Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Η Ελλάδα υπέγραψε ψήφισμα της ΕΕ για Επίτροπο ΛΟΑΤΚΙ στη νέα Κομισιόν!


Στην Ιταλία, η άρνηση υπογραφής της νέας διακήρυξης για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+: προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από τις ενώσεις LGBT. Η υπουργός Οικογένειας, Ευγενία Ροτσέλα (Fratelli d’Italia), θέλησε να δώσει εξηγήσεις επισημαίνοντας ότι η κυβέρνησή της έχει υπογράψει τη διακήρυξη κατά της τρανσφοβίας, της διφοβίας και της ομοφοβίας – σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Il Messaggero: «Ο καθένας μπορεί να επιλέξει ποιον θα αγαπήσει ή με ποιον θα έχει σεξουαλικές σχέσεις. Αλλά η ελευθερία να είσαι αυτός που θέλεις να είσαι, στην οποία αναφέρεται το έγγραφο της δήλωσης, είναι ένα ιδεολογικό κατασκεύασμα και μια άρνηση της πραγματικότητας, επειδή η πραγματικότητα του σώματος και του σεξουαλικού ανήκειν δεν μπορεί να αλλάξει εντελώς». «Υπάρχουν γυναίκες και υπάρχουν άνδρες. Θέλουμε να διατηρήσουμε την ανθρωπολογία στην οποία βασίζεται η γονιμότητα και η διαιώνιση της ανθρωπότητας,  διότι αν καταργήσουμε τους άνδρες και τις γυναίκες, αλλάζει και η γονιμότητα  και δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν δεν θα μπορούμε πλέον να συλλάβουμε παιδιά»,  τόνισε η Ροτσέλα.

«Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ έχουν γίνει κινητήριος δύναμη στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ, δεν είναι η επιθυμία να βοηθηθούν οι μειονότητες, αλλά να επιβεβαιωθεί η επιβολή του αυταρχικού ελέγχου του ευρωιερατείου πάνω στα κράτη μέλη», καταλήγει μια νέα έκθεση που συνέταξε ο Δρ Κάρλτον Μπρικ του Πανεπιστημίου της Δυτικής Σκωτίας και δημοσιεύθηκε από το MCC Brussels. «Η σεξουαλική ταυτότητα έχει καταστεί κεντρική για τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιλαμβάνεται τον εαυτό της και διαμορφώνει πλέον τις εσωτερικές και εξωτερικές της σχέσεις», παρατηρεί ο Μπρικ, στην έκθεση του όπου περιγράφει πώς τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ -ως νέα ενσάρκωση της κοινωνικής ισότητας- έχουν γίνει ουσιώδες μέρος της ταυτότητας της μεταψυχροπολεμικής ΕΕ τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Σήμερα, οι ομάδες υπεράσπισης των LGBT, είναι βαθιά ενσωματωμένες στα θεσμικά όργανα της ΕΕ και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα μια παράξενη συμβιωτική σχέση που διαπερνά ακόμη και άσχετες πολιτικές. Οι ΜΚΟ υπερ των ΛΟΑΤΚΙ+ έχουν βρει έναν ισχυρό σύμμαχο για να διαδώσουν την ιδεολογία τους, ενώ παράλληλα δίνουν στις ευρωπαϊκές ελίτ την ιπποτική αναζήτηση που επιζητούσαν απεγνωσμένα.

Άλλωστε, όπως παραδέχεται η νέα διακήρυξη των Βρυξελλών για τα δικαιώματα των LGBT, τα τελευταία πέντε χρόνια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη προσπαθούν ενεργά να βελτιώσουν την προστασία και τα ίσα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙQ ατόμων.«Μαζί, δεσμευόμαστε για μια Ένωση Ισότητας, απαλλαγμένη από διακρίσεις και βία. Η πρώτη ”Στρατηγική της Επιτροπής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙQ 2020-2025” έχει δείξει το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Η στρατηγική ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να αναπτύξουν τα δικά τους σχέδια δράσης και να υιοθετήσουν μέτρα για την προώθηση και τη διασφάλιση της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙQ σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας των κρατών μελών», υπογραμμίζεται στη διακήρυξη.

Με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την ένταξη των μετακομμουνιστικών χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Δυτική Ευρώπη έχασε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αυτοπροσδιοριστεί όσο και την αποστολή της ως πολιτιστική δύναμη που της προσέδιδε ηθική υπεροχή. Το είδαμε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου άτομα παντελώς άσχετα με τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό, επιλέχθηκαν να μεταφέρουν την Ολυμπιακή φλόγα, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στην τρανς κοινότητα. Το ίδιο σκηνικό και μάλιστα πιο κακόγουστο, επαναλήφθηκε στην Εurovision, όπου εξυμνήθηκε η κακογουστιά, ο ευτελισμός και η ανωμαλία της ανθρώπινης φύσης που επιβράβευσε…το ουδέτερο. Και για να εμπεδώσουν οι Ευρωπαίοι τον δήθεν προοδευτισμό της Δύσης και της Ευρώπης, έναντι της οπισθοδρόμησης των αξιών, στο 77ο Φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, το βραβείο γυναικείας ερμηνείας, δόθηκε μεταξύ άλλων στην Ισπανίδα τρανς Κάρλα Σοφία Γκασκόνμ που ξεκίνησε τη φυλομετάβαση της λίγο μετά τα 45 και επί πολλές δεκαετίες ήταν ο πατριάρχης μιας παραδοσιακής οικογένειας.

Πηγή: Κυριακάτικη «Εστία» –  newsbreak.gr
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