Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Τί ἔτι χρείαν ἔχομεν μαρτύρων;


Ἡ ἀπόδειξη ὅτι ἡ «προτροπὴ» τῆς Ἱ. Συνόδου νὰ ἐμβολιαστοῦν οἱ πιστοὶ μόνο προτροπὴ δὲν ἦταν, ἀλλὰ ἀντιθέτως συνεννοημένη μὲ τὴν κυβέρνηση προαναγγελία διωγμῶν. Καὶ ὅλα αὐτὰ γιὰ τὸ "καλὸ τῶν πιστῶν"!

Μία είδηση που έρχεται αμέσως μετά το δικτατορικό διάγγελμα του Μητσοτάκη για να τρομοκρατήσει τους ιερείς.

Το παράδειγμα της αυθαιρεσίας, της εκδικητικότητας, της παρανομίας, της σκληρότητας. Ο Ζακύνθου Διονύσιος Δ’ έθεσε σε αργία 14 ιερείς επειδή δεν θέλουν να μπολιαστούν! Υπενθυμίζω και τον Ηλείας Γερμανό, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που απέλυσε εργαζόμενους σε Γηροκομείο της Μητροπόλεως επειδή δεν ήθελαν να μπολιαστούν. Και βέβαια δεν είναι οι μόνοι που βασανίζουν τους ιερείς τους και όσους εργάζονται στις Μητροπόλεις τους, απλά, για να καταγράψει κανείς όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να έχει βοηθούς και να μην κάνει άλλη δουλειά παρά να ασχολείται μαζί τους ολημερίς.

Ο λαός της Ζακύνθου έσπευσε να στηρίξει τους Ιερείς του με την κάτωθι θερμή ανακοίνωση. Αναφέρουν μάλιστα την περίπτωση ενός ιερέα 6αμελούς οικογένειας που τέθηκε σε αργία! Στηρίζουμε τους αγωνιζόμενους Ιερείς με τις προσευχές μας και ό,τι άλλο μπορούμε.
Η ώρα των ιερέων έφτασε. Ευχόμαστε να μην είναι λίγοι αυτοί που θα γραφτούν στην ιστορία της Εκκλησίας με χρυσά γράμματα

Πηγή