Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος συνεχίζει την ισοπέδωση της Ορθοδόξου Παραδόσεως!

Το διεθνούς φήμης φωνητικό συγκρότημα Consortium Vocale Oslo αύριο στο Βόλο

Δυστυχῶς ὁ Μητροπολίτης Δημητριάδος Ἰγνάτιος, ἀντιστάσεως μὴ ὑπαρχούσης, ἰσοπεδώνει σιγά-σιγὰ τὴν Ὀρθόδοξη Παράδοση: Μὲ τὴν κακόδοξη θεολογία ποὺ προσφέρει ἡ «Θεολογικὴ Ἀκαδημία Βόλου», μὲ τὴν μετα-πατερικὴ θεολογία, μὲ τὰ Ἁγιογραφικὰ κείμενα στὴν Δημοτική, καὶ τώρα μὲ συναυλία αἱρετικῶν, μέσα σὲ Ὀρθόδοξη Ἐκλησία! Εἶναι μάλιστα ἡ δεύτερη φορά. Ἡ πρώτη παρόμοια παρουσία ἔγινε  στὶς 3 Ἀπριλίου, ὅταν πραγματοποίησε τὸ κοντσέρτο STABAT MATER  (κλασσικὸ ἔργο τῆς Καθολικῆς Ἐκκλησίας) (ἐδῶ).
Τὸ νέο ἀτόπημα τοῦ κ. Ἰγνάτου Γεωργακόπουλου εἶναι ἡ πραγματοποίηση «Συναυλίας Γρηγοριανοῦ μέλους (μελωδίας) μὲ τὸ διεθνοῦς φήμης Νορβηγικὸ φωνητικὸ συγκρότημα CONSORTIUM VOCALE OSLO, στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἀναλήψεως τοῦ Χριστοῦ Βόλου, αὔριο Πέμπτη 22 Ὀκτωβρίου 2015»!
Θὰ πεῖτε, δὲν ὑπάρχει στὸ Βόλο κάποιος ἄλλος καταλληλότερος χῶρος γιὰ τὴ συναυλία; Καὶ βεβαίως ὑπάρχει, ἀλλὰ ἡ ἐπιδίωξη τῶν Οἰκουμενιστῶν εἶναι, πῶς νὰ συνηθίσουν τὸν κόσμο νὰ συνυπάρχει ἐκκλησιαστικὰ μἐ τοὺς αἱρετικούς, ὅπως φαίνεται καὶ ἀπὸ τὸ γεγονὸς ὅτι τὴν συναυλία τὴν πραγματοποιεῖ ἡ «Ἱερὰ» Μητρόπολις, σὲ συνεργασία μὲ τὴν «Βιβλικὴ Ἑταιρεία»!
Σὲ λίγο θὰ καμαρώσουμε καὶ στοὺς ὀρθόδοξους ναούς, τὰ καραγκιοζιλίκια τῶν Προτεσταντῶν καὶ Παπικῶν, ὅπως αὐτὰ ποὺ συχνὰ μᾶς παρουσιάζει τὸ ἱστολόγιο τῶν «Ἀκτίνων», ἐθίζοντας τοὺς πιστοὺς μὲ τὶς ἐξαλλοσύνες τῶν αἱρετικῶν! Διότι οἱ παρουσίασεις αὐτές, ἐφ’ ὅσον δὲν ὁδηγοῦν σὲ ἀπομάκρυνση ἀπὸ τοὺς αἱρετικούς, ἐπιφέρουν τὴν ἐξοικείωση τῶν πιστῶν μὲ τὶς κακόδοξες ἐνέργειες τῶν Δυτικῶν!

