«Αυτή η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, πολύ πιθανό να έπρεπε να εξελιχθεί πολύ νωρίτερα» τόνισε στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη ο γιατρός Αλέξανδρος Βασσαράς.
«Καθυστέρησε όμως λογω εκλογής του Τράμπ και αυτό γιατί δεν έκανε κανένα πόλεμο. Δημιούργησε ξανά το American Dream, του έδωσε σάρκα και οστά. Ο Μπάιντεν για παράδειγμα, ακύρωσε όλες τις δραστηριότητες που θα εξασφάλιζαν στην Αμερική ενεργειακή αυτάρκεια. Από το «κράτος- έθνος» επέστρεψαν στην παγκοσμιοποίηση.
Κι εδώ ο πρωθυπουργός μας, σταμάησε είσης την παραγωγή ενέργειας. Ανεμίζουν παντού οι ανεμογεννήτριες. Θέλουν να χτίσουν την πράσινη ανάπτυξη, με όλους οτυς τρόπους. Αξιοποιουν κάθε κρίση στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Αυτό είναι δόγμα», είπε.
Ο γιατρός αναφέρθηκε και σε “επικινδυνότητα των βιολογικών εργαστηρίων της Ουκρανίας”, μετά και την επίσημη παραδοχή για την ύπαρξή τους.
«Δεν μάθαμε 2 χρόνια τώρα, πόσο επικίνδυνα είναι αυτά τα παιχνίδια; Και ο κορονοιός από ένα τέτοιο εργαστήριο δε βγήκε; Είναι ένας ιός που ανέκαθεν υπήρχε, πειραματικά ως βάση, για να μπορέσουν να κάνουν τέτοιου είδους έρευνες, που όπως λένε είναι προς όφελος του κόσμου. Και το αποτέλεσμα είναι να έχεις έναν κορονοιό από τη φύση τον οποίο τον έχεις εξελίξει σε κάτι παραπάνω με κάτι πειράματα που έκανες. Το αποτέλεσμα αυτών των πειραμάτων, θα μπορουσε να χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό. Τα έγγραφα των ερευνών που εξαφανίστηκαν από τα εργαστήρια αυτά, έκαναν λόγο για μικρόβιο χολέρας, πειράματα με διάφορους ιούς. Λογικά οι λίστες αυτές βρίσκονται στα χέρια των Ρώσων.»
Ο κος Βασσάρας παρουσίασε και ένα σενάριο, εξηγώντας τους πιθανούς λόγους που οδηγούν έναν επιστήμονα στη πειραματική μελέτη επικίνδυνων ιών.
«Αν εγώ φτιάξω έναν ιό, που μεταδίδεται εύκολα, στόμα με στόμα ή μύτη με μύτη( όπως είναι η Όμικρον) και έχει επάνω του κομμάτια ανασυνδιασμένου DNA, από HIV και από μαλάρια και κολλήσω, θα φτιάξω αντισώματα απέναντι σε αυτό, θα έχω αντισώματα απέναντι στον κορονοιό, αλλά και απέναντι στο AIDS και στη μαλάρια. Αυτό θα μπορουσε στην Αφρική να είναι σωτήριο. Αυτό είναι το καλό σενάριο. Το κακό είναι να μην δημιουργήσεις κάτι σαν τον Έμπολα που σκοτώνει, αλλά να δημιουργήσεις κάτι ηπιότερο. Έναν Sars-Cov 3 ας πούμε.», ανέφερε ο ίδιος.
Για το ενδεχόμενο 4ης δόσης εμβολίων ο κος Βασσαράς ανέφερε, ότι δεν υπάρχουν ακόμη μελέτες που να αναφερόνται στην αναγκαιότητα ή τα οφέλη μιας τέτοιας απόφασης.
«Το μόνο σίγουρο, με βάση μελέτες, είναι ότι η ιβερμεκτίνη αποδείχθηκε πολύ ισχυρή, ως προς την έκβαση της νοβαρής νόσησης ή του θανάτου και θα πρέπει να χορηγείται στα νοσοκομεία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αναφέρονται μελέτες που σώζουν ζωές».