να εξαπολύσουν ένα ανθρωποκυνηγητό δίχως τέλος. Το παρόν περιστατικό, δε φέρνει σε τίποτα το πνεύμα αγάπης που θα έπρεπε να αποπνέει μία Μητρόπολη που πρεσβεύει το ορθόδοξο ήθος. Στον αντίποδα, μας θυμίζει αμερικανική ταινία δράσης που ο παραβάτης -η ανυπάκουη πιστή στην προκειμένη περίπτωση- πρέπει να τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών. Τελικά, έφτασαν μερικοί Επίσκοποι σε αυτό το έσχατο σημείο, να πολεμούν, να διώκουν και τελικά να εξευτελίζουν τις αγνές ψυχές που έρχονται να εκκλησιαστούν στην ενορία τους για να δοξάσουν το Υιό και όχι τον ιό. Δεν υποτιμούν μόνο τους πιστούς, τους οποίους με τόσο ταπεινωτικό τρόπο απομακρύνουν από την Αλήθεια, αλλά υποτιμούν και τους ίδιους τους εαυτούς τους. Οι ψυχές αυτές, δίνουν τον αγώνα τους για τον Χριστό, που μερικοί Επίσκοποι φόρεσαν το τιμημένο ράσο! Δίνουν τον δικό τους αγώνα, γιατί σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που βιώνει η Ορθοδοξία, οι ποιμένες είναι απόντες…
Οι Επίσκοποι έχουν ξεχάσει τον πολυπόθητό τους έρωτα, τον ποθούμενο Χριστό της καρδιάς τουςπου η αγάπη τους, τους οδήγησε να Του αφιερώσουν τη ζωή τους. Μεταμορφώθηκαν σε υποκριτές, που υποκρίνονται μία κάλπικη αγάπη για Εκείνον, που μετατρέπουν τον Οίκο Του σε αστυνομικό τμήμα, που υποχρεώνουν αθώες ψυχές να ενστερνιστούν τη δική τους απιστία και να υποταχθούν στη δική τους βλασφημία. Είναι φοβερό να ξεπουλάς έτσι την αγάπη σου, τον Παράδεισό σου, το ορθόδοξο ποίμνιό σου, τα παιδιά σου… Τα παιδιά αυτά, όπως και η κυρία που συνελήφθηκε και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, έγιναν οι αφανείς μάρτυρες της διπλανής πόρτας. Τολμούν και ομολογούν! Συγκρούονται με επισκόπους, επειδή δεν ορθοτομούν τον Λόγο της Αληθείας, αλλά ποιμαίνουν προς μία κατεύθυνση αν-αληθείας και ηλιθίας.
Εμείς σαν katanixi.gr σκεκόμαστε δίπλα σε όποιον αντιστέκεται σε αυτό το αποκρουστικό μασκάρεμα μέσα στον Οίκο του Θεού. Όντες ασφαλισμένοι στο καστράκι της Αγιοπατερικής Αποτείχισης, βρισκόμαστε μακριά από κάθε αθεολόγητη, αντιπατερική, βλάσφημη, νεοεισαχθείσα, φασιστική και βίαιη κίνηση των Επισκόπων.
Καλή μετάνοια!
Πηγή: Εδώ.