Το διεθνούς φήμης φωνητικό συγκρότημα Consortium Vocale Oslo αύριο στο Βόλο


Συναυλία Γρηγοριανού μέλους (μελωδίας) με το διεθνούς φήμης Νορβηγικό φωνητικό συγκρότημα CONSORTIUM VOCALE OSLO, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, στις 7.30 το βράδυ, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Παρά το γεγονός ότι το Γρηγοριανό μέλος είναι πολύ διαδεδομένο είδος χορωδιακής μουσικής και αρκετά γνωστό και αγαπημένο στη χώρα μας , είναι η πρώτη φορά που φωνητικό συγκρότημα με αυτή τη μελωδία επισκέπτεται τον Βόλο.
Η εκδήλωση εντάχθηκε στις δραστηριότητες του «Θεματικού Έτους 2015», που υλοποιεί η «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» από την αρχή της χρονιάς με θέμα: «Μάγνητες και ο πολιτισμός της Θάλασσας».
Πραγματοποιείται δε σε συνεργασία με την Ελληνική Βιβλική Εταιρεία.
Το πρόγραμμα «Salvum me fecit» παρουσιάζει ύμνους από το αρχαιότερο Γρηγοριανό ρεπερτόριο
που χρονολογούνται από τον 8ο και τον 9ο αιώνα. Οι Γρηγοριανές συνθέσεις χρησιμοποιούν κείμενα από τη Βίβλο, κυρίως από το βιβλίο των Ψαλμών και την Καινή Διαθήκη. Οι συνθέσεις που παρουσιάζονται στο πρόγραμμα αυτό προέρχονται από τη Λειτουργία (Mass Proper) της 6ης έως την 10η Κυριακή. Κοινό τους θέμα είναι ο Θεός που φέρνει θεραπεία και σωτηρία, κάνοντας τον άνθρωπο και όλη την ανθρωπότητα πλήρη και Αγία.
Το φωνητικό σύνολο συνδέεται με τον Καθεδρικό ναό στο Όσλο της Νορβηγίας, κι εδώ και πάρα πολλά χρόνια εκτιμάται για την ερμηνεία της στο Γρηγοριανό μέλος σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτή. Σε λειτουργικούς εορτασμούς και συναυλίες το Consortium Vocale Oslo προτείνει μια ερμηνεία του Γρηγοριανού μέλους βασισμένη στις ενδείξεις των αρχαιότερων μουσικών χειρόγραφων. Το φωνητικό σύνολο έχει λάβει διεθνή αναγνώριση και έχει κυκλοφορήσει 6 CD Γρηγοριανής μουσικής.
Ο μαέστρος, Alexander M. Schweitzer, είναι θεολόγος και μουσικός. Έχει σπουδάσει Γρηγοριανό μέλος στη Ρώμη, στην Κρεμόνα και στο Μόναχο. Για 25 χρόνια ο Schweitzer εκπαιδεύει Γρηγοριανές χορωδίες για το Δίπλωμα Ανωτέρων Σπουδών στο πρόγραμμα Παλαιογραφίας και Γρηγοριανής Σημειολογίας της Πανεπιστημιακής Μουσικής Σχολής του Λουγκάνο, και στα σεμινάρια του Διεθνούς Οργανισμού Σπουδών Γρηγοριανού Μέλους στο St. Ottilien, Γερμανία.
Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Schweitzer εκλέχθηκε πρόεδρός του Διεθνούς Οργανισμού Σπουδών Γρηγοριανού Μέλους (AISCGre).
Η Γρηγοριανή μουσική διαμορφώθηκε στη Δυτική Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα και αποτελεί μέχρι σήμερα την κύρια θρησκευτική μουσική της δυτικής Χριστιανοσύνης. Η ευρωπαϊκή πολυφωνία, που γέννησε τι μεγάλες χορωδίες και ορχήστρες του δυτικού κόσμου, έχει τις ρίζες της στη Γρηγοριανή Μουσική. Με τους φθόγγους της, οι πρώτοι χριστιανοί της δυτικής Ευρώπης δόξασαν τον Θεό της Αγάπης.
Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον γι’ αυτή τη μουσική παγκοσμίως, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις πολλές εκδηλώσεις και εκδόσεις ψηφιακών δίσκων που πραγματοποιούνται.
Πέρα από την κορυφαία καλλιτεχνική αξία, τόσο της μουσικής, όσο και των καλλιτεχνών που θα την ερμηνεύσουν, η συναυλία αυτή έρχεται να προσφέρει στο κοινό του Βόλου την σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν ένα είδος μουσικής, το οποίον ουσιαστικά υπήρξε ο προπομπός της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής. Χωρίς καμιά αμφιβολία, χωρίς την Γρηγοριανή μουσική, η παγκόσμια μουσική θα ήταν διαφορετική.
Παράλληλα, η συναυλία αυτή θα φέρει το κοινό, μέσω της μουσικής σε επαφή με την χριστιανική πνευματικότητα, 4 αιώνες πριν το οδυνηρό σχίσμα. Ο κατανυκτικός και συγχρόνως επιβλητικός ήχος θα μας μεταδώσουν την ατμόσφαιρα μιας εποχής, στην οποίαν ο χριστιανισμός εδραιώνεται σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο.
Τέλος, με την ευκαιρία αυτής της μοναδικής συναυλίας, θα ψηλαφίσουμε ξανά την πολιτιστική προφορά της Χριστιανικής Ανατολής στην Δύση, καθώς το Γρηγοριανό θρησκευτικό τραγούδι δέχτηκε όλη την πνευματική και καλλιτεχνική επίδραση της δικής μας Ανατολής, που για μια ακόμη φορά προσέφερε απλόχερα το πολιτισμό της και συνετέλεσε στη διαμόρφωση του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού.
Αναρτήθηκε από Πατερική Παράδοση