Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Λαγκαδά Ιωάννης για την Θεία Κοινωνία εν όψει Κορωναϊού: «Το κρασί έχει οινόπνευμα και μέσα στο οινόπνευμα οι ιοί δεν ζουν»!

Καταλαβαίνετε την σύγχυση που προκαλούν όλοι αυτοί στο ήδη ακατήχητο ποίμνιο;
Για τον κορωναϊό και την δήθεν μόλυνσή μας από την Θεία Κοινωνία, το Σώμα και Αίμα Χριστού, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά εμφανίστηκε στο «open tv» και πρόσφερε τα «φώτα» του στην Ελληνική κοινωνία, λέγοντας: «Το κρασί όπως ξέρετε έχει οινόπνευμα και μέσα στο οινόπνευμα οι ιοί δεν ζουν»!

Ο Λαγκαδά Ιωάννης δεν πιστεύει ότι η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού αλλά ψωμάκι και κρασάκι με οινοπνευματάκι. 
Η δε «δημοσιογράφος» αμέσως πριν την δήλωση αυτή του Μητροπολίτη, είπε: «Μπορεί ο Κορωνοϊός να αγγίξει το Άγιο Δισκοπότηρο; Με τους ειδικούς να μην έχουν καταλήξει δημόσια σε σαφή θέση, οι Μητροπολίτες υπεραμύνονται του Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας». 
Και μετά ακολούθησε η δήλωση του Μητροπολίτη Λαγκαδά. Αφέθηκε δηλαδή να εννοηθεί ότι με την θέση του αυτή ο Λαγκαδά υπεραμυνόταν την Θεία Κοινωνία, ότι αυτή είναι η θέση της Εκκλησίας!

Καταλαβαίνετε την σύγχυση που προκαλούν όλοι αυτοί στο ήδη ακατήχητο ποίμνιο;
Ο Μητροπολίτης μέσα στη φούρια του να αρέσει στον κόσμο κατέβασε το «υπέρλογο» (όπως πολύ ωραία αναφέρει εδώ ο Πορφυρίτης) και το έκανε…….. οινόπνευμα! Λίγο ακόμη για να μας πει ο «επιστήμονας» ότι πρέπει να μπεκρουλιάζουμε κάθε μέρα για να μην κολλήσουμε τον ιό! Ξεφτίλισε την διοικούσα Εκκλησία και έκανε τους «ειδικούς» που δεν έχουν ακόμη «καταλήξει δημόσια σε σαφή θέση» να φαίνονται συνετότεροι από εκείνον.
Και από την άλλη έχουμε μία πραγματική επιστήμονα, την Κα. (με Κ κεφαλαίο) Ελένη Γιαμαρέλλου, Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο, Διευθύντρια Α’ Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής στο Υγεία, και όχι κρασο…. αναλύτρια, να ομολογεί καθαρά και ξάστερα την Πίστη της.
Πείτε μου σας παρακαλώ πολύ. Είναι ή δεν είναι αυτή άλλη μία απόδειξη ότι στις μέρες μας ζούμε την επαλήθευση αυτής της προφητείας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού; «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων».
Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά νομίζει ότι ανεβαίνει στις δόξες αλλά έχει πάρει τον κατήφορο. Κάποιος συνάδελφος θα τον σταματήσει; Τα Συνοδικά Όργανα της Εκκλησίας υπάρχουν; Δεν ενδιαφέρεται κανείς για τις δηλητηριώδεις διδασκαλίες που πλανούν το ποίμνιο; Μετά το ξεσάλωμα με τους σχισματικούς της Ουκρανίας, τώρα μας λέει ότι η Θεία Κοινωνία είναι ψωμί και κρασί! Βέβαια το ένα εξηγεί το άλλο. Τούτος εδώ με αυτά που πιστεύει θα συλλειτουργούσε ακόμη και με τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη!
Ειλικρινά θα ήθελα να ‘ξερα, πως αυτοί οι άνθρωποι προωθούνται σε αυτές τις θέσεις. Φαίνεται ότι η ακαταλληλότητά τους είναι το πλεονέκτημά τους. Τι να σου κάνει μετά ο Τσίπρας και ο Πολάκης; Ο Λαγκαδο-«φωστήρας» ξεπέρασε και τους δυό!

Φαίη.